>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skoki 24/25 Lillehammer HS140

typerskoki 638,5K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Czwartek, 21.11.2024
19:30 - Odprawa techniczna

Piątek, 22.11.2024
13:45 - Oficjalny trening
16:15 - Konkurs mikstów

Sobota, 23.11.2024
14:45 - Kwalifikacje
16:00 - Konkurs indywidualny

Niedziela, 24.11.2024
14:45 - Kwalifikacje
16:00 - Konkurs indywidualny

* wszystkie godziny według czasu polskiego

Sezon uznaję za otwarty! :)

Otrzymane punkty reputacji: +1257
typerskoki 638,5K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi

Oferta póki co uboga, nie ma się co dziwić bo buki boją się wróżyć z fusów. Coś tam znajdziemy na etoto czy Fortunie.
Ja przede wszystkim idę w Norwegów (Lindvik, Granerud, Sundal). Są u siebie, wydają się być mocni od początku. Oraz w Wellingera który wydaje się być od początku w wysokiej formie.
Kobiet wolę nie typować ale wygrana NOR w konkursie Mixtów też wydaje się sensowna. Para Lindvik Granerud może być z mężczyzn poza zasięgiem reszty, a Kvandal i Ospeth mogą od nikogo specjalnie odstawać.

Taki zbiór par ode mnie w ramach wróżenia z fusów:

1732263232244.png 1732263272384.png

K 1,6K

kowaltyper

Użytkownik
Cześć wszystkim. Wybaczcie wszelkie błędy, które ewentualnie się pojawią, ale to moja pierwsza analiza.

W konkursie indywidualnym PŚ całe podium zajmą zawodnicy z tego samego kraju.
Fortuna @ 10

Kurs niestety już spadł. Początkowo wynosił 20. Kurs mógłby wskazywać, że to zdarzenie nie ma żadnych szans, natomiast prawda jest taka, że w ostatnich latach średnio co drugi sezon ma miejsce taka sytuacja. W załączniku podsyłam screena ze strony skokinarciarskie.pl. Będzie, aż 29 szans w tym sezonie żeby to się wydarzyło. Powodzenia!

Załączniki

Otrzymane punkty reputacji: +666
S 15K

sebek1997

Użytkownik
Sundal win @41 888starz
Sundal top 3 @12 888starz

Konkurs dopiero jutro, ale wyhaczyłem kursy po dzisiejszych treningach, które wygrał właśnie Sundal. Jutro z tych kursów nie będzie co zbierać, więc korzystać. Nawet jak nie wejdzie to nie będzie wielkiej szkody. Ale na pewno są szanse na przynajmniej top 3 Norwega jeśli utrzyma formę z dzisiaj.

Ostatnia edycja:
maniek81 431,9K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Austria - Niemcy [1] 1.57 sts
Pierwsze śliwki robaczywki. Norwegia z Austrią mieli o zwycięstwo walczyć, a tu Niemcy zaskoczyli.

Konkurs miksów. Wiadomo pierwsze zawody, może być różnie. Jednak mamy za sobą treningi. Na ich podstawie typuję Austrię lepszą od Niemiec. Myślę, że różnicę przede wszystkim zrobią kobiety, a panowie to utrzymają. Skład Austrii wygląda na nieco solidniejszy i bardziej wyrównany. Myślę, że można ten typ dołożyć do jakiegoś dubelka na dziś.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +216
lukas88 512,7K

lukas88

Forum VIP
Pius Paschke zajmie miejsca 1-3
Kurs: 1,90
Fortuna

Niemiec bardzo dobrze spisał się we wczorajszych treningach zajmując miejsca 4 i 2, oraz w klasyfikacji indywidualnej konkursu mixtów był najlepszy wśród mężczyzn. Pius w ubiegłym sezonie również zaczął rozgrywki z wysokiego "C", będąc cały czas w czołówce. Uważam że Niemiec jest na pewno stabilniejszym zawodnikiem niż taki Sundal, który wygrał oba treningi ale jak to bywa u Norwegów głowa często nie dojeżdża na zawody.
Zatem dodaję jeszcze:
Paschke- Sundal - 1 @ 1,80 Fortuna

Teraz trochę totolotka:
Ryoyu zajmie miejsca 1-6
Kurs: 2,50
Fortuna

Japończyk nie skakał wczoraj w treningach oraz zawodach mieszanych, jednak patrząc na historię pucharu świata, Japończyk na inaugurację zawodów w ostatnich latach wyglądał następująco:
2023/2024 - 6
2022/2023- 7
2021/2022- 2
2020/2021- 27
2019/2020- 4
2018/2019- 3

Także w ostatnich 7 sezonach w 5 konkursach na inaugurację był w top 6, poza tym całkiem dobrze spisywał się w ostatnich latach w Lillehammer
2023/2024 - 6
2022/2023- 8 i 5
2021/2022- 2
2019/2020- 9 i 4
2018/2019- 3

Po takim kursie uważam ze warto zagrać wysoką lokatę Japończyka.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1994
irtyko 290,7K

irtyko

Użytkownik
lile 1.jpg

Wiadomo że to otwarcie sezonu więc gramy trochę w ciemno, kupon typowo po wynikach treningowych w których Sundal bardzo dobrze, no ale Amerykanin oddał dwa świetne skoki dla tego postawiłem go do pary z Pawłem

Edit:

No cóż , pierwszego konkursu tak w mojej ocenie 50/50 , Norwegowie mieli szaleć a tu klops a w ich miejsce laury zebrali Austriacy z co nie co dziwnym 2 miejscem Ortnera ;)
Kraft dalej w wielkiej formie , zagadką skoki Kobayashi czy słaby występ to faktycznie wina przeziębienia ? , Geiger gdzieś w tyle a Wellinger hmm dwa różne skoki i tez nie ma jak go ocenić ;p

z Plusów to Aigro i Franz którzy pod skrzydłami Norwegów mogą osiągać w tym sezonie dobre wyniki , więc w dobrych parach można na nich stawiać , do sledzonych skoczków dodam jeszcze Embachera :)
Do większych przekonań trzeba jeszcze 2-3 konkursy

Ostatnia edycja:
Lik 133,8K

Lik

Znawca - Skoki Narciarskie
KONKURS INDYWIDUALNY #1

Witam wszystkich w nowym sezonie. Niestety w tym roku nie udało mi się znaleźć czasu na napisanie małej analizy przedsezonowej, ale cieszę się, że pomimo dociskającej prozy życia, mam możliwość podzielenia się swoimi małymi przemyśleniami przed premierowymi konkursami oraz poczytania waszych opinii. Jak zawsze podziękowania dla Kol. typerskoki typerskoki za wrzucanie najważniejszych informacji w czasie sezonu letniego. Do rzeczy.

Frantz, TOP10 -> @3.50, ETOTO

Bardzo ciekawa oferta. Dla przykładu Fortuna i STS proponują na takie wydarzenie @1.60 i @1.70.

Amerykanin uwagę kibiców przyciągnął już w poprzednim sezonie, gdy uzbierał łącznie 71 pkt. w klasyfikacji generalnej PŚ, zajął 20. miejsce podczas MŚwL, a także poleciał 219.5 m w czasie finałowego weekendu w Planicy. Nie da się ukryć, że jest to spory talent. Nastolatek jest poukładany technicznie i z roku na rok prezentuje się coraz lepiej.

Latem wystartował w 6 konkursach, w których uzbierał 111 pkt. Świetnie prezentował się w Wiśle, gdzie w niedzielnym konkursie wywalczył 3. lokatę. Na początku października Frantz został również podwójnym mistrzem Stanów Zjednoczonych.

Przejdę może do wczorajszych wydarzeń, bo póki co, to one są głównym źródłem wiedzy. Poniżej wyniki Frantza z wczorajszych serii.

1. seria treningowa: 6. miejsce, 134 m, komp. -3.9 pkt.
2. seria treningowa: 5. miejsce, 134 m, komp. -4.2 pkt.
1. seria konkursowa: DNS

Amerykanin oddał 2 równe, bardzo dobre skoki w przeciętnych warunkach wietrznych, które pozwoliły mu na uplasowanie się w TOP6 serii treningowych. W konkursie drużyn mieszanych nie wystartował ze względu na problemy z zamkiem w kombinezonie. Widać, że jest w dobrej dyspozycji. Może mieć mały handicap, tak jak wczoraj, z ruszaniem w 1. serii z wyższej belki startowej, ze względu na niższy numer startowy. Typ do rozważenia oczywiście za rozsądną stawkę, bo jest to niedoświadczony skoczek, a sezon dopiero startuje i może się dzisiaj sporo wydarzyć.

Życzę wszystkim w tym sezonie samych wysokich wygranych! =)

Prognoza pogody: 23.11.2024 r.
PŚ w Lillehammer: Zaczynamy walkę o Kryształową Kulę! (listy startowe kwalifikacji)
PŚ w Lillehammer: Niemcy triumfują w mikście, Polska siódma
PŚ w Lillehammer: Sundal dominuje na treningu, Zniszczoł i Wąsek w "10" drugiej rundy
Frantz i A. Belshaw podwójnymi mistrzami USA
LGP w Wiśle: Lindvik ponownie najlepszy, Aigro i Frantz na podium, Wąsek siódmy

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +6954
lukas88 512,7K

lukas88

Forum VIP
Stefan Kraft Top 3
Kurs: 2,40
Etoto

Przyjemny kurs na Austriaka na podium, u innych buków kursy 2,0 lub niżej zatem tutaj fajna opcja. Stefan wczoraj wysoko w kwalifikacjach bo na 4 miejscu, po pierwszej serii konkursowej prowadził, ale w drugim skoku coś nie poszło i spadł na 4 lokatę przygrywając z młodszymi kolegami z kadry Tschofenigiem i Ortnerem. Jednak Kraft to bardzo bardzo doświadczony i stabilny zawodnik zatem liczę dziś na poprawę wyniku z dnia wczorajszego, tym bardziej że wczorajsze skoki wyglądały bardzo dobrze a jest jeszcze margines na poprawę.

Dorzucam jeszcze Stefana w parze z Sundalem. Dla mnie tacy zawodnicy jak Forfang, Sundal to treningowcy, którzy potrafią namieszać w treningach czy kwalifikacjach a w konkurcie czajnik się gotuje i nie ma efektów.
Kraft - Sundal 1 @ 1,75
Etoto

Delikatnie warto też próbować:
Kraft V @ 8,00
Etoto

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +124
lukas88 512,7K

lukas88

Forum VIP
Ryoyu Kobayashi Top 10
Kurs: 1,85
Etoto

Idę konsekwentnie w stronę Japończyka który wraca po infekcji, przez którą odpuścił piątkowe sesje, wczoraj kwalifikacje i 1 seria średnio udane bo zajmował lokaty 23 i 24 ale w drugim skoku konkursowym pokazał już moc i ten skok był 7 wynikiem serii finałowej. Ryoyu lubi skocznię w Lillehammer i uważam że przy takim kursie warto zaryzykować miejsce Samuraja w top 10.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +249
lukas88 512,7K

lukas88

Forum VIP
Ortner- Deschwanden
Typ: 1
Kurs: 1,70
Etoto

Młody Austriak powołany w trybie awaryjnym na inauguracyjny konkurs PŚ w zastępstwo za Hubera który zakończył sezon zanim się jeszcze zaczął w obliczu poważnej kontuzji. Ortner już w treningach spisywał się bardzo dobrze zajmując miejsca 12 i 13 (przy lokatach 18 i 14 Szwajcara), w kwalifikacjach Autriak słabszy skok i 18 lokata przy 6 pozycji Szwajcara.
Serie konkursowe już bardzo równe i stabilne w wykonaniu młodszego zawodnika bo miejsca odpowiednio 5 i 6 w obu seriach co globalnie dało mu pierwsze w karierze podium PŚ, Szwajcar z kolei w seriach konkursowych miejsca 8 i 14.
Reasumując Ortner był lepszy w 4 z 5 skoków, liczę że dziś nakręcony wczorajszym sukcesem również wskoczy do to 10 a może i top 6.

Ortner Top 10 @ 1,65 ETOTO
Ortner Top 6 @ 2,75 Fortuna

Ostatnia edycja:
dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Paschke Top 3 @1.55

Na ten moment wydaje sie, ze Niemiec skaze najlepiej i najbardziej powtarzalnie. Jeszcze nie zszedl w Lillehamer zadnym skokiem ponizej bardzo dobrego poziomu, wiec dzis jest glownym kandudatem do zwyciestwa. Przy dwoch skokach i regularnosci, podium wydaje sie relatywnie pewnym typem.

Otrzymane punkty reputacji: +1748
irtyko 290,7K

irtyko

Użytkownik
lile2.jpg
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Edit: Co do kuponu to Embacher w drugim skoku zrobił klops i nie wyszło .
Co do samego konkursu i zawodników , to widać że Wellinger będzie mocnym zawodnikiem a wczorajszy słaby skok to wypadek więc do pary z Paschke będą bardzo mocni , a co do młodego Ortnera to może się okazać że to sensacja bo dziś dwa dobre skoki ale nie tylko on bo i Franz ładnie w pierwszym skoku , jeśli będzie powtarzalny to możemy go często widzieć w TOP 10
Reszta okaże się po zawodach w Rukka kto z tej czołowej 10 wypadnie a kto tam wpadnie .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja w tym sezonie nastawiam się bardziej na zawodników z drugiej 10_tki którzy będą tam często lądować i dobieranie ich w pary z fartami z kwalifikacji :D :cool:
Jeden konkurs to za mało żeby wytypować sobie takich gości , ale z pewnością obserwować warto Aigro i Franza którzy do tej pory ( treningi , kwal. , konkurs ) pokazali się z dobrej strony , do tego podobały mi się skoki Embachera i Petersena którzy poradzili sobie dobrze z kiepskimi warunkami, na sts nie ma Petersena w stawce więc mam tylko Embachera .
Dodałem Tschofeninga bo podoba mi się jego powtarzalność , w stawce jest jeszcze Wellinger hmmm Granerud , którzy oddali jeden świetny skok a drugi spieprzyli więc w tym kierunku jeszcze nie idę w ich kierunku ale może w przyszłości jakieś kupony z zawodników TOP 10 będę wrzucał , chociaż Wellinger może dziś powalczyć, Sundal też chyba będzie mocnym zawodnikiem ale dziś go odpuszczam.

Ostatnia edycja:
M 15,5K

mijon

Użytkownik
.P. Paschke-S.Kraft typ 2 2.41 k (fortuna)

Jakoś nie przekonuje mnie, że Pius znowu powtórzy taki wynik jak wczoraj myśle, że poza 3 będzie oscylował w dzisiejszym konkursie, Kraft wydaje sie bardziej stabilny i bardziej doświadczony wczoraj co prawda zepsuł drugi skok co rzadko mu sie zdarza ten typ biore w ciemno po fajnym kursie.

Otrzymane punkty reputacji: +249
megeczupal 11,8K

megeczupal

Użytkownik
.P. Paschke-S.Kraft typ 2 2.41 k (fortuna)

Jakoś nie przekonuje mnie, że Pius znowu powtórzy taki wynik jak wczoraj myśle, że poza 3 będzie oscylował w dzisiejszym konkursie, Kraft wydaje sie bardziej stabilny i bardziej doświadczony wczoraj co prawda zepsuł drugi skok co rzadko mu sie zdarza ten typ biore w ciemno po fajnym kursie.
Jaki Kraft jest powtarzalny? A jaki nie powtarzalny jest Paschke? Co ty wygadujesz , Kraftowi właśnie wyszedł jeden dobry skok wczoraj w pierwszej serii a Pius skacze bardzo dobrzr i jeszcze wygrywa. Kurs jak najbardziej adekwatny .

ze swojej strony dodam bo betclic przespał kursy po kwalifikacjach i można znalezc fajne pary :

Wąsek - Aigro 2 @2.40
Dużo lepszy skok w porannych kwalach .

Otrzymane punkty reputacji: +1205
maniek81 431,9K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Tschofenig [top6] 1.57 forbet

Ja dziś proponuję typ na miejsce w pierwszej szóste Tschofeniga. Austriak skacze tu solidnie i równo. Patrząc na wszystkie skoki od piątku do dzisiejszych kwalifikacji, to najgorzej uplasował się na 5 pozycji. Piątkowe treningi to pozycje 5 i 4, kwalifikacje miejsce 5, konkurs miejsce 2, dzisiaj poranne kwalifikacje miejsce 2. Skoki są dalekie i powtarzalne. Myślę, że dziś też będzie walczył o podium, a kurs na miejsce w szóste przyzwoity. Można dołożyć do jakiegoś dubelka.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3942
lukas88 512,7K

lukas88

Forum VIP
Zwycięzca będzie z trójki:
Hoerl/ Kraft/ Tschofenig
Kurs: 2,27

Fortuna

Fortuna wrzuciła ciekawe zakłady, na typowanie zwycięzcy konkursu z grupy zawodników. Idę w kierunku zwycięzcy z grupy Tschofenig/ Hoerl/ Kraft. Wczorajsze zawody wygrał co prawda Pachake, który od początku weekendu skacze powtarzalnie, aczkolwiek tą wygraną zapewniła mu "petarda" w drugiej serii, nie sądzę aby powtórzył ten wyczyn przy tak wyrównanej stawce jaka mamy od początku tegorocznych zmagań. Idę tutaj w zwycięstwo Austriaka, mianowicie Hoerl wygrał obie serie kwalifikacyjnie, wczoraj nieco zepsuł pierwszy skok, który skreślił jego szanse na pudło. Na temat Krafta pisałem wcześniej, zawsze trzeba brać go pod uwagę jeśli startuje, a wczoraj pokazał się z dobrej strony, lecz w drugiej serii miał trudne warunki w których ciężko było odlecieć, dziś uważam że będzie podwójnie zmotywowany. Ostatnim zawodnikiem w tej grupie jest Tschofenig, który również solidnie się tutaj prezentuje bardzo solidnie i chyba najrówniej ze stawki, w kwalifikacjach wczoraj piąty, w zawodach drugi. w w dzisiejszych kwalifikacjach 3 lokata. Poza Austriakami jedynie Paschke uważam że może namieszać no w Norwegów z gorącą głową nie wierzę.

Poza tym pobieram:
Hoerl 1-3 @ 1,70 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3414
A 35,7K

antyks

Użytkownik
W betclic ktoś pijany albo niespełna rozumu - Kobayashi chory, osłabiony, i ogólnie skakał tu bez szału (dzisiejsze kwalifikacje to kwintesencja). Dokładam Deschwandena, który skacze bardzo solidnie, a młodemu może głowa nie dojechać po wczoraj (dzisiejsze kwali nieudane). Analogiczny dubel na betfan jest po 2,85... i myślę że to jest realna wartość kursów

Załączniki

• 20,2 KB Wyświetlenia: 37
Otrzymane punkty reputacji: +1366
M 15,5K

mijon

Użytkownik
"Jaki Kraft jest powtarzalny? A jaki nie powtarzalny jest Paschke? Co ty wygadujesz , Kraftowi właśnie wyszedł jeden dobry skok wczoraj w pierwszej serii a Pius skacze bardzo dobrzr i jeszcze wygrywa. Kurs jak najbardziej adekwatny"

Zobaczymy po konkursie ; )

Otrzymane punkty reputacji: +291
Do góry Bottom