To ja wleję odrobiny polskiej krwi. Już jutro o godzinie 10 na kort wyjdzie Michał Przysiężny i Martin Fischer.
Nawierzchnia: tutaj daję minimalnie większe szanse Fischerowi, który na cegle w tym roku wygrał 8 razy, przegrał trzykrotnie. Bilans "Ołówka" 2/2, jednak wiemy, iż nie przepada za cegłą.
Aktualna forma przemawia do mnie jednak za Michałem, który bardzo dobrze radził sobie w Meksyku i Johannesburgu (wiele jego spotkań oglądałem), gdzie dopiero w finale musiał skreczować przez ból pleców. Następnie ceglany występ w Rzymie i porażki z Bagnisem oraz wygrana ze Schwankiem. Fischer kilka dni temu w Duseldorfie odpadł po porażce z Kubotem, który znajduje się w sporym dołku, na mój gust jest obecnie nawet słabszy od "Ołówka".
W 1R Fischer niespodziewany rowerek z Mekticiem, Michał również bardzo solidne i pewne zwycięstwo z Bruguesem. Kursy na mecz wyrównane, dla mnie minimalnym faworytem jest bardziej doświadczony Polak, który znajduje się w wysokiej formie i ma spore szanse na występ w głównej drabince. Siła uderzenia jutro również zdecydowanie po stronie "Ołówka", myślę, że to zaważy.
Dla ciekawostki, w 2011 Michał pokonał w RPA Fischera w dwóch setach.
Pobieram z automatu 1.90, jakie wystawia Unibet. Powodzenia Ołówek, powodzenia gracze.
Walisz bzdurami jak nie wiem, aż szkoda czytać. Nie miałeś prawa oglądać meczy Przysiężnego z tych Challengerów bo
NIGDZIE nie było transmisji z nich. Wiesz dlaczego Fischer odpadł z Kubotem? Włącz swój umysł i pomyśl. Odpadł bo dzień później zaczynał kwalifikacje do RG... niespodziewany rowerek z Mekticem, być może tak, ale to tylko i wyłącznie pokazuje w jak wyśmienitej formie jest Austriak. Przypomnę, że ta mączka we Francji jest wyjątkowo wolna, co nie sprzyja agresywnej grze Przysiężnego. Żeby wygrać mecz na tej nawierzchni, trzeba być niezwykle cierpliwym i regularnym. Jak dla mnie wszystkie atuty są po stronie Fischera i po prostu nie wyobrażam sobie aby Michał był wstanie wygrać ten mecz.
MARTIN FISCHER @ 1.86
Kolejnym dobrym betem będzie Cipolla. Solidna i rozmaita gra na mączce będzie tutaj znaczącą przewagą. Teixeira co prawda gra u siebie ale tak na dobrą sprawę to jego jedyny atut w tym pojedynku. Nie chce mi się rozpisywać, dla mnie pewniak.
FLAVIO CIPOLLA @ 1.55
Młody Hiszpan to absolutna rewelacja tego sezonu. Souza co prawda solidny clayowiec, w sumie obaj wychowani na tej nawierzchni. Carreno gra bardzo regularnie i solidnie, nie puszczają mu nerwy, co będzie kluczowe w tym pojedynku. Souza traci trochę atut serwisu na wolnej mączce. Carreno poradził sobie z podobnym stylem gry do Souzy czyli z Meffertem w 1 rundzie w 2 setach. Widzę Carreno nie tylko w turnieju głównym ale przy odrobinie szczęścia i dobrym losowaniu nawet w 2, 3 rundzie. Busta w tym sezonie na 50 rozegranych meczów wygrał 45 z nich (5 porażek). 45 meczy rozegrał na clayu a 5 na dywanie. Z kim przegrywał? Kevin Anderson, Andreas Haider-Maurer, Thomaz Bellucci, Stanislas Wawrinka, Guillermo Garcia-Lopez. Pokonał m.in Fogniniego, Goffina, Benneteau, Haase czy Andujara. Ten zawodnik ma już potencjał na TOP 50.
CARRENO-BUSTA @ 1.60
Tak na sucho bez analizy to polecam jeszcze:
Arguello @ 1.65
Capdeville @ 1.42
Marti @ 1.52
Bogomolov @ 1.56
Williams @ 1.28
Bachinger @ 1.40
Uważajcie na Struffa, Olivo, Pospisila, Munoza De La Nave. Są to mecze śmierdzące i w każdym z nich możliwa niespodzianka.
Kursy brane z Unibet.