Nie chce propagować przemocy, jednak ten klip pokazuje, że
baseball nie jest tak statyczną grą jak się wydaje wielu osobom. Jest tam wiele emocji, dużą rolę odgrywa historia pomiędzy teamami i jest wiele rygorystycznych niepisanych zasad, których przestrzegania pilnują członkowie teamów.
http://m.mlb.com/video/v701420983/tortex-blue-jays-rangers-get-into-wild-melee/?game_pk=447435
Klip pokazuje dość rzadką sytuację, gdy zawodnicy opuszczają swoje boxy i dochodzi do przepychanek na boisku, tzw. bench clearing brawl. Pod linkiem jest najbardziej brutalna wersja jaką ja osobiście widziałem, Odor wymierzył dość solidny cios Bautiście, za jego nieprzepisowy i groźny wślizg na bazę.
Ten z kolei odgrywał się za uderzenie przez miotacza piłką w czasie narzutu chwilę wcześniej. Sam rzut piłką w pałkarza trakowany jest przez wielu komentatorów jako celowy, rewanż za zeszłoroczną sytuację z jednej z gier w czasie play offów. Chodziło bodajże o grę nr 5. w zeszłorocznym postseason i sposób celebrowania home runa przez pałkarza. Zachęcam do poczytania.
(Swoją drogą jestem ciekaw jaką karę dostanie Odor)??
Z bardziej pozytywnych sytuacji to Jackie Bradley Jr. z Bostonu został graczem tygodnia w American League za kosmiczna średnią uderzeń 0.469 w tym czasie, 15 rbi i kontynuację średniej 21 uderzeń. Do rekordu Di Maggio, który ma ich 56 z rzędu zostało niewiele ????