Pieniądze. Z TV.Witam. Mam pytanie. Czemu mecze Toronto Blue Jays są zawsze rozgrywane o dziwnej godzinie np: 19:07 , 01:07 ?
No to juz mi sporo wyjasniliscie dzieki ???? to na MLB bede stawial tylko symbolicznie bo lubie ten sport(pytanie czemu bo u nas nie jest jakis mega popularny w ogladaniu ani grze w szkole).Amerykańskie sporty mają to do siebie, że są z zasady nieprzewidywalne. Kiedy grasz np. 4-5 meczów w tygodniu, to nawet nie masz czasu się dobrze przygotować taktycznie, w przeciwieństwie do np. piłki nożnej, gdzie czasem do jednego meczu przygotowują się przez tydzień. W baseballu dochodzi jeszcze dyspozycja dnia pitchera, który może zawalić mecz w pojedynkę, kiedy ma gorszy dzień (lub wygrać). Dlatego mamy takie "cuda" jak porażka Golden State ze słabiutkimi Lakers kiedy byli w niesamowitym gazie, czy ostatnio Kershaw zawalił mecz z Pitsburghiem, oddając 9H i 4R, a będąc praktycznie "nietykalnym" cały sezon.
A jednak chodzi o pieniądze. Na początku myślałem ,że chodzi o upamiętnienie jakiegoś gracza który grał z nr. 7 czy coś w tym stylu
W MLB bardziej celebruje się ważne wydarzenia, niż przesuwając godzinę rozpoczęcia meczu.A jednak chodzi o pieniądze. Na początku myślałem ,że chodzi o upamiętnienie jakiegoś gracza który grał z nr. 7 czy coś w tym stylu
Sinobrody
Nie sprecyzowałem :razz:, mecze u siebie sztuk 13 z rzędu.Przecież tą serię 02.07. przerwało Toronto. @6-9 przegrali Indianie.
Pytanie czy po za ilością HR Story jest tak wartościowy jak reszta ?Kilka dni po ogłoszeniu składów na ASG a tu cisza, to ja coś wrzucę.
http://www.cbssports.com/mlb/news/2016-mlb-all-star-game-full-al-and-nl-rosters/
Jak Waszym zdaniem, kogoś pominęli? W tym roku mamy powtórkę sprzed roku, z tym że teraz Kansas i St. Louis zostały zastąpione przez Boston i Cubs. Jak dla mnie w 1 składzie zamiast Zobrista powinien być Murphy, ale chyba zabrakło niewiele głosów. Poza tym Russell pierwszym wyborem jako SS i w ogóle brak Story'ego i Diaza, którzy w tym sezonie są o wiele od niego lepsi. Amerykanie jak zwykle kierują się swoimi sympatiami, a nie faktyczną formą, ale już się przyzwyczailiśmy, że "fan vote" to typowy konkurs popularności.
Dla mnie Kinsler > Cano, ale 2 baza jest chyba najmocniej obsadzona w tym roku w AL i mocni konkurenci. W sumie mogli go dać jako dodatkowego infieldera, a wzięli Nuneza. Z całym szacunkiem dla niego to Minnesota nie zasługuje, aby mieć choćby jednego All Stara. Co do Story'ego, to sytuacja w Colorado wygląda tak, że oni nabijają te staty gównie u siebie i nie przekłada się to na ich ogólny bilans, bo na wyjeździe ich ofensywa traci dużo na wartości i nie wygląda już to tak kolorowo. Taki CarGo czy Arenado na Coors field potrafią robić po ponad 5 RBI's w meczu, żeby później w serii wyjazdowej jak ostatnio na 6 meczów tylko raz przekroczyć jeden zdobyty run.Pytanie czy po za ilością HR Story jest tak wartościowy jak reszta ?
Bo można walić HR - a ekipa prawie nic z tego nie ma , a można mieć kilka ale wartościowych bo zmieniających wynik.
Dla mnie skandal to brak Kinslera - tzn. niby jest to extra głosowanie, ale jednak sezon ma udany.
To samo z Castellanosem na 3B. Jedyna szansa na kontuzja kogoś.
Ciekawa decyzja z wzięciem Klubera z Indians, który mimo bilansu 8-8 ma wiele dobrych statystyk tzw. "sabermetrics"
Jak zawsze kibicuje AL , to mam wrażenie że NL w tym roku wygra.
Za mocny pitching.
To najgorszy news ever, bo uważam go za najlepszego komentatora w całej lidze.Co do komentatorów to w tym sezonie ostatnia okazja posłuchać Vin'a Scully'ego :razz: