Uff co za dzień, działo sie u liderów ale mecz w Pilnie przerósł moje oczekiwanie
Jutro moge miec mało czasu wiec pisze juz teraz bo pewnien mecz mnie zaciekawił
Amur-Ufa 3-2
Kierownictwo Saławata podjeło decyzje ze na wschód nie pojada zawodnicy zagraniczni oraz krajowi liderzy, wiec ekipa Ufy jedzie w zasadzie kilkoma doswiadczonymi zawodnikami plus swoimi juniorami a druga połowe składu stanowic beda zawodnicy farmy Torosu plus dwójka z Tolparu.( ponizej skład Ufy na nadchodzaca serie wyjazdową) wiec jak sie mozemy spodziewac chodzi o ogranie tych zawodników w wyzszej klasie rozgrywkowej .
I co za tym idzie ekipa Amura mimo kontuzji kilku graczy powinna to wykorzystac, gdyz jej krajowy garnitur plus Czesi jest nie dosc ze ograny w
KHL to jeszcze sa bardziej zgrani i powinni sobie poradzic z ekipa Saławata, któy wystapi w mocno eksperumentalnym składzie. Do tego własna hala i doping. W tym meczu mozemy sie spodziewać debiutu w
KHL brązowego medalisty MŚ U20 z Vancouver 19 letniego Daniła Tarasowa( oj sam jestem ciekawy jak wypadnie bo ponoć skauci SKA tez beda na tym meczu), moze pójdzie śladami Andreia Vasilewskiego, który de fakto tez pochodzi z Ufy.
Ponizej skład Ufy na wschód:
Bramkarz: Andrei Kareev,(Ufa) Daniil Tarasov (toros), Anvar Suleymanov. (tolpar)
Obrońcy: Anatolij Elizarow,(tolpar) Stanisław Gareev(ufa), Pavel Koledov(ufa), Ruslan Petrishchev,(toros) Alexey Semenov(ufa), Yuri Sergienko(ufa), Sergey Tereshchenko(ufa), Kirill Tsoulygin. (toros)
Napastnicy: Vladimir Bobylev(toros), Alexander Burmistrov(ufa), George Busarov(ufa), Gleb Kuzmin(toros), Vladislav Lukin(toros), Maxim Mayorov(ufa), Anton Pachin,(toros) Maxim Rybin(ufa) Wiaczesław Solodukhin, (ufa)Daniil Skorikov,(toros) Nikołaj Chebykin(toros), Pavel Shen.(ufa) Vladimir Tkachev (ufa)
EDIT: Czyli sumujac nie jedzie Metsola, Panin, Larsen, Omark, Kemppainen, Hartikainen, Burdasow, Arzamastsjew, Siegiejew, Kurgyszjew, Kadejkin, Żarkow, Kokrjakow
Czyli z trzech pierwszych formacji 12 zawodników:
Ja w zwiazku z tym proponuje takie typy
Amur ml kurs 1,78
Amur RT kurs 2,3
Amur minus 1,5 kurs 3,35
niestety gapiostwo na poczatku 3 tercji i babol Langhamera nie pozwoliły dowieźć kilku bramek przewagi
wsje
fortuna a kurs był na RT Amura po 2,9
W pozostaych meczach widze zwyciestwo Jastrzebi w RT, bo tak sie to poukładało ze moga zaczynać z 5 miejsca PO wiec punkty bed wazne.
I po tym jak dzis punktów nie zdobyły Torpedo i Traktor otwiera sie szansa przed Sibirem aby podgonic oba kluby i to powinno ich uskrzydlic w walce z Astaną, ktora mimo ze potrzebuje punktów tez ale moze sobie pozwolic na strate jednego, łatwo nie bedzie bo Kazachowie maja sporo jakosci w składzie, jutro byc moze bez Bochenskiego i Frattina, wiec Sibir nie jest bez szans , kursy ciekawe ale i ryzyko jest, Astanie pewnie wystarczy win po ml
ale równie dobrze po 60 minutach moze wygrac zmotywowany Sibir
To tyle ????
EDIT: przyszło mi do głowy takie ako:
Amur ml+Omsk RT+Sibir plus 1,5 razem kurs 5,17 na ten moment
Edit:
Astana to na ten moment nie ta półka.