Wczoraj
jedyneczki królowały w
KHL i nie tylko a dziś marzą mi się
dwójeczki oj i to bardzo
Dynamo Mińsk – Torpedo NN
Żuberki cos tam po przerwie pogrywają tudzież napsują krwi rywalom ale wg mnie nie jest to zryw na PO a raczej po to by w niedługim okresie reprezentacja Białorusi zadowolila Aleksandra, lub przynamniej robila takie wrażenieJ, Torpedo ostatnio zmasakrowane przez SKA i dziś trzeba wstać z kolan, pokazać dobry twardy, meski
hokej, wykonawcy sa wiec spodziewam się ze tak będzie
Torpedo 60’ kurs 1,95
Torpedo win ml kurs 1,55
Vitjaz Podolsk – Neftehimik Niznekamsk
Mecz druzyn które sa pod kreską do PO, obu zależy na punktach ale obie jakos zawodzą, generalnie lesze wrazenie wg mnie sprawiają wilki i może poza skucha z Cherepami( oj będę im to wypominał) ten zespól się źle nie prezentuje, obrona do poprawy a jak to będzie to i Jeżow jest w stanie ukraść mecz, mimo ze ciezki to mecz i do typowania ( dziś same trudne) i do walki na lodowisku. Ja zaufa poraz kolejny Wilkom z N.
Niznekamsk z x kurs 1,5
Niznekamsk win ml kurs 1,86
I teraz na deser takie trio które już pograłem
Chodzi o mecze:
Astana – Traktor
Astana zaczyna grac jak na początku, tylko jeszcze nie sa w komplecie i to wcale nie jest komfortowa sytuacja , wygrali z Magnitka, nie ma co pisać ze szczęśliwie, ze drugi golie magnitki mógł zagrac lepiej, ze Magnitka ich troche zlekceważyła fakty sa takie ze przegrali, koniec, kropka. Po drugiej stronie Traktor, który gra już przyzwoity
hokej, może brak jeszcze Bergstroma i Gygne ale Stoa, Szczeczura i Thomas daja rade. Demczenko to wreszcie przypomina golie, z okresu gdzie był powoływany na spotkania kadry. Ciagnik potrafi grac w Astanie co nieraz udowadniał, kursy chyba trochę za niskie na gospodarzy a za wysokie na gości wiec korzystam i gram tak
Traktor z x kurs 2,19
SKA-Kazań
Kolega rasijski pisal o tym meczu, ja wroce się do inauguracji i lania które dostał panujący mistrz. Po tym meczu wielu zawodnikow , wzieło na klate tę porażkę( pogrom) i za punkt honoru postawili sobie ze w rewanżu będzie inaczej, i mamy rewanż. Barsy w formie i to nie podlega dysukusji liderzy ciągną ekipe. Co napisac o SKA? Dwa ostatnie mecze do zera, o ile z Rycerzami nie dziwi to jednak rozjechanie Torpedy budzi szacunek, ale zaglądając do szatni wiem ze taki był plan i mobilizacja na ten mecz, przez to ze w tak dziwny , pechowy sposób stracili wygrana w NN i to pod koniec meczu, bardzo to ubodło wiec rewanż miał być srogi i taki był. Dzis przeciwnik z najwyższej półki i mysle ze Zinetula wie o co gra wie ze musi odpowiedzieć, wie ze ma wykonawców ku temu. Gdyby to były PO te kursy wyglądały by inaczej. Typ w strone Kazanie trzeba powiedzieć ze może i jest ryzykowny ale nie wierze ze w trzeci tak genialny i na zero z tyłu mecz SKA, typ:
Kazanz x kurs 2,53
CSKA – Omsk
Kolega tez pisal o tym meczu i widze ze kierunki mamy zbieżne, bo widać ze i on widzi szanse na typy na gości. Jest to tez mecz z garunku wagi ciężkiej, CSKA na razie nie do zatrzymania, 16 winów i końca nie widać, maja wszystko w bramce Ilia robi cuda, obrona mur, atak z liderami, na pewno material na Gagarina do uszycia. Nawet i sedziowi patrza często w ich strone przychylnym okiem ale jak może być inaczej jak za nimi stoi najwyzsza władza Kremla( sorki za polityczny wyjazd). Jednak przeciwnik na cos do udowodnienia, jakby zajrzeć do szatni to jest chec rewanżu, pokazania ze gospodarze to nie walec który po drodze będzie miażdżył wszystkich, to mecz który da pewnie odpowiedz, gdzie tak naprawdę sa Jastrzebie. Z przyjście Stalberga zauważyłem ze ta gra jest trochę inna, sam hartley dojrzał tez do filozofii ze nie można przeciwnika napadac fizycznie i samemu przez to tracić, jest więcej wyrachowania w tej grze, można by powiedzieć ze jakby inna kultura, Omska taz ma potencjal i każdy kto zobaczy skład nie może zaprzeczyć. Najwazniejsza rzecza jaka będzie po wyjscu nalód to psychika i wiara w to ze wojskowych można złamać. Obrona funkcjionuje dobrze , to sa facelii z latami w
NHL i wiedza co robic, nie sa gorsi od rywali, Bobkow to tez dobry bramkarz i na pewno pomoze, atak może jest słabszy niż CSKA ale może ukłuc, tylko Jastrzebie nie moga przegrać tego meczu w głowie, jeżeli będzie pewność siebie i madra spokojna gra może skończy się dziś seria wojskowych.
Omsk z x kurs 2,28
Wsje
fortuna
PS. Sorki za takie długie wywody