Tak jak pisałem Panowie, że ten cały hurraoptymizm z Gasquetem to zwykłe pompowanie balonika. Sił wystarczyło na 2 sety, czyli kolejno i Stepanek i Bourgue, sprawili większe kłopoty Andy'emu . Mogło się skończyć nawet 3:0, ale Andy trochę pokpił sprawę w 1 secie. Tak jak napisałem - Rychu to nie ta sama półka co Murray. Natomiast jego następny przeciwnik Wawrinka już jak najbardziej tak. Jeśli Andy będzie popełniał takie błędy jak w pierwszych dwóch setach dzisiejszego spotkania, to Wawrnika bez litości je wykorzysta. Warto szukać czegoś w stronę Stana. Jakieś typu rzucę późniejMurray 1,33 - Szkot najtrudniejsze ma już za sobą, czyli męczarnie w 2 pierwszych rundach, z których wyszedł zwycięsko, a nie było to łatwe, jednak pokazał charakter i serce do walki i udało się. Kolejne 2 rundy to już o wiele lepsza gra i mam wrażenie, że z meczu na mecz Andy co raz bardziej się rozkręca. Teraz coś o Ryśku, niewątpliwie trafił z formą na ten turniej, wygrane z Kyrgiosem i Nishikorim, można rozpatrywać w kategoriach lekkich niespodzianek, jednak z Andym to się nie wydarzy, inna półka. Gasquet jest ostatnim Francuzem w turnieju singlowym i cała uwaga skupia się na nim, ogromne nadzieje i dmuchanie balonika. Co z tego wyjdzie ? W moim odczuciu 3:0, 3:1 Murray .
Robił co chciał? Oglądałeś ten mecz? Gdyby Ferrer nie był pipką, to by spokojnie przynajmniej seta ugrał. Dwa razy w drugim secie miał 40-0 na połamanie, generalnie bp miał tak na oko z 12-15. Do tego Berdych ma kompleks Djoko. Szybkie 3-0.Tomas Berdych - Novak Djokovic
Berdych wygra seta - TAK @ 2,1 sportingbet
Wiadomo, Djokovic- faworyt do końcowego triumfu. Nie sądzę, żeby przegrał ten ćwierćfinał z Berdychem. Ale po takim kursie myślę, że warto zagrać seta dla Czecha. Berdych w ostatnich dwóch meczach pokazał kawał dobrego tenisa. Solidna, mocna gra z głębi kortu to coś z czego jest znany od zawsze. Wydaje się być w wysokiej formie. Dzisiaj robił praktycznie co chciał z Ferrerem, który co prawda nie jest w najwyższej formie, ale jest uznaną marką na mączce. Tomas nie dał mu wygrać nawet seta. Novak dosyć pewnie zmierza do finału turnieju, lecz nie deklasuje tak bardzo swoich rywali. Skoro Bautista Agut potrafił z nim wygrać seta, to tym bardziej jest w stanie tego dokonać Berdych.
Oglądałem mecz i mieć breakpointy to jeszcze nie wszystko, trzeba je wykorzystać. Berdych wygrywał kluczowe piłki. A biorąc pod uwagę przedmeczowe kursy, to uważam, że Ferrer nie był dzisiaj zbyt wymagającym rywalem.Robił co chciał? Oglądałeś ten mecz? Gdyby Ferrer nie był pipką, to by spokojnie przynajmniej seta ugrał. Dwa razy w drugim secie miał 40-0 na połamanie, generalnie bp miał tak na oko z 12-15. Do tego Berdych ma kompleks Djoko. Szybkie 3-0.
szkoda bo wszystko by powchodziło z wczorajszych typów a tak to zawalił mi ten over 3.5 seta, nawet w pewnym momencie zrobiło się już 6:5 dla Ferera w 2 secie, myślał, że przełamał do 0, ale Berdych zaznaczył ślad i tamtą piłkę minimalnie hiszpan jednak wyrzucił, berdych obronił kolejne dwa, ferrer się załamał i sam w następnym gemie dał się złamać... obydwaj dzisiaj grali taką kaszanę , masakra, też myślę, że jutro Djoković bez problemu go rozjedzie:Oglądałem mecz i mieć breakpointy to jeszcze nie wszystko, trzeba je wykorzystać. Berdych wygrywał kluczowe piłki. A biorąc pod uwagę przedmeczowe kursy, to uważam, że Ferrer nie był dzisiaj zbyt wymagającym rywalem.
Ferrer 0/9 BP, a Berdych 4/11.generalnie bp miał tak na oko z 12-15.
Luźniutko, Berdych jak zwykle poległ z Djoko, Thiem mega nieregularny, ale Goffin jak zwykle miękki, bo powinien tu 2-0 prowadzić.Thiem wygra
Djoko 3:0
AKO @2,6 Pinek
iziii
Śmieszy mnie to wypominanie H2H Thiemowi, który z roku na rok jest coraz lepszy, a te pięć porażek odniósł w wieku 20 lat. Mąka ulubioną nawierzchnią Goffina? To samo przecież można powiedzieć o Thiemie. Jeśli chodzi o AO to Goffin był wtedy w świetnej formie, teraz w mojej opinii jest sporo gorzej. Zerkałem sobie na ich pojedynki 1/8 i Thiem naprawdę niektórymi zagraniami imponował. Do tego ma o wiele więcej siły w uderzeniu, co może okazać się kluczowe w tych warunkach. Z kolei Goffin przekonująco pokonał Gulbisa, ale należy dodać, że Łotysz tradycyjnie w drugim secie wyłączył mózg i walił w piłkę jak popadnie. Za oboma jakoś specjalnie nie przepada, ale jak dla mnie Austriak jest lepszym tenisistą w lepszej formie.
O Djoko pisałem wyżej. Tomasz fajny mecz z Ferrerem, ale przed Serbem jak zwykle wszystko co najlepsze zostawi w szatni.
Dla Thiema samo dojście do półfinału jest wielką sprawą, chociaż tegoroczne wyniki wskazywały, że na Rolland Garros może zajść bardzo daleko. Co za nim przemawia w konfrontacji z Novakiem? Hmm, na pewno to, że on w tym półfinale nic nie musi, tylko może. To Djokovic będzie faworytem i to on będzie musiał wygrać ten mecz, żeby w końcu zatriumfować na tutejszych kortach. Jeżeli Thiem wyjdzie na kort rozluźniony i bez tremy, to może rzeczywiście z Novakiem powalczyć. Czy stać go na zwycięstwo? Myślę, że to jeszcze za wcześnie dla niego. Nole go przerasta jeżeli chodzi o doświadczenie, a na takim etapie turnieju jest to bardzo ważne. Szykuje nam się bardzo ciekawe spotkanie, miejmy nadzieję, że Austriak wytrzyma psychicznie i zagra to, co potrafi. A, jak widać po tegorocznym sezonie, potrafi dużo. Fajnie, że ktoś nowy dochodzi do półfinału Wielkiego Szlema.Co myślicie o meczu Djoko - Thiem? Wydaje mi się, że Austriak może powalczyć, ale to jak mu się głowa gotowała w dwóch pierwszych setach... z Djoko takie coś to zabójstwo. Z drugiej strony Serb nic nadzwyczajnego nie gra, dziś jakieś foszki przy deszczu, a Thiem ten półfinał już raczej bez zbędnej spinki, jaka była dzisiaj.
Mowisz, ze Murray pokona Stana?? Stasiu bez spiny, jeszcze nie pokazal na co go stac, a ze Szkotem moze pojsc na calosc.. Szkot swietny tenis z Rysiem, lecz ze Stanem na fali bedzie bardzo ciezko Murrayowi wygrac i byc moze Murray znow wlaczy opcje: bede gral defensywnie, bo lubie biegac ... I poleci..Luźniutko, Berdych jak zwykle poległ z Djoko, Thiem mega nieregularny, ale Goffin jak zwykle miękki, bo powinien tu 2-0 prowadzić.
Na jutro polecam Murray'a. Szczegółowa analiza później.
Co myślicie o meczu Djoko - Thiem? Wydaje mi się, że Austriak może powalczyć, ale to jak mu się głowa gotowała w dwóch pierwszych setach... z Djoko takie coś to zabójstwo. Z drugiej strony Serb nic nadzwyczajnego nie gra, dziś jakieś foszki przy deszczu, a Thiem ten półfinał już raczej bez zbędnej spinki, jaka była dzisiaj.
Bardzo cenię Twoje analizy , ale hazard Cię ponosi , moim zdaniem ,clepiej zagrać za grubą kasę Murray win i Djoko win turniej , bezpieczniej prawda ? nic dwa razy się nie zdarza , dlaczego ? Murray na mączce zrobił w tym roku kolosalny postęp , Wawrinka zaś jest w tym roku dużo gorszy niż w roku ub. wystarczy popatrzyć na staty. Co do win Djoko...jak nie w tym roku , to już nigdy.....No to jutro zapowiadają sie arcy ciekawe spotkania! Tak jak pisałem kilka stron niżej półfinały Thiem vs Djoković, Murray vs Wawrinka. To jedziemy z analizą.
Wawrinka 2.07 Pinnacle
Jak dla mnie Wawrinka obroni tytuł. Jednoreczna broń dobrze siedzi. Najgorsze mecze fazy początkowej ma za sobą teraz nic tylko pokazać swoją siłe w najważniejszych momentach turnieju. A na przeciwko niego Andy Murray, który w tym turnieju o kłopoty prosi się bardzo często. Tu nie będzie mógł liczyć, że ktoś jest starszym już Radkiem Stepankiem, młodym i zmęczonym w ostatnim secie Bourgem, jednowymiarowym Karloviciem czy Isnerem ani też jak się okazało nienaładowanym energią Gasquetem. Naprawde Murray ma tak ogromne przestoje w grze, krzyczy, wydziera sie, ciągle gada do siebie, że coś zrobił źle. On jest silny psychicznie to na pewno, ale tu będzie ciągła presja. Bardzo ofensywnie gra Wawrinki, dużo pobiega Stan - on tu nie siądzie kondycyjnie nie ma opcji. Ramosa odprawił na luzie w ostatnim meczu, widać u niego ten spokój. Jakieś filmiki na snapchata nagrywa z kortu, pełen luz. W ostatnich 4 starciach tych panów 3:1 dla Stannisa. Ja tu nawet zagram pewnie za jakieś drobne 3:0 dla Wawrinki. Andy w każdym meczu praktycznie musi coś udowadniać, wyciągać wynik a trzeba pamiętać, że troche w ostatnich tygodniach grywał sobie.
Gasquet czasem sprawił problem backhendem to Staś huknie dużo mocniej.
Come on Stan!
Thiem 8.41 Pinnacle
Typ z serii tych marzeniowych, ale kurs 8 na młodego, nieziemsko zdolnego zawodnika, który w Poniedziałek będzie nr 7 rankingu ATP. Warto spróbować coś rzucić.
Thiem dziś zagrzał kopułe do granic możliwości, ale wyciągnął mecz w starciu z naprawde dobrym rywalem. Jeśli tylko podejdzie na spokojnie do tego meczu i zredukuje ilość niewymuszonych błędów to naprawde sporo napoci się Djoković.
Szeroką gamme zagrań ma Austriak, bardzo mocny forehand, bardzo mocny backhend po lini. W ostatnim ich starciu Thiemowi nie udało się wykorzystać około 11 break pointow, licze że w jutrzejszym meczu będzie dużo skuteczniejszy.
Co do Djokovicia to powiem tyle, że to nie jest jego najwyższa forma.
Poboczne typy na spotkanie które myśle, że są bardziej realne, ale mniej zyskowne:
Thiem (+ 2,5 sets) 1.95
powyżej 34.5 gema 1.85
Staty sa dla hazardzistow i nic nie odzwierciedlaja ! I to daje przyklad tego jak postrzegarz to zdarzenie .....Bardzo cenię Twoje analizy , ale hazard Cię ponosi , moim zdaniem ,clepiej zagrać za grubą kasę Murray win i Djoko win turniej , bezpieczniej prawda ? nic dwa razy się nie zdarza , dlaczego ? Murray na mączce zrobił w tym roku kolosalny postęp , Wawrinka zaś jest w tym roku dużo gorszy niż w roku ub. wystarczy popatrzyć na staty. Co do win Djoko...jak nie w tym roku , to już nigdy.....
POZDRO
ELDO