>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Rosja-KHL/VHL/MHL 2014/2015

Status
Zamknięty.
boss6699 833

boss6699

Użytkownik
Tydzień 3
15-21 Wrzesień 2014/2015 Kontinental Hockey League (KHL):

mało czasu wiec podam same propozycje na dziś
Amur Khabarovsk v Salavat Yulaev Ufa
Amur Khabarovsk Kurs: 2.75 (Zakład na zwycięstwo) Bet365 ⛔2:3
Amur Khabarovsk v Salavat Yulaev Ufa
Powyżej 5.5 Kurs: 1.95 Bet365 ⛔
mam dziwne przeczucie że dziś ten mecz będzie wyglądał zupełnie inaczej niż wczoraj a poza tym 2.75 na Amur według mnie grubo przesadzone
Bardzo ciekawa jst również propozycjia kolegi wyżej na pewno warto spróbować zagrać na gol Spirko
Sibir Novosibirsk v Barys Astana
Powyżej 5.5 Kurs: 2.00 Bet365 ⛔4:1
Vityaz Chekhov v Metallurg Magnitogorsk
Powyżej 5.5 Kurs: 1.85 Bet365⛔1:4
bida z nędzą :;/:

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Sochi - Ekaterinburg
Emmerton strzeli gola (60 min)
4,0 Fortuna
⛔
Dzisiaj nieco krócej niż zwykle, bo czas goni. Cory zgodnie z oczekiwaniami po uzyskania statusu RFA podpisał kontrakt w Europie. Co prawda jest to trochę smutny finał, ale wierzę, że któregoś dnia będzie mu dane wrócić do NHL. Gra w organizacji Red Wings to nie takie hop siup, bo młodych talentów wyciąganych z dalekich rund draftu mają tam na pęczki. Sukcesywne wprowadzanie ich do składu sprawiło, że dla Cory&#39;ego po prostu zabrakło miejsca. No bo jeśli masz wybierać pomiędzy Emmertonem, a chociażby Sheahanem, wybierasz tego młodszego, silniejszego i najzwyczajnej w świecie lepszego. Dodając do tego Jurco, Tatara, Nyquista i śmietankę doświadczonych gwiazd, to całkiem naturalnym wydaje się być brak 26-letniego Kanadyjczyka w rosterze. Dziwiła mnie tylko ta niezrozumiała nagonka ze strony kibiców DRW. Cory grywał jako zwykły grinder, zazwyczaj w 4 piątce, więc chyba nie należy oczekiwać cudów? Poza tym nie można krytykować kogoś, kto dawał od siebie &quot;100% effort&quot; w każdym meczu niezależnie od tego, jak mało minut otrzymywał. Talentu na KHL powinno mu wystarczyć. Co jak co, ale swoje w NHL pokazał. Nie każdy zawodnik w swoim pierwszym meczu strzela gola. Emmerton dokonał tej sztuki pokonując Crawforda. Przeciwko Kings 2 gole w meczu, trafiał także w PO dziurawiąc Rinne. W afiliacji DRW zbierał kapitalne recenzje, zwłaszcza za ostatni sezon (16G+30A/53GP). Cory jest centrem, którego największą bronią jest wrist shot. Backhand funkcjonuje zaledwie poprawnie, z klepy strzela niezwykle rzadko. Nie za szybki, niezbyt ogarnięty technicznie, za to bardzo dobrze ustawia się na linii strzału (mnóstwo bramek z przekierowań krążka) i świetnie gra tyłem do bramki. W debiutującym zespole z Sochi, obok Anisina i Olvera będzie pewnie najjaśniejszym punktem drużyny. Jak dotychczas w 3GP zaliczył 1A (średnio ponad 20 minut na mecz) przy solidnej postawie całej drużyny (przegrana tylko jedną bramką z SKA czy ostatnie wyjazdowe zwycięstwo). Dzisiejsi goście bez Malykhina chyba sami za bardzo nie wiedzą, co robią w KHL. Okazja na zwycięstwo w pierwszym meczu u siebie jest całkiem spora. Oby Cory miał w tym swój wkład. Bez analizy polecam zagrać też zwycięstwo gospodarzy w ML (nie sprawdzałem jeszcze, gdzie najwyższy kurs). ✅ 6:3

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Jutro sporo ciekawego w KHL ????
Sibir Novosibirsk - Salavat UFA
Tutaj zdecydowanie pójdę w stronę gospodarzy, którzy na własnym lodzie spisują się o wiele lepiej niż na wyjazdach, inna sprawa, że Sibir od początku sezonu sprawia wrażenie drużyny bardziej poukładanej, a także mającej styl. Styl którego zdecydowanie brakuje ekipie gości. UFA niby jest mocna, niby strzela dużo bramek, ale cały czas brakuje mi jakiegoś punktu zaczepienia. Raz im wyjdzie, a raz nie i to taka charakterystyka tej drużyny, można powiedzieć że od poczatku sezonu przychodzi im grać z tymi bardziej egzotycznymi rywalami do których trzeba jechać setki lub tysiące kilometrów, ale nie są to rywale z najwyższej półki. Owszem dwie wygrane w Khabarovsku nadały ton i wskazały drogę, świetna dyspozycja Koltsova czy Pihlstroma, ale już mecz z Novokuznetskiem to raczej słabe widowisko. Nadal UFA łapie sporo kar i jak na razie mało kto potrafił to w płeni wykorzystać, a akurat Sibir pod tym względem spisuje się naprawdę dobrze, jeśli dobrze pamiętam to Sibir w tamtym sezonie był w topie ekip wykorzystujących PP. Sibir zwłaszcza w pierwszej linii ma kim postarszyć bo jest Enlund, Monya i Thuressen, który póki co jest objawieniem drużyny. Sibir w każdym ze spotkań jakie do tej pory grali zdobywał bramkę w PP. Także w mojej ocenie to może być bardzo dobry argument na jutro aby gospodarze solidnie &quot;przejechali&quot; się po Salavacie.
Sibir Novosibirsk ML OT / 1.93 Marathonbet

Otrzymane punkty reputacji: +13
hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Sporo ciekawego w KHL to prawda ja jednak mam propozycję z samego rana z młodzieżowej MHL. Wyjazd który przeklinają chyba wszystkie ekipy od zespołów młodzieżowych po gwiazdy KHL czyli daleka wyprawa nad Amur do Chabarowska. Typowanie lig młodzieżowych to trochę loteria jednak ja skuszę się na typ w stronę gości. Amur w porównaniu do zeszłego sezonu stracił kulki czołowych zawodników - Sergei Abramov (16+28 w zeszłym sezonie) przesunięty do pierwszego zespołu, Alexander Remov (12+27 - Spartak Moskwa), Vitali Teslenko (17+21 - Sarov), Yegor Omelyanenko (8+13 - Ural), dwj bramkarze - Nikita Ivandikov i Maxim Konyukhov. Dla porównania z Rygą pożegnali się z tych ważniejszych bodaj tylko Arturs Kuzmenkovs i Edgars Kurmis. W zeszłym sezonie Ryga cechowała się 4tą najlepszą defensywą w lidze. Amu stracił zaś... a lepiej przemilczeć liczbę straconych bramek przez nich. Amur to bardzo młody zespół, tylko Andrei Yakovlev ma 20 lat a i tak jakimś wybitnym zawodnikiem nie jest, reszta zawodników ledwie 17-18, w porównaniu do starszych, bardziej doświadczonych ocierających się o reprezentację kolegów z Rygi brak zgrania i wiek może zrobić różnicę. Niby tylko 1-2 lata różnicy ale to jest właśnie ten rok dwa w młodzieżowym hokeju jest bardzo istotny. Jeden ciężki wyjazd mają już za sobą - młodym chłopcom z Admirała wbili siódemkę. 2,25 na gości - spróbujemy.
HK Riga 2,25 ✅ 1:4

Otrzymane punkty reputacji: +19
pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Sochi-Magnitogorsk@1.60 b365 ✅ 1-2

Mistrz ubiegłego sezonu w starciu z debiutantem z Sochi jest zdecydowanym faworytem i powinien zainkasować kolejne 3 punkty.W nowym sezonie Magnitka idzie jak burza.Jak na razie zanotowali 1 porażkę ze Slovanem.Pokonali 2 razy Dynamo Moskwę i nie dali szans ligowym średniakom po kolei wygrywając z Atlantem,Medvescakiem czy Podolskie,po drodze jeszcze pokonali w Jarosławiu mocny Lokomotiv.
Ich broń czyli 1 linia ataku ciągle bardzo skuteczna i groźna.Mozyakin i Zaripov znowu są w czołówce najskuteczniejszych graczy w lidze.
Zespół z Sochi tak jak wspomniałem debiutuje w KHL.Zespół został zbudowany od podstaw.W składzie posiadają kilku niezłych graczy i według mnie w tym sezonie stać ich na zameldowanie się w play-offach.Początek sezonu patrząc na to z kim się mierzyli mają dobry.Wygrane z Rygą i Avto,porażki na wyjazdach z Jokerit i SKA czyli ekipami poza ich zasięgiem.W ostatnim spotkaniu przegrali 0-5 z Kazaniem.
Jak widać po wynikach ze średniakami ligowymi są w stanie zdobywać punkty,jednak w starciu przeciwko tak mocnej ekipie jaką jest Magnitka nie daję im większych szans.Mecze z udziałem gości widziałem już w tym sezonie 3:ze Slovanem,Medvescakiem i Atlantem.2 i 3 to ich całkowita dominacja,ze Slovanem również cisnęli,ale wtedy bramkarz i defensywa przeciwnika była świetnie dysponowana.
Ja zagram ostrożnie bo biorę to do dubla ze Zvoleniem. -1.5 po 2.10 też jednak nieźle wygląda i powinno przez gości zostać pokryte.

Otrzymane punkty reputacji: +3
hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
W KHL dziś tylko 3 spotkania więc ja ponownie zaglądam do młodzieżowej MHL a tutaj spotkanie w podmoskiewskim Czechowie. Russkie Vityazi sezon zaczęły na miarę swoich możliwości - porażki z bardzo mocnym Loko i SKA minimalne ujmy nie przynoszą, powalczyli na mocnym u siebie Atlant, szkoda meczów u siebie z Yunostem i Shinnikiem bo to absolutnie były spotkania w zasięgu, no ale w końcu zaskoczyło to wszystko w spotkaniu z Salzburgiem. Za chwilę mecz z Dinamo St. Petersburg które nie dość że leży gospodarzom to ci jeszcze prezentują się bardzo słabo. No bo jak inaczej nazwać porażki chyba z największymi ogórkami w lidze czyli młodym zapleczem Admirała Właydowstok 1:3 czy z dziećmi z Chabarowska 1:2. Zawalili dwa chyba najłatwiejsze wyjazdy w RS a w Czechowie nigdy im nie szło, w zeszłym sezonie na 4 spotkania dzisiejsi gospodarze wygrali 3 w tym dwa u siebie bardzo pewnie 3:1 i 5:1. Mecz z Salzburgiem powinien być dobrym prognostykiem, skoro w końcu wygrywają z zespołem z czołówki to tym bardziej powinni sobie poradzić z ekipą która może mieć ogromne problemy z załapaniem się do PO w tym sezonie. Dużo zmian w obu ekipach nie było pod względem kadrowym, osłabień spowodowanych urazami też nie ma gramy więc w pełnych składach.

Russkie Vityazi Chekhov 1,95

Otrzymane punkty reputacji: +9
P 16

pucmen

Użytkownik
Witam,

Jest to mój pierwszy post jak ogólnie moja pierwsza analiza, mam nadzieję że uda mi się dobrze przedstawić ????

Na pierwszą moją analizę biorę mecz Barys Astana - Metallurg Novokuznetsk. W tym meczu spotykają się drużyny które formą narazie nie zaskakują. Gospodarze w ostatnich 5 meczach prezentują się bardzo słabo: cztery porażki i jedno zwycięstwo, goście nie odstają od gospodarzy na 5 ostatnich spotkań: dwie porażki, jedna porażka po dogrywce, jedno zwycięstwo i jedno zwycięstwo po dogrywce. Goście troszkę lepiej w ostatnich meczach się prezentują niż dzisiejsi gospodarze. W składzie ekipy z Kazachstanu zagrają dziś dwaj Kanadyjczycy którzy są siłą ofensywną jak narazie Dawes (6B+4A) i Boyd (5B+5A) jeśli Ci panowie strzelą coś w I tercji możemy liczyć na bramki. Ostatnie wyniki Barys nie napawają mnie optymizmem przed moim typem, mam nadzieje że trener poukładał ich troche przed tym spotkaniem. Barys ostatnio dużo traci bramek ale tak jakby się zablokowali ze strzelaniem ale wiadomo grają u siebie będą chcieli postrzelać. Metallurg za to mało traci ale tą 1-2 bramki zawsze strzeli. Dzisiejsi rywale spotkali się już na terenie Metallurg&#39;a 13.09.2014 roku zwycięsko z tej konfrontacji wyszła ekipa z Astany wynikiem 5:2 liczę że taki sam wynik dzisiaj padnie.

Barys Astana - Metallurg Novokuznetsk over 5.5 kursik 1.90 BET365 0:0 (1:0) ⛔⛔

stanisuaw 120

stanisuaw

Użytkownik
Witam,

W składzie ekipy z Kazachstanu zagrają dziś dwaj Kanadyjczycy którzy są siłą ofensywną jak narazie Dawes (6B+4A) i Boyd (5B+5A)
Skład był dostępny na długo przed meczem i Boyda w nim nie było. Nie myl ludzi ????

Powodzenia z typem!

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Dynamo Moscow - Traktor Chelyabinsk
Pestushko strzeli gola (60 min)
2,90 Fortuna
✅ i to w osłabieniu
Moją dotychczasową skuteczność w okresie oczekiwania na NHL można określić jednym słowem - vanitas. Zawodnicy asystowali na potęgę, obijali każdą możliwą część bramki, ale żeby trafić, to już nie łaska. Październik już wkrótce, wtedy będzie można zainwestować duużo więcej kapitału i oczekiwać dobrej skuteczności.
Maxim to najprawdziwszy Rosjanin z krwi i kości. Jest tak bardzo rosyjski, jak Carska Złota albo inny trunek kojarzący się z naszymi wschodnimi sąsiadami. Ciężko mi sobie go wyobrazić grającego w jakiejś innej lidze. Tam zaczynał i tam zapewne skończy. Wypromował się w drużynie z Nizhnekamska, a jego gwiazda na dobre rozbłysła w Moskwie. Był najlepszym zawodnikiem w zespole. Komarov do uzyskania 34 pts potrzebował 52 GP, Maximowi do uzyskania 32 pts wystarczyło 36 GP. Drugi sezon w barwach Dynama to wzorowa gra, ale z fatalną skutecznością. 6 spotkań za nami, a Pestushko wciąż bez gola. Nie można tym samym umniejszać jego wkładu w poczynania zespołu - 5 asyst, i +5 (+/-) dobitnie przekonują, że kiedy 29-letni RW (od jakiegoś czasu nominalny LW) jest na lodzie, to jego linia (Pestushko-Gorovikov-ten lekko ograniczony umysłowo Łotysz Daugavins) potrafi zdominować przeciwnika. Dwa dni temu popisowy występ w meczu z Ekaterinburgiem, 3A, w tym dwie primary. Pestushko to skrzydłowy bardzo często określany mianem extremely skilled. Koncertowa technika i wyobraźnia często wyprzedzająca logiczne myślenie. Stworzony do strzelania wyjątkowych bramek. W ubiegłym sezonie trafiał na skuteczności niemal 20%, czyli całkiem imponującej. Pozytywnie zaskakuje pod własną bramką, rzadko traci głowę, chociaż stosunkowo łatwo go sprowokować, dlatego swoje w boksie odsiaduje za jakieś mniejsze lub większe przewinienia. Dynamo gra ostatni mecz przed wyjazdową serią. Maxim musi się odblokować, bo oprócz Daugavinsa jakoś nikt się nie kwapi do tego, że coś postrzelać. Traktor gra na tyle, na ile przeciwnik mu pozwoli. Jeżeli ktoś idzie z nimi na wymianę ciosów, to mają spore szanse na dobry rezultat. Jeśli jednak drużyna od początku konsekwentnie gra swoje, ekipa z Chelyabinska ma niewiele do powiedzenia (mecze z Nizhnekamskiem, SKA i CSKA). To już nie ten sam team bez Kuznetsova.

pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Omsk-Lokomotiv@3.25 b365 ⛔ 4-2
Jedyny dziś mecz w KHL,ale zapowiadający się na ciekawe widowisko.
Zacznę od gospodarzy,którzy zeszłego sezonu do udanych na pewno zaliczyć nie mogli.Avangard nie wykonał absolutnego minimum czyli nie potrafił zakwalifikować się do fazy PO.Jedynym pocieszeniem było zdobycie przez nich Pucharu Nadziei,ale co to za pocieszenie dla klubu,który we wcześniejszych latach zajmował czołowe lokaty po rundzie zasadniczej,dwa lata wcześniej grając w finale Pucharu Gagarina.
Klub przed startem nowego sezonu został nieco przemeblowany,odeszło kilku kluczowych graczy:Ruzicka,Baranka,Kostitsyn,Syomin.
Przyszli tacy jak Gustaffson,Sobotka,Parshin czy Kudroc(jak na razie nie gra z powodu kontuzji).
Nowy sezon zaczęli od wpadki przegrywając u siebie z Nowokuźnieckiem.Potem w kolejnych 7 meczach zdobyli 17 punktów co można uznać za dobry wynik i jak na razie Omsk plasuje się w tabeli tuż za Magnitką.Świetny start zalicza Shirokov,który ma już na koncie 9 bramek.
Nie napisałem bardzo dobry wynik bo trzeba wziąć pod uwagę z kim wygrywali:podolsk,Admirał,Sibir i Amur,a więc z ligowymi przeciętniakami.
Dziś już jednak tak łatwo nie będzie bo przyjeżdża półfinalista Pucharu Gagarina z zeszłego sezonu czyli zespół z Jarosławia.
Z Lokomotivu z ważnych graczy odeszli jedynie Redlihs,przybyli za to reprezentant Szwecji Thornberg i reprezentant Czech Novotny,obaj z Lva.Linia ofensywna więc została jeszcze bardziej wzmocniona.
Co warte odnotowania to zmiana w zespole na stanowisku trenera.Dave Kinga,który przez krótki pobyt w tym klubie zrobił mega robotę zastąpił były trener reprezentacji Szwajcarii Sean Simpson.
Lokomotywa jak na razie daleko z tyłu w tabeli,ale trzeba wziąć pod uwagę to,że na początek sezonu trafiły się im czołowe ekipy czyli Magnitka,SKA,Jokerit czy Kazań.Z nimi przegrali,wygrali natomiast w Rydze i u siebie z Avto.
Dziś Avangard,a więc drużyna,która w przeciwieństwie do nich nie miała zbyt wymagających przeciwników i która dopiero dziś tak na prawdę będzie miała poważny sprawdzian formy.
Kurs jaki bukmacherzy wystawili na gości jest zdecydowanie zawyżony.Po prostu nie wzięli pod uwagę tego z jakimi przeciwnikami przyszło się mierzyć dotychczas graczom Loko.Dziś łatwo nie będzie,ale według mnie z Omska 3 punkty wywiozą.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Salavat UFA - Dynamo Moskwa
Kolejny raz UFA na moim celowniku i kolejny raz postanawiam zagrać przeciwko nim. Mam swiadomość tego, że u siebie grają lepiej, ale to wcale nie jest argument, który ma przeważyć szalę na ich korzyść w potyczce z Dynamo. Goście po słabszym początku zdecydowanie poprawili swoją grę i na efekty długo czekać nie trzeba było. Pewne zwycięstwa nad EKA oraz Traktorem na pewno mogą cieszyć, chociaż tak naprawdę to nie są to drużyny z którymi Dynamo będzie docelowo rywalizowało. Jak na razie Dynamo w potyczkach z najmocniejszymi ma bilans 1-3 i ten jutrzejszy mecz z pewnością można zaliczyć do takiego gatunku. To że całe Dynamo gra lepiej i wygrywa na pewno nie jest przypadkiem, ale warto tu wyróżnić dwóch graczy czyli Pestushko i Daugavins, bezsprzecznie są to dwa najlepsze ogniwa Dynamo i na nich opiera się cała ofensywa. Oczywiście taką dwójką wygrać wszystkiego nie można i dobrze by było gdyby w to wszystko wmieszał się Karsums, który póki co bardzo przeciętnie się spisuje, a przecież nie tak dawno bo w tamtym sezonie strzelał bramka za bramką podczas gry w przewadze. Kurs jak dla mnie mocno zawyżony na gości z Moskwy i warto to wykorzystać. UFA na pewno podrażniona po dwóch porażkach wyjazdowych, ale bez bramek w tej lidze wiele zdziałać nie można. Koltsov, Pihilstrom, Hartikainen wszysycy trzej mają istotny wpływ na efektywność ofensywy UFA jednak ta efektywność jest mocno rozregulowana i nie ma tu ciągłości, inna sprawa, że Dynamo na pewno nie pozwoli gospodarzom na swobodne rozgrywanie gumy w tercji ofensywnej, to samo spotkało Salavat w Novosibirsku gdzie drużyna Sibiru grała twardo w defensywie i efektywnie powstrzymywała w zarodku ataki UFA. Dla mnie to mecz bez faworyta, ale ostatnia forma i myślę że potrzeba wygranej w taki meczu bardziej po stronie gości ;)
*Można poszukać Pestushko na over 0.5 pkt bo to chyba pewniejsze niż jakikolwiek typ z KHL na jutro :razz:
Dynamo Moskwa ML OT / 2.25 Bet365 ✅

Bez wątpienia najjaśniejszy punkt Dynamo ;)
Maxim Pestushko over 0.5 pkt / 2.08 Marathonbet ✅

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
CSKA Moscow - Lada Togliatti
Radulov strzeli gola (60 min)
2,80 DOXXbet✅
Chyba jedna z najlepszych opcji na nadchodzące spotkanie. Sam Radulov to temat-rzeka. Zawodników, którzy grają w KHL i poradziliby sobie w NHL jest wielu, ale takich, którzy nie tylko poradziliby sobie, a wręcz mogliby zdominować ligę jest już niewielu, dokładnie trzech. Mozyakin, ale w jego krwi płynie krew tak bardzo rosyjska, że całą karierę przesiedzi w Rosji (w dodatku okropny leń, bo przez jakąś śmieszną, dla mnie wyimaginowaną kontuzję odmówił występu na IO), Kovalchuk, ale on już swoje za Oceanem zrobił i teraz za jeszcze lepsze pieniądze rozgrywa mistrzowski sezon w KHL, i właśnie Radulov, który przez własną, chyba wrodzoną głupotę jest, póki co, skreślony w NHL. Kiedy dociągnie do końca kontraktu z CSKA, będzie miał już 30 lat. Albo wtedy, albo nigdy. Alex jest wyjątkowym zawodnikiem. Pierwszy gol w NHL padł po jego pierwszym strzale w tejże lidze. Po zebraniu szlifów w Ameryce i perturbacjach związanych z kontraktem, wrócił do Rosji i przez te 4 lata całkowicie roz.. system grając jak cyborg. Wrócił do Nashville na końcówkę RS, pokazał się z dobrej strony, w PO ciągnął zespół, aż wreszcie przyszedł pamiętny 1 maj roku 2012, kiedy wraz ze swoim dobrym ziomkiem Kostitsynem zapił ryja w jakimś barze. Gdyby nikt ich nie przyłapał, sprawa rozeszłaby się po kościach i mógłby zagrać w Game 3, ale jako że nieszczęścia chodzą parami (dosłownie), to oba rosyjskie nieszczęścia zostały zdemaskowane i wykluczone z kolejnego spotkania. Taki brak profesjonalizmu w NHL nie uchodzi płazem, dlatego kontaktu z nim nie przedłużono. Wrócił do Rosji, podpisał kontakt z CSKA i gra za taki chajs, że ciężko to sobie wyobrazić. Lista indywidualnych osiągnięć Radu jest tak długa, że przedstawienie jej mija się z celem. Nie można jednak nie wspomnieć o rekordowym dorobku punktowym w postaci 80 punktów w 54 spotkaniach, co daje nam współczynnik ppg powyżej 1,30. W klasyfikacji wszech czasów KHL jest zaraz za Mozyakinem. Sergei ma jednak 33 lata, a Radu 28, łatwo więc się domyślić, kto już za niedługo będzie rządził. Alex to praktycznie kompletny skrzydłowy, który dałby sobie radę w każdym środowisku. Każdy hokejowy atrybut na kosmicznym poziomie. Oglądanie go to prawdziwa uczta dla oczu. Gra 1 on 1, nieprawdopodobna kontrola krążka i niemal najlepszy wrist shot na świecie. Potrafi cudownie uderzyć nawet na pełnej szybkości. Playmaker z prawdziwego zdarzenia, 60 asyst w jednym sezonie nie wzięło się z powietrza. W ostatnim sezonie nieco gorszy scoring touch, bo tylko 9 bramek. Sezon 14/15 też bez fajerwerków, jeśli chodzi o skuteczność, bo tylko jedna bramka, strzelona zresztą w ostatnim spotkaniu. Jestem przekonany, że wszystkie blokady już puściły i spokojnie wpakuje około 18-21 bramek. Ta niemoc była trochę irytująca, co odbiło się w statystyce SOG - do momentu strzelenia pierwszej bramki (cudowny backhand tak btw) Radu oddawał średnio 4 strzały na mecz. CSKA jest w formie, zdobywanie bramek nie jest skoncentrowane na jednym zawodniku. Ogólnie głębia składu do pozazdroszczenia, no ale to dopiero początek zmagań. Alex zagra dzisiaj mecz numer 300 w KHL. Taki jubileusz wypada godnie uczcić - najlepiej idąc za ciosem, trafiając w kolejnym spotkaniu. Forma jest, przeciwnik idealny. Mecz o 17. Taki sam kurs w Fortunie.

Radu &amp; Kostitsyn w krzywym zwierciadle

Otrzymane punkty reputacji: +13
pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Świetny opis.
Można jeszcze dodać,że zaliczył bardzo dobry występ w Soczi.Z wielką przyjemnością oglądało się jego grę.Według mnie najjaśniejszy punkt zespołu na tym turnieju.
Ogólnie jeśli chodzi o jego zachowanie to gość wie,że musi nad sobą popracować co już w wywiadach nie raz podkreślał,a z drugiej strony mówi,że gdyby nie był tak emocjonalnym zawodnikiem to nie wie czy mógłby w ogóle grać w hokeja ????

michal1090 1,7K

michal1090

Użytkownik
Jako że wszystko opisał już Yem ja dodam od siebie tylko typ
CSKA vs Lada. Players.
Total Points: Radulov, Aleksandr - Powyżej 1.5 @ 2.75 Maraton

Radulov oprócz tego że potrafi strzelać,potrafi również asystować o czym pisał wyżej Yem,jak na moje linia niska i przy naprawdę świetnej formie CSKA jest jak najbardziej do pokrycia, wystarczy że Radulov zagra swoje a będziemy to księgować max po 2T

J 7K

juanroman08

Forum VIP
UFA - Lokomotiv
Kolejny raz UFA na &quot;przeglądzie&quot; ale tym razem już nie będę się odnosił do całej drużyny tylko poszczególnej jednostki jaką jest Kirił Koltsov. Zapewne wielu może myśleć że Koltsov to zawodnik linii ataku, no bo tak na dobrą sprawę tylko on i Pihilstrom przez pewien czas zdobywali bramki dla UFA, ale nic bardziej mylnego Koltsov to obrońca, który jest bardzo dobrze usposobiony ofensywnie. Nie jest to typowy obrońca, który mierzy około 2 metrów i jeździ na ostrym cross checkingu, jest to gracz obdarzony niezłą techniką i przede wszystkim strzałem jak do tej pory zanotował 4 asysty i zdobył 5 bramek. Jak na razie ma passę 2 meczy bez punktu, ale jako, że jutro spotkanie z Loko to podejrzewam, że bramki będą padać, a Koltsov umie się dobrze odnaleźć pod bramką rywali podczas PP i myślę że to jest również jest bardzo mocny punkt. Ogółem kurs zachęca, myślę że UFA jutro da z siebie wszystko by w końcu zdobyć komplet oczek.

Kirill Koltsov over 0.5 / 2.15 Marathonbet
✅

pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Medvescak-Slovan over 5.5@1.95 b365 ⛔ 1-3
Mecz numer 3 pomiędzy obiema drużynami.Pierwsze dwa rozegrane zostały w Bratysławie.W meczu inauguracyjnym zwyciężył Slovan 5-2,wczoraj Medvescak 4-1.
Wczorajsze spotkanie to nie była jednak dominacja drużyny z Zagrzebia tak jak mógłby wskazywać na to wynik.Słabe spotkanie rozegrał przede wszystkim goalie Slovana Backlund.Fenomenalnie za to bronił Brust,na jego bramkę oddano aż 44 strzały.Brust w ostatnich 3 spotkaniach świetna forma.
Co do spotkania jutrzejszego to spodziewam się sporo bramek.Medvescak u siebie preferuje zdecydowanie ofensywny styl gry.W ekipie Slovana natomiast czas na przełamanie strzeleckiej niemocy,bo okazji w ostatnich meczach mieli sporo,ale jakoś nie mają szczęścia do dobrze ostatnio dysponowanych bramkarzy przeciwników.Oglądałem mecz z Torpedo,w którym na prawdę niewiele zabrakło do zwycięstwa.Oglądałem trochę meczu z CSKA,ale przeciwko nim to nie mieli zbyt wiele do powiedzenia.No i ostatni mecz,gdzie zatrzymał ich Brust.
Po meczu z CSKA wymówienie złożył trener Cada,który prowadził zespół przez ostatnie 2 sezony.Od wtorku nowym trenerem jest Petri Matikainen.
Fin już na starcie podkreślił,że będzie stawiał przede wszystkim na ofensywny styl gry.
Podsumowując,w obu ekipach zdecydowanie lepiej wygląda ofensywa.Jedyny problem może być taki,że kolejny świetny mecz w bramce gospodarzy zagra Brust.Oby jednak tak się nie stało.
Z drugiej strony słabo ostatnio dysponowany Backlund.Czy jutro zagra lepsze spotkanie?Tego nie wiem.Możliwe,że zastąpi go Janus.
Czuję po kościach,że Slovan w końcu odpali i zobaczymy tym razem po kilka bramek z obu stron.
W Medvescaku dobrze punktuje Pelletier do spółki z St.Pierre.Niedźwiedzie wyglądają coraz lepiej i tak jak wspomniałem u siebie skupiają się przede wszystkim na grze ofensywnej.Tam zresztą mają potencjał.
Dodatkowo łapię też wyższe linie o 6.5@2.40 i 7@3.70 b365

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Traktor Chelyabinsk - Yugra
Andrei Kostitsyn strzeli gola⛔
3,60
DOXXbet (opcjonalnie 3,50 Fortuna)
Ostatni mecz wyjazdowy chłopaków z Chelyabinska (przeciwnikiem tak jak i dzisiaj była Yugra) można zaliczyć do naprawdę udanych. Błędów nie uniknęli, ale widać było trochę pasji i zaangażowania, a przede wszystkim zagrali do samego końca. Tak czy siak uważam, że ten sezon dla Traktora nie będzie udany. Ta ich zbieranina w defensywie nie jest w stanie zagwarantować równego poziomu w skali miesiąca, a co dopiero całego sezonu. Siły rażenia także brakuje. Wilson nawet w 10% nie przypomina zawodnika, który pół roku temu grał na pułapie zbliżonym do point per game. Jeżeli centrami w top 6 są takie nołnejmy jak Panov i Popov, to nie mamy za bardzo o czym rozmawiać. Najbardziej cierpią na tym skrzydłowi. Zwłaszcza ci uzależnieni od pracy centra (czytaj - mało kreatywni). Na szczęście są tacy, którzy sami potrafią coś wyczarować. Kostitsyn, bo o nim mowa, wskoczył w tym roku na niezłą karuzelę. Mieszanka głupich kar, nie wykorzystanych karnych (nawet trzech podczas jednej serii), cudownych podań i kilku solidnych wejść w przeciwnika. W spotkaniu z Yugrą pokazał się jednak z bardzo dobrej strony. Przez całe 60 minut niezwykle aktywny. Dzięki dobremu ustawieniu odebrał krążek i wyszedł 1 on 1. Nie trafił, bo został powalony na ziemie. Karnego, tradycyjnie, nie zamienił na gola, ale w dalszej fazie meczu popisał się kapitalnym podaniem otwierającym drogę do bramki. Takich passów w ekipie z Chelyabinska nie potrafi posyłać nikt, oprócz niego. Podczas serii karnych (3:3 RT) wreszcie przestał kombinować i po prostu przyp.. z nadgara kończąc mecz. Andrei ma bardzo porównywalny talent do swojego brata. Każdy jest lepszy w innym elemencie, a gdyby tak można było ich połączyć, to powstałby praktycznie kompletny gracz. Ma trochę nierówno pod sufitem, o jego imprezach z Radulovem pisałem całkiem niedawno, ale w przeciwieństwie do Sergeia jego etyka pracy stoi na zdecydowanie wyższym poziomie. AK-46 to niezły byczek, prawie 100 kg. Typowym power forwardem nie jest, ale kapitalnie hituje, w tym elemencie bije na głowę braciszka. Kiedyś w meczu z Bostonem Lucic padł jak rażony prądem po uderzeniu Andreia. Dla przypomnienia, Milan mierzy 193cm przy niemal 110 kg. Starszy z Kostitsynów wzorowo blokuje dostęp do krążka i ma dobre predyspozycje do gry 1 on 1 z obrońcą (bo z bramkarzami bywa różnie ???? ). Slapshotem zbytnio nie straszy, ale wrister, tak jak u Sergeia, to klasa światowa. Najbardziej charakterystyczną cechą jest zdolność posyłania podań, których nie powstydziłby się Thornton. Szkoda, że niewielu kolegów z obecnej drużyny jest w stanie wykończyć akcję. Gdyby miał obok siebie takich zawodników jak Hagman, Shirokov, Dawes czy Mursak (absolutnego topu nawet nie wymieniam), to liczba asyst byłaby znacznie bardziej imponująca. AK-46 dostaje około 20 minut w meczu, oczywiście pierwszy unit PP, uderza średnio 4 razy na mecz. Ostatnio nie znalazł sposobu na Biryukova w regulaminowych 60 minutach. Dzisiaj może być inaczej. Traktor zaczyna home stand i potrzebuje jakiegoś winning streaku. Yugra to najłatwiejszy z najbliższych przeciwników, a od postawy Andreia bardzo wiele zależy. Kurs jak najbardziej do gry.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Jutro dość ciekawy poniedziałek, jedynie 4 spotkania ale każde z nich niesie za sobą nutkę niepewności. Ja do urozmaicenia swojego wachlarza betów wybieram mecz Jokerit - Dynamo Ryga.

Jokerit - Dynamo Ryga

Mecz teoretycznie banalny do rozgryzienia i z jednym mocnym faworytem jakim jest Jokerit. To co może się podobać w grze ekipy z Finlandii to na pewno lekkość w zdobywaniu bramek, Jokerit w 3 ostatnich grach zdobył 14 bramek, warto zaznaczyć że 2 z 3 spotkań zakończyły się zwycięstwami gospodarzy. Jutro rywal raczej z półki ekip defensywnych i nie nastawionych na otwarte granie oraz wymianę ciosów, o ile w tamtym sezonie Dynamo Ryga było drużyną dość mocno usposobioną ofensywnie o tyle na dzień dzisiejszy raczej mamy tu do czynienia ze sporym niedoborem jeśli chodzi o zdobywane bramki. Owszem Dynamo w ostatnich 3 pojedynkach zdobyło 8 bramek, ale tutaj od razu warto zaznaczyć iż były to jedynie bramki zdobywane u siebie, natomiast na wyjazdach wygląda to znacznie gorzej.
Jeśli chodzi o gospodarzy jutrzejszego spotkania to pod względem jednostek trzeba by było wymienić tu pół drużyny ponieważ każdy zasługuje by być wyróżniony za to co robił w ostatnich grach, ale na najwyższe słowa uznania należą się Hagmanowi, Mosesowi i Aaltonenovi, ogromny wkład w większość bramek, Hagman to chyba drugi snajper ligi, Moses ostatnio wyręcza Hagmana gdy ten nie potrafi skierować krążka do bramki rywala. Miałem możliwość oglądania spotkania Jokerit - Admirał i 1 i 2 tercja mimo przewagi i to znacznej Jokerit, rywale potrafili się skutecznie rewanżować głównie za sprawą PP. Natomiast to co działo się w 3 tercji meczu to można powiedzieć iż była to &quot;dewastacja&quot;. Finowie to świetnie wyszkolona drużyna zwłaszcza pod względem technicznym stąd też wiele ekip ma problemy z czystym powstrzymywaniem graczy Jokerit a to stwarza szansę w PP czego efektem często gęsto są bramki.
Dynamo Ryga jak na razie nie należy do ekip, które lubią sobie same prowokować problemy i stąd też upatruję w tym meczu więcej szans dla ekipy z Łotwy. Zdecydowanie nie uważam iż Dynamo jest tu pozbawione jakichkolwiek szans, nie zapominajmy że w tej drużynie również gra kilku niezłych graczy jak choćby Videll, Jurcina, Indrassis, Redlihs czy Marcel Hossa. Oczywiście Ryga na wyjazdach spisuje się słabiej ale mimo to poza wyraźną porażką z Yugrą w innych grach była to raczej wyrównana rywalizacja, często kończona po OT lub SO. Dlatego też dodatnie hendi na Dynamo Ryga traktuje tu jako bardzo dobrą propozycję.

Dynamo Ryga (+1,5) / 1.75 Marathonbet ✅
e: aleeeż frajerska porażka :-?

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Medvescak Zagrzeb - SKA Petersburg
Nowa moda w KHL na double games w krótkim odstępie czasu, ale można to zrozumieć bo przy takiej ilości drużyn nie z Rosji to chyba najlepsze rozwiązanie aby załatwiać sprawy za jednym razem.
Przechodząc do meritum to w sumie nie wiem co mam pisać o SKA ? z prostej przyczyny grają bardzo pewnie, efektywnie i jak widać tam nie ma póki co sytuacji z której nie mogliby wyjść. Co różni SKA z poprzedniego sezonu a teraz ? Odpowiedź jest bardzo prosta, Dadonov, Belov, Kuteikin oraz fakt że tacy gracze jak Shipachyov czy Panarin to już nie tylko chłopcy ale prawdziwi liderzy, tak więc patrząc na skład SKA można odnieść wrażenie że ma się do czynienia z maszyną która na pewno na takim zespole jak Medvescak nie powinna się zatrzymać. W tym sezonie wygląda na to, że takie zespoły jak Magnitka, SKA, Dynamo, CSKA i jeszcze 2-3 drużyny będą traciły punkty w bezpośrednich rywalizacjach ponieważ inni jak na razie nie potrafią zaszkodzić. To co bardzo podoba mi się w grze SKA, że nie zawsze jest dzień Kovalchuka i jak on nie strzeli i nie dogra to jest klapa, czy też taka sama historia w przypadku Cervenki, od początku sezonu gra wszystkich linii wygląda bardzo dobrze i to czasami aż za dobrze. Drużyna z Chorwacji to zlepek graczy z Kanady i USA, przewija się również Duńczyk, Niemiec i Słoweniec ale niestety to za mało. Przede wszystkim zgranie tej drużyny na pewno nie jest na takim poziomie na jakim być powinno lub tez było w zeszłym sezonie, tu tak naprawdę mamy do czynienia z wymianą 3/4 składu i gramy od nowa, a w rywalizacji z takim rywalem jak SKA gdzie drużyna jest budowana już od kilku lat i co roku dodawane są to wartościowe ogniwa to można samemu sobie odpowiedzieć że taki twór jak Medvescak nie ma zbytnio szans. Jedyna szansa dla gospodarzy na lepszy wynik to gorszy dzień gości lub podejście z cyklu &quot;i tak to wygramy&quot; a takie rzeczy już nie raz się zdarzały w przypadku SKA, co prawda nie w tym sezonie, ale w ostatnim na pewno. Poza tym polecam pooglądać kilka meczy SKA bo naprawdę ogląda się to bardzo dobrze, szybkie przejścia z obrony do ataku, wyprowadzanie kontr to wszystko na najwyższym poziomie, ale oczywiście wszystko dzięki drużynie w której każdy z graczy ma niemały potencjał i wyszkolenie. Bardziej ogólnikowo dziś ale Ameryki nie odkryje :razz:
SKA (-1,5) / 1.72 Pinnacle / (-2) / 2.05 Pinnacle ✅ ✅ 0:5

Otrzymane punkty reputacji: +17
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom