>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ROSJA - KHL/VHL/MHL 2018/2019

Status
Zamknięty.
suomi 114,1K

suomi

Znawca - Hokej
Witam kolegę Marka.
Myślę, że wszyscy tutaj mocno podyskutujemy o hokeju :hokej: Niech to forum żyje !! Rozmawiajmy, typujmy i sprzeczajmy się ???? To piękny sport .
PS - nie wiem jak Wy, ale ja czasem lubię też skoczyć na jakiś mecz. Jestem z Sandomierza. Może ktoś z Was też jest z &quot;okolicy&quot; . Gdyby ktoś był chętny na wypad do Trzyńca to mam wolne miejsce.
16.11. 17:00 Trzyniec Kometa Brno
W dalszych planach jest mecz SHL lub Liiga, ale tutaj logistycznie nie jest to takie hop siup ????
Co do KHL. Krótko i na temat. Myślę, że dziś Uralets Arena nie zostanie zdobyta. Chociaż spodziewam się dość równego meczu. Z drugiej strony Ekaterinburg potrafi pięknie kontrolować wynik i po 60 minutach mogą mieć tą jedną bramkę więcej.

rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Witam wszystkich serdecznie.
Najpierw &lt;łapka&gt; dla wszystkich, bo jestem tu nowy, ale zamierzam się udzielać pisać, tworzyć i mieszać ???? Hokej mniej/więcej od roku stał się moją ogromną pasją i tą najważniejszą rzeczą z mniej ważnych ????
Witamy na pokładzie! Im więcej zainteresowanych tym lepiej ????

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Witam kolegę Marka.
Myślę, że wszyscy tutaj mocno podyskutujemy o hokeju :hokej: Niech to forum żyje !! Rozmawiajmy, typujmy i sprzeczajmy się ???? To piękny sport .
PS - nie wiem jak Wy, ale ja czasem lubię też skoczyć na jakiś mecz. Jestem z Sandomierza. Może ktoś z Was też jest z &quot;okolicy&quot; . Gdyby ktoś był chętny na wypad do Trzyńca to mam wolne miejsce.
16.11. 17:00 Trzyniec Kometa Brno
W dalszych planach jest mecz SHL lub Liiga, ale tutaj logistycznie nie jest to takie hop siup ????
Co do KHL. Krótko i na temat. Myślę, że dziś Uralets Arena nie zostanie zdobyta. Chociaż spodziewam się dość równego meczu. Z drugiej strony Ekaterinburg potrafi pięknie kontrolować wynik i po 60 minutach mogą mieć tą jedną bramkę więcej.
Co do wyjazdu temat otwarty bo ja tez czeski hokej bardzo lubię. Kibicuje Komecie . Z czeskiej zakładki koledzy rybarz i ocelovyfanda bywają na meczach czeskiej Ekstraligi.
Co do meczu Avto to wiele będzie zależało od dyspozycji Jakuba Kovara, bo finom lezy na wątrobie ta porażka u siebie z liderem i z ich obozu mozna wyczytac ze jest chęć rewanzu. Kursy na Avto lecą ale ja osobiście spodziewam sie rownego spotkania, choc z drugiej strony tez wszystko moze sie wydarzyć. I chyba bardziej obejrzę niz zagram.

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Jutro w KHL mecze w których jakos nie widze specjalnych faworytow i wg mnie dosc trudne do typowania , nie wiem czy odnosicie podobne wrazenia
Astana juz 6 meczy bez porazki i to ostatni mecz przez zachodnia seria meczy, naprzeciwko nierówny, nieprzewidywaalny w tym sezonie Traktor i moze poszedłbym na win Astany.
Do Ufy przyjazdza niewygodny Spartak w seri trzech meczzów wyjazdowych bezz winu, skład Ufy mocniejszy ale Spartak jak nie jest faworytem jest bardzo niewygodnym rywalem
Nizny wraca z podrozy i wydaje sie byc na fali ale pierwszy mecz po przylocie zawsze ciezki a Czerepy tez nie wygraały od dwoch spotkan , moze Torpedo
W Bratysławie Slovan w swojej hali powinie sie rehabilitowac ale czy sie uda po tych łomotach poskładać? tym bardziej ze Sibir na dnie i potrzeba punktów jak tlenu
Minsk na papierze nie wyglada źle ale seria 11 porazek po prostu razi po gałach, czas z tym skonczyc Kunlun w zasiegu ale ten Enroth miedzy słupkami to jaja robi.
O Omsku to nie wiem czy pisac po tym jak mi ładna tasme zrypał(dziady), bedzie grał Stalberg za Versteega, który musiał wrócic do Kanady, moze bedzie z niego pozytek, ale kurs 1,25 nie ma co gadać, remis tez moze być, jak bedzie musiał byc.
No i w Rydze Loko zawsze miało ciezko, czesto remisy, ostatnio porazka u siebie z Sochi i pod górke z Traktorem, moze to nic takiego bo wypadki sie zdarzaja a moze oznaka lekkiego dołka po ładnej serii, a Ryga wraca na własciwe tory, no i jak tu grac przeciw swoim
To tyle na luźno, postaram sie cos wrzucic jutro

wisla9110 1,6K

wisla9110

Użytkownik
Jutro w KHL mecze w których jakos nie widze specjalnych faworytow i wg mnie dosc trudne do typowania , nie wiem czy odnosicie podobne wrazenia
Astana juz 6 meczy bez porazki i to ostatni mecz przez zachodnia seria meczy, naprzeciwko nierówny, nieprzewidywaalny w tym sezonie Traktor i moze poszedłbym na win Astany.
Do Ufy przyjazdza niewygodny Spartak w seri trzech meczzów wyjazdowych bezz winu, skład Ufy mocniejszy ale Spartak jak nie jest faworytem jest bardzo niewygodnym rywalem
Nizny wraca z podrozy i wydaje sie byc na fali ale pierwszy mecz po przylocie zawsze ciezki a Czerepy tez nie wygraały od dwoch spotkan , moze Torpedo
W Bratysławie Slovan w swojej hali powinie sie rehabilitowac ale czy sie uda po tych łomotach poskładać? tym bardziej ze Sibir na dnie i potrzeba punktów jak tlenu
Minsk na papierze nie wyglada źle ale seria 11 porazek po prostu razi po gałach, czas z tym skonczyc Kunlun w zasiegu ale ten Enroth miedzy słupkami to jaja robi.
O Omsku to nie wiem czy pisac po tym jak mi ładna tasme zrypał(dziady), bedzie grał Stalberg za Versteega, który musiał wrócic do Kanady, moze bedzie z niego pozytek, ale kurs 1,25 nie ma co gadać, remis tez moze być, jak bedzie musiał byc.
No i w Rydze Loko zawsze miało ciezko, czesto remisy, ostatnio porazka u siebie z Sochi i pod górke z Traktorem, moze to nic takiego bo wypadki sie zdarzaja a moze oznaka lekkiego dołka po ładnej serii, a Ryga wraca na własciwe tory, no i jak tu grac przeciw swoim
To tyle na luźno, postaram sie cos wrzucic jutro
U mnie podobny punkt widzenia kursy nie są za ciekawe kolejka typowo telewizyjna, obejrzeć, puścić jakaś taśmę za grosze. W głębi duszy liczę na zwycięstwo miejscowych w Rydze i może jakieś punkty Admirałów Ale to bardziej podpowiada serce niż rozum :brokenheart:

alpha 758

alpha

Użytkownik
Omsk - Admirał
Jastrzębie ostatnimi czasy mają problem z rozstrzyganiem spotkań na swoją korzyść w 60&#39;. W niedzielę przegrali 1-3 z Torpedo, które postawiło bardzo ciężkie warunki od samego początku spotkania. Oglądałem skróty z tego spotkania i faktycznie sprawiali lepsze wrażenie na lodzie, Jastrzębie mieli swoje sytuacje, ale skuteczniejsi byli przeciwnicy.
Dziś mecz z serii must win i według mnie trafił się idealny przeciwnik do tego. Żeglarze umiejętności muszą nadrabiać walką i zaangażowaniem dlatego pytanie na ile w dzisiejszym meczu starczy im paliwa, bo Avangard potrafi narzucić szybkie tempo. Na tym etapie rozgrywek potrzebny jest odpoczynek i regeneracja a Admirał w niedzielę zagrał ciężkie spotkanie u siebie z Kazaniem a już we wtorek grali z Barysem w Kazachstanie.
Ostatnio gdzieś czytałem wywiad z trenerem, wspomniał właśnie o długich podróżach i zmęczeniu z tym związanym i ogólnie o tym, że brakuje koncentracji i sił, szczególnie w 3 tercjach.
Omsk na pewno jeżeli chodzi o te wszystkie aspekty jest w dużo lepszej sytuacji. Ostatni mecz grali w niedziele także dużo więcej czasu na regenerację.
Pomijam jakość obu zespołów, bo wiadomo, że ta jest po stronie dzisiejszych gospodarzy.
Aha, tak jak wspomniał Marek, w zespole nowa twarz Stalberg. Szwed został ściągnięty na szybko ze szwajcarskiego Zug, bo Versteeg z powodu problemów rodzinnych musiał wyjechać do Kanady.
Gracz z ogromnym doświadczeniem zdobytym za Oceanem. W zeszłym sezonie był jednym z najskuteczniejszych graczy ligi szwajcarskiej a przez dziennikarzy wybrany najlepszym napastnikiem sezonu.
Typuję podobnie jak ostatnio:
Omsk over 3.5 @1.76 ✅ 4-3
Omsk over 4.5 @2.74
Omsk wygra do zera @3.95 ⛔
Ze strzelców:
Mikheyev @ 2.90 ⛔
Semjonov @3.20 ⛔
Kursy z fortuny.
Z pozostałych spotkań:
Ufa over 2.5 @1.62 ✅
Slovan-Sibir over 4.5( z dogrywką/karnym) @1.53 ✅
Torpedo over 2.5 @1.63 ✅
ako 4.04 Fortuna

Otrzymane punkty reputacji: +18
T 23,6K

timon111

Użytkownik
Ja dzisiaj niestety na sucho bo wiadomo święto, brak czasu... ale może się ktoś zasugeruje:
Omsk - Admiral : Omsk over 3,5 bramki kurs: 1.76 ✅✅
Nizny Nowogrod - Czerepowiec 60&#39; : Typ: 1 kurs: 1.61 ✅✅
Ryga - Jaroslaw : over 3,5 bramki Kurs: 1.42 ✅✅

Uważam równiez, że Slovan nie przegra w regulaminowym. ✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +14
alpha 758

alpha

Użytkownik
Tylko patrzeć jak w Omsku zaraz remis bedzie
Wkurzony jestem, bo poza tym co podałem miałem jeszcze taśmę(ako 48):
Astana-Traktor o 5.5
Ufa-Spartak o 5.5
Minsk-Kunlun o 4.5(ot)
Slovan-Sibir o 4.5
Omsk o 4.5
Może gdyby Admirał w końcówce nie złapał kary to by bramkarza ściągnęli, a tak Omsk w PP kontrolował sobie wynik.
Co do innych spotkań to brawa dla Barysa, bo po raz kolejny pokazali charakter i uratowali punkt. Najlepsze, że 2 tygodnie temu bardzo podobna sytuacja była w Czelabińsku gdzie też odrobili w końcówce 2 bramki, z tą różnicą, że wtedy wygrali w dogrywce.

alpha 758

alpha

Użytkownik
Typy z VHL na jutro:
Lada - Angarsk
Ekipa z Togliatti jeszcze w ubiegłym sezonie grała w KHL, lecz stety niestety zostali wykluczeni i wrócili po 4 sezonach do VHL, gdzie jak na razie radzą sobie znakomicie.
Z zespołu, co zrozumiałe odeszli prawie wszyscy gracze, więc siłą rzeczy trzeba było go budować praktycznie od nowa. Jeśli popatrzymy na kadrę to mamy trochę zawodników z przeszłością w KHL, i co ciekawe jest nawet gracz z przeszłością w NHL/AHL, gdzie rozegrał kilka sezonów. Mowa o Chistovie, którego niektórzy powinni też kojarzyć z występów w KHL.
Kadra jak na warunki VHL całkiem zgrabna co z resztą pokazują wyniki, bo przegrali jak dotąd tylko 3 mecze z 18.
Jutro podejmą ostatni zespół w tabeli, który z kolei wygrał zaledwie 3 mecze, lecz jeszcze żadnego w reg.time. Angarsk poprzednie lata miał całkiem dobre, zeszły sezon zakończyli na 6 miejscu i dotarli do 1/4 PO. Efektem jak na razie słabej dyspozycji jest odejście kilku kluczowych graczy. Trener po ostatnim przegranym meczu 1-6 stwierdził, że każdy gra jak się mu podoba i nie widać gry zespołowej. Dodał, że potrzebna jest praca i na wyniki przyjdzie czas.
Kursy na zwycięstwo Łady mizerne, bo wahają się w granicach 1.20 dlatego pobieram:
1/+4.5 @1.75 ✅ 5-0
1/+5.5 @2.41 ⛔

U siebie jak na razie przegrali tylko 1 mecz i jutro raczej nie zanosi się na inny scenariusz niż kolejne zwycięstwo. Pytanie w jakich rozmiarach, ja liczę kilka bramek z ich strony, bo rywal z tyłu wygląda słabo. Najgorsza defensywa po opisywanym przeze mnie ostatnio zespole z Chin.

Z innych spotkań widzę to tak:

Novokuźnieck OT @1.90 ✅ 1-2 k.
Neftekhamsk-Dinamo Petersburg over 4.5 @1.96 ✅ 3-2
Penza-Krasnojarsk over 4.5 @1.51 ⛔ 1-3
Kursy z Fortuny.

Otrzymane punkty reputacji: +4
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Metallurg - Jokerit
Metallurg OT/SO @1,89 ✅✅✅ Fortuna
Magnitka po powrocie do siebie z delegacji prezentuje ładny hokej. Na wyjeździe przegrane dwa ciężkie spotkania z Jekaterynburgiem i Lokomotivem, ale po powrocie w dobrym stylu ograli moskiewskie Dynamo i Soczi. Odszedł Wojtek Wolski, ale bardzo dobrze prezentują się nowe nabytki Metallurga - Bulir i Shore. Ten drugi z doświadczeniem w NHL. W znakomitej formie jest też kapitan gospodarzy - Mozyakin. Jokerit ostatnio zagrał niezły mecz ale mimo wielu strzałów na bramkę rywali nie zdołali pokonać Avtomobilista. Brakowało &quot;tego czegoś&quot;. Nie wykorzystane przewagi (9), nie wiele gry ciałem i słaby pressing zemściły się na Jokerach. Myślę że dzisiaj nie będzie im łatwiej i dobrze poukladana dużyna z Magnitogorska zgarnie dwa punkty.
Jekaterynburg - Soczi
Jekaterynburg -1,5 @1,86 ✅✅✅ Fortuna
Wygląda na to że po niewielkim spadku firmy zespół gospodarzy wraca na swoje tory. Bardzo ładny mecz z Jokeritem wygrany 3-1. Ciężko się do czegoś w grze Avto przyczepić. Dobre przewagi, szybkość, pomysł na grę. Myślę że pokonają nierowno grające Soczi conajmniej dwiema bramkami.
SKA - Amur
SKA -2,5 @1,88 ⛔⛔⛔ Fortuna
Tu podobnie jak wyżej. Gospodarze w dobrej formie. Trzy wygrane z rzędu. Chabarowsk natomiast nieźle zagrał w Mińsku ale już w Podolsku widać obniżenie formy i porażkę. Moim zdaniem nie dadzą rady zagrać dzisiaj kolejnego dobrego spotkania wyjazdowego tym bardziej że grają w Petersburgu. Myślę, że mecz zakończy się znaczną wygrana gospodarzy a goście zdobędą maksymalnie jedną bramkę.
Amur strzeli poniżej 1,5 bramki @1,73 ⛔⛔⛔

Otrzymane punkty reputacji: +14
wisla9110 1,6K

wisla9110

Użytkownik
Szukałem czegoś na dzisiaj i chyba znalazłem z tej malutkiej oferty :eek:ye:
Metalurg Magnitorsk - Jokerit Helskinki 2 OT @1.88⛔ la cabaret

Idę w zupełnie odwrotnym kierunku co kolega rasijskij. Oglądałem spotkanie w Jekaterynburgu i naprawdę ta liczba kar w stronę gości była porażająca ale to już nie pierwszy raz kiedy gwizda się pod Rosjan w tej lidze. Pod względem gry naprawdę nie odstawali na to jak widać po wyniku i naprawdę byłem skłonny postawić na nich pieniążki w tamtym spotkaniu. Super dzień miał też jednak Kovar, który obronił aż 39 strzałów. Wgl do tej pory ma niesamowite staty bo broni na 95% a Jeka ma tylko 33 bramki stracone. W Jokericie po odejściu Ramo w bramce panuje posucha, brakuje tutaj pewnego punktu.
Magnitka gra u siebie naprawdę dobrze ale traci dużo bramek aż 31 stracone. Dzoker za to dużo strzela bo 27 bramek w 9 meczach na wyjeździe.
Goście bardzo chcieli Ale niestety Kovar im nie pozwolił dzisiaj idę w chłopaków bo moim zdaniem Magitka z nikim specjalnym u siebie nie wygrała nie liczac Jarka. Dzisiaj przyjeżdża ktoś specjalny Jokery na pewno mierzą wysoko szkoda straty Tolvanena bo na pewno coś by dzisiaj ukuł Ale poszukamy innych.

Grant over 0.5 [email protected]✅
Joensuu over 0.5 [email protected]⛔

Grant sporo punktuje jak na obrońcę A kurs mocno zachęca liczę na grę przewadze i pkt powinien być. Joensuu doświadczony zawodnik z pierwszej piątki już zdobył praktycznie tyle pkt co w poprzednim całym sezonie kurs ewidentnie za wysoki.

Otrzymane punkty reputacji: +3
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Panowie widze ze bierzemy ten sam mecz na tapete
Metalurg Magnitorsk - Jokerit Helskinki

Napewno jest to trudny mecz do wytypowania, jak tylko spojrzałem wczoraj w dzisiejszy kalendarz i to co do tej pory zaprezentowały obie ekipy to przyszedł mi na mysl typ w kierunku Jokerita. Obaj koledzy juz wyzej napisali sporo o tym meczu. W Magnitce dobrze wprowadził sie Michał Bulir i amerykanin Shore , co daje kilka nowych rozwiazań i mozliwosci w ataku. Z kolei finowie maja w tym roku bardzo mocny zespół i nie kryja wysokich aspiracji po regular sezon. Duzo bedzie zależało od dyspozycji obu bramkarzy bo w ataku obie druzyny mają kim straszyc. Ciekawe jak bedą gwizdac sedziowie bo nie od dzis wiadomo ze sedziowie z Rosji gwidżą przeciwko druzynom spoza Rosji i wiele takich meczów widzialem ,gdzie kara była z tyłka bo miejscowym nie szło.
Coś mi sie wydaje ze dzis bedzie to mecz walki i moze niekoniecznie rozstrzygnie sie w regulaminowym czasie.
Mój typ to
Remis po kursie 4,00
PS. Bede sie jeszcze pochylał na ligą fińska i niemiecką tylko nie wiem czy wystarczy czasu na napisanie kilku zdań czy tylko bedzie suchy typ za co z góry przepraszam.

wisla9110 1,6K

wisla9110

Użytkownik
Panowie widze ze bierzemy ten sam mecz na tapete
Metalurg Magnitorsk - Jokerit Helskinki
Napewno jest to trudny mecz do wytypowania, jak tylko spojrzałem wczoraj w dzisiejszy kalendarz i to co do tej pory zaprezentowały obie ekipy to przyszedł mi na mysl typ w kierunku Jokerita. Obaj koledzy juz wyzej napisali sporo o tym meczu. W Magnitce dobrze wprowadził sie Michał Bulir i amerykanin Shore , co daje kilka nowych rozwiazań i mozliwosci w ataku. Z kolei finowie maja w tym roku bardzo mocny zespół i nie kryja wysokich aspiracji po regular sezon. Duzo bedzie zależało od dyspozycji obu bramkarzy bo w ataku obie druzyny mają kim straszyc. Ciekawe jak bedą gwizdac sedziowie bo nie od dzis wiadomo ze sedziowie z Rosji gwidżą przeciwko druzynom spoza Rosji i wiele takich meczów widzialem ,gdzie kara była z tyłka bo miejscowym nie szło.
Coś mi sie wydaje ze dzis bedzie to mecz walki i moze niekoniecznie rozstrzygnie sie w regulaminowym czasie.
Mój typ to
Remis po kursie 4,00
PS. Bede sie jeszcze pochylał na ligą fińska i niemiecką tylko nie wiem czy wystarczy czasu na napisanie kilku zdań czy tylko bedzie suchy typ za co z góry przepraszam.
Wysoki remis bramkowy I wygrana dżokerów w dogrywce to mi pasuje :cwl:

alpha 758

alpha

Użytkownik
W meczu Eka-Sochi gram Golysheva, który ostatnią bramkę strzelił dokładnie miesiąc temu Admirałowi. Potem nie grał w kilku spotkaniach i po powrocie od 5 spotkań bez gola także czas na przełamanie. Gra dużo, jest aktywny, w ostatnich dwóch spotkaniach oddał po 5 strzałów na bramkę.
Golyshev strzeli @2.90 fortuna ✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Jak ta liga ma być poważna, rusek pada w polu bramkowym; sędzia nie widzi wgl sytuacji Ale gwiżdże faul i Magnitka wali gola w przewadze... A idź pan w ch...:cholerniezly:
A poźniej ściema ze wielce sie zastanawiają czy był gol. A wtedy juz to był ewidentny i nie trzeba było tyle deliberować

wisla9110 1,6K

wisla9110

Użytkownik
Liga jest międzynarodowa a większość sędziów to Rosjanie tak jakby w polskiej lidze piłki nożnej sędziowie byli tylko z Warszawy...

rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Nie wiem jak wyglądała pierwsza tercja, bo się spóźniłem, ale w drugiej tercji to Metallurg narzucił swoje warunki - może oprócz ostatnich pięciu minut i Jokerit nie miał zbyt wiele do powiedzenia. W drugiej tercji nie zauważyłem żadnego faworyzowania gospodarzy. Zobaczymy co przyniesie ostatni etap.

alpha 758

alpha

Użytkownik
Pytanko do kogoś kto oglądał mecz w Magnitogorsku. Ellison asystował przy bramce Antipina? Bo na flashscore asystę ma zaliczoną a na oficjalnej stronce KHL przy bramce widnieje sam Antipin. Nie chce mi odpalić video i stąd pytanie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom