O poglądowej schizofrenii już nie wspominam, ale warto zgłębić się w tajemniczą przeszłość Palikota. Można się doczytać wielu ciekawych rzeczy dzięki jakim kontaktom i z kim zbudował wielką finansową potęgę swojej osoby.Ten polityk w poniedziałek jest konserwatystą i wydaje ultrakatolicki tygodnik („z zakazem pedałowania" na okładce). We wtorek jest wielkim panem, który ruga służbę przy dziennikarzach. W środę jest super liberałem, który chce topić protestujące pielęgniarki w kopalniach. W czwartek jest socjalistą, który chce by państwo dawało miejsca pracy. W piątek będzie mówił, jak cenne są słowa Jana Pawła II i kończył sejmowe przyrzeczenie słowami „Tak mi dopomóż Bóg". W sobotę zmontuje partię z kolesiami z tygodnika „Nie", naczelnym Faktów i Mitów (gdzie pisywał Grzegorz Piotrowski). Co w niedzielę? W niedzielę będzie walił młotkiem w drzwi kościoła, nie żeby z niego wystąpić, ale żeby się załapać do mediów
Podaj parę tych "makabrycznych głupot".a czy Kaczyński działa na swoją niekorzyść.. Oczywiście co chwilę wyjeżdża z jakąś makabryczną głupotą, której szkoda nawet komentować,
Ze sformułowaniem "spinanie pośladów" to bym uważał. Akurat to jest jedna z ulubionych czynności sympatyków i minimum jednego posła RPP.z użytkownikiem nowy sezon od razu mówię, że nie dyskutuję. Widać, że już spiął poślady, że zacząć mnie obrażać, nie dam "matołowi" jak mnie pięknie nazywał, tej satysfakcji.
Wotum nieufności to tylko teatrzyk - wiadomo,że nie ma żadnych szans powodzenia.Nie chce mi się odpowiadać na twój stek bzdur, bo jeżeli Palikot ze swoim wotum nieufności dla ministrów z rządu Tuska, głosowaniem przeciw niektórym reformom jest "ostatnią deską ratunku dla PO" to nie mamy o czym rozmawiać.
hehe, dobre żart się udał, masz u mnie , ale dyskusja nie ma sensu, jeżeli wy uważacie, że RP zostało stworzone w gabinecie u Tuska.. Po prostu nie będzie można nawet przeciwstawiać argumentów, gdy tak bardzo różnimy się już na początku w tym temacie.Ze sformułowaniem "spinanie pośladów" to bym uważał. Akurat to jest jedna z ulubionych czynności sympatyków i minimum jednego posła RPP.
Chcesz argumentów? Proszę bardzo.hehe, dobre żart się udał, masz u mnie , ale dyskusja nie ma sensu, jeżeli wy uważacie, że RP zostało stworzone w gabinecie u Tuska.. Po prostu nie będzie można nawet przeciwstawiać argumentów, gdy tak bardzo różnimy się już na początku w tym temacie.
Palikot wiele razy tłumaczył się z wydawania tego czasopisma i dla mnie jego tłumaczenie jest zupełnie logiczne, sensowne i wystarczające. Otóż mówi no, że wtedy nie był politykiem, tylko biznesmenem, nastawionym na zysk, zarabianie kasy, a nie na identyfikowanie się z tym co piszą w jego gazecie.. Podejście typowo biznesowe.Facet, który jeszcze kilka lat temu wydawał katolicko-konserwatywne pismo dzisiaj ogłasza wszem i wobec, przybijając jakąś kartkę papieru, że aktem apostazji opuszcza kościół.
Facet, który kilka lat temu bardzo doceniał rolę kościoła, krzyż uważał za symbol narodowy, dzisiaj z tym krzyżem zaciekle walczy, kościół opluwa na każdym kroku.
A co takiego robi kościół?Po prostu nie akceptuję tego co robi Kościół, episkopat.
A jakieś konkrety??Po prostu nie akceptuję tego co robi Kościół, episkopat.
No tak, bo w demokracji mogą się wypowiedzieć wszyscy...wszyscy oprócz Kościoła.polityczna agitacja z kościelnych ambon
No to już jest argument całkiem z dupy -mogłeś jeszcze dodać, że bycie przeciwko zabijaniu dzieci nienarodzonych (tzw. aborcja) też jest "złem czynionym przez Kościół".bycie przeciwko in vitro
Kolejny "świetny" argument - Kościół jest instytucją hierarchiczną i nic ci do tego. Także i dzięki temu Kościół i Wiara przetrwały już 2000 lat. A jakie to prawdy głosił ks. Boniecki?? Że "Nergal jest fajny"???karanie jedynego księdza, który nie boi się głosić prawdy i zakazy publicznego udzielania
DAWAJ KONKRETY GOŚCIU!!!nie karanie pedofilów wśród księży, tylko przenoszenie ich do innych diecezji, gdzie robią to samo
To samo - KONKRETY dawaj!!!pani od religii pytająca o opinię na jakiś temat, a gdy już wygłaszasz to słyszysz, że źle, bo to ma być zdanie KOŚCIOŁA, twoje ma w dupie, za swoje masz gałę..
W takim razie ja nie wiem czy ty rozumiesz czym jest Kościół - skoro tobie się w nim nie podoba to, że jest przeciw in-vitro. A to, że Kościół broni życia dzieci nienarodzonych ci się podoba czy też nie??nie wiem czy ty w ogóle zrozumiałeś co ja przekazuję, bo teraz komentujesz i negujesz to co MI SIĘ NIE PODOBA w kościele. Nie wiem jak w takim razie mamy dalej dyskutować, bo zaraz się dowiem, że muszę chodzić dalej do kościoła, bo moje argumenty cię nie przekonały.
Czemu od razu nie tysięcy??! Daj parę imion i nazwisk księży skazanych prawomocnymi wyrokami za czyny wymienione powyżej przez ciebie, bo ja gadam tylko o konkretach jak już.Nie chce mi się przytaczać dziesiątek, a może setek spraw z księżmi pedofilami, opisywanych w najróżniejszych gazetach, nie tylko FiM. Nawet ostatnio z mojej byłej parafii księżulka zamknęli i siedzi na białołęce, więc mogę tylko potwierdzić to co piszą gazety.
Nie ma to jak oceniać ogółu katechizujących po jednej złej katechetce - gratuluję ci obiektywizmu. Polacy to złodzieje i pijaki - ja i ty TEŻ!!!nie wiem jakie konkrety chcesz z tą panią katechetkę, bo właśnie podałem ci swoje wspomnienia z lekcji religii, gdy byłem pytany. Było to dawno to pytania dokładnie nie przytoczę. Najśmieszniejsze było to, że katechetka nie pytała "co uważa kościół" tylko "co uważasz", a jak odpowiadałeś co myślisz, a nie co myśli nt temat kościół, to błąd, zła odpowiedź, game over.