>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

[Siatkówka] Igrzyska Olimpijskie Pekin - panowie

Status
Zamknięty.
radek03 90

radek03

Forum VIP
Polska-Włochy
typ:1
kurs: 1.85

Taki kurs jaki wystawił bwin to jak dla mnie prezent. Polacy grają znakomicie w Pekinie, bardzo dobry atak, świetny blok, wspaniałe obrony Ignaczaka, i co bardzo ważne w meczu z Rosją w koncu zagrali dobrze serwisem. Włosi grali średnio, planowo ograli Chiny, Japonię i Wenezuelę, później przegrali z USA i wygrali z Bułgarią 3-0 co na pierwszy rzut oka wygląda imponująco, jednak jak się spojrzy na grę Bułgarów to widać ze z formą nie trafili, grali po prostu słabo. Jak dla mnie i pewnie nie tylko faworytem tego spotkania jest zdecydowanie Polska, dlaczego bwin ocenił ze oba zespoły mają równe szanse na zwycięstwo? Nie wiem ale trzeba z tego korzystać.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Zauważyłem teraz ze bwin wystawił także zakład Kto wywalczy złoty medal? :
Brazylia 2.0
Rosja 5.5
USA 7.0
Serbia 9.0
Włochy 9.0
Bułgaria 12.0
Polska 34.0

Z tego wynika ze Bułgarzy, Serbowie, czy Włosi mają większe wg nich szanse na wywalczenie złota, wg mnie Polska powinna być za Brazylią i najwyzęj za Rosją.

pr3z3s 0

pr3z3s

Użytkownik
Zauważyłem teraz ze bwin wystawił także zakład Kto wywalczy złoty medal? :
Brazylia 2.0
Rosja 5.5
USA 7.0
Serbia 9.0
Włochy 9.0
Bułgaria 12.0
Polska 34.0

Z tego wynika ze Bułgarzy, Serbowie, czy Włosi mają większe wg nich szanse na wywalczenie złota, wg mnie Polska powinna być za Brazylią i najwyzęj za Rosją.

Ja bym zaryzykował i zagrał za dyszke na polaków :spokodfhgfh: Wdg mnie mają realne szanse na właśnie złoty medal...A finał pewnie będzie brazylia vs.... no własnie :jezora:

pr3z3s 0

pr3z3s

Użytkownik
Jednak Brazylia to klasa sama w sobie.. Choć możliwe że w tym roku wkońcu może się skończyć to ich niepodzielne &quot;panowanie&quot; w światowej siatkówce. Ćwierćfinał mają banalnie prosty z Chinami, i spokojnie go wygrają a potem zobaczymy...

Moge się mylić ale Polska w razie wygranej z Włochami będzie chyba grała z Brazylią w półfinale ??
Może dlatego tak wysoki kurs ????
A co to ma do rzeczy?

radek03 90

radek03

Forum VIP
Ja bym zaryzykował i zagrał za dyszke na polaków :spokodfhgfh: Wdg mnie mają realne szanse na właśnie złoty medal...A finał pewnie będzie brazylia vs.... no własnie :jezora:
Nie wykluczone ze Polska może spotkać się w 1/2 z Brazylią, ale najpierw poczekajmy do zakończenia ćwierćfinałów

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
Tak, jeśli my wygramy z Włochami, zaś Brazylia z Chinami to spotkamy się z Canarinhos w półfinale. A tam im się zrewanżujemy za 0:3 w fazie grupowej ;).
Finał z Rosją i mamy złoto hehe ...

pr3z3s 0

pr3z3s

Użytkownik
Tak, jeśli my wygramy z Włochami, zaś Brazylia z Chinami to spotkamy się z Canarinhos w półfinale. A tam im się zrewanżujemy za 0:3 w fazie grupowej ;).

Finał z Rosją i mamy złoto hehe ...

Może 3-0 to nie :jezora: Ale dlaczego by nie 3-2? ;). Skoro potrafili wygrać z Rosją i jeśli będą tak grać z Włochami i wygrają, a potem spotkamy się z Brazylią to ja śmiało liczę na wygraną. Każda drużyna jest do pokonania, nawet ta wspaniała Brazylia... A może akurat będą mieli słabszy dzień, jakiś kryzys..każdemu może się zdarzyć a My możemy to wykorzystać.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Heh, oby się sprawdził scenariusz nikifor :p
Moim zdaniem lepiej, że w półfinale możemy trafić na Brazylię niż na Ruskich. Mecz z Brazylią wyzwala maksimum motywacji do gry, aby ich pokonać. Większość siatkarzy naszych z pierwszego składu pamięta na pewno finał MŚ 06, półfinał Ligi Światowej 07 a przede wszystkim grupowy mecz kilka dni temu. Te wszystkie ważne pojedynki przegraliśmy, ale mam wrażenie, że z każdym meczem co raz bliżej było do zwycięstwa. Kiedyś musi przyjść te pierwsze zwycięstwo, Brazylia tutaj nie jest tak mocna psychicznie i jest znakomita szansa do ogrania ich, ale Polacy musieliby wykrzesać z siebie maksimum umiejętności i zagrać chyba mecz życia

radek03 90

radek03

Forum VIP
Ja bym wolał 1/2 właśnie z Rosją bo oni są słaby psychicznie, ale Brazylia jakoś nam nie leży, aby z nimi wygrać to trzeba dołożyć element, którego zabrakło w meczu grupowym czyli serwis, jeśłi odrzuclibyśmy ich od siatki to wyłącza się ich główną broń-szybki atak, ale lepiej nie wybiegać w przyszłość i niech nasi siatkarze narazie skupią się na Włochach. A co do scenariusz Nikifora - wymarzony

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
a tak odnośnie potencjalnego pojedynku z Canarinhos, to warto dodać, że kiedyś ich regularnie ogrywaliśmy w WL, ale jeszcze w fazach grupowych. Pamiętam, że chyba w edycji 02 czy 03 wygraliśmy u nich raz i dwa razy u siebie! Wielu graczy pamięta tamte mecze (Świder, Gruszka, Zagumny, Igła..), ale wtedy byliśmy słabszym zespołem, który właśnie potrafi wygrać z każdym, ale który nic nie osiąga, teraz jak dołączyliśmy do ścisłej czołówki i walczymy o najwyższe laury, to równo dostajemy od Brazylijczyków..

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

:siata:pOLSKA-Włochy
Typ: 1
Kurs : 1,85 Bwin ⛔⛔WYNIK 2:3⛔⛔

Rozpoczyna się decydująca walka o medale w turnieju siatkarskim. W jednym z pierwszych meczy naprzeciw siebie staną siatkarze Polscy i Włosi. Moim zdecydowanym faworytem są reprezentanci Polski, którzy z fazy grupowej wyszli z bilansem 4-1. Włosi mogą się pochwalic identycznym bilansem ale jak w różnych stylach zostało to osiągnięte. Polacy pewnie po 3-0 wygrywali z Niemcami i Egiptem, a 3-1 z Serbami i w meczu o prestiż 3-2 z Rosjanami. Włosi natomiast 3-0 z Wenezuelą i Bułgarami co mogło dziwic ale z drugiej strony Bułgarzy nie mają najlepszej formy i atmosfera w tej druzynie nie jest najlepsza. W ostatnim meczu 3-2 z Chińczykami wywalczone po dużych męczarniach. Odwołując się do ostatnich meczy grupowych obu zespołów to niebo i ziemia ;) Polacy w wielkim stylu pokonali Rosjan a Włosi męczyli się z Chińczykami wygrywając 2-0 dając doprowadzic do Tie breaka. W naszym zespole świetnie spisuje się cala 12 co najważniejsze. Jak nie idzie któremuś z ?szóstkowych? graczy jak np. Świderskiemu to w jego miejsce wchodzi Wika i zespół nie traci nic na wartości a nawet zyskuje. Dobrze gramy blokiem. Cały czas jeszcze nie mamy ustabilizowanej zagrywki ale w meczu z Rosjanami ten element zadecydował o naszym zwycięstwie. Bardzo dobrze gramy w obronie gdzie bryluje Ignaczak.
Włosi mają problemy z atakującym bo Fei doznał kontuzji i zastępuje go leworęczny Gavotto, który jak pokazał mecz z Chinami nie jest przygotowany na wielkie mecze i po kilku błędach z jego strony trener Anastasi nie wytrzymał i w jego miejsce posłał Cisolle. Na Libero nie może grac kontuzjowany Corsano , jego zastępuje nominalny przyjmujący Paparoni i radzi sobie całkiem całkiem. Uważam że po tym co pokazali Polacy w dotychczasowych meczach można śmiało typowac ich zwycięstwo nad Italią która tak naprawde nie pokazała nic i do tego ma jeszcze problemy kadrowe a jak ważna jest ławka w zespole świadczy o tym chocby nasz zespół gdzie wchodzący rezerwowy wnosi wiele do zespołu. Uważam że typ powinien wejść bez najmniejszych problemów;)

maks 2

maks

Użytkownik
Polska-Włochy
Typ:polska(-1.5seta)
Kurs:2.50
Bukmacher:gamebookers
Analiza:
20 Sierpnia o godzinie 6.00 w siatkarskim ćwierćfinale Polacy zmierzą sie Włochami. Polacy z 4 zwycięstwami(z:Niemcami, Egiptem, Serbia i Rosja) i jedna porażką zajęli 3 miejsce w grupie B, uznawanej przez wszystkich za silniejsza. Jedyną porazke ponieśli z Brazylia, z którą po prostu nie potrafią wygrywać. W ostatnim swoim meczu, po doskonalej grze pokonali Rosjan. Pokazali w tym spotkaniu, ze są bardzo silna i zdeterminowaną drożyna. Włosi również z 4 zwycięstwami(z:Japonią, Wenezuelą, Bułgarią i Chinami) i jedną porazką(z USA) zajęli 2 miejsce w grupie. W ostatnim grupowym meczu Włosi bardzo długo męczyli sie ze słabą drożyną Chin i wygrali opero w tie-breaku. Podstawowi zawodnicy Włoch Mirko Corsano i Emanuele Birarellego doznali kontuzji, ale na mecz z Polakami maja być podobno gotowi, mozna jednak liczyć, ze nie zagrają na 100%. Za to Polska kadra ma sie bardzo dobrze, wszyscy są zdrowi i gotowi do gry. Najważniejsze jest to, ze mamy bardzo dobrych zmienników, co można było zobaczyć w naszym ostatnim meczu(Wika i Możdżonek zagrali świetnie). Moim zdaniem Polacy będą chcieli to szybko wygrać, zęb

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

:siata:USA-Serbia
Typ: 2
Kurs : 2,65 unibet⛔⛔WYNIK 3:2⛔⛔

Niby zdecydowanym faworytem w tym meczu są Amerykanie ale ja uważam że może tutaj dojśc do niespodzianki o ile można tak nazwac wygraną Serbów w tym meczu. Buki wystawiły wysoki kurs na Serbów i az grzech nie skorzystac;) Niby w rozgrywkach zagrali słabo ale zwróccie uwage jakich mieli rywali. Na początku mecz z Rosjanami i porażka, potem Brazylia i także porażka, wkońcu mecz z Polakami i znowu przegrana jednak w każdym z meczów wygrywali po jednym secie. Wreszcie w meczu o wszystko pokonali Niemców i w ostatnim meczu na luzie odprawili z kwitkiem najsłabszych na tym turnieju Egipcjan.
Teraz zobaczmy jak Amerykanie sobie radzili. Otóz wygrali oni wszystkie 5 meczy. Do ich gry w sumie nie można się przyczepic , ale... Wkraczamy w decydująca faze turnieju i nie będize mowy o odpuszczaniu. Zapewne Serbowie sa zmotywowani aby udowodnic wszystkim a przede wszystkim sobie że mają już ekipe która jest zdolna do walki o medale i młodzi zawodnicy jak Podrascanin czy Nikic dorośli już do wielkiej siatkówki. Zapewne Serbowie w pamięci mają jeszcze mecz w Finale LS przegrany właśnie z USA. Wtedy to Serbowie przeszli faze grupową jak burza a Amerykanie się męczyli i z dużym szczęściem awansowali do daljszej fazy, tym razem to USA z kompletem zwycięstw wyszło z grupy a Serbowie dopiero wygrywając dwa ostatnie mecze zapewnili sobie awans. Licze że Serbowie postarają się o niespodzianke i napewno łatwo meczu nie oddadzą a stac ich na wygraną napewno, więc za małą stawke napewno warto zaryzykowac ten typ.

lionel21 191

lionel21

Użytkownik
Sam sobie zaprzeczasz. Piszesz, że Polacy mają realne szanse na medal, a później, że finał będzie Brazylia vs. ? Jeżeli interesujesz się choć trochę siatkówką to powinieneś wiedzieć, że jeżeli Polska wygra z Włochami to o finał zagra z Brazylią (jeżeli ta wygra swój mecz), więc jedno wyklucza drugie.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Chiny-Brazylia
typ:2 (-1,5 seta)
kurs: 1.33

Nie będę wiele pisał. Taki pewniak na podbicie kursu, który akurat nadaje się na grę za większą stawkę do dubla Pol, Ros. Kurs wg mnie i tak za duży. Czy Chińczycy są w stanie ugrać z Brazylią 2 sety? Nie sądzę, jak wygrają choćby jedną partię to będę zaskoczony. Ale szczerze mówiąc to szybkie 3-0 tutaj się szykuje.

pr3z3s 0

pr3z3s

Użytkownik
Sam sobie zaprzeczasz. Piszesz, że Polacy mają realne szanse na medal, a później, że finał będzie Brazylia vs. ? Jeżeli interesujesz się choć trochę siatkówką to powinieneś wiedzieć, że jeżeli Polska wygra z Włochami to o finał zagra z Brazylią (jeżeli ta wygra swój mecz), więc jedno wyklucza drugie.

Sory ale na jednej ze stron przeczytałem że Polacy będą grali z wygranym USA-Serbia. Dlatego tak napisałem...

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Chiny-Brazylia
typ:2 (-1,5 seta)
kurs: 1.33

Nie będę wiele pisał. Taki pewniak na podbicie kursu, który akurat nadaje się na grę za większą stawkę do dubla Pol, Ros. Kurs wg mnie i tak za duży. Czy Chińczycy są w stanie ugrać z Brazylią 2 sety? Nie sądzę, jak wygrają choćby jedną partię to będę zaskoczony. Ale szczerze mówiąc to szybkie 3-0 tutaj się szykuje.
no tak tylko, że 1,30 to jest na Brazylia -2,5.. więc nie wiem gdzie zlapałeś po takim kursie -1,5..

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
A to tylko 2 medale sa? Przeciez mozna odpasc z brazylia i grac na braz. Chyba nikt rozsadny nie wierzy, ze w 1/2 brazylie ograja chlopcy Lozano a to szans na medal nie zamyka.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom