Giszta
Nie wiem po co marnuję czas na te bzdety
Więc już ci tłumaczę:
Mówiłem tylko o MŚ. Więc nie kłam. To po pierwsze
Gdzie ja kłamię? Podaje ci tylko inne przykłady... widocznie nie rozumiesz do końca co napisałeś
2
Pragnę Dodać jeszcze jeden żelazny argument. W XXI wieku Jeżeli Stoch wygra MŚ w czwartek to jedynym starszym od niego zawodnikiem był Anders Bardal (31 lat)
Pobawmy się w twoje statystyki. Poniżej kilku mistrzów świata z ostatnich 10 lat:
2007: Małysz (30 lat)
2009: Kuttel (30 lat), Loitzl (29lat)
2013: Bardal (31 lat)
Więc aż 4 z ostatnich 11 konkursów wygrali zawodnicy w wieku Stocha. Rzeczywiście jest to żelazny argument, tylko zjedzony przez rdze ???? Z tych twoich statystyk jedynie wynika że wiek Stocha jest idealnym do zwyciężania. Nie wiem jak ty na to patrzysz.
Także pokazałem ile warte są twoje statystyki. Nie wspominam już o 3 kryształowych kulach w ciągu ostatnich 10 lat dla Ammanna, Bardala i Małysza, Vancouver 2010 gdzie stare lisy pokazały Schlierenzauerowi i reszcie młodzików jak się skacze, Kasaim w ciągu ostatnich 15 lat, czy
TCS w 2006 i 2008 dla Ahonena, 2009 dla Loitzla i 2017 dla Stocha. Wszystko to w ciągu ostatnich 10 lat wygrywali zawodnicy w okolicach 30 lat. Więc nie próbuj ludziom wciskać że Stoch to dziadek bo byłby drugim najstarszym zwycięzcą w XXI wieku...
Teraz moje typy. Szkoda ze nie podałem na forum tego co grałem na normalnej skoczni bo praktycznie wszystko mi powchodziło ale trudno.
Moje typy na czwartek.
Kraft wygra 3,75
Unibet
Co tu dużo pisać. Stefan otwarcie mówi, że im większa skocznia tym dla niego lepiej. Mimo to wygrał na normalnej i jest głównym kandydatem do zwycięstwa w czwartek. Jestem pewien że ten kurs spadnie po treningach treningach.
Eisenbichler wygra 14,5 Betsson
Gram to za małe pieniądze. Niemiec przygotował świetna formę na te mistrzostwa. Zdobył już 2 medale, dzięki czemu będzie skakać na większym luzie i wątpię by się spalił. Kurs także powinien zlecieć po treningach.
Kot -
Eisenbichler 1,9 Bwin
Już raz zarobiłem na tej parze stawiając na Markusa po 1 serii w Lahti po kursie 2,45. Niemiec skacze w tej chwili nieco dalej oraz zdobył już 2 medale, a na Maćku może ciążyć presja. Kurs 1,9 moim zdaniem jest za wysoki
Eisenbichler top 3 3,75 Bwin
Również uważam że kurs za wysoki.
Kraft top 3 1,55 Bwin
Krafta moim zdaniem w tej chwili z podium może zwalić jedynie jakiś huragan w plecy. Od powrotu (po chorobie) w Willingen cały czas staje na podium i nie chce z niego zejść. Kto wie jak by wyglądał
TCS i
konkursy w Polsce gdyby był w 100% zdrowy jak teraz.
Wspomnę jeszcze o moich 30 zł postawionych na zwycięstwo Kota po jego zwycięstwie w Sapporo po kursie 35, do czego zachęcałem na forum. Tak jak się spodziewałem kurs spadł i w tej chwili wynosi on około 14