????
Kei Nishikori (-2.5 Sets) vs Teymuraz Gabashvili (+2.5 Sets) dla Mecz. WYNIK 63 64 62
KURS: 2,200
PinnacleSports
@edit
no niestety... walka była, ale i tak zabrakło :-|
Moim zdaniem granie kursów 1,08 na WIN Japończyka jest totalnie nieadekwatne do ryzyka na tym etapie turnieju. Jakie będzie zdziwienie, jak Teymuraz zagra tutaj mecz życia? ???? Owszem Kei jest tutaj "murowanym" faworytem, ale po drugiej strony będzie nieobliczalny Gaba, któty nie stracił tutaj jeszcze seta, a "ogórków" przecież nie miał (Lopez, Monaco i Rosol)! Oczywiście każdy inny wynik niż WIN Keia będzie ogromną sensacją, ale wg mnie Rosjanin się dziś mocno postawi Japończykowi. Nishikori w drodze do R16 miał stosunkowo łatwą drabinkę, bo Mathieu i Bellucci zagrali stosunkowo kiepskie spotkania, a Becker oddał mecz WO. Gaba jest to gracz chimeryczny, bo potrafi zagrać katastrofalnie źle popełniając masę UE, ale z drugiej strony jak wejdzie na swój najelpszy poziom to potrafi być groźny dla nawet TOP10! nie zapominajmy, że Rosjanin ma niemałą moc uderzeń i dysponuje dobrym zagraniem kończącym. Nawet taki dobry defensor jakim jest Kei może mieć sporo problemów z takimi zagraniami... Na dystansie BEST OF 5 raczej ciężko będzie Rosjaninowi utrzymać równy poziom, ale w jednym secie jak najbardziej jest w stanie zagrać bardzo skutecznie. Po takim kursie wg mnie warto spróbować spróbować uderzyć w seta na Ruska.
=================================================================
????
Jo-Wilfried Tsonga (+2.5 Sets) vs Tomas Berdych (-2.5 Sets) dla Mecz (1.429) WYNIK 63 62 67 63
????
Gael Monfils (+2.5 Sets) vs Roger Federer (-2.5 Sets) dla Mecz (1.442) WYNIK 36 63 ...
KURS: 2,060
PinnacleSports
Ponownie dubel w stronę "Żabojadów" :razz:
O meczu Monfils-Federer zaczęto mówić tuż po rozlosowaniu drabinki no i ku zadowoleniu paryskiej publiczności dojdzie do tego spotkania ???? Granie 3:0 na Federera w tym spotkaniu to moim zdaniem ogromne ryzyko, bo przecież Monfilsa stać nawet na wygranie całego tego spotkania a nie tylko na urwanie seta Rogerowi. Stwierdzanie, że Monfils jest bez formy, bo tracił tutaj sety, jest jakąś abstrakcją. Trzeba zwrócić uwagę, że Francuz miał bardzo groźnych rywali w drodze do R16 i wcale mnie nie zdziwiło, że tracił sety. Cuevas czy Schwarzman są bardzo niewygodnymi i wymagającymi rywalami na czerwonej mączce, ale mimo to Monfils pokazał charakter wychodząc z obydwu z tych spotkań z wyniku 1:2. To może mu dodać jeszcze więcej pewności siebie przed spotkanie z Federerem, z którym ma (delikatnie pisząc) rachunki do wyrównania na RG. Spotkali się tutaj w przeszłości trzy razy i za każdym razem pokonany z kortu schodził Monfils. Czy dziś będzie inaczej? Spora ku temu szansa, bo Gael gra tutaj bardzo dobrze, mimo że oczywiście jeszcze nie jest ta forma unormowana i ma słabsze momenty. Tak czy tak, set dla Monfilsa jest wg mnie bardzo realny, a wcale się nie zdziwię, jak dziś Gael wyeliminuje Rogera. Znają się doskonale i wiele będzie zależało w tym meczu od dyspozycji dnia. Szykuje nam się genialne widowisko, w którym moim zdaniem zobaczymy więcej niż trzy sety.
Do dubelka dokładam seta na Tsongę, który grając przed własną publicznością potrafi być niesłychanie groźny! Owszem Berdych ma super sezon, gra chyba najrówniej z czołówki, bo w tym roku nie miał gorszego wyniku niż QF, wszyscy podkreślają jaki jest solidny itd itd. Wszystko się zgadza, ale nie zapominajmy o psychice Berdycha ???? Będąc pod presja Thomas często gęsto się po prostu gubi. Tsongę jak najbardziej stać przy wsparciu publiczności na wytworzenie takiej presji i jestem przekonany, że da w tym meczu z siebie wszystko! Jo w związku z problemami zdrowotnymi wypadł z TOP10 i teraz każdy punkt się liczy, aby odpowiednio odbudować ranking. Punkty sprzed roku już tutaj obronił, więc teraz walka o bycie IN PLUS w tym turnieju. Na dystansie całego meczu nie wiem czy Tsonga jest już w stanie zagrać równo, ale w jednym secie na pewno. Do tej pory drabinkę miał łatwą, ale pokonania 3:0 Andujara mnie osobiście mocno zdziwiło, bo liczyłem na więcej z strony Hiszpana. Nie zdziwiło mnie natomiast urwanie seta Berdychowi przez Paire i Stepanka (nawet grałem te zdarzenia). Pokazuje to delikatną "rysę" na tym solidnym czeskim "rzemieślniku" i widać, że Berdych jest do ugryzienia. Jak Jo zagra na poziomie, do którego nas przyzwyczaił to kto wie, może pokusi się o wyeliminowanie Berdycha z turnieju? Ciężko to stwierdzić, ale o ambitną walkę z strony Francuza jestem spokojny, bo grać na kortach RG on bardzo lubi. Stąd też mój typ w stronę seta na Jo.
================================================== ===============
????
Jo-Wilfried Tsonga vs Tomas Berdych dla Mecz (3.040) WYNIK 63 62 67 63
????
Gael Monfils vs Roger Federer dla Mecz (3.360)
WYNIK ?
KURS: 10,214
PinnacleSports
Podbijam delikatnie dubel w stronę "Żabojadów" licząc na "małe sensacje" :razz: