mózg stanął w poprzek.
no to straciło bo serial anulowali i drugie sezonu nie będzie :razz:Gdy powiedzieli, że nie będą dalej emitować Alcatraz moje życie straciło sens ...
To fakt bardzo ciekawie się zaczęło, swoją drogą szkoda mi trochę Teda wygląda na dość mocno "pokiereszowanego" :razz: ale grunt że żyje.Pierwszy odcinek piątego sezonu BB opór dobry, polecam.
"A może magnes ?" ????
Polecam gorąco.Każda z serii The Wire skupia się na innym problemie związanym z Baltimore. W chronologicznym porządku są to: nielegalny handel narkotykami, funkcjonwanie portu morskiego, polityka samorządowa, system oświaty oraz upadek tradycyjnych mediów. W serialu wystąpili głównie aktorzy, którzy byli mało znani z innych swoich ról. Simon powiedział, że mimo etykiety serialu kryminalnego The Wire jest "w rzeczywistości o amerykańskich miastach i o tym, jak żyjemy ze sobą. O tym, jak instytucje wywierają wpływ na jednostki. Nie ważne, czy ktoś jest policjantem, dokerem, dilerem narkotyków, politykiem, sędzią czy prawnikiem musi godzić się na kompromisy i zmagać się z tym, czego chcą instytucje
Bez dwóch zdań HBO robi najlepsze seriale. Osobiście dodałbym jeszcze do tej listy OZ i Carnivale.The Wire - najlepszy serial jaki dotychczas widziałem, w każdym zestawieniu topowych produkcji telewizyjnych zajmuję wysokie miejsce, oczywiście jak to zwykle bywa podczas emisji miał dużo problemy z oglądalnością i zdarzyła się dwa przestoje po 2 lata pomiędzy sezonami, na szczęście wszystko udało się domknąć i dostaliśmy 5 genialnych sezonów.
A o czym konkretnie jest:
Polecam gorąco.
A inne pozycje, które już widziałem i polecam to:
- Six Feet Under
- The Sopranos
- Deadwood
- Breaking Bad
i mini-seriale:
- The Shadow Line
- Inside Men