No przyszłość : odradzać to Ty wiesz co sobie możesz. Osobiście wyznaję taką zasadę , że jak o czymś nie mam pojęcia to nie wbijam do działu i nie wypisuje pierdół. Dlatego nigdy w dziale ręcznej mnie nie zobaczysz. Tobie też bym to radził, bo odradzanie dobrych typów to takie trochę głupie jest. Ktoś przez tą twoją "dobrą radę" ktoś mógł nie zagrać dwóch dobrych typów o bardzo wysokich kursach, które w dodatku weszły. Rozumiem, że trwa Olimpiada i teraz każdy próbuje być znawcą 25 sportów na raz, ale są jakieś granice.
Nie mam zamiaru odpowiadać na takie marne prowokacje chłopczyka z poobgryzanymi paznokciami od śledzenia ostatniego seta, gratuluję dogłębnej analizy i znakomitego typu. ????
Olimpiada to trwała 4 lata, teraz są Igrzyska, a wyzywanie kogoś od bycia "olimpijskim znawcą" również pozostawiam bez komentarza.
Jako wieloletni obserwator tego działu wiele widziałem, a postać taka jak ty to nie nowość, są osoby, z którymi można normalnie podyskutować o siatkówce, ale są i tacy, któremu nie można nic powiedzieć, bo jego zdanie jest święte i basta. Chyba przestanę "ostrzegania" przed takimi typami, ale to tylko w trosce o jakość tego działu, którego poziom stoi na dosyć wysokim poziomie.
W następnej kolejce warte uwagi pod kątem typów są według mnie spotkania Rosji z
USA oraz Argentyny z Bułgarią. Według bukmacherów faworytem pierwszego z tych spotkań jest
Rosja, ja jednak uważam, że Stany są na tę chwilę drużyną mocniejszą. Nie można popadać w hurraoptymizm po zwycięstwie Amerykanów z Brazylią, jednak ich forma zwyżkuje. Nie można liczyć na to, że 34-letni William Priddy powtórzy tak znakomity mecz, lecz rezerwę ma drugi przyjmujący - Matthew Anderson (ma zapisane wczoraj 23,08% w ataku, ale te statystyki nie są w pełni wiarygodne dla mnie) który wczoraj zagrał przeciętnie, mimo 14 punktów. Bolączką Rosjan jest wyprowadzenie pierwszej akcji, przyjęcie będzie bardzo utrudnione jeśli po drugiej stronie siatki zagrywać będą Clayton Stanley oraz wspomnieni Priddy i Anderson. Dla mnie
Rosja oprócz Maksima Michajłowa (a Stanley od niego wcale nie odstaje) nie ma czym odpowiedzieć Amerykanom. Przy tej dyspozycji nie są według mnie faworytami tego spotkania. Jednak trzeba liczyć się z tym, że może to być długie spotkanie, bo przestoje zdarzają się każdej drużynie, a Stany potwierdziły to wczoraj w 2 secie. Polecam granie jak najszybciej, gdyż kursy powinny spaść.
Na drugie spotkanie bukmacherzy moim zdaniem wystawili trochę nierówne kursy. Zgadzam się, że Bułgarzy mogą być faworytami tego spotkania, ale raczej nie ma mowy żeby ograli zespół z Ameryki Południowej do zera. Ba, ja nawet przewiduję punkty Argentyńczyków w tym spotkaniu. Grając nierówno, Bułgarzy zachowali szansę na zajęcie pierwszego miejsca w grupie. Za bardzo cenieni są Bułgarzy za zwycięstwo z Polakami, forma z tego meczu nie jest chyba możliwa do utrzymania. Typ +2,5 seta
Argentyna wydaje się być idealnym do dubla. Bardziej ryzykownie +1,5 seta albo czysty win, którego spróbuję.