Dziś faworytami buków są Avto, Magnitka, D.Moskwa, Torpedo i CSKA. Ale nie wydaje mi sie zeby w takim komplecie to weszlo.
Avto-Kazań (3-4)
Mecz bardzo mocnych druzyn. Brak Kovara az nadto daje sie we znaki bo o ile jeszcze na poczatku jego nieobecnosci obrona grala dość pewnie to teraz nie będąc pewną tylu też popelnia błędy bo Wladimir S. nie gwarantuje spokoju. Dzis w bramce ma zadebiutować Makarow wyciągnięty z Neftehimika, mysle ze to lepszy bramkarz, jednak atak tez jakby stracił błysk. Po drugiej stronie rozpedzajacy się Kazan, po ciezkim starcie po przerwie teraz zaczyna przypominać druzyne z PO , solidna obrona liderzy graja i calosc na swiezosci funkcjonuje, brak Landera nie powinien byc odczuwalny. Co bedzie?
Szachy, bo tak gra Kazań z mocnymi a Avto jeszcze nie przypomina druzyny z poczatku sezonu, biją na bramke ale brak troche precyzji. Wydawac by sie mogło ze lider nie powinien przegrac trzech meczy z rzedu, bo to nie miało miejsca w tym sezonie i pewnie by tak dzis było gdyby po drugiej stronie nie było tak mocnego zespołu jakim na ten moment wg mnie jest Kazań. Kursy wg mnie powinny byc po równo na obecna chwile. A tutaj takie dobre na gości:
Kazan 60' kurs 2,96
Kazań win ml kurs 2,19
Kazań z x kurs 1,7
Magnitka - Neftehimik (4-3)po dogrywce
Magnitka napewno dobry mecz z mistrzem, bili ale nie wpadało, Wilki po pokonaniu lidera z Uralu troche bez blysku w Czelabinsku, gdzie mimo naporu brakowało skuteczności, troche tez liderzy nie pociagneli zespołu jak miało to miejsce w Ekaterinburgu, brak było Nattinena, który był zawieszkony, dzis trio w komplecie, i mysle ze liderzy powinni pokazac dobra gre, mimo ze kursy na Magnitke lecą to chyba bym nie zaryzykował czystej jedynki, Wilki potrafia grac w Magnitogorsku , ostatnio 7 spotkań to prócz jednego łomotu, gdzie ekipa z Niznekamska była słaba reszta meczy bardzo wyrównana, w osttsnim Hutnicy musieli ostro gonic wynik a dwa przedostatnie to remisy, Napewno bedzie chec rehabilitacji Magnitki z jednej strony ale z drugiej strony jest zespół który dobrze wystartowal po przerwie a liderzy beda chcieli sie pokazać i pociagnac zespoł:
Neftehimik z x kurs 2,04
Neftehimik plus 1,5 kurs 1,57
Traktor Czelabinsk - Torpedo NN (3-5)
3 bramki stracone w pieciominutowej karze ustswily mecz , na tafli lepszy Traktor ale taki sport, szkoda
Torpeda ograła lidera ale trafiła tez na jego kryzys, napewno zaczyna sie rozpedzac , a dzis bedzie ostra gra na bandach i forcheking, po drugiej stronie bedzie dzis podbudowany Traktor, ktory jak przyjrzec sie jego trzem oststnim grą to widac oznaki poprawy, dobre choc przegrane mecze z SKA i Kazanie i zatrzymany nieobliclny Neftehimik, Traktorzysci maja sznase zagościc w pierwszej osemce, chyba po raz pierwszy jezeli sie nie myle, coraz lepiej poczyna sobie Thomas. Buki faworyzuja gosci i kurs na nich lekko w dół, ja jednak ide w strone gospodarz, Demczeko jakby tez forme, łapał:
Traktor win ml kurs 2,04
Traktor z x kurs 1,62
Cherepowiec - Dynamo Moskwa(1-2)
Obie druzyny preferuja gre zespołowa, ale wiecej indywidualnosci jest po stronie Stołecznych , Dmitri Kagarlicki wraca do siebie i bedzie chcial sie pokazac, z kolei Cherepa troche pod kreską
Dynamo 60' kurs 1,88
Dynamo win ml kurs 1,5
I teraz najtrudniejszy dla mnie
typ na dziś:
CSKA - SKA (3-1) mają skuczybyki patent na SKA
Co tu duzo pisać , w tym pojedynku niewiele wskazuje na ekipe z Leningradu( sorki za stara nazwe), Sorokin śrubuje rekordy, obrona gra dzieki temu miedzy innymi bez zarzutu, atak moze liczyć na liderów z prawdziewgo zdarzenia, wydawać by sie mogło ze czysta jedynka pewna, hmm moze i tak bedzie bo jest to bardzxo ciezki mecz do wytypowania dla mnie, najgorszy z tej piatki i zwykle takie mecze ogladam a nie gram. W tym sezonie grali juz dwa razy ale Ska zawsze czegos zabrakło. Jakies pozytywy co do SKA? nareszcie zaskoczył Gusiew, gra Jakupow, a to graźne strzelbyswoje dołozy Datsiuk , który na takie mecze specjanie sie mobilizuje, obrona z nazwiskami tez po przerwie w mobilizacji i strzelają ( Gavrikov, Biełov). Po obu stronach gwiazdy i kłopoty bogactwo, wysokie budżety, aspiracje i oczekiwania, dzis postawie na przełamanie SKA i takie typy:
Remis kurs 4,1
SKA win ml kurs 2,15
SKA z x kurs 1,67