Norwegia top 3 kurs 1,5
betsson a napewno spadnie wiec jak ktoś chce do dubla to ok ja gram w singlu później analiza brak czasu. ..
O widzę że nr69 zgrabnie wszystko opisał to i ja dodam coś od siebie.
No właśnie co do formy Norwegów
jestem pod ogromnym wrażeniem Alexander Stöckl w stoickim spokoju przygotował formę na MŚ bo tak naprawdę czołówce dotrzymywał kroku albo nartę:razz: Tande a tu wyskoczyli:
Stjernen -czyli progres x3
Forfang - czyli progres x2
Fannemel - czyli progres x1,5
Tande i tu wielka niewiadoma albo wiadoma jeden skok przeciętny a drugi świetny potrafi oddać albo na odwrót ????
Śmiem twierdzić że Norwegowie powalczą o zwycięstwo i ja bym wystawił Tandego w pierwszej grupie żeby nie był obciążony psychicznie.
Austria -Kraft Kraft Kraft a później Hayboeck który raz oddaje średni skok po czym drugi oddaje jak w tamtym roku czyli daleko
Fettner -regres -1 trochę forma ulatuje
i nie wiem kto będzie czwarty zobaczymy po dzisiejszym treningu.
Niemcy - Wellinger! ! Mega i stabilna forma i powtarzalność jak u Krafta lider drużyny no i tu też nie będzie kolorowo. .
Eisenbischler niby forma jest ale tak mi się wydaje ze w czwartek trochę za bardzo lightowo podszedł do zawodów a może szykuje siły na drużynówkę? To tu stawiam mały znak? ?
Stephan Leyhe -regres -x1 trochę brakuje powera na koniec sezonu i niby możliwości są i potencjał ale to nie są skoki na top 10...
Freitag? ?? Gaśnie w oczach i może za niego wskoczy Karl Geiger ?? Zobaczymy
POLSKA - Niech każdy sobie dopowie ja nie będę zapeszał... Po prostu jestem dobrej myśli ???? :grin:
Słowenia - No właśnie prawie zawsze potrafią zaskoczyć w konkursach drużynowych ale nie jutro oj nie nie nie. ..
Prevc -Gladiator trzyma poziom od kilku sezonów ten jest słabszy ale szacun bo walczy z przeciwnościami.
Jernej? Pod formą. .. Tepes słabo to wygląda.. Anze może jeden skok powyżej 120m i nic więcej. ..
Dobrze sztab szkoleniowy zrobił ze odesłał Domena do domu niech dzieciak odpocznie bo i tak zrobił wielką robotę a to że się pogubił to inna sprawa ...
Ja jutro bym widział takie podium:
1.
POLSKA !!!!!! BRAWO POLACY! !!!
2.
NORWEGIA
3.
AUSTRIA..
4.
NIEMCY
5.SŁOWENIA albo
JAPONIA
PS. No nawet pierwszą piątkę wytypowalem ????
Giszta chłopie Ty jeden wczoraj ciśnienie to niejednemu podniosłeś. . Ehhh Jak można napisać o mistrzu olimpijskim i dużo by wymieniać. . co się z nim porobiło? To jest tylko człowiek nie maszyna .. a co z Hayboeckiem, Freitagiem, Ammanem? ? Nie wiem czy uprawiasz chociażby amatorsko jakąś dyscyplinę ale Ci ludzie trenują 300 dni w ciągu roku i nawet jak to bardzo lubią to musi przyjść słabszy moment a Kamil osiągnął w tym sezonie bardzo dużo Wygrana
TCS i jest liderem klasyfikacji generalnej i masz śmiałość i powiem Ci odwagę napisać co się z nim porobiło? ?? To cud że bana na conajmniej dwa tygodnie nie dostałeś! !!
Fakt Kamil nie jest w formie olimpijskiej i sam mówi że spóźnia skoki ale i tak skacze daleko i chwała mu za to...
Giszta trochę pokory bo My przy Kamilu to możemy mu buty zapinać :grin: i narty smarować i to byłby zaszczyt :grin:
Pozdrawiam. ..