Cittadella - Empoli | typ: 1dnb | 1,69 | Betfair zwrot
Na razie, jeżeli chodzi o
Serie B, w oczy rzucił mi się jeden typ: Cittadella - Empoli. 'Pewniaczek' to to nie jest (zresztą według mnie to nigdy nie ma 'pewniaczka', no ale mniejsza z tym), ale jakoś wydaje mi się, że po tej wspaniałej serii, goście pojadą na święta w trochę ponurych nastrojach. Cittadella u siebie jest bardzo groźna. Może nie wygrywa tam każdego meczu, ale jak na ich możliwości, o te statystyki nie są złe. W tym sezonie bilans
5-2-2, przy czym należy dodać, że w meczach z Sassuolo, Hellas, Varese i Modena zdobyli aż 6 punktów, po pokazuje, że nawet najlepsi potrafią się tu wyłożyć. Poza tym... nie wiem, ale mi to wygląda tak, jakby terminarz strasznie pchał do przodu ekipę Empoli. W 80% meczy (od pierwszej wygranej w lidze) ich przeciwnicy przeżywają spadek formy akurat wtedy, kiedy przychodzi im się z nimi mierzyć. Na dodatek elita, została puszczona na Empoli na początku sezonu (Sassuolo, Livrno, Padova, Varese, Brescia), natomiast potem, przyszło im się mierzyć z tymi z niższej półki.
Jeżeli chodzi o składy, to bardziej cierpią goście:
Cittadella: Gasparetto (7), Giannetti (11/5) - tylko Giannetti to jakaś strata
Empoli: Pratali(14/1), Croce(11/1), Valdifiori (17/1) - wszyscy odgrywają ważną role w drużynie.
ja osobiście jeszcze się zastanowię, czy nie zagrać czystej '1'
Sassuolo - Lanciano | typ: 1(-1) | 1,5 | Betfair
To taki typek na pocieszenie, jakby coś dzisiaj nie weszło. Kurs niewielki, ale ryzyko minimalne (dla odważnych -1,5 po ok 2,1, ale radze uważać z handi w
Serie B). Sassuolo jest obecne liderem ligi z bilansem
14-3-2(bramki 37:12) u siebie
8-1-0(17:3) - statystyki naprawdę imponujące. Chyba nawet nie trzeba dodawać do nich komentarze, żeby się przekonać o sile gospodarzy. Jeżeli chodzi o Lanciano, to liczby wyglądają tak:
20 miejsce |
2-10-7(16:27) na wyjeździe
2-3-4(6:10)
I komentarz po raz kolejny zbędny. 6 bramek w 9 meczach to katastrofa, a jak jeszcze spojrzymy na to, że Sassuolo traci średnio
0,33 bramki na mecz, to...
Nie wiem... mamy święta, więc może wydarzy się jakiś cud, ale ja zazwyczaj opieram się na liczbach a nie na wierze, dlatego raczej spokojnie czekam na rozstrzygnięcie tego spotkania.
Trochę lipa, bo u gospodarzy nie zagra Terranova (19/6) oraz kapitan Magnanelli (19/1), al e i bez tych kluczowych postaci gospodarze powinni sobie poradzić.
Premier League, nie odpoczywa. Dzisiaj rozegrana zostanie 21 kolejka tegorocznych rozgrywek i na szczęście jest kilka typów wpadających w oko. Jednym z nich jest 'jedynka' w meczy Bari - Grossetto. Bari ostatnio bardzo się morduje. Na początku sezonu sądziłem, że to jest już ten czas, kiedy powalczą o powrót do
Serie A, jednak teraz widzę w jakim byłem błędzie. Ostatnie 4 mecze w ich wykonaniu to męczarnie: 3-3 z Sassuolo, 3-2 ze Specia, 1-3 z Novara i 1-1 z Ceseną - w każdym z tych meczu musieli zapierniczać od pierwszego gwizdka do ostatniego, a w żadnym z nich nie udało im się zdobyć 3 punktów. Myślę, że dzisiaj w końcu przełamią tę passę pojedynków bez porażki. Może nie uargumentuje tego wspaniałą formą gospodarzy, ale bardziej beznadziejną gości. W prawdzie w ostatnich 4 spotkaniach zdobyli oni więcej punktów od Bari (bo 4), ale jakoś to mnie nie przekonuje. Grosseto to drużyna z końca tabeli (w prawdzie powinni być wyżej, bo na starcie mieli -6 pkt, no ale jednak są na tym końcu). W 19 meczach wygrali zaledwie 3, na wyjazdach
0 (udało im się jedynie wyciułać 3 remisy). Na obcym terenie strzelają średnio
0,89 bramki na mecz a tracą aż
2. Dodatkowo dzisiaj będą nieźle osłabieni. W ich szeregach nie zagra
Bremec (10/0)GK, Olivi(C 10/2), Iorio (13/0), Quadrini (10), Sfrzini (18/10). Są to bardzo poważne osłabienia. Brakje stoperów, kapitana, oraz napastnika, który na 22 bramki strzelił 10. Jakby tego było mało, to zarząd gości jest tak głupi, że zmienia trenerów częściej niż... nie wiem... drużyny w polskiej
Ekstraklasie. W tych rozgrywkach jest to już 4 albo nawet 5 szkoleniowiec...
Padova - Ternana | typ: 1 | 1,94 | Betfair
Drugi meczyk, na który wyłożę dzisiaj trochę kasiurki to spotkanie Padovy z Ternana. Faworytem oczywiście są gospodarze. Grają jednak oni trochę (a nawet bardzo) w kratkę, dlatego też kurs na nich jest zachęcający. Moim zdaniem Padova dzisiaj nie zawiedzie. Skoro w poprzedniej kolejce ograła rewelację tych rozgrywek (spezie) na ich terenie, to z taką Ternana powinni sobie spokojnie poradzić. Goście oprócz tej serii (z początku sezonu) nie prezentują nic ciekawego. Ostatnio udało im się ograć Juve Stabie, ale to wynika prędzej z spadku formy Juve niż gry Ternany. Poza tym, mamy tutaj sytuację klasyczną dla
Serie B: 'domowa drużyna zmierzy się z ekipą, która na obcym terenie nie radzi sobie za dobrze. Bilans
2-3-5 nie grając jeszcze z takimi drużynami jak Sassuolo, Hellas, Modena, Padova, Cittadella, Juve Stabia czy Crotone nie napawa optymizmem.
Nie potrafię znaleźć niczego, co przemawiałoby za Ternana... polecam ten typek.