Witam, wiem, ze tutaj rozmawiamy odnosnie roznych rekordow, kontuzji itp, ale, ze to forum
bukmacherskie to odnosnie zakladow bukmacherskich chcialbym porozmawiac.
Moze Ameryki nie odkrylem, jednakze zauwazylem ze bardzo oplaca sie grac w NBA na zywo zaklady, gdy jedna druzyna przegrywa n.p. 20 punktami na handicap +20 (wtedy druzyna wygrywajaca ma -20 po kursie takim samym).
Juz wyjasniam o co chodzi.
Jest mecz, jedna druzyna wygrywa 20 pkt, wtedy z
automatu ustawiane sa handicapy, zeby tak jakby mecz od zera rozpoczac. Przy prowadzeniu 20 pktowym handicapy sa ustawiane w zaleznosc od kursow przedmeczowych, jednak oscyluja one w granicach 18.5 do 22.5 (zazwyczaj). I o co mi chodzi? Otoz chodzi mi o to, ze zazwyczaj druzyna z taka przewaga wpuszcza na koniec zawodnikow rezerwowych, przez co czesto ta przewaga jest trwoniona i mecz konczy sie ze strata mniejsza niz te 20 pkt.
I tu pojawia sie moj problem, chcialbym przeanalizowac na danych empirycznych z pewnego okresu tą prawidlowosc, jednakze nie znam stronki ktora oferowala by jakis wykres punkt po punkcie, albo chociaz najwieksza przewage w meczu.
Na nba.com mozna sciagnac Game Book z kazdego meczu, gdzie jest rozpisana kazda akcja po kolei, jednakze sciaganie gamebooka z kazdego meczu, analizowanie go w wersji tekstowej jest bardzo zmudne i wlasciwie to by mi sie przydala statystyka 'najwieksza przewaga w meczu'.
Z danych empirycznych z dnia 16 stycznia 2012, w ktorym odbylo sie 11 meczow, w 2 meczach byla najwieksza przewaga jednej druzyny minumum 19 punktow, oba skonczyly sie ponizej 19 punktow, wiec oba zaklady by weszly.
Tylko wlasnie jak napisalem, chcialbym ta statystyke przeprowadzic dla wiekszej ilosci spotkan, wiec jezeli ktos natrafi na cos takiego jak 'the biggest lead' albo cos w tym stylu to prosze dac znac.
Jedynym wyjatkiem od reguly jest Miami, ktore mimo duzych przewag nadal cisnie i wygrywa o wiele wiekszymi ilosciami punktow, wiec ich od razu pomijamy w naszych rozwazaniach.
Pozdrawiam