>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Serie B, Serie C (temat zbiorczy)

nalokson 26

nalokson

Użytkownik
PILNE!
W dniu jutrzejszym zostanie rozegrany bardzo ciekawy mecz. Albinoleffe podejmuje na własnym boisku Padovę. Gospodarze mają już zapewnione utrzymanie w serie B, nie grozi im też awans, bo zajmują 10-tą pozycję. Goście natomiast zajmują 20-ste miejsce i muszą walczyć o utrzymanie. Do końca sezonu pozostały dwie kolejki. Najciekawiej jednak wyglądają kursy tego meczu:
1 - 12
X - 10
2. 1.10
Zwycięstwo gości jest więc wyceniane absurdalnie nisko. Czy ktoś zna jakieś szczegóły na temat tego spotkania? Kurs na gości wskazuje na ustawkę, bo inaczej tego wytłumaczyć nie można.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Kolego nie odkryłeś nic nadzwyczajnego co roku tak jest w niższych ligach a nawet Serie A pamietam sezony ze kurs w ostatniej kolejce na Milan wynosił 3,50 i zremisowali czy przegrali to normalna kolej rzeczy analitycy to analizują i widzą...

M 672

martinmix

Użytkownik
Spotkanie: Padova Calcio - Triestina Calcio
Typ: X
Kurs: 3,20
Bukmacher: Bet-at-home

Analiza:

Mecz Padova Calcio - Triestina Calcio rozegrany zostanie w ramach play offów Serie B. Faworytem według bukmacherów tego spotkania jest zespół gospodarzy, za którym przemawia niemalże wszystko (seria kolejnych zwycięstw, lepsza sytuacja kadrowa i co ważne własne boisko).
Co więc mnie skłania aby obstawić w tym meczu remis? Przede wszystkim Triestina lubi grać gdy na nich nikt nie stawia, już nie raz w tym sezonie potrafili sprawić niespodzianki, ponadto jeśli wyjdą na mecz głęboko cofnięci to mogą uzyskać bezbramkowy remis, który zapewne wzięliby w ciemno. Zawodników Padovy może nieco usztywnić stawka spotkania oraz ... presja ze strony własnych kibiców.
Spotkania o tak wysokiej stawce ciężko się gra i często kończą się one remisami. W lidze zespół Padovy nie był w stanie wygrać z Triestiną a nawet wbić im choćby 1 bramkę! Stąd też moje przypuszczenia że historia w tym przypadku może się powtórzyć. Ja szczególnie liczę na mobilizację, wole walki oraz szybkie kontry Triestiny, które mogą sporo problemów narobić obrońcom Padovy.
Oczywiście należy zwrócić uwagę że ten typ jest nieco ryzykowny więc jeśli miałbym coś podpowiadać to to aby grać go raczej niższymi stawkami.
Czy mam rację przekonamy się wieczorem.

M 672

martinmix

Użytkownik
Spotkanie: Brescia Calcio - AS Cittadella
Typ: 1
Kurs: 1,70
Bukmacher: Bet-At-Home

Analiza:

W rewanżowym meczu o awans do Serie A zmierzą się zespoły Brescii Calcio i AS Cittadella. Mecz może być emocjonujący dla widzów ze względu na wysoką stawkę tego spotkania.
Pierwszy mecz wygrała na wyjeździe Brescia 1:0 przez co znacznie przybliżyła się do awansu do Serie A. Myślę że w tym meczu wygra i postawi kropkę nad i. Za Brescią przemawia zarówno miejsce rozgrywania spotkania (kibice Brescii zawsze żywiołowo dopingują swoich zawodników i wywierają presję na zespół gości), jak również lepsza gra na przestrzeni całego sezonu. To zespół AS Cittadelli będzie musiał dziś zaatakować bo remis nic im nie daje. W takiej sytuacji mogą narazić się na wiele kontr ze strony gospodarzy. W zwycięstwie gospodarzy może (jeśli znajdzie się w kadrze meczowej) polak Bartosz Salamon. Jeżeli zespół gospodarzy szybko strzeli bramkę to może łatwo wygrać to spotkanie.
Ostatnie 2 bezpośrednie konfrontacje tych dwóch drużyn na stadionie Brescii zakończyły się wynikami: 1:0 i 0:0. Można więc wysnuć wnioski że były to bardzo wyrównane spotkania i dzisiejszy mecz również zapewne taki będzie.
Aktualna form zdecydowanie przemawia za gospodarzami, którzy z 6 ostatnich spotkań przegrali zaledwie jeden, natomiast zespół AS Cittadella zupełnie zagubił formę i skuteczność (2 ostatnie spotkania to porażki po 1:0 z Brescią i Torino czyli drużynami rywalizującymi o awans do Serie A).
Z pewnością dużą rolę odegrać może również przewaga psychiczna jaką mają po zwycięskim mecz sprzed tygodnia zawodnicy Brescii.
Czy mam rację czy też się mylę przekonamy się już dziś wieczorem.

matesarninho 74

matesarninho

Użytkownik
Spotkanie: Sassuolo - Torino
Typ: 2
Kurs: 2,50
Bukmacher: bet365
Spotkanie rewanzowe połfinału o mozliwoasc gry w Serie A. W pierwszym spotkaniu tych drużyn padł remis 1:1. Ostatnio w lidze, przed play-offami to Torino było w dużo lepszej formie. W zremisowanym meczu ekipa z Turynu była drużyną przeważająca ale nie potrafiła wykorzystać nadarzających się okazji. W dzisiejszym meczu drużyna gospodarzy nie wystapi tez w najmocniejszym składzie co daje przewage turynczykom. Torino bardzo chce wrócić do Serie A i mobilizacja druzyny jest bardzo duza, myśle ze po przez zwyciestwo w tym meczu zachowają szanse na awans.
Tutaj podaje skrót 1 spotkania: http://www.youtube.com/watch?v=jLT9pcxI4nE

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
Prima divisione 2010/11
Benevento - Gela
Benevento 1,60 bwin

Benevento na grupa B prima divisione jest nai silna druzyna od wszyskie dla mnie bede wygrac grupa bardzo latwy,Gela byla C2 i nie dawno jest w C1 dlatego ten roku bankrotowali 8 druzyne i Gela powinna robic C2,oni maion pilkarzi C2.Dla mnie Benevento bede bardzo latwy wygrac

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
Foggia-Lucchese over 2,5
1,80 bwin
Foggia jak treiner masz Zdenek Zeman,Lucchese masz Favarin obodwie druzyna graion 3-4-3,niedzela Foggia wygrac 0-3 w Cavese,Lucchese 2-0 ze Barletta,ale grali 45 minut 10 po czerwona kartka.Dla mnie ten match minimalni bede 3-4 branki nawet wiensej,bo te dwa druzyne graion pilka bardzo ofensywni.

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
Nocerina-Cavese 29/08 godzina 16.00
Nocerina - Cavese 1
1,85 Expekt
Cavese zaczynali sezonu tylko 20 dni temu bo nie powinni byc C1 bo bankrotowali,grali dwa match,ze puchar przegali u cebie 0-2 ze Gubbio i niedzela przegrali u cebie 0-3 ze Foggia.Pilkarzi jesce nie maion 90 minut.Nocerina budowali dobra druzyna i niedzela remisowali u Pisa 1-1,to jest derby ale Nocerina masz wielka szanz dla wygrac.

Juve Stabia - Foligno 29/08 godzina 16,00
Juve Stabia - Foligno 1
2,00 Expekt

Juve Stabia wygrali C2 bardzo latwy,i budowali silna druzyna od rasu C1,maion bardzo dobri treiner Piero Braglia,Foligno tez blisko bankrotowac,spredali wszyski nailepsej pilarzi dla nie bankrotowac i budowali druzyna ze pilkarzi mlodi,dla mnie Juve Stabia bede spokoini wygrac.

simons 646

simons

Forum VIP
Siena - Reggina under 2.5 @ 1.70 bwin ⛔

Tu tez, sie troche nad tym meczem zastanwialem. Siena win, obie nie strzela, Siena do zera ... no i z tego wszystkiego wyszedl mi under 2.5 ???? . Siena ma bardzo dobra ekipe jak na serie B. Tym razem graja u siebie, a do tego obra Regginy nie jest jakas super i wydaje mi sie moze miec problemy z szybkim atakiem gospodarzy. A co to ma do underku... Traktuje ten under jako 1x po wyzszym kursie, bo czesto padalo 0-0, a ze zwyciestw Sieny to 1-0 albo 2-0 i mysle ze to dzisiejsze mozliwe wyniki, no ewentualnie 1-1 jeszcze by uszlo. Jakby nie patrzec under.

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Cortone - Modena
remis bez zakładu: Modena
3.30
Bet365

Dzisiaj o godzinie 20.45 zostanie rozegrane ostatni mecz w ramach 4 kolejki ligi włoskiej. Zmierzą się ze sobą Cortone i Modena.
Nie przewiduję w tym meczu wielkich emocji i wielu bramek. Cortone to druzyna która rozpoczeła sezon średnio. Trzy remisy to nie jest żadna rewelacja. Grają defensywnie licząc na to że uda się ustrzelić coś napastnikom. Modena do gigantów mimo wszystko również nie należy. Jednak rozpoczęli sezon znacznie lepiej. Dwa zycięstwa i remis pozwalają im plasowac się w górnej cześci tabeli. Mimo to też grają bardzo defensywnie. Mało traca i mało zdobywają bramek. No coż wydaje mi się że nie będzie to wielkie widowisko jednak Modena ma trochę więcej argumentów aby postawić na nią przynajmniej remis bez zakładu.

jose-41859 20

jose-41859

Użytkownik
AS Varese - Novara Calcio X HT @2,00
Stawka: 2/10
Buk:bet365
tak sobie ostatnio próbuję te remisy do przerwy, krócej trzeba czekać na pieniądze i w ogóle jakoś mniej nerwów a tych i tak ma zdecydowanie za dużo ;-)
na dzisiaj wybrałem spotkanie Serie B, Varese u siebie bardzo zachowawcze, stosunek bramek po trzech spotkania 1-1, w tym dwa remisy 0-0
do przerwy do tej pory na własnych śmieciach 2 remisy i jedna porażka
Novara identyczny bilans z tym że w meczach wyjazdowych, tylko raz do przerwy przegrywali z mocnym Torino tracąc gola już w 6 minucie
ogólnie Varese do przerwy w 6 spotkaniach zdobyło 3 gole i 3 straciło na sześć gier zanotowali cztery remisy z tego trzy 0-0
w poprzednim sezonie dwa mecze tych zespołów w Serie C1 A i również dwa razy do przerwy bez bramek, co za tym idzie wszystko składa nam się w ładną całość ;-)

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Empoli FC - Piacenza Calcio (10.październik godzina: 15:00)
1:1 ⛔
Typ: 1 / Kurs: 1.58

Dobrze spisująca się ekipa Empoli podejmuje ostatnią w tabeli Piacenzę. Empoli jeszcze bez porażki w obecnym sezonie. Natomiast Piacenza jeszcze bez zwycięstwa. To zasadnicza różnica pomiędzy tymi dwiema drużynami. Gospodarze z dorobkiem 13 pkt. znajdują się na 3 pozycji. Empoli w ostatniej kolejce strzelili 3 bramki w wyjazdowym meczu z Citadella. Piacenza w 3 meczach wyjazdowych strzeliła tylko 1 bramkę. W minioną sobotę zremisowali z Pandova 2:2. A prowadzili już 2:0. Piłkarze się zagrzali i stracili 2 bramki w końcowej fazie meczu. O mało włos by przegrali to spotkanie. Piacenza w obecnym sezonie nic nie pokazuje i zapowiada sie walka o utrzymanie, jeżeli nie poprawią swojej gry. Empoli natomiast będzie pukało do bram Serie A. W poprzednim sezonie Empoli pokonało u siebie Piacenzę 2:0. Myślę że tym razem wynik będzie podobny.

Atalanta Calcio - Torino FC (10.październik godzina: 20:45)
2:1 ⛔ 90&#39; minuta
Typ: under 2,5 / Kurs: 1.62

Ani jedni ani drudzy nie będą chcieli przegrać tego spotkania. Gospodarze o 3 miejsca wyżej w tabeli od przyjezdnych. Atlanta mało strzela w tym sezonie. Co za tym idzie? Mało bramek również traci. W Serie B może pochwalić się najlepszą defensywą. Stracili jak dotąd tylko 2 bramki. Torino to solidna drużyna. Jedna z najrówniej grających drużyn w calym sezonie. Nie mają wzlotów ani upadków. Ich jutrzejszy wyjazd nie powinien zakończyć klęską. Ja przewiduje mecz walki, małą ilość bramek, ewentualny remis. Mega argument przemawiający za tym typem: Atlanta we wszystkich 7 spotkaniach tego sezonu notowała Undery! Torino na wyjazdach nie grzeszy skutecznością, a w tym meczu zagrają raczej defensywnie.

Livorno AS - Cittadella AS (10.październik godzina: 15:00)
3:0 ✅
Typ: 1 / Kurs: 1.62

Spadkowicz Serie A, mowa oczywiście o zespole Livorno (12 pozycja) podejmuje na własnym stadionie przedostatnią drużynę Serie B Cittadelle. W poprzednim sezonie Citadella zajęła 6 miejsce w lidze. Teraz sytuacja się zmieniła, grają bardzo słabo bilans 1-1-5 nie wróży im dobrze przed meczem z Livorno. Fakt że Livorno u siebie na stadionie nie zachwyca, lecz myślę że w potyczce z przeżywającą kryzys Citadella odniosą pierwsze zwycięstwo na własnym obiekcie. W poprzedniej kolejce wysoka wygrana 1-5 na wyjeździe podbudowała morale zespołu Livorno i teraz wszyscy liczą na kolejne 3 pkt. Goście nie wygrali od 5 kolejnych spotkań w lidze. Do Livorno przyjadą z myślą wywiezienia chociażby jednego punktu. Wydaje mi się że mimo wszystko gospodarze są na tyle ograną i doświadczoną drużyną przechylą szalę zwycięstwa na swoją korzyść.

antyszczewa 0

antyszczewa

Użytkownik
za drobne mozna zagrać;)
Padova - Cittadella
Typ: X
Kurs: 3,4 Padova gra bardzo dobrze u siebie, gorzej radzi sobie na wyjazdach - co pokazuje tabela.
Na swoim podwórku z 4 meczy wygrali 3, jeden remisując, strzelając przy tym 10 goli a tracąc tylko 1. Na wyjazdach idzie im gorzej, jednak nie aż tak tragicznie, gdyż na 5 meczy - 3 zremisowali a 2 przegrali, a jak mawia jeden z trenerów: &#39;jeżeli meczu nie można wygrać, to trzeba go zremisować&#39; :wink:. Bramki na wyjazdach 4 strzelone 6 straconych. Jeżeli chodzi o skład, to trener będzie miał do dyspozycji wszystkich graczy, włącznie z najlepszym napadziorem Succim(7goli w 8 meczach).
Co do Cittadellii... zespół nie gra rewelacyjnie - co potwierdza 5 zdobytych pkt w 9 meczach, oraz 7 goli zdobytych przy 17 straconych. Na wyjazdach grają b.słabo - bilans 0-0-4 1-9, co najlepszym osiągnięciem nie jest.
Wydawało by się, że statystyki przemawiają za Padovą, jednak ja dostrzegam tu inny aspekt, a mianowicie derby prowincjii Padwa. Cittadella jest gminą podlegającą pod Padovę, a jak wiadomo derby rządzą się swoimi prawami:wink: - i tak jest również w tym wypadku.
Jeżeli weźmiemy pod lupe h2h ostatnich pojedynków derbowych, to zobaczymy, że na ostatnich 10(ligowych, 2005-2010) meczy rozegranych między zespołami aż 6 razy padał remis, oraz elegancko 2 razy wygrała Padova i Cittadella. Myślę, że Padwa pomoże podreperować stan gością tym 1pkt, a na wiosne goście tym samym odwdzięczą się Padwie:razz:.

do tego Empoli - Siena X w 1p. za 1,85 i mamy ako ~5,6 ????

diegoray 33

diegoray

Użytkownik
30.10.2010
Piłka Nożna / Włochy / Serie B
Frosinone - Triestina 1 @ 2.0
Stawka: 5/10
Buk: Bet365
FT` 1:0 ✅
Frosinone w ostatnich kolejkach zdecydowanie podnieśli poziom swojej gry. Morale w zespole są naprawdę wysokie. Z drugiej strony zespół Triestiny zaś w ostatnim czasie gra fatalnie. W poprzednich 2 kolejkach stracił 8 bramek nie strzelając żadnej.
Trener gości będzie miał problemy z sformowaniem lini obrony oraz pomocy. Nie może dziś skorzystać z usług dwóch środkowych (podstawowych) obrońców - Malagi i Scurto oraz podstawowych pomocników Filkora i Matute.
W obliczu powyższych czynników stawiam dziś na zwycięstwo gospodarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +1
pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Typ:2 ✅ [0:1]
Kurs:2.15
Buk:bwin
Atalanta to drużyna, która bardzo poważnie myśli o powrocie do Serie A. Obecnie zajmują trzecią pozycje po kolejkach. Do drugiej w tabeli Sieny brakuje tylko 1pkt. Lecz do prowadzącej Novary juz 7 pkt. Myśle, że Atalanta myśląć poważnie o awansie nie może tracić punktów z dużo niżej notowanymi rywalami. Dzisiaj muszą koniecznie zdobyć punkty i zrehabilitować sie na wpadkę z Piacenza w 11 kolejce (porażka 2-3)
Z kolei Triestina jest na 17 miejscu w tabeli. Gra idzie im ostatnio fatalnie. 3 porażki z rzędu. 0 strzelonych bramek/ 9 straconych ( Triestina - Reggina 0-4, Varese - Triestina 4-0 oraz typowany powyżej mecz przez Diegoraya z Frosinone który zakończył sie wynikiem 1-0 )
Dzisiaj Triestina mam nadzieje nie zakończy fatalnej passy porażek. Fatalna ostatnio gra oraz dosyć poważne dzisiaj braki kadrowe na to nie wskazują:
Scurto - podstawowy obrońca 10/0
Sabato- obrońca 5/0
Matute- podstawowy pomocnik 10/0
Lunardini - pomocnik 3/1
Della Roca - napastnik 7/0
Atalanta dzisiaj jedynie bez podstawowego obrońcy Puluso 11/0

simons 646

simons

Forum VIP
Panowie, jak widzicie jutro Novara ? Kursik zachęcający. Ich forma też. ???? Jakieś kontuzje, wykluczenia ?
Do Ascoli wraca Giallombardo, ale może nie zagrać Gazzola.
Prawdopodobny skład:
(4-3-3)
Guama; Ciofani, Faisca, Micolucci, Giallombardo; Moretti, Di Donato, Giorgi; Lupoli, Djuric, Cristiano.
W Novarze dość ważna absencja - kontuzjowany Rigoni. Zastąpią go Scavone (faworyt) , Shala lub Drascek. Ventola wraca na ławe, a Cossentino wciąż nie zagra.
Prawdopodobny skład
(4-3-1-2)
Ujkani; Morganella, Lisuzzo, Ludi, Gemiti; Scavone, Porcari, Marianini; Motta; Gonzalez, Bertani

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

VS

US Grosseto FC-FC Torino

Typ:2 [0:0]
Kurs:2.50
Buk:Bwin

Dzisiaj do Grosseto przyjeżdza zespół z Turynu, który od 3 kolejek nie może wygrać meczu.Grosseto w jeszcze słabszej formie, gdyż od 5 kolejek nie mogą wygrać meczu. Dzisiaj będzie bardzo dobra okazja do zdycia punktów przez Torino, gdyż zespół gospodarzy jest poważnie osłabiony.

Narciso (B 10/0)
Turati (O 8/1)
Caridi (P 7/1)
Papini (P 6/0)
Greco (N 9/0)
Soncin (N 9/2)

źródło: http://www.usgrosseto.com/portal2010/index.php?option=com_content&amp;amp;view=article&amp;amp;id=626:grifone-incerottato-ma-pronto-a-dar-battaglia&amp;amp;catid=46:interviste&amp;amp;Itemid=235

Torino dzisiaj praktycznie w najsilniejszym składzie, oprócz pomocnika Obodo, który pojechał do nigerii.

źródło:http://www.torinofc.it/content/view/7266/61/

simons 646

simons

Forum VIP
Torino ostatnio miewa wielkie klopoty z forma ... Ostatnie zwyciestwo mocno wymeczone, wiec z Grosseto w takim skladzie moze w koncu zagraja cos &quot;normalnego&quot; , bo poki co ich gra jest zdecydowanie ponizej oczekiwan. Kurs 2.50 na pewno kusi.
Co ciekawe od 6 spotkan Torino konczy mecz wynikiem 2-1 albo 1-2

Do góry Bottom