>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ROSJA - KHL/VHL/MHL 2018/2019

Status
Zamknięty.
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Pytanko do kogoś kto oglądał mecz w Magnitogorsku. Ellison asystował przy bramce Antipina? Bo na flashscore asystę ma zaliczoną a na oficjalnej stronce KHL przy bramce widnieje sam Antipin. Nie chce mi odpalić video i stąd pytanie.
Oglądałem. Ellison asystował - to od niego Antipin dostał podanie zza bramki Zapolskiego.

jozzy22 706,1K

jozzy22

Użytkownik
N.Nowgorod - Ufa
Typ: 1 dogr + karne kurs: 1.9 ✅
Trzeba to dziś spróbować. Ufa wpadła w dołek wiec spore szanse przed gospodarzami którzy w ostatnim czasie mieli problemy grając z tym rywalem. Nizny potrafił wygrać z Omskiem w delegacji wiec tym bardziej szanse ogrania u siebie rywala który jest w lekkim dołku. Myślę , że próbować trzeba.
Wynik: 3:1

Otrzymane punkty reputacji: +12
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Popieram typ jozzy22 że trzeba spróbować zagrać coś w kierunku Torpedo. Wydaje mi się że warto zaryzykować coś w stronę Niżniekamska.
Niżniekamsk - Kazań
Niżniekamsk &#39;60 @2,81 ⛔
Niżniekamsk OT @2,06 ✅
Niżniekamsk lub remis @1,62 ✅
Zespół gospodarzy wyglądał bardzo dobrze w ostatnich spotkaniach. Mimo kontuzjowanego Galimova dobra zmianę daje Padakin, który jest bardzo aktywny. Niżniekamsk dzisiaj napewno wyjedzie na lód zmotywowany i będzie chciał się zrewanżować za wrześniowa porażkę u siebie (1-2). Jest to możliwe bo Bars wraca z daleko wschodniej wyprawy gdzie poszło całkiem nieźle ale nie bez problemów. Wiadomo też że Kazań potrafi słabo wejść w mecz i jeśli gospodarze przycisną i strzelą pierwsi to może im sie udać utrzymać prowadzenie i zdobyć dwa punkty. Po H2H widać że Niżniekamsk średnio leży Barsom, często dochodzi między ekipami do dogrywki. Liczę na postawę gospodarzy podobną do tej, którą zaprezentowali w spotkaniu z Dyanemem kilka dni temu i walkę do końca.
Z pozostałych spotkań pograł bym jeszcze:
Kunlun &#39;60 @2,73 ✅
Kunlun OT @2,05 ✅
Wszystkie kursy - Fortuna.

Otrzymane punkty reputacji: +9
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Podbijam typ na derby Tatarstanu na wilki z Niznekamska , Kazaniowi ostatnio ciężko sie gra na tym terenie. I wiadomo to są derby wiec będzie sie działo. Ekipa z Kazanie sporo dni przerwy po przylocie z dalekiego wschodu bo az pięć, moze troche długo jak na rytm meczowy. Sadzę ze wilki wyjdą wysokim forchekingiem i nie beda odpuszczali na bandach ale tez beda pilnowali tyłów. Ja tutaj proponuje typ
Neftehimik 1x kurs 1,62✅
Z pozostałych meczy myslę, że Loko nie przegra w Bratysławie , Astana i Kunlun nie przegrają w czasie regulaminowym pod Moskwą
Typy Loko win kurs 1,31✅
Astana z x kurs 1,35✅
Kunlun z x kurs 1,61✅
Edit: to dzis w Rosji zniwa , Torpedo, Kunlun, Astana i Niznekamsk trafione

Otrzymane punkty reputacji: +9
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dzis nie ma co kombinować i bedzie krótko
Avtomobilist - Sibir
Magnitka - Amur
CSKA-Jokerit
Avto 60&#39; kurs 1,38✅
Magnitka 60&#39; kurs 1,46✅
CSKA win ml kurs 1,37✅
ako 2,7 fortuna✅
Avto powinno dzis przekroczyć piećdziesiąt punktów, i mimo ze Sibir tez potrzebuje punktów to doswiadczenie, zgranie i jakość nie pozwolą na zdobycz punktową
Amur po ciezkim meczu z SKA i mało brakowało by zdobyc punkt, lub punkty, dzis dalszy wyjazd na Ural i watpie by Magnitka ich zlekceważyła, przewaga na kazdej pozycji i formacji i powinny być 3 pkt
Wojskowi mieli 5 dni odpoczynku, Jokery po ciezkich meczach na Uralu bez zdobyczy punktowych, dla CSKA to mecz z gatunku trzeba pokazac siłe. Spodziewam sie ich dominacji od poczatku meczu, sadze ze minimum dwa punkty zostaną w Moskwie jak nie cała pula.
Mozna to cagrac wszystko na ml kurs pewnie około 2 ale moja propozycja jak wyżej.

Otrzymane punkty reputacji: +14
jozzy22 706,1K

jozzy22

Użytkownik
No to na dziś tak:
Czelabinsk - Sochi
Typ: 1 dogr + karne kurs: 1.9 ⛔
Dziś probuje gospodarzy którzy ewidentnie mają sposób na dzisiejszych rywAli. Sprawa tym bardziej ulatwiona ( przynajmniej tak mi się wydaje) ze Sochi w ostatnim czasie są w dołku i przegrywają wszystko jak leci.
No cóż próbuje i za niedługo się okaze co I jak
Wynik: 2:4
ech od 2:0 do 2:4

T 23,6K

timon111

Użytkownik
Witam! Strasznie mnie gryzą dzisiaj kursy w Jekaterynburgu. Wiem wiem... Avto to 2 poziomy wyżej, ale pojęcia jak: rozluźnienie, słabszy dzień w KHL są mi bliskie. Argumenty to marne - forma chłopaków z Nowosybirska taka sobie, ale mają papiery by móc się postawić w przypadku słabszego dnia gospodarzy. No nie wiem. Na pewno ze stawką nie będę szalał ale za drobniaki próbuję i o tym was informuje, bo może akurat ktoś też ma takie przeczucia a sam sobie nie do końca ufa. A dla tych co tylko kopiują w ciemno bo i tacy się zdarzają. Uwaga! Typ z gatunku ryzykownych!
Avto- Sibir x2 Kurs: 3.1 ⛔⛔
Avto - Sibir ml 2 Kurs: 4.7 ⛔⛔

Pozdrawiam i powodzenia ! ;)

meister13 1,8K

meister13

Użytkownik
Witam! Strasznie mnie gryzą dzisiaj kursy w Jekaterynburgu. Wiem wiem... Avto to 2 poziomy wyżej, ale pojęcia jak: rozluźnienie, słabszy dzień w KHL są mi bliskie. Argumenty to marne - forma chłopaków z Nowosybirska taka sobie, ale mają papiery by móc się postawić w przypadku słabszego dnia gospodarzy. No nie wiem. Na pewno ze stawką nie będę szalał ale za drobniaki próbuję i o tym was informuje, bo może akurat ktoś też ma takie przeczucia a sam sobie nie do końca ufa. A dla tych co tylko kopiują w ciemno bo i tacy się zdarzają. Uwaga! Typ z gatunku ryzykownych!
Avto- Sibir x2 Kurs: 3.1
Avto - Sibir ml 2 Kurs: 4.7

Pozdrawiam i powodzenia ! ;)
Ustrzeliłem underka 1.5 na livie, po pierwszej tercji wydaje sie ze oba Twoje typy wejdą haha, moze jeszcze dorzucą drugą goście

T 23,6K

timon111

Użytkownik
Ustrzeliłem underka 1.5 na livie, po pierwszej tercji wydaje sie ze oba Twoje typy wejdą haha, moze jeszcze dorzucą drugą goście
Z hura optymizmem to bym się wstrzymał bo Avto grają mocno wyrachowany hokej. 2 akcje i wynik może uciec już nie do odrobienia, ale fakt faktem spotkanie wyrównane i już kursy na livie dość wyrównane z niewielkim wskazaniem na gospodarzy. W 2 tercji żeby coś Sibir ustrzelił i w 3 bronić. Tak to widzę.

L 123

luisito

Użytkownik
Slovan - Barys
Barys over 2.5 @1.55
Kazachowie w dobrej formie, do tego średnio 4 bramki ładują na wyjazdach, Słowacy z kolei najwięcej straconych u siebie.

Omsk - Kunlun
Omsk over 2.5 @1.53
Podobnie jak wyżej, z tym, że gospodarze średnia 3 gole strzelone na mecz. Chińczycy na wyjazdach radzą sobie całkiem dobrze, chociaż sporo tracą, tym bardziej z solidniejszymi rywalami.

Kursy z lvbet, dubelek daje podwojenie stawki. Biorę w ciemno.

rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Spotkanie: CSKA Moskwa - SKA St. Petersburg
Typ: Under 4,5 bramki @1,89 ✅✅✅
Typ: CSKA bez remisu @1,83 ✅✅✅
Kursy z LV Bet
Oto kolejne derby &quot;wojskowe&quot;, które tym razem odbędą się w Moskwie. Poprzednie spotkanie wygrało CSKA. Podobnie zresztą jak cztery ostatnie starcia między tymi zespołami. Pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy patrząc na to spotkanie to under. Dlaczego? Między innymi dlatego, że obie drużyny mogą pochwalić się świetną obroną. Jedna jak i druga ekipa traci średnio mniej niż 1,5 bramki na mecz co stawia na szczycie klasyfikacji CSKA (30 straconych bramek) a na drugim miejscu SKA (33 stracone bramki). Kolejna rzecz to ranga spotkania. Bedzie to rywalizacja o lidera konferencji. Obie ekipy będą wielce zmotywowane żeby zebrać punkty. Myślę że zobaczymy hokejowe szachy i niewiele bramek. Wygrana w takim spotkaniu to duży prestiż i satysfakcja więc każda strona będzie ostrożna, żeby nie stracić bramki. Kolejna sprawa, która skłania mnie do drugiego typu w stronę CSKA to mecz z Jokeritem w którym gracze z Moskwy nie pozwolili Finom praktycznie na nic, a Jokery nie są przecież chłopcami do bicia. Defensywa CSKA jest jak żelazny mur, podobnie jak przeciwników z Petersburga, ale wydaje mi się że w formacjach ofensywnych SKA nie ma takiej dyscypliny i porządku jak w moskiewskiej ekipie i to może przechylić szalę zwycięstwa w stronę drużyny gospodarzy. Myślę, że SKA nie przerwie serii porażek z CSKA i gospodarze zgarną dwa punkty - może nawet w regulaminowym czasie.

Otrzymane punkty reputacji: +12
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Krótko ode mnie, bo sądze ze dzis nie ma łatwych meczy do typowania
CSKA-SKA
Ten mecz pewnie najlepiej obejrzeć a nie grać ale ciągnie wilka do lasu. Kolega rasijskij napisał o wczorajszym meczu i postawie zespołu , by nie dublować, dodam ze mecz zagrany na duzej intensywnosci i cały czas pressing, Jokerit wyraznie zmeczony meczami i podróża po Uralu nie miał nic do powiedzenia. Ale co do meczu to jakoś mam w głowie ten wypatrzony wynik ostatniej potyczki w Moskwie bo w piatej serii rzutów karnych gol dla SKA powinien byc uznany i tym samym win po stronie SKA byc powinien. Sami sedziowie to po meczu przyznali co zresztą widac dokładnie w powtórce CSKA wczoraj bardzo intensywny mecz z pressingiem , ale dzi po drugiej stronie wypoczety i równie mocny rywal. Spodziewam sie walki i szachów, zespoły znaja sie jak łyse konie, kwestia dyspozycji dnia, w bramie CSKA dzis Szwed stanie , zobaczymy . Ja sadze ze w regulaminowym to sie nie rozstrzygnie wiec typ
Remis po kursie 4⛔
a poźniej cos mi sie wydaje ze tym razem win SKA (chyba zeby w regulaminowym) kurs 1,91⛔
Torpedo NIzny Nowogrod - Bars Kazań
Kolejny ciezki mecz. Torpedo na fali, ale mysle ze szczyt juz był i mimo ze wciaz jest górka to dzis nie pójdzie tak łatwo, zresztą mecz z Ufa był ciezki i wyrównany. Mistrz w derbach Tatarstanu poległ w karnych a ich trener nie lubi dwa razy pod rzad przegrywać , zespoł napweno kompletny i dobrze zbilansowany, dzis mysle ze po walce bedzie win mistrza ale dwa typy do wyboru
Kazan win ml kurs 1,74✅
Kazan z x kurs 1,43✅
Z innych meczy zagram
Neftehimik z x kurs 1,5 , ⛔bo uwazam ze finskie trio plus pepiki, padakin, siergiejew, bryncew i ogurtsow sa w niezłym gzie i nie przegraja w regulaminowym , sadze ze nawet wygraja ale mecz trudny bo Ufa niedługo sie przełamie
W derbach Moskwy ide w strone Dynamo bo mimo ze oba Moskiewskie kluby w formie to wyzej cenie jakość Dynama i sadze ze zrewanzyja sie za oststni wspólny wystep
Dynamo win ml kurs 1,69⛔
Dynamo z x 1,40⛔
W meczu w Bratysławie niewiele wskazuje na wi gospodarzy moze sam kurs atrakcyjny bo Astana cały czas nie bedzie wygrywac, ale tez niewiele wskazuje ze akurat tam przegraja bo Slovan pod forma
typ Astana z x mało atrakcyjny bo bardzo poleciał od wczoraj ( 1,28)✅
Astana 1 tercja kurs 2,2⛔, i win w meczu po ml 1,43✅
No i Loko ????
Chłopaki wrócili do formy i mimo ze bedzie ciezko to sadze ze wywiozą 2 pkt z pod Moskwy
Loko win ml kurs 1,49⛔
wsje fortuna
EDIT: wczoraj i przedwczoraj Rosja cała na zielono, dzis sie tego nie spodziewam, stawki rozsądne i kupony tez mądrze trzeba złożyć.
Edit: ale lipa dzis, aż tyle czerwieni dawno nie było, fakt faktem ze wszystko na styku jednej bramki było i rownie dobrze mogło byc odwrotnie ale jest jak jest i gramy dalej

Otrzymane punkty reputacji: +5
alpha 758

alpha

Użytkownik
Co do derbów Moskwy to idę w over. Uważam, że te 5-6 bramek wpadnie i będzie cios za cios. Spartak wygrał ostatnie 5 bezpośrednich pojedynków, w tym ostatnio przed 2 tygodniami u siebie 4-2. Wydaje się, że w będący w niezłej formie Dynamowcy, którzy wygrali 2 ostatnie mecze na ciężkich terenach w Nizniekamsku i Ufie, a i w Magnitogorsku zagrali dobry mecz, powinni w końcu przerwać passę porażek ze Spartakiem, ale ja jednak wolę iść w bramki. Mam nadzieję, że hokejowych szachów nie zobaczymy.
over 4.5@1.80 ⛔ 1-2
over 5.5 @2.54
1 tercja BTS @3.40 ⛔ 0-1
Równocześnie w Moskwie zostanie rozegrany mecz na szczycie i tutaj mam podobne odczucia co koledzy wyżej. Mecz raczej z małą ilością bramek, który tak jak ostatnio w Petersburgu może nie zostać rozstrzygnięty w reg.time.
1 tercja dw.0-0 @3.55 ⛔ 1-1
Grigorenko +0.5 pkt
@1.75 ⛔
W meczu Slovan-Barys niby wydaje sie, że goście powinni zgarnąć 2 punkty, bo są w mega formie, ale podobnie jak w derbach Moskwy idę w bramki. W meczach wyjazdowych Barysa pada sporo goli i nie inaczej powinno być w Bratysławie. Defensywa Slovana do mocnych nie należy, a Barys na wyjazdach prezentuje typowo ofensywny hokej i jest przy tym mega skuteczny, ale też sporo goli traci (w 11 meczach bramki 44-38).
over 5.5 @1.90 ⛔ 1-2
over 6.5 (z dogr./karnym)@2.42
edit. Myślałem, że wieczorny meczyk uratuje dzień, ale nic z tego.

Kursy z fortuny.

suomi 114,1K

suomi

Znawca - Hokej
Równocześnie w Moskwie zostanie rozegrany mecz na szczycie i tutaj mam podobne odczucia co koledzy wyżej. Mecz raczej z małą ilością bramek, który tak jak ostatnio w Petersburgu może nie zostać rozstrzygnięty w reg.time.
1 tercja dw.0-0 @3.55
Grigorenko +0.5 pkt@1.75
Pierwsza tercja bez bramek, to też wydaje mi się ciekawą, aczkolwiek mocno ryzykowną opcją ( nic nowego ) Drzwi pozamykane na cztery spusty !

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
W Rosji dzis dwa ostatnie mecze przez przerwa na reprezentacje wiec spróbujemy
Cherepowiec-Jokerit
Widziałem dwa ostatnie mecze finów i wg mnie maja dołek, po ciezkich meczach na Uralu, pozniej CSKA, wiem ze rywale z górnej półki ale mi osobiscie brakowało błysku i woli walki. Czerepy ostatni mecz łomot, ale trafili na rozpędzoną Torpede ale walka była, dzis wracaja. Mecze obu druzyn w Cherepwcu zawsze zaciete wiec ide tak
Cherepowiec z x kurs 2,02
Cherepowiez win ml kurs 2,76
Sochi-D.Mińsk
U Białorusinów widac poprawe od dwóch meczu, wygrana z Kunlun i dobry mecz z Astaną, dzisiaj bedzie walka, Sochi wraca po wygranym meczu z Traktorem i mozeliwe ze dzis spartoli wynik zreszta i oni i Traktor faluja wiec nie jest to dla mnie punkt zaczepienia, typ
Mińska z x kurs 2,04
Mińsk win ml kurs 2,78
Moze troche pod prąd ale czasem tak trzeba zagrać

Otrzymane punkty reputacji: +8
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Najczęściej zgadzam się ze zdaniem kolegi wyżej, ale dzisiaj nijak nie widzę zwycięstwa Sewierstali. Jokerit jest w dołku, ale gospodarze także nie spisują się dobrze. Obie ekipy mają serię trzech porażek z tym, że finowie grali wszystkie trzy spotkania z bardzo wymagającymi przeciwnikami: Avtomobilist, Magnitogorsk i CSKA. Warto dodać, że killka dni temu Jokerit ograł zespół z Czerepowca w Helsinkach i wydaję mi się, że dzisiaj jeszcze nie nadszedł czas na rewanż. Ponadto gospodarze wracają do domu po kilkudniowej przerwie co - wydaje mi się - może zaburzyć ich rytm meczowy. Kolejnym argumentem przemawiającym za zespołem z Finlandii jest fakt, że leży im dzisiejszy przeciwnik. Bilans zdecydowanie na korzyść gości. Poza tym nie pamiętam kiedy Jokerit przegrał cztery mecze z rzędu. Finowie staną dzisiaj na głowach, żeby wygrać ostatnie spotkanie przed tygodniową przerwą. Nie wątpię, że tak jak Jokerit - tak i Sewierstal da z siebie wszystko, ale nie ma co się oszukiwać - poziomu obu zespołów nie sposób prównywać... Można jeszcze zaryzykować typ na win Jokeritu i under 5,5, bo w ostatnich dzisięciu spotkaniach tych drużyn dziewięć razy padł taki właśnie under.
Jokerit &#39;60 @1,75 ✅✅✅
Jokerit i under 5,5 @2,60 ✅✅✅
Kursy z Fortuny.
Na spotkanie Soczi - Dynamo nie mam pomysłu, ale wydaje mi się, że tutaj zwycięstwo odniosą gospodarze i gdybym miał to grać to w ich kierunku:
Soczi &#39;60 @1,74 ⛔⛔⛔
Soczi i over 4,5 @2,73 ⛔⛔⛔
Kursy z Fortuny.

Otrzymane punkty reputacji: +14
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
SKA St. Petersburg - Avtomobilist Jekaterynburg
Avtomobilist lub remis @1,82 ⛔⛔⛔
Avtomobilist bez remisu @2,52 ⛔⛔⛔
Jutro wraca najlepsza europejska liga. Kiedy sprawdzałem ofertę to od razu rzucił mi się w oczy pojedynek na szczycie. Dlaczego gram w stronę gości? Wszystkie zespoły miały tygodniową przerwę co na pewno zaburzyło rytm meczowy. Generalnie w tym spotkaniu wszystko może się wydarzyć. Obie ekipy są z czołówki, ale gospodarze przed przerwą na turniej doznali porażki od CSKA w derbach. W tym spotkaniu nie wyglądali dobrze. Gra w ataku trochę bez ładu i składu. CSKA kontrolowało ten mecz od początku do końca nie dając przeciwnikom zbyt wielu szans na strzelenie bramki. Wcześniej SKA mimo wygranej męczyło się z Amurem długo goniąc wynik. Wydaje się, że Petersburg przeżywa lekki spadek formy co może wykorzystać Avto. Goście wydają się wyglądać nieco lepiej od SKA. Seria siedmiu zwycięstw może zostać przedłużona. W serii tej ogrywali takie marki jak Lokomotiv, Metallurg czy Jokerit. Druga część października w wykonaniu Avtomobilista to lekka zadyszka - chociaż komplet punktów został zdobyty, ale od meczu z Jokeritem gra zespołu odnalazła optymalny poziom. Jutro mimo pojedynku rozgrywanego na terenie SKA liczę na co najmniej remis w wykonaniu Avtomobilista, a może i dwa punkty pojadę do Jekaterynburga. Kurs na SKA kusi bo już dawno nie był równy 2,00, ale jednak wolę zaryzykować 2X lub 2DNB po podobnym kursie. Wydaje mi się, że do jutrzejszego spotkania kurs na Avto może jeszcze wzrosnąć więc proponuję poczekać jeśli ktoś się zdecyduje na opcję nr 2. Powodzenia!

Spartak Moskwa - Metallurg Magnitogorsk
Metallurg lub remis @1,52 ✅✅✅
Metallurg bez remisu @1,90 ▶▶▶
Metallurg &#39;60 @2,50 ⛔⛔⛔
Tutaj również trzeba uważać ze względu na tygodniową przerwę. Spartak ostatnie ładnie wygląda. Dwa zwycięstwa z Dynamem z Moskwy i Salavatem na wyjeździe. Wcześniej seria trzech porażek. Więcej nic ciekawego o zespole z Moskwy nie mogę powiedzieć oprócz tego, że wiele zawdzięczają swojemu goalie - Hudackowi. Wolę się skupić na Magnitce. Seria czterech zwycięstw domowych w których stracili jedynie cztery bramki - strzelili 12. Mimo pozbycia się Wojtka Wolskiego, który był ważnym ogniwem zespołu Metallurg wydaje się wyglądać lepiej niż na początku sezonu. Stabilniej i może odważniej w ataku. Mogą za tym stać dwa nowe nabytki gości - Bulir i Shore. Ten pierwszy jest bardzo aktywny - punktował w trzech ostatnich spotkaniach. Oczywiście nie można zapominać o Mozyakinie, który jest filarem zespołu. Spartak potrafi się zmobilizować na starcia z groźnymi rywalami, ale Metallurg ostatnio wygąda tak dobrze, żę nie boję się zaryzykować ich zwycięstwa na wyjeździe.

L 123

luisito

Użytkownik
Vityaz - Loko
Vityaz over 1.5 @1.6

Powtórka sprzed tygodnia, wtedy padł wynik 4:3 dla graczy z Podolska. Rywal solidny, ale sądzę, że przynajmniej 2 gole znowu strzelą.
SKA - Avto
Under 5.5 @1.5
Starcie dwóch najlepszych defensyw w lidze, zaraz za CSKA, nie widzę tu gradu bramek. Na pewno meczyk warty obejrzenia, jak dla mnie to właśnie skuteczna obrona będzie kluczem do zwycięstwa jednej z drużyn.
Gornyak - Zvezda
Over 4.5 @1.4

Wpadło mi w oko jeszcze takie cudo z VHL. Dwie bardzo overowe ekipy, w meczach gospodarzy wpada średnio 6 goli, goście też nie próżnują w tej kwestii. Można próbować nawet wyższej linii.
Kursy z lv.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom