>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Roland Garros '11 - turniej główny mężczyzn

Status
Zamknięty.
kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Almagro – Kubot 3-0 (betclic) – 10/10j
Nie widzę żadnych szans dla Kubota w tym spotkaniu, jeżeli nie wydarzy się nic nadzwyczajnego to Almagro wygra w 3 gładkich seta.
Hiszpan w wysokiej formie, przed RG wygrany turniej w Nice zapewne podbuduje jego morale. O jego przygotowanie fizyczne jestem spokojny. W dodatku korty ziemne to jego ulubiona nawierzchnia.
Kubot z kłopotami przeszedł kwalifikacje, może gdyby lepsze losowanie to w turnieju głównym byłby w stanie przebrnąć kilka rund. Polak nie ma praktycznie żadnego atutu, którym mógłby postraszyć Nicolasa. H2h 3-0 dla Hiszpana.
Liczyłem na kurs w granicach 1,3, a tutaj niespodzianka – 1,6. Trzeba z tego prezentu skorzystać! Stawka maksymalna ;)
Querrey – Kohlschreiber 2 1,5 (expekt) – 3/10j
Querrey groźny może być na szybkich nawierzchniach. Mączka zdecydowanie to nie jego bajka, jakby tego mało to jest bez formy. Skoro w optymalnej dyspozycji nic szczególnego nie ugrał na clayu to chyba tylko cud mógłby spowodować, że nagle zacząłby grać tutaj skutecznie.
Popularny „Kohli” to gracz uniwersalny, bardzo dobrze wyszkolony technicznie. Radzi sobie na każdej nawierzchni. Potrafi być regularny i w tym meczu powinien dominować. Ostatnio wyniki ma przyzwoite, w Paryżu losowanie było dla niego korzystne i mam nadzieje, że to wykorzysta.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Moim zdaniem warto coś wybrac ze spotkań:
Santiago Giraldo - ten przypadek już opisałem kilka postów wyżej.
Daniela Gimeno-Travera - Hiszpan bardzo dobrze radzi sobie na cegle, szczególnie w tym sezonie pokonując wyżej notowanych zawodników, w tamtym roku dotarł do 2rundy French Open a w tym roku czeka na niego Mardy Fish - solidny zawodnik, lecz to raczej nie jego nawierzchnia, także są duże szanse aby osiągnąc najlepszy wynik w karierze osiągając 3runde RG. 1krok? - Pewne zwycięstwo nad Haasem.
Edouarda Rogera-Vasselina - Francuz wygrał w tamtym roku z Lukasem Rosolem w Nicei (czyli u siebie) pewnie 2:0. Także większośc zwycięstw odniósł na nawierzchni ziemnej, tak samo jak jego przeciwnik - Czech musiał przebijac się do turnieju głównego przez kwale pokonując po drodze: Romboliego, Copila i Gicquela - czyli zawodników swojego pokroju - żaden wielki wyczyn. Ziemniak kontra Ziemniak, jednak za Francuzem będzie stała kilkusetosobowa rzesza kibiców zasiadających na korcie nr.3.

midel 189

midel

Użytkownik
Dodatkowo czytałem, że na RG piłki są dużo wolniejsze, niż na innych turniejach, co na pewno wspiera typowych klejuchów.
Piłki są dużo szybsze niż były w poprzednich turniejach. Mówili o tym już Federer, Murray czy Radwańska.

Otrzymane punkty reputacji: +5
kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Piłki są dużo szybsze niż były w poprzednich turniejach. Mówili o tym już Federer, Murray czy Radwańska.
Oczywiście, że są szybsze. Co ciekawe trudne do skontrolowania. Piłki obecnie są z formy Babolat, w poprzednich latach były z Dunlopa. Nowe Babolaty zdecydowanie premiują grę ofensywną.

midel 189

midel

Użytkownik
Paradoksalnie szkocki tenisista nie powinien narzekać na piłki Babolata, bo te są o wiele szybsze, co pomaga przy jego stylu gry.
Myślę, że piłki różnią się mocno od tych, jakimi graliśmy przed French Open w tym roku i od tych, jakimi graliśmy na French Open rok temu. Piłki są bardzo, bardzo szybkie i trudno je kontrolować. Być może będą one sprzyjać tenisistom z mocnym serwisem i mocnym uderzeniem. Ale to wciąż cegła, więc wygrywa najlepszy w pięciu setów. Trzeba w głównej mierze polegać na przygotowaniu fizycznym - podkreślił będący w doskonałej formie Serb.
No jeszcze piłki Babolata, które wprowadzono w tym roku są szybsze niż poprzednie. Jeśli więc ktoś na chwilę straci kontrolę to od razu zalicza reklamy, zamiast kort. Zazwyczaj na mączce po dwóch gemach piłki się starzeją, są bardziej miękkie, a te odwrotnie - szybko się ścierają i robią twardsze i przez to szybsze - dodała. [Radwańska]
cytaty eurosport.pl
w międzyczasie kolega edytował swój post ...

bukmacherace 59

bukmacherace

Użytkownik
Ja słyszałem wypowiedź Jankovic i Kuznetsovej, które twierdzą na odwrót, że piłki są wolniejsze, niż w poprzednich turniejach na clayu w tym roku. Nic nie pisałem o poprzednich RG. Mówiły też, że są trudne do skontrolowania, bo trzeba się przyzwyczaić, ale dlatego, że grały przy wietrznej pogodzie i piłki owe dostawały specyficznej rotacji.

midel 189

midel

Użytkownik
Ja słyszałem wypowiedź Jankovic i Kuznetsovej, które twierdzą na odwrót, że piłki są wolniejsze, niż w poprzednich turniejach na clayu w tym roku. Nic nie pisałem o poprzednich RG. Mówiły też, że są trudne do skontrolowania, bo trzeba się przyzwyczaić, ale dlatego, że grały przy wietrznej pogodzie i piłki owe dostawały specyficznej rotacji.
Za wiele (zwłaszcza Kuzniecowa) nie nagrały się na poprzednich turniejach. Ja tam wierzę bardziej Murrayowi, Djokovi czy Federerowi.
W tych turniejach grali/grały piłkami, które były na poprzednim RG, więc coś kręcisz ????

bukmacherace 59

bukmacherace

Użytkownik
Piszę, co słyszałem i czytałem. To jest zapewne opinia. Generalnie Jankovic po raz kolejny narzeka na piłki, bo w zeszłym RG, jak pamiętam były dla niej za ciężkie. Nie wiem na jakiej podstawie taka opinia powstaje i o których turniejach np: Serbka mówiła, bo niestety nie wymieniła ich z nazwy, ale tak opisała swój słaby początek meczu. Svieta mało grała, ale jednak grała ;)

komos84 182

komos84

Użytkownik
o.
Wart przemyślenia mecz Daniel Gimeno-Traver v Robin Haase 1.57 Bet365 na Hiszpana, nawet z handi, ale jeszcze nie wystawione u innych buków można znaleźć wyższe kursy, a także handi -2.5 gemowe. Wg. mnie niskie, bo Hasse i mączka to dwie rozbieżne sprawy. Gimeno-Traver, zaś którego forma wprawdzie faluje, ale na ziemi czuje się doskonale. Dodatkowo czytałem, że na RG piłki są dużo wolniejsze, niż na innych turniejach, co na pewno wspiera typowych klejuchów. Jeśli dodatkowo Hasse opuści, choć na chwilę serwis, co nie rzadko mu się zdarza to Hiszpan może mieć łatwy mecz.
czy ja wiem czy dwie rozbieżne sprawy?
1)Haase rok temu odpadł w I rundzie po 5 setach z Almagro (a ten chyba lepszy niż Gimeno Traver, heh??
2)Haase w zeszłym roku grał sporo turniejów na mączce i trochę powygrywał, zachęcam do dokładnej lektury
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Ha/R/Robin-Haase.aspx?t=pa&amp;amp;y=2010&amp;amp;m=s&amp;amp;e=0#
Jedyna, rzecz jaka mnie wstrzymuje przed graniem Haase to jego krecz w Nicei (może poprostu odpuścił przegrany mecz z Hanescu?), a że gram teraz na Expekcie, gdzie nie ma zwrotów za krecze tylko liczone jest jak przegrana to nie zaryzykuję, no chyba, że handi bo to powinno byc rozliczone jako zwrot gdyby Haase ponownie kreczował.

bukmacherace 59

bukmacherace

Użytkownik
Jeśli idzie o Hasse to nie twierdzę, że nie umie on grać na clayu, ale te wygrane turnieje to ITF wszystko - natomiast to nie jest ulubiona nawierzchnia Robina. Generalnie wystarczy spojrzeć, jaki mocny miał zeszły sezon Robin. Skok z 447 na 65 miejsce w rankingu ATP. Koleś grał wszystko i wszędzie, co w tym roku odbija się na zdrowiu ;) Gimeno to nie jest gracz wybitny oczywiście, ale jak większość Hiszpanów mączka to jego jadłospis i od lat zasuwa łychą ziemię, a o wiele dłużej na pewno na poziomie ATP od Hasse. Holender porządził trochę w Nicei, ale nie oszukujmy się nie ograł tam jakiś wirtuozów clayu. Gimeno mierzył się, zaś z o wiele lepszymi graczami i dawał radę wygrywać, ale nawet porażki z kimś takim, jak Nadal, czy Monfils są cenne, bo dają ogranie z ludźmi o innej klasie gry.

M 16

misia.marcysia

Użytkownik
Haase wrocil tam gdzie byl w 2008, czyli top60, przez kontuzje spadł tak nisko.
to że rozegrał 71 spotkań jest na poziomie ATP STANDARDEM, nic nadzwyczajnego, w 2006/2007 gral nawet wiecej, G.T. rozegral np w zeszlym roku 74 mecze, wiekszosc graczy ma powyzej 70 spotkań więc pisanie, że grał wszystko i wszędzie jest bzdurą

doedukuj sie bo szukasz opisow pod typy, nie mowie, ze G.T. nie wygra, ale to takie miotanie sie i zasmiecanie forum, nic wiecej

Jeśli idzie o Hasse to nie twierdzę, że nie umie on grać na clayu, ale te wygrane turnieje to ITF wszystko - natomiast to nie jest ulubiona nawierzchnia Robina. Generalnie wystarczy spojrzeć, jaki mocny miał zeszły sezon Robin. Skok z 447 na 65 miejsce w rankingu ATP. Koleś grał wszystko i wszędzie, co w tym roku odbija się na zdrowiu ;) Gimeno to nie jest gracz wybitny oczywiście, ale jak większość Hiszpanów mączka to jego jadłospis i od lat zasuwa łychą ziemię, a o wiele dłużej na pewno na poziomie ATP od Hasse. Holender porządził trochę w Nicei, ale nie oszukujmy się nie ograł tam jakiś wirtuozów clayu. Gimeno mierzył się, zaś z o wiele lepszymi graczami i dawał radę wygrywać, ale nawet porażki z kimś takim, jak Nadal, czy Monfils są cenne, bo dają ogranie z ludźmi o innej klasie gry.

K 165

karol666

Użytkownik
Według mnie ciekawym typem może być:
Nicolas Almagro - Lukasz Kubot poniżej 30.5 gemów kurs 2.02
Stawka:8/10
Zgadzam się z kamil081308. Kubot nie ma większych szans w tym meczu aby coś ugrać. Almagro powinien bezproblemowo go ograć.

john90 115

john90

Użytkownik
Mój typ dnia za DUŻĄ, naprawdę dużą kasę. Moim zdaniem w porównaniu do innych typów bukmacherzy chyba się trochę przeliczyli ;)
Almagro - Kubot -7.5 gema 1.85 Expekt
Różnica klas nie podlega żadnym dyskusjom. Almagro świetny grasz na cegle, a Kubot nie ma żadnych argumentów żeby zagrozić będącemu w bardzo dobrej formie Hiszpanowi. Jak dla mnie różnica nawet 9 gemów jest bardzooo prawdopodobna. Jak dla mnie bardzo duże value.
Dodatkowo Almagro - Kubot 3-0 Expekt 1.55 Jednak moim zdaniem pewniejszy jest typ na gemy, bo co pokazują 1 spotkania czasem &quot;słabiaki&quot; urywają seta, a potem rywal mocno uderza i wygrywa znacząco.

Pozdrawiam John

J 22

junior1317

Użytkownik
Panowie mówcie co chcecie, ale ja osobiście uważam, że dobrymi typami na dziś są zwycięstwa Monaco i Querreya. Nie będę tu się rozwodził nad analizami, tylko napisałem, że według mnie to dobre typy na dziś ????
Przeanalizowałem sobie oba mecze i jak nic mi wychodzi, że Kohli i Verdasco pożegnają się dziś z RG.
Poza tym do tego Giraldo. Andujar wcale nie jest tak dobrym tenisistom jak tutaj niektórzy go chwalą. Wydaje mi się że Giraldo wygra to 3-0. No może jednego seta urwie Andujar, ale to jest max na co go stać.
Powodzenia

dancevic 179

dancevic

Użytkownik
Czyli Kubot jest bez szans na dodatnie handi gemowe?Bo tak się zastanawiam jeszcze i nie wiem co dobrać do dubla z Ondraskovą+1.5seta.

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Nie wiem co wy wszyscy tak z tym Querreyem...Amerykanin naprawdę w tym roku radzi sobie bardzo słabo na cegle, poza tym Kochlschreiber doskonale czuje się na kortach RG, co już kilka razy udowodnił m.in pokonując tam Novaka Djokovicia.

dancevic 179

dancevic

Użytkownik
Moze troszke szalony typ ale ze wzgledu na brak sympati do Murraya typuje dzis zwyciestwo kolejnego czarnego konia francuzow Erica Prodona! Kursy zachecaja zaczynaja sie od 25!! Polecam:cool:
W bwin tylko 15.Nie ma co liczyć na taką niespodzianke Prodon nie ma jakis wielkich atutów chociażby w postaci serwisu więc nie masz co liczyć na niespodzianke ale powodzenia ???? .
Nie wiem co wy wszyscy tak z tym Querreyem...Amerykanin naprawdę w tym roku radzi sobie bardzo słabo na cegle, poza tym Kochlschreiber doskonale czuje się na kortach RG, co już kilka razy udowodnił m.in pokonując tam Novaka Djokovicia.
Niby racja bo jednak Querrey miał już na łopatkach Soderlinga i nie wykorzystał tego.Lepszą opcją jest już +1.5seta chociażby z tego względu że jak dojdzie do 5 seta to Querrey może byc już bardzo zmęczony.Na Kohliego bym nie posatwił po tym co wyprawiał z Lopezem.

T 205

tomz

Użytkownik
Witam.Macie jakieś info o meczu Alexandr Dolgopolov - Rainer Schuettler.Czy Rainer ma jakieś szanse na urwanie chociaż seta.? Kurs na 3-0 na Alexandra to 1,55.Patrząc na grę obu panów typ wmiare pewny? Co myślicie ?

T 7

tarunt2010

Użytkownik
Witam.Macie jakieś info o meczu Alexandr Dolgopolov - Rainer Schuettler.Czy Rainer ma jakieś szanse na urwanie chociaż seta.? Kurs na 3-0 na Alexandra to 1,55.Patrząc na grę obu panów typ wmiare pewny? Co myślicie ?
Moim skromnym zdaniem, to nic nie wiadomo, oczywiscie Rainer juz to nie mlodzieniaszek, ale popatrzmy co dzieje się od samego poczatku RG? Ja*a jak berety xD Kurs na 3-0 jak dla mnie za maly zeby moc zaryzykować. Radze odpuszczenie tego spotkania ???? NIe mowie, ze nie wygra, to tylko moja sugestia ???? Dla przykaldu wczorajsze spotkanie Bjorn Phau z Monflisem?? Widziałęs kolego? z reguly faworyci ktorzy nie sa z pierwszej 10tki przegeywaja pierwsze sety na tym turnieju, taka pewna prawidlowosc. Ale ogolnie tez tak jest pierwszy przegrywaja by potem rozniesc rywala ???? Proponuje juz Tobie Almagro z Kubotem 3;0, ale sam osobiscie gram -7,5 gema w razie urawania pierwszego seta przez polaka, na co osobiscie nie licze, ale jak pokazl ten turniej lepiej dmuchac na zimne. Po tym jakby Kubot wygral 1 seta raczej Almagro juz gladko pojedzie kolejne 3 dlatego tez typ -7,5 chyba jest najlepszy ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom