>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Rosja-KHL/VHL/MHL 2014/2015

Status
Zamknięty.
cichociemny94 209

cichociemny94

Użytkownik
Novokuznetsk końcowe zwycięstwo @4.20 sportingbet
Oglądam zaciekle każde spotkanie CSKA w tym sezonie oraz obejrzałem z 3-4 ich dzisiejszych rywali i jestem zdumiony widząc kursy na to spotkanie. Wygrali z Ekatinburgem i w twierdzy w Kazaniu ! to nie jest byle jaka drużyna. Czarny koń tych rozgrywek. Bardzo utalentowany skład składający się z wielkich talentów. CSKA ostatnio wygrywa co popadnie, ale niedługo ciężki terminarz i muszą rotować składem. Mogą sobie odpuścić te spotkanie wiadomo często tak robią te największe drużyny nie da się wszystkiego wygrywać. Na dodatek nie grają z byle kim ! będzie bardzo ciekawe spotkanie polecam wszystkim miłośnikom hokeja zwłaszcza tym którzy oglądają tylko NHL ! kurs jest za wysoki zdecydowanie ! dla mnie to prezent i wchodzę ostro

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Jeśli chodzi oto co kolega wyżej napisał to na pewno taki kurs na CSKA jest delikatnie mówiąc problematyczny i raczej nie polecałbym grać. Fakt, że gospodarze zaskakują jak na razie bardzo pozytywnie bo pomimo tego iż w tym zespole nie ma żadnych wielkich gwiazd to radzą sobie bardzo dobrze. Ogółem jakby tak spojrzeć na linie ofensywne Novokuznetska to średnia wieku to tak na oko około 23-24 lat.
CSKA gra jak na razie bardzo dobrze i w sumie nie ma o co się przyczepić, czy będzie rotacja składu ? Nie wydaje mi się i myślę że zagrają wszyscy, którzy grali do tej pory, a jak wiadomo Radulov i koledzy ostatnimi czasy po prostu bawią się w hokej i wychodzi im to wręcz koncertowo. Mecz zagadak, kurs na CSKA w ogóle nie opłacalny ale z drugiej strony szukanie na siłę niespodzianki też jest niepewnym tropem. Aczkolwiek zgodze się z tym, że jeśli CSKA ma przegrać to może to być właśnie dziś i z braku laku dałbym tu X w regulaminowym czasie gry ;)
Później połącze posty ;)
Yugra - Omsk​

Chodzi za mną ten bet już w sumie od rana, chociaż pełnego przekonania nie mam bo różnie bywa i ekipy lubią zagrać na opak, no ale myślę że po średniej stawce warto spróbować. Mowa o opcji over 5.5
Yugra to zdecydowanie zespół własnego lodowiska, co prawda nawet tutaj im za dobrze nie idzie, ale przynajmniej walczą i strzelają bramki co jest na pewno na plus jeśli chodzi o ilośc bramek w meczu. Yugra jak do tej pory wygrała tylko trzy spotkania, w tym dwa wyjazdowe na poczatku sezonu. Największy problem tej drużyny ? W mojej opinii jest to brak wsparcia dla dobrze punktującej pierwszej linii. Nie ma się nawet co łudzić by linia Kaspar - Maxwell - Rajala ciągnęła całą ekipę przec cały długi sezon, owszem oni potrafią wygrywać mecze, ale gdy przeciwnik jest zdecydowanie mocniejszy to i taki atrybut nie jest wystarczający by nawiązać walkę. Inna sprawa, że defensywa gospodarzy w rywalizacji z mocniejszymi ekipami również nie spisuje się zbyt dobrze, CSKA czy SKA zdobywało po 4 bramki, nawet Traktor, który w tym sezonie nie jest drużyną budzącą wieli respekt aplikował dwukrotnie po 4 bramki raz co prawda po OT/SO.
Co do ekipy z Omska to można powiedzieć jedno, że rozkręcają się coraz bardziej głównie za sprawą dobrze funkcjonującej ofensywy, w końcu Sobotka wziął się do roboty i od razu są tego efekty ;)
Na dobrą sprawę to Omsk ma 3 bardzo dobre linie ofensywne, widzę że trener mocno rotuje zawodników po liniach i dzieli w miarę równo aby dwóch lepszych miało pod sobą jednego bardziej nieznanego, ale niekoniecznie gorszego. Poza tym Kulyash i Gustafsson w liniach defensywnych wykonują naprawdę konkretną robotę włączając do tego niezłą aktywnośc w ofensywie. Na tę chwilę można powiedzieć, że linie Avangardu są &quot;tworzone z pomysłem&quot; i widać tego efekty. Historia spotkań pokazuje że over 5.5 to chleb powszedni także mam nadzieję że passa zostanie podtrzymana.
Over 5.5 / 1.96 Pinnacle ⛔ 3:2 komentarz jest zbędny...

pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Novokuznetsk[email protected] b365 ⛔ 1-6 beka
Gospodarze według buków faworytem nie są i nie ma się co dziwić,bo to od kilku lat jedna ze słabszych ekip w lidze.Patrząc jednak na to,że w składzie po ubiegłym bardzo słabym sezonie,zresztą już kolejnym,sporo zmian i biorąc pod uwagę to jakich gospodarze mieli dotychczas rywali to chyba nikt się nie spodziewał,że po 11 kolejkach będą mieć na koncie 15 punktów.To w końcu 1/3 ich dorobku punktowego z zeszłego sezonu,a grali z takimi ekipami jak:Omsk x2,Barys x2,Sibir x2,Kazań,Ufa,Magnitka i CSKA.
Dziś choć rywal patrząc na kadrę lepszy to jednak prezentujący się jak na razie poniżej oczekiwań.Szczególnie jeśli się weźmie pod uwagę ich ubiegły sezon,w którym spisywali się bardzo dobrze.
Z topowym rywalem Torpedo jeszcze w tym sezonie się nie mierzyło,a punktów na koncie tyle co ich dzisiejszy rywal.Ja z ich udziałem oglądałem jedynie mecz w Bratysławie i muszę przyznać,że pomimo zwycięstwa nie grali niczego specjalnego.Mieli sporo szczęścia,po prostu wykorzystali bardzo słabe okresy gry obrońców Slovana.Śledziłem trochę opinie po pozostałych spotkaniach i trener często podkreślał,że nie jest zadowolony z gry zespołu.Do 1 linii doczepić się nie można,bo Wolski z Salminenem punktują,ale jednak chyba oczekiwał nieco więcej od reszty.
Warte odnotowania jest jeszcze to,że ostatnie dni są dla nich męczące.Kilka dni temu udali się bowiem w podróż na Daleki Wschód.Najpierw spotkanie w oddalonym o prawie 5.500 km Władywostoku(porażka 1-4),2 później mecz jeszcze dalej,bo nad Amurem w Chabarowsku(zwycięstwo 7-2) i niewiele czasu na regeneracje,bo trzeba było lecieć do Nowokuźniecka.
Niby takie loty jakoś strasznie długo nie trwają,ale sama podróż z powodu braku czasu na aklimatyzację jest męcząca.
Torpedo w Chabarowsku pokazało się z dobrej strony,wysoko zwyciężyli,trener był zadowolony,że w końcu funkcjonowała nie tylko 1 linia.Na Dalekim Wschodzie zostawili jednak sporo sił i według mnie będą mieli bardzo ciężko wywieźć chociaż punkt z Nowokuźniecka.To w końcu 3 mecz z dala od domu w bardzo krótkim odstępie czasu.
Gospodarze po powrocie z meczów wyjazdowych mieli kilka dni na regenerację.W czwartek dostali lanie 1-6 od CSKA,ale ten rywal to absolutny top ligi,więc nie ma tragedii.Dodam,że aż tak źle jak wskazuje na to wynik nie zagrali.W ofensywie było dobrze,sporo oddanych strzałów,lecz świetnie tego dnia spisywał się w bramce Lalande.
Ogólnie trener jest bardzo zadowolony z gry swoich podopiecznych.Przyznał,że po sporych zmianach w zespole nie spodziewał się,że tak szybko przyjdą efekty.Tu jednak popłaciła ciężka praca przed sezonem.
Zawodnicy,którzy zasługują na wyróżnienie to przede wszystkim Stoa,Kosourov oraz duet Galimov-Komaristy.Dwaj ostatni świetnie się rozumieją na lodzie i to oni jutro powinni być główną siłą ofensywną zespołu.
Moim zdaniem komplet punktów zgarną Hutnicy.W tym sezonie pokazali już,że są w stanie nawiązać walkę z dużo lepszymi od siebie.Torpedo jest więc jak najbardziej w ich zasięgu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Przejechałem się ostatnio na Omsku w spotkaniu z Jugrą Chanty-Mansyjsk i właściwie nie wiem co o tym spotkaniu myśleć. Wygrał zespół lepszy? bzdura! wygrał zespół który popełnił mniej błędów, a Avangard... przecierałem oczy ze zdumienia jak widziałem co Gustafsson, Lyamin i reszta jego bandy z formacji obronnej wyczyniali w tym meczu. Duże problemy z wyprowadzeniem krążka z własnej tercji obronnej, głupie straty które nie powinny się przytrafiać nawet juniorom, lekkomyślność czy nie wiem jak jeszcze to nazwać. A bramka Kaspara dobitnie pokazała obraz nędzy obrony w tym meczu, bo dawno już nie widziałem jak można wejść między 3 (!) zawodników i strzelić obok bramkarza. No ale Jugra to nie wygodny zespół oni potrafią się spiąć nawet przegrywając 0:4 i narobić problemów najlepszym. Omsk dziś przed dużą szansą rehabilitacji bo rywal nie najmocniejszy, nawet nie solidny średniak. Obecnie notuje serię 5ciu kolejnych porażek na własnej tafli a dzisiejsi goście wygrali tutaj już 5 kolejnych spotkań. Dodatkowo dziś nie zagrają Eronen i Zdunov a obaj zdrowi nie mieliby problemu z załapaniem się do meczowego składu. Generalnie Sexton i Stapleton fajnie się tutaj wkomponowali ale sami zespołu nie zbawią. W bramce młody Ville Kolppanen z średnią 3,37 gola na mecz to praktycznie żadna przeszkoda. W Omsku trochę ten szpital się kurczy dziś już wraca młody Mozer, czekamy na Kudroca. Kadra generalnie najsilniejsza z tego co ma do dyspozycji Summanen. Sobotka, Parshin i Shirokov od początku robią swoje, ja cały czas czekam aż coś zacznie dokładać Kalinin bo w mojej opinii stać go na zdecydowanie więcej. Różnica klas między zespołami jest spora i Omsk powinien dziś zgarnąć komplet punktów.
Avangard Omsk 1,67 ✅ 3:4 no i dołożył ????

Otrzymane punkty reputacji: +8
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Nie mam za dużo czasu więc nie będę się rozwijał zbytnio z tematem, ale hedni +2,5 na Sochi w dzisiejszym meczu w Moskiwe wygląda co najmniej dobrze. Ogółem kurs na Dynamo to śmiech na sali, ja rozumiem, że ekipa z Sochi jak na razie zbiera &quot;bęcki&quot; od wszystkich, ale tam nie grają &quot;niewidomi&quot; i ci gracze również posiadają spore umiejętności a to że póki co wygląda to tak a nie inaczej to raczej kwestia zgrania i współpracy pomiędzy zawodnikami.
Dynamo dla mnie pod żadnym pozorem nie jest tak wielkim faworytem, owszem grają ok, ale ta drużyna widać że ma problemy i nie jest to taki zespół jak w tamtym sezonie czy też 2 lata wcześniej. Myślę że warto próbować tym bardziej, że jak pokazał mecz w Sochi, Dynamo nie potrafiło zdominować wtedy gospodarzy na tyle by wbić im więcej jak 1 bramka.
Sochi (+2,5) / 1.90 WH✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Krótko bo czasu mało. W sobotę CSKA rozbroiło w PP Admirała aplikując im aż 5 bramek w przewadze, generalnie ich dominacja w całym meczu nie pozostawiała złudzeń kto tutaj zgarnie komplet punktów. Dziś mecz z Amurem, który u siebie zbiera regularne lanie. CSKA świetna jazda w obronie 1,20 GAA Galimova póki co robi wrażenie, świetnie w PP odnajduje się Da Costa i wydaje się że sprowadzenie go z AHL było strzałem w 10tkę. Radulov i Mursak też bardzo fajnie kreują tę grę, dokładają bramek ale dziś CSKA tworzy team, monolit coś czego moim zdaniem długo im brakowało i przez długi czas nie pozwalało być kimś więcej niż kolejnym zespołem z stolicy. Z każdej formacji płynie zagrożenie, z przyjemnością się ich ogląda. W Amurze mały szpital, z tego co widzę wypadli pierwszy goalie Murygin, obrońcy Rybnitsky i Loginov i napastnicy Yunkov i zawieszony Zheleznov. Nie nagrali się wszyscy póki co w tym sezonie ale wszyscy zdrowi mieli by pewne miejsce w składzie. Amur gra słabo, ciężko im przychodzi stwarzanie okazji do tego nie pewna ta gra w defensywie i dużo straconych goli. CSKA w tej dyspozycji powinno ich spokojnie rozjechać.

CSKA -1,5 1,70

Otrzymane punkty reputacji: +20
pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Za mną dziś od rana chodzi bet na Sibir.Niby Torpedo w ostatnich dwóch meczach nie dało żadnych szans rywalom aplikując im aż 13 goli,ale dziś już jednak 4 mecz wyjazdowej serii no i najtrudniejszy rywal.
Mecz z Nowokuźnieckiem oglądałem.Początek meczu Torpedo miało kiepski,gdyby nie dobra postawa Kasutina w bramce to mogło być po 10 minutach 2,3-0 w plecy.Potem sytuacja się odwróciła no i po 3 bramkach w krótkim odstępie czasu gospodarze już nie potrafili się podnieść.
W klubie z Nowosybirska przed sezonem dokonano kilku zmian.Odszedł Lehtera,odeszli obrońcy Ignatushkin,Kutuzov,Lekomtsev.
Za wzmocnienia można uznać na pewno przybycie 2 reprezentantów 3 Koron Thuressona i Hersley&#39;a.Obaj w poprzednim sezonie grali w SHL i byli czołowymi postaciami w swoich zespołach.Hersley zdobył dla Leksand 24 gole i zaliczył 11 asyst.Może nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt,że jest obrońcą.
Zakup tych graczy to było świetne posunięcie.Thuresson ma już na koncie 7 bramek i 6 asyst,a Hersley 4 trafienia.
Co ważne Sibir nie musi liczyć tylko na swoją 1 linię,bo punktują też nieźle Kugryshev,Kopelkin czy Koskiranta.
Co do spotkań przed własną publicznością to jak dotąd mają bilans 4-2.Przegrali z Omskiem i CSKA.W tym 2 meczu niewiele jednak brakowało,by urwali jakieś punkty przeciwnikowi.
Podsumowując,uważam,że dziś już Torpedo nie podoła zadaniu.Sibir to zdecydowanie lepszy kadrowo team niż Amur czy Nowokuźnieck.Ofensywa gości jest mocna nie ma co ukrywać,no ale też defensywa dzisiejszych gospodarzy,a defensywy Amura czy Nowokuźniecka to duża różnica.
[email protected] b365 ⛔ 2-3
//Wojtek pozamiatał w niecałe 2 minuty.

Otrzymane punkty reputacji: +14
hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Mniej więcej trzy tygodnie temu w LDS Ice Palace Kazakhstan miejscowy Barys podejmował dzisiejszych gości i szczerze mówiąc było to jedno z nudniejszych spotkań jakie widziałem od dłuższego czasu. Pomijam fakt, iż w drugiej i trzeciej tercji kazachski zespół nie oddał nawet 10-ciu strzałów na bramkę Sorokina, pomijam też fakt, iż przez prawie 16 minut jakie mieli gry w przewadze nie stworzyli tak naprawdę ciekawej sytuacji bramkowej. Chodzi o styl, a właściwie jego brak, brak jakiekolwiek chęci do gry, pomysłu, zaangażowania, ten mecz przypominał mi takie typowe nastawienie mocnych do słabych drużyn &quot;wyjedziemy na lód, poklepiemy i się wygra&quot; a tutaj taki ch... i nie pykło. To był żenujący mecz ale zaufam Barysowi raz jeszcze, głównie dlatego, że spodobał mi się ich ostatni mecz z Sibirem, gdzie tak naprawdę widać było Barys z zeszłego sezonu, grający szybko, agresywnie, do przodu i kombinacyjnie. A wszystko rozklepali praktycznie w dwójkę Boyd i Bochenski. Jeśli chodzi o skład na dziś to na liście absencji widzę drugiego bramkarza Vitalia Yeremeyeva, obrońcę Alexeia Litvinenko i napastnika Fyodora Polischuka którzy w tym sezonie się &quot;sporo&quot; nagrali. Gospodarze więc raczej w pełnej obsadzie albo mniej więcej tym, czym Nazarov dysponuje od pierwszego meczu tego sezonu. Goście bez Pavela Kanarskiego i jeszcze dwóch młodych napastników ale oni to raczej ogony grają więc mała strata. Kopara opada na obsadę bramki gości. Młody Sorokin puszcza mniej więcej po trzy gole w meczu a nie ma go kto zmienić. Trzech innych bramkarzy którzy znajdują się w obwodzie to górki jakich mało, Khakimov zagrał bodaj 30 spotkań w 2 sezone w VHL, Lozhkin w jednym meczu puścił chyba 7 bramek i już mu się odechciało wiązać łyżwy by być gotowym do gry. Z przodu zaskakuje Galimov w zeszłym sezonie ledwo 8 bramek a w tym ma już chyba z 6. Ryan Stoa też tam coś dokłada ale dwóch zawodników gry nie zbawi. O sile Barysa nie trzeba pisać bo możliwości mają ogromne tylko muszą się w końcu zebrać bo sezon w pełni a oni wciąż głupio gubią punkty. Zhailauov i Starchenko forma w lesie, szczególnie ten pierwszy rozczarowuje, zazwyczaj co sezon te 30 parę punktów dokładał a dziś... bodaj 12 spotkań i nic. Laco średnio przyzwoity poziom trzyma więc z tyłu raczej w przekroju sezonu jak będzie zdrowy powinien być spokój choć stać na pewno na jeszcze więcej, wszak w PO w zeszłym sezonie w 8 spotkaniach puszczał tylko średnio 1,71 gola a w 14 spotkań RS w których zagrał ledwie 1,49 więc ma możliwości by być lwem w łapaniu tego co zmierza do niego. Różnica klas duża i tutaj Barys może nie na stojąco ale jak pokaże odrobinę chęci do gry to spokojnie powinni to skończyć różnicą 2-3 bramek. Kurs nie zachwyca ale na początek dnia mi wystarczy.
Barys Astana 1,50 ⛔ 4:5k. ta...

J 7K

juanroman08

Forum VIP
SKA - Dynamo Ryga​

Propozycja na dziś to over 5.5 Wiadomo nie od dziś, że SKA u siebie to bardzo mocna ekipa, jednak to czego jesteśmy świadkami w tym sezonie to pełna dominacja na własnym lodzie, a także świetny ofensywny styl, który w wykonaniu takich graczy jakich posiada SKA jest bardzo efektywny. Rywal SKA na pewno do najbardziej wymagających nie należy, co więcej Łotysze mają spore problemy w defensywie, tracą średnio 3-4 bramki na mecz i na dobrą sprawę trudno znaleźć w ich grze defensywnej jakiekolwiek pozytywne akcenty. Z kolei w ofensywie na pewno Dynamo może wiele zaproponować stąd też licze z ich strony na 2-3 bramki, co przy zdobyczy ze strony SKA 4-5 będzie spokojnym overkiem. Nie ma sensu się tu rozpisywać o graczach w jednej i drugiej ekipie bo już to nie raz robiłem w tym sezonie, tutaj skupiamy się na tym, że SKA w ofensywie jest piekielnie mocne i strzela każdemu i wszędzia, a tym bardziej na własnym lodowisku. Zapewne skończy się to srogim laniem, ale liczę że Dynamo podejmie chociaż minimalną walkę.
over 5.5 / 1.78 Pinnacle ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +4
J 7K

juanroman08

Forum VIP
SKA Petersburg - CSKA Moskwa​

Czas na hit :!:
W końcu doczekaliśmy meczu, który tak naprawdę pokaże kto rozdaje karty w tej lidze, być może będzie to bardzo wyrównane spotkanie i rozstrzygnięcie zapadnie dopiero w OT/SO. Tak czy siak o godzinie 17:30 warto zasiąść przed TV lub komputerem bo to może być kapitalne widowisko. W mojej ocenie ten mecz nie ma faworyta, oczywiście z racji miejsca rozgrywania spotkania, naturalnym faworytem jest SKA, ale jeśli chodzi o względy czysto sportowe dla mnie 50/50. Dlatego też dziś nietypowo, ale myślę że warto spróbować typu w stronę CSKA. Tak naprawdę ta drużyna ma wszystko by pokonać SKA, owszem gospdarze również mają czym postraszyć, ale ja do końca (jak co sezon zresztą) nie wierzę w Petersburg, może się mylę i zostanę za to solidnie ukarany, ale w moim odczuciu to CSKA tworzy monolit. Od poczatku sezonu praktycznie bez wpadki, każde spotkanie to prawdziwy pokaz siły oraz dominacja w ofensywie. Z tyłu również nie ma na co narzekać ponieważ Galimov jak na razie spisuje się bardzo dobrze, wspierany przez Denisova oraz Zaitseva (para z pierwszej linii) traci najmniej bramek w całej KHL. Inna sprawa, że CSKA to najlepsza defensywa ligi i tylko 21 straconych bramek, gdzie pozostałe ekipy mają po ponad 30 straconych. Potencjał ofensywny na pewno większy po stronie SKA, ale to CSKA ma Radulova a ten od poczatku sezonu jest w wybornej formie, asystuje i strzela jak na zawołanie, dzięki niemu CSKA w PP jest nie do zatrzymania. To czego się obawiam najbardziej to sposobność CSKA do łapania sporej ilości kar co może mieć negatywne skutki ponieważ SKA u siebie w tym elemencie to numer 1 ligi.
Pojedynek Kovalchuk vs Radulov to dodatkowy smaczek tego meczu, zapewne jeden jak i drugi będzie chciał udowodnić kto jest najlepszy, ale to tylko z korzyścią dla widowiska, oczywiście jeśli będzie to piekna gra, a nie ciągłe zaczepki i wykluczenia ;)
CSKA Moskwa ML OT / 2.66 ⛔ no cóż bywa i tak... z 1:3 na 4:3 brawo SKA jest moc ????

boss6699 833

boss6699

Użytkownik
SKA Saint Petersburg v CSKA Moscow
Dziś prawdziwy hit z KHL dla mnie to jednak SKA jest faworytem ale kursy jakie oferują bukmacherzy na zwycięstwo ekipy z Petesburga zdecydowanie za niskie. Dlatego 2.66 które podaje JuanRoman08 to na pewno value.
Ja natomiast idę w over bramkowy w tym spotkaniu w Pinnacle
na over 5.5 dają 2.02 to naprawdę fajny kurs Obie ekipy mają potężną siłę ofensywną: Kovalchuk, Panarin, Dadonova, Shipachevym, Mårtensson
Radulov, Murshak, Da Costa, Grigorenko, Prohorkin to goście którzy gwarantują świetne widowisko. Do tego dzisiaj przewiduję sporo PP chociażby za sprawą Panina który potrafi prowokować. A jak PP to obie drużyny a szczególnie SKA wie co robić:razz:
Powyżej 5.5 Kurs: 2.02 Pinnacle ✅4:3
i do tego zakłady na strzelców
Kovalchuk strzeli gola Kurs: 2.1 Fortuna ✅ Panarin strzeli gola Kurs: 2.6 Fortuna ✅
Radulov strzeli gola Kurs: 2.6 Fortuna ✅

Otrzymane punkty reputacji: +31
hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Luźna propozycja z samego rana. Amur to na dziś obraz nędzy i rozpaczy, w ataku nie idzie a do bramki wjeżdża im każdy jak chce i ile chce. Ostatnio przeciętne - delikatnie mówiąc - Sochi, choć było to do przewidzenia. No ale co się dziwić? Borisov z mega średnią 3,76 puszczonego gola na mecz, przez dłuższy czas w obronie będzie jeszcze brakować Loginova a gość na pewno z marszu by znalazł miejsce w składzie. Nie zagrają też Niinimaki dla którego przeprowadzka w wieku 30 paru lat z Finalndii gdzie właściwie spędził całą karierę na takie zadupie nie wychodzi na dobre no i Yunkov, który swoje 3 grosze też zazwyczaj dokładał. Na bakier z formą są Miklik i Hascak. No i mamy co mamy, a mimo, że Dynamo też nie zachwyca to jednak powoli wchodzi w swój rytm i zgarnia punkty. Ostatnio ograli bez trudu na wyjeździe Admirała który jak się zepnie to napsuje krwi każdemu, więc rozsypany Amur nie powinien być przeszkodą trudną do sforsowania. Eremenko zaskakuje in minus, rozgrywa chyba najgorszy sezon odkąd trafił do Moskwy, coraz częściej zastępuje go Lazushin. Nie ma Komarova, zaciął się Karpov i wygląda to słabiej niż w zeszłym sezonie. No ale gdzie tam koniec. Genialnie wygląda Daugavins myślałem że przeskok z NLA do KHL to dla niego będzie spore wyzwanie a tymczasem wyrasta na lidera ekipy. Wszystkie atuty po stronie przyjezdnych i wydaje się, że ten kurs na minimalne handi mimo wszystko jest przesadzony. Zobaczymy.
Dynamo Moskwa -1,5 1,80 ⛔ 2:3

gnu_gpl 452

gnu_gpl

Użytkownik
Omskie Yastreby - Tyumensky Legion 1 (-1.5) @ 1.58 WillHill 7-3 ✅
Jeśli nie będzie jakiegoś ewidentnego przekrętu to szykuje się pewna wygrana gospodarzy.
Jastrzębie w swojej bogatej historii meczów z Legionem wygrały wszystkie mecze (bodajże 9) wygrywając 7 z nich z handicapem. Wczorajszy pojedynek między nimi zakończył się wynikiem 3:0.
Forma Jastrzębi wzrastająca. na 15 meczy wygrali 9.
Goście to jedna z najsłabszych drużyn, póki co zaledwie 6 wygranych w tym 2 po dogrywce. Wygrane to efekt początku sezonu, obecnie forma bardzo słaba i nie zapowiada się na przełamanie.
Ze stawką radzę nie przesadzać, bo to w końcu ruska liga, jednak typ warty zagrania, najlepiej w dublu czystą jedynkę.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Lada - Dynamo Mińsk​

Nie wiem czego się spodziewać po gospodarzach, ale na pewno Dynamo Mińsk jedzie tam po wygraną i myślę że mają spore szanse na pokonanie ekipy Togliatti. Jednak to akurat schodzi na drugi plan i mnie bardziej interesuje osoba Charles&#39;a Linglet&#39;a, kandyjski skrzydłowy w ekipie z Dynama jest ostatnio w bardzo dobrej formie, asysty oraz bramki w jego wykonaniu w ostatnich spotkaniach to &quot;chleb powszedni&quot;. Myślę że kurs z Doxxbeta nie może być dla nas obojetny ponieważ jest to okrągłe 5.00 więc nawet za drobne ale spróbować warto. Lada na pewno straci tu 2-3 bramki a Linglet potrafi się odnaleźć. Dla porównania w Fortunie tylko 3.4
Charles Linglet to score 60&#39; / 5.00 ⛔DOXXbet

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Wrzućmy coś na ząb z KHL, dziś tylko jedno spotkanie w Sochi. Kiedyś jak jeszcze byłem w zacnym gronie moderatorów tego forum znalazłem u któregoś z kolegów zielonych takie zdanie dajcie mi mecz a typ się znajdzie. Nie pamiętam już czyje to mądre słowa były ale idąc tym szlakiem proponuję typ na gości. Przede wszystkim dlatego, że nie widzę już na liście kontuzjowanych Wojtka Wolskiego więc jeśli się potwierdzi, że dziś zagra to na pewno siło ataku Torpedo wzrośnie. Ale i bez niego zespół radzi sobie dobrze, ograny Kazań, Magnitogorsk, trochę wcześniej Lokomotiv czy Dynamo Kijów, ogólnie bardzo pozytywnie. Sochi powoli te punkty zbiera, ciężki kalendarz mieli na początek u siebie CSKA, Dynamo, Magnitogorsk i Kazań więc ciężko było o punkty, teraz wcale też łatwiej nie będzie. O ile dość dobrze wyglądają w defensywie i potrafią skutecznie bronić o tyle z przodu z kreowaniem sytuacji pod bramką rywala jest już bardzo słabo. Najgorsza ekipa w konferencji jeśli o to chodzi. Łyk statystyki. Grając w przewadze Torpedo może pochwalić się 8 wynikiem w lidze - 20,7% wykorzystanych gier podczas gdy Sochi ledwo 12,6% co daje dopiero 23 miejsce. Jeśli chodzi o gry w osłabieniu dzisiejsi goście wybronili 83,9% takich gier co daje 11 miejsce w lidze, Sochi 80,2% co daje dopiero 17 lokatę. W bramce gospodarzy dziś zapewne Popperle 2,70 puszczonego gola na mecz. Różnica klas może nie jest przepaścią między zespołami ale jest bardzo wyraźna i tutaj fiński zaciąg Immonen, Salminen, Nokelainen i ten ofensywnie usposobiony obrońca Hietanen powinni dołożyć kilka punktów dziś, a jeśli potwierdzi się informacja, że zagra już dziś Wolski i powinna to być gra do jednej bramki. Kasutin może nie jest wielkim wirtuozem ale za dużo pracy nie powinien dziś mieć.
Torpedo 2,15 ✅ 1:2

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Vityaz Podolsk - Jokerit​

Powiem tak, kursy zdecydowanie zaniżone na korzyść gości, którzy wcale nie sa tu takim faworytem jakby się wydawało. Jokerit popadł w delikatny dołek, nie mówię tu o całkowitej zapaści, ale porażki z UFA czy Omskiem nie są przypadkowe. Jokerit był skazany na chwilowy &quot;brak tlenu&quot;, świetnie weszli w sezon, zwłaszcza mecze u siebie wyglądały bardzo dobrze, ale teraz po serii gier z lepszymi rywalami, można stwierdzić, że wcale nie jest tak kolorowo w przypadku Fińskiej ekipy. Dziś zagrają w Podolsku, z drużyną, która z roku na rok przeobraża się w co raz lepszy twór. Można powiedzieć że z brzydkiego kaczątka Vityaz stał się niebezpiecznym rywalem dla każdego. Yakubov, Afinogienov, Horak czy Kousal to gracze, którzy ciągną wózek. Co ciekawe Podolsk w ostatnich meczach wracał do gry w momentach gdy przegrywali 3:0, 3:1 czy 2:0... wszystko to pojedynki wyjazdowe. To świadczy o tym, że ta drużyna naprawdę ma team spirit i nawet taka przewaga jak 3 bramki dla rywala nie stanowi tu problemu. Ja dziś proponuje over 2.0 na gospodarzy, myślę że linia wcale nie jest wymagająca, a patrząc przez pryzmat tego jak Podolsk gra w ofensywie ostatnimi czasy to 2-3 bramki powinny tu być kwestią czasu.
Vityaz over 2.0 / 1.75 Marathonbet ⛔
Vityaz over 2.5 / 2.34 Marathonbet
⛔

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Podolsk - SKA​

Bez owijania w bawełnę. Podolsk mimo tego, że nawet nieźle prezentuje się w tym sezonie to niestety, ale mecz z Jokerit już pokazał, że pewne druzyny w tej lidze to za wysokie progi dla innych. Dziś SKA przyjeżdża do Podolska i nie sądzę by gospodarze zrobili tu coś więcej jak w spotkaniu przeciwko Finom. SKA przyjeżdża co prawda bez Thoresena, Shipachyova i Ponikarovskiego, ale tu problemu większego nie widzę ponieważ 3 linie ofensywne jakie są wystawione na ten mecz to linie, które przerastają cały skład Podolska i to w dość sporej mierze, także nie wróże tu gospodarzom nic dobrego. Buki doszukują się niespodzianki, no bo absencje, no bo przegrana z Loko, ale umówmy się Yarosław u siebie to porządna firma i potrafi walczyć z każdym. 7:1 w Petersburgu, dziś może nie aż tak dużo, ale myślę że 2-3 bramki przewagi na korzyść gości to minimum. Panarin i Ilya zadbają oto by SKA szybko ustawiło sobie to spotkanie.
SKA (-1,5) ✅ / (-2,5) ⛔ / 1.75 / 2.48 - &gt; Pinnacle

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Ekaterinburg - Cherepovets​

Obie drużyny łączy Yarosław, który mierzył się zarówno z gospodarzami jak i z goścmi w meczu poprzedzającym to dzisiejsze spotkanie. Z tej wirtualnej rywalizacji lepiej wyszli dzisiejsi goście, którzy ograli Loko 2:1 OT. Oczywiście mecz meczowi nie równy, ale ważną sprawą w tych dwóch spotkaniach jest fakt iż w żadnym nie padło więcej jak 5 bramek. No właśnie opcja o/u to chyba jedna z lepszych opcji na to spotkanie, dokładnie chodzi o under 5.5 oraz 5.0
Można powiedzieć, że Ekaterinburg to czołówka ligi jeśli chodzi o spotkania spod znaku &quot;poniżej&quot;, dokładnie jest to 17 takich spotkań przy 24 rozegranych grach. Cherepovets ma bardziej wyrównany bilans, ale minimalnie 13-11 na korzyść spotkań under. Myślę że istotne jest również to że Cherepovets w ostatnich 6 spotkaniach ani razu nie przekroczył granicy 4.5 w regulaminowym czasie gry, inna sprawa że 5 z 6 spotkań kończyło się remisami. W kwestii bramkarzy obu eki, zarówno Kovar jak i Stepanek mają GAA na poziomie 2.43
Ilość straconych bramek EKA i CHE to 67 w jednym jak i drugim przypadku, z tym że to goście lepiej prezentują się w ofensywie ponieważ zdobyli 65 bramek, zaś EKA tylko 51.
Nie spodziewam się tu nagłej strzelaniny, tym bardziej że spotkanie rogrywane jest w Ekaterinburgu, gdzie gospodarze w aż 11 spotkaniach na 14 rozegranych kończyli spotkanie z wynikiem poniżej 5.5
Oczywiście to są prognozy statystyczne i reali mogą być z goła odmienne, jednak ostatnie mecze jednych jak i drugich pozwaląja mieć spore nadzieje na powodzenie typu.
Under 5.5 (60&#39;) / 1.64 Marathonbet ⛔
Under 5.0 (60&#39;) / 1.85 Marathonbet⛔

Kovar popisowo dał ciała :-? 19 strzałów i 5 bramek ...

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Yugra - Cherepovets
Obok takiego kursu na gości nie można przejść obojętnie. Cherepovets ostatnimi czasy potwierdza dobrą formę wygrywająca z tymi wyżej notowanymi jak i z niższą półką. Ekipa Severstalu to taki mały kopciuszek w KHL ponieważ w jej składzie nie ma głośnych nazwisk, a mimo to wszystko zostało tak dopasowane i poukładane, że ta drużyna jest niewygodnym rywalem dla każdego. Oczywiście to za wcześnie by mówić jakie kto ma szanse na PO, ale w szeregach gości to właśnie awans do 1 rundy jest najważniejszy na ten sezon. Ostatni wynik gości może trochę mylić bo niby 3:5 w Ekaterinburgu, sugerowałoby to wyrównany pojedynek, ale rzeczywistość była zdecydowanie inna i to goście prowadzili do połowy 3 tercji 0:5 kontrolując mecz, w końcówce rozprężenie i skończyło się tylko na 3 straconych bramkach. Rywalizacja z Yugra na pewno nie będzie łatwa, ale jeśli chodzi o gospodarzy to tutaj nie da się przewidzieć czy oni zagrają super czy może dobrze, ale również może to być totalne dno. Yugra to taka specyficzna drużyna, która lubi zaskakiwać a nie grać według założonych teorii. Podsumowując remis mnie tu nie zaskoczy, ale mimo wszystko idę w stronę gości, którzy są regularniejsi i pokazali w ostatnich spotkaniach, że potrafią grać jak równy z równym choćby z taką drużyną jak CSKA co jest bardzo dobrym prognostykiem. Ponadto Cherepovec praktycznie w każdym spotkaniu zdobywa 2-3 bramki, co w dzisiejszym pojedynku może przechylić szalę na korzyść gości.
Cherepovets ML OT / 2.25 Bet365 ⛔

C 511

chemiczny

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej Rosja-MHL
Godzina: 15:00
Spotkanie: Krasnaya Armiya - Amurskie Tigry
Typ: Krasnaya Armiya(-2,5)
Kurs: 1.57
Bukmacher: WilliamHill
Na dzisiaj spotkanie z rosyjskiej ligi MHL, spotkają się zespoły Krasnaya Armiya i Amurskie Tigry. Zespoły z przeciwnych biegunów tabeli, gospodarze zajmują obecnie 4 miejsce w tabeli z małą stratą do czołówki, natomiast goście to typowi chłopcy do lania, szczególnie grając z zespołami z czołówki takimi jak Krasnaya Armiya. Zespół gości zdecydowanie odstaje od reszty drużyn a w całym dotychczasowym sezonie wygrał zaledwie 5 spotkań na 25 rozegranych,a stosunek bramek 45:113 świadczy o bardzo słabej obronie &quot;Tygrysów&quot;. Odzwierciedlenie tego stanu rzeczy miało wczorajsze pierwsze spotkanie pomiędzy tymi zespołami które Krasnaya Armiya rozstrzygnęła na swoją korzyść w stosunku 8:0. W dzisiejszym spotkaniu nie można się spodziewać innego rezultatu niż kolejne wysokie zwycięstwo gospodarzy, a mój typ, że będzie to wygrana co najmniej trzema bramkami to najniższy wymiar kary. Wcześniej wspominałem, że goście z drużynami z czołówki grając w tym sezonie zawsze dostawali baty więc wypada to potwierdzić wynikami. Więc po kolei, z pierwszym obecnie w tabeli zespołem Loko 0:9, trzecim w tabeli Almaz 0:8, piątym w tabeli Atlanty 0;7 i 2:6... Więc nie można się spodziewać żadnej metamorfozy i goście dostaną jutro również baty.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom