>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Skoki narciarskie 2013/2014 - Turniej Skandynawski 25.02 - 09.03.2014

Status
Zamknięty.
r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Dezman vs Murańka |2| kurs:2,50⛔
Czyste value.Znów Murańka nie doceniany przez buka.Dezman to przeciętny skoczek i 1,40 na niego nie do gry.W kwalifikacjach skoczyli podobnie,potencjał większy u Klimka i na niego też stawiam.
Koivuranta vs Velta |2| kurs:2,35⛔
2,35 na Velte to dużo za dużo.Koivu błyszczał w Finlandii ale tutaj może już nie być tak różowo.Velta u siebie,czuje się na tej skoczni dobrze.W kwalifikacjach skoczył lepiej,skoczkiem gorszym nie jest.Również uważam że można spróbować w stronę Norwega.
Bukmacher:STS

K 0

kromson1985

Użytkownik
Strasznie zmienne warunki panuja na skoczni szkoda ???? bo typy byly na 90 %
Kursy Betsson
Sporty zimowe - Skoki Narciarskie - Puchar Świata Trondheim
H2H , Stawiasz na:Severin Freund (-Anders Bardal) 1.8 ⛔

H2H , Stawiasz na:peter Prevc (-Stefan Kraft) 1.6 ⛔

H2H , Stawiasz na:Jernej Damjan (-Marinus Kraus) 1.8 ✅

Severin Freund wg mnie najrowniejszy w tej chwili
Prevc skacze w miare rowno i walczy o krysztalowa kule ostatnie 3 konkursy sa w Planicy wiec chce jak najwiecej punkto wywiezc z turnieju skandynawskiego
Jernej Damjan Wraca do formy juz w igrzyskach zaczal dobrze skakac a Kraus ostatnimi czasy strasznie sie pogubil

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Shimizu - Ingvaldsen @ 1 @ 1,40 Unibet ✅
Jak dla mnie to bet dnia. Japończyk skacze tutaj świetnie, w każdym skoku dalej od Norwega, który i tak prezentuje się tutaj nadzwyczaj dobrze. Ale bądźmy szczerzy. Przychodzi konkurs, a co z tym idzie dodatkowy stres. Norweg tego nie wytrzyma. Reruchi to taka tykająca bamba i coś czuję, że dziś będzie nie tylko pierwsza 10, ale i pierwsza 6. Technika skakania również na korzyść Japończyka, więc i tu będą dodatkowe punkty. Nie spodziewam się tutaj niespodzianki.
Velta - Fannemel @ 1 @ 1,55 Unibet ✅
Rune przez cały sezon prezentuje się lepiej od swojego kolegi z drużyny. Podobna sytuacja ma się w Trondheim. Velta jest bardziej dynamiczny na progu, szybciej &quot;narzuca&quot; narty na siebie co daje od razu dłuższy skok. Fannemel póki co skacze bardzo pasywnie. Talent bez wątpienia ma, ale z Veltą dziś przegra bo jest obecnie w słabszej dyspozycji.

AKO: 2,17 Unibet

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Kwalifikacje:
Asikainen vs Watase |2| kurs:2,70⛔
Nie wiem kto zagra na Asikainena po kursie 1,35 w kwalifikacjach ale na pewno nie ja.Obaj skoczkowie prezentują podobny poziom i takie faworyzowanie Fina jest trochę przesadne.Watase nie jest gorszym zawodnikiem,w kwalach potrafi skoczyć dobrze.Kurs bardzo zachęcający i gram w stronę Japończyka.
Murańka vs Naglić |2| kurs:2,10✅
Tutaj kursy według mnie powinny być wystawione odwrotnie.Ostatnio dwa razy grałem na Klimka po dobrych kursach.Raz się opłaciło,wczoraj z Dezmanem trochę zabrakło.Teraz gram przeciwko niemu również po dobrym kursie.Naglić ani nie jest gorszym skoczkiem ani w gorszej formie.W Trondheim był w czołówce kwali,w konkursie też skoczył lepiej.Myślę,że tym razem może być podobnie.

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Shimizu - Koudelka @ 1 @ 1,60 Betsson ⛔
Jeden dobry konkurs Czecha, który wysoką lokatę zawdzięcza TYLKO szczęśćiu, bo w 1 serii dostał kapitalne warunki od losu. Drugi skok już tak rewelacyjny jednak nie był. Shimizu jest obecnie w zdecydowanie lepszej formie od Czecha i pokazywał to chociażby w czwartkowych treningach i kwalifikacjach. Skoki o 7 metrów dalsze od Czecha tylko utwierdzają mnie w graniu tego typu. Ponad to wystarczy zerknąć na wczorajsze warunki. W drugiej serii obaj skakali w bardzo podobnych (- 0,43 z tyłu Shimizu, -0,67 Koudelka) (ok 3pkt) i dalej o 3metry (5,4pkt więcej) poleciał Japończyk. Także stylowo lepszy Reruchi, który w konkursie miał za styl note wyższą o 2,5pkt. Podsumowując: Japończyk jest w lepszej i stabilniejszej formie od Czecha. Owszem Romek skacze dobrze, ale piątkowy konkurs był prezentem od losu. Normalnie Koudelka zakręciłby się w okolicach pierwszej 10-15. Reruchi jest w gazie, skocznia w Oslo mu leży i nie widzę przyczyn dla których miałby tu nie powturzyć występu z Trondheim. Dziś co kwalifikacje, ale Shimizu ich nie odpuści więc typ gram.

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
1 seria:
Poppinger vs Eisenbichler |2| kurs:2,25✅
Skoczkowie o takim samym potencjale.Eisenbichler skoczył gorzej od Austriaka na treningu ale za to dalej w samych kwalifikacjach.Nie faworyzował bym aż tak Austriaka.Kurs 2,25 na Niemca trochę przesadzony i gram w jego kierunku.Para z cyklu 50/50.
Dezman vs Naglić |2| kurs:2,25✅
Naglić to dużo równiejszy i lepszy skoczek.W obu próbach skoczył tutaj dalej,choć notę w kwalifikacjach miał ostatecznie gorszą.W konkursie myślę jednak,że skoczy od kolegi z kadry dalej i pokaże,że nie jest tylko zwykłym przeciętniakiem.
Shimizu vs Vassiliev |2| kurs:2,90⛔
Kurs z kosmosu.Shimizu to na przekroju sezonu lepszy skoczek jednak ostatnimi czasy Dima wziął się trochę w garść i zaczął skakać lepiej.W treningu lepszy Japończyk,w kwalifikacjach Rosjanin.Jeśli Dima dostanie wiatr pod narty może polecieć bardzo daleko i myślę,że w starciu z Japończykiem nie jest bez szans.
Cały konkurs:
Stoch vs Kasai |2| kurs:3,40⛔
Nic powyżej 2,40 bym tu nie dał.Kasai może walczyć ze Stochem i może zająć od niego lepsze miejsce.Najlepiej pokazuje to ostatni konkurs w Trondheim.Noriaki skaczę cały czas równo i dobrze i jeśli mamy taki kurs należy lekko spróbować.
Hajek vs Kubacki |1| kurs:1,40⛔
Tutaj z pełnym przekonaniem.Kubacki jest słabiutki,a ostatnio Czesi w tym Hajek skaczą bdb.Czech skacze lepiej,jest w lepszej formie i myślę,że dziś będzie wyżej od Dawida.

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Kofler - Koivuranta @ 1 @ 1,60 ⛔
Koudelka - Asikainen @ 1 @ 1,25 ✅
AKO: 2,00 Unibet

Jak dla mnie bardzo mocny dubel na dzisiejszy konkurs. Kofler zaczął skakać świetnie, ostatnio podium w Trondheim, natomiast Koivuranta znaczna obniżka formy w porównaniu do tego co prezentował na skoczniach w Finlandii. Wczoraj w treningu i kwalifikacjach zdecydowanie lepszy Austriak, który plasował się w ścisłej czołówce.
Wiadomo jaki potencjał ma Andi i jeżeli jest tylko forma (a ta wróciła) potrafi rywalizować z najlepszymi.
Koudelka wypalił niesamowicie. Kurs mały, ale bardzo pewny. Romek wczoraj nokautował Fina i dziś będzie podobnie. Wydawało mi się, że ten ostatni konkurs to był jedynie przypadek, ale widać, że forma z ubiegłego sezonu do Czecha wróciła. W końcu za tydzień mamy MŚ w lotach w Czechach. ;)

D 26

donekd

Użytkownik
Jernej Damjan - Jurij Tepes |1| - 1,40 STS ✅ 22-38
Bardzo fajną parę wystawił STS . W tej parze słoweńskiej faworytem wg. bukmacherów jest Damjan i ja w 100% się z tym zgadzam . O Jerneju nie trzeba się dużo rozpisywać . Wysoka ustabilizowana forma w ostatnich tygodniach . Zaś o Jurijm tego nie można powiedzieć . Jego skoki są bardzo nierówne . Potrafi oddać jeden kapitalny skok , by w następnych próbach skoczyć bardzo źle . W ostatnich tygodniach regularnie jest gorszy od Damjana . W Trondheim nawet nie awansował do drugiej serii . We wczorajszych kwalifikacjach oglądając jego skok , myślałem , że nie awansuje do konkursu , jednak udało mu się awansować na jednym z ostatnich miejsc . Jeżeli dziś warunki pogodowe będą stabilne i jednakowe dla wszystkich skoczków , jestem spokojny o zwycięstwo w tej parze Jerneja

Andreas Kofler TOP 10 - 1,40 STS ⛔ 23
Drugim typem jaki wybrałem na dzisiejszy konkurs to TOP 10 Andreasa Koflera . Andi od igrzysk w Soczi prezentuje coraz lepszą formę , czego potwierdzeniem jest ostatni konkurs w Trondheim , gdzie ukończył zawody na drugim miejscu . Widać , że pod koniec sezonu udało mu się wreszcie złapać formę , która pozwala mu walczyć o czołowe lokaty . I również tu sądzę , że jeśli pogoda nie będzie dziś rozdawała kart , Kofi zakręci się dziś koło TOP 6 , ja jednak pogram trochę bezpieczniej na TOP 10

edit : tak jak myślałem , wiatr rozdawał karty

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Stoch - Freund - 2 @ 1,72✅
Schlirenzauer - Kofler - 2 @ 2,20⛔
2/10⛔
Kupon troche &quot;na dzika&quot;, ale wg mnie z dużą szansą powodzenia. Severin znakomita forma, trafił w IO, w samym konkursie olimpijskim trochę bez szczęścia. Lepiej od Kamila skakał i w kwalifikacjach i na treningu.
Austriacka para natomiast to rewelacyjny ostatnio Kofler i średni, jak na swoje możliwości Gregor. Ja trochę na czuja typuje Koflera, wydaje mi się, że powinien znaleźć się tutaj nawet w top3. Gregor raczej tak daleko nie lata ostatnio, choć po nim wszystkiego można się spodziewać.
No cóż, obie pary dość ryzykowne, ale jeśli chłopaki będą skakać podobnie jak w treningach i kwalifikacjach, to widzę tutaj duże szanse.
Powodzenia ! :smile:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom