KONIEC KONIEC KONIEC!
Udało nam się dojechać do końca żużlowego sezonu 2020 w PGE Ekstralidze. Tym samym dobiega końca również nasza zabawa.
Absolutnie specyficzny rok, pod względem prowadzenia konkursu, była to dla mnie zdecydowanie najtrudniejsza edycja. Dla Was również sezon nie był łatwy, bo aby być na bieżąco z typami naprawdę trzeba było się pilnować. Do tego nowości, które wprowadzaliśmy dla Was podczas trwania konkursu, zdaję sobie sprawę, że to wszystko czasami Was irytowało, jednak w 95% ostatecznie zostawało popierane.
Tak patrzę sobie na pierwszą dziesiątkę i poza pojedynczymi przypadkami nikogo tu nie brakuje i nikt nie znalazł się tu na wyrost. Szczerze powiedziawszy poziom w finale był tak wyrównany, że równie dobrze tabela mogła być przewrócona do góry nogami i nikt chyba nie czułby się pokrzywdzony.
Ze swojej strony chciałbym podziękować organizatorowi konkursu, czyli
Gucci Mane. To on wyszedł z inicjatywą rozpoczęcia kolejnej edycji. Tak naprawdę do końca stała ona pod znakiem zapytania ze względu na pandemię, która wówczas w naszym kraju nabierała rozpędu. To on ulepszał regulamin i tworzył od podstaw wszystkie tematy potrzebne do sprawnego przeprowadzenia zabawy. Stworzył on również
konkurs poboczny i wspólnie z administracją zorganizował nagrody dla zwycięzców.
Podziękowania należą się również
Waldi1979, który podjął się tworzenia tematów w fazie finałowej, aby zapewnić bezstronność w najważniejszej fazie konkursu.
Ja osobiście chciałbym podziękować wszystkim konkursowiczom, jako uczestnik bawiłem się naprawdę świetnie i rywalizacja w tak doborowym towarzystwie dodawała smaczku ekstraligowym meczom. Poza pojedynczymi przypadkami wykazywaliście się wyrozumiałością i zrozumieniem w tym trudnym i czasami bardzo niezrozumiałym sezonie. Bardzo to doceniam i szanuję.
Informuję również, iż była to ostatnia edycja
Speedway Typera, którą poprowadziłem. W tym roku kultura konkursu nie była tak wysoka, jak w latach wcześniejszych. Przez niektóre mecze, które były przekładane, przerywane, czy ulepszenia forum, które moim zdaniem usprawniły przebieg konkursu wiele osób miało ogromne pretensje, czasem uzasadnione, czasem nie. Jestem osobą, która lubi, gdy wszystko jest na "tiptop". W tym roku ewidentnie nie było i choć zapewniałem o swojej bezstronności niejednokrotnie byłem oskarżany o promowanie, czy to siebie, czy innych moich faworytów, kolegów. Promowanie o którym oczywiście nie było mowy.
Przez zaangażowanie w prowadzenie zabawy zaniedbałem inne "forumowe" obowiązki na które po prostu brakowało czasu, więc pora to naprawić.
Oczywiście mam nadzieję, że to nie koniec pięknej historii tego konkursu. Jeśli będzie ktoś chętny, kto będzie chciał go zorganizować za rok i władze forum wyrażą chęci to w sezonie 2021 również będziemy mogli emocjonować się swoim typami i sprawdzać swoją wiedzę na tle innych użytkowników.
Oczywiście, jeśli macie ochotę to dajcie znać w tym temacie, jakie zmiany powinny zostać wprowadzone w ewentualnej następnej edycji. Każda rada może przydać się organizatorom, bo w końcu to Wy macie najważniejszy głos.
Przedstawiam wszystkich laureatów konkursu
forBET Speedway Typer 2020 i proszę o przesłanie mi w wiadomości prywatnej swoich loginów do bukmachera
forbet. Po skompletowaniu wszystkich loginów przekażę je do administracji forum, która poczyni następne kroki w celu wypłacenia nagród na Wasze konta.
pitcairn - 1 miejsce 650 PLN
Grac45 - 2 miejsce 400 PLN
G
gkskubik - 3 miejsce 300 PLN
neutralny - 4 miejsce 200 PLN
kartonik - 5 miejsce 150 PLN
shamoth - 6 miejsce 75 PLN
chamberlain - 7 miejsce 75 PLN
radzijacek - 8 miejsce 50 PLN
marasspec - 9 miejsce 50 PLN
S
snickers69 - 10 miejsce 50 PLN