>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Roland Garros '11 - turniej główny kobiet

Status
Zamknięty.
gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Virginie Razzano - Jarmila Gajdosova 1,46 Pinnacle
Zaczynam trochę tak nie w smak ale:
http://www.sport.pl/sport/1,65025,9611953,Roland_Garros__Razzano_wystapi_pomimo_smierci_narzeczonego.html
Jarmila znana wcześniej pod nazwiskiem Groth ostatnio pokonała na mączce między innymi Agę Radwańską oraz Marię Kirilenko w bardzo dobrym stylu. Razzano raczej należy do niespełnionych talentów we francuskim tenisie, doskonałe warunki fizyczne do gry w tenisa, jednak to by było tyle jeżeli chodzi o atuty. No i jeszcze tragiczna informacja o śmierci narzeczonego. Hmmm... Mimo wszystko francuzka wystartuje w RG, ale...

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Jeśli chodzi o tenisistki, które są wymieniane u buków jako faworytki, to ja to widzę tak:
Caroline Wozniacki – widać w tym sezonie na clayu, że jeśli Dunka trafia na dobrze grającą, ofensywnie usposobioną rywalkę, to wtedy wygląda to kiepsko u Caroline. Dunka świetna w defensywie, ale ma mało argumentów ofensywnych (pod kątem tej nawierzchni) – nie kończy bezpośrednio wielu piłek, które się do tego nadają. Na szybszych nawierzchniach (hard, grass) dobre ulokowanie słabo (w sensie siły) zagranej piłki wystarcza często do tego, aby to był winner. Na clayu niestety nie wystarcza. Jeśli Wozniacki trafi w turnieju na kogoś grającego ofensywnie i będącego w formie to może być ciężko. Uważam, że Caroline nie wygra tego turnieju.

Vera Zvonareva – wydaje mi się, czas Rosjanki powoli mija. Wykorzystała ona przez kilka ostatnich miesięcy słabość WTA w tym okresie, co dało jej przez dłuższy okres wysoką pozycją w rankingu. Dalej jest bardzo wysoko w rankingu, ale w tym sezonie jej gra na mączce nie wygląda zbyt dobrze. Ona też nie wygra tego turnieju.

Kim Clijsters – praktycznie stracony sezon na mączce. Praktycznie bo Belgijka zmusiła się na Rolanda Garrosa. Myślę, iż Kim ma gdzieś w głowie drobne marzenie o Klasycznym Wielkim Szlemie w tym roku. Takiej zawodniczki nie wolno lekceważyć. Przecież ona grywała już w finale tej imprezy (w meczu finałowym z Capriati kilka lat temu w zwycięstwie przeszkodził jej tylko brak doświadczenia, bo o finale z Henin nie warto wspominać – kompletnie spalenie psychiczne). Nie zdziwię się jeśli Belgijka zajdzie tutaj bardzo daleko.

Victoria Azarenka – moja faworytka. Oby tylko nie było problemów problemów zdrowotnych, bo w ostatnim meczu przed RG Białorusina kreczowała. Viki to ogromny talent, najlepiej grająca na linii końcowej zawodniczka WTA, zajeb….. gra w pierwszym tempie. Azarenka powinna wygrać ten turniej.

Francesca Schiavone - wygrana sprzed rok się nie powtórzy. Schiavone szybko wpada na Peng w drabince i raczej już w tym momencie będzie out i będzie duża strata punktów i gruby spadek w rankingu. Sympatyczna Włoszka się pewnie i tak tym nie zmartwi, bo rok temu zagrała turniej życia, przewiozła się dzięki temu turniejowi na wysokim rozstawieniu w wielu imprezach, zagrała w Turnieju Mistrzyń, i to już za dużo dobrego. W tym sezonie raczej słaba postawa na tej nawierzchni i tutaj też nie przewiduję jakiś cudów.

Samantha Stosur – w zeszłym roku Australijka wygrała po epikach najpierw z Henin, potem z Sereną Williams. Następnie zniszczyła w 1/2 finału Jankovic, żeby w finale przegrać niespodziewanie (kursy na nią były około 1,20) ze Schiavone. Stosur ma słabą psychikę, choć widać , że jej bardzo zależy na tej nawierzchni. W tym roku tylko jeden mecz na mączce, który bardzo jej nie wyszedł - z Vesniną w Charleston (gdzie główka znowu odmówiła posłuszeństwa). W pozostałych widać było zaangażowanie, nawet w tym przegranym finale w Rzymie z Sharapovą. Stosur może zajść daleko, ale turnieju nie wygra.

Maria Sharapova – Rosjanka ma swoim koncie trzy tytułu GS-owskie – wszystkie w rożnych turniejach, ale nie ma tam Rolanda Garrosa. Wniosek jest oczywisty – Marysia walczy o Karierowego Wielkiego Szlema. Ona nigdy nie była mistrzynią tej nawierzchni, ale psychę zawsze miała mocną. Nie zdziwię się jeśli ona to wszystko wygra, zresztą buki także umieszczają ją jako jedną z najpoważniejszych kandydatek do tytułu.

Petra Kvitova– co prawda wygrała w Madrycie, ale tam nawierzchnia czasem bardziej mi przypominała INDOOR HARD niż CLAY. Czeszka to duży talent (choć dla mnie jeszcze troszeczkę drewniana, ale bardzo młoda i wszystko jest do skorygowania). Kvitova dosyć szybko trafi w drabince na bardzo solidną na tej nawierzchni Cibulkovą i tu już może być duży problem.

Jest jeszcze kilka groźnych nazwisk. Zobaczymy jak będzie. Zeszłoroczny triumf Schiavone pokazał, że w WTA wiele może się zdarzyć. Najważniejsze chyba jest to, aby turniej stał na wysokim poziomie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
klemi 52

klemi

Użytkownik
Kudryavtseva - Halep [email protected] Betclic ✅
Halep zmniejszyła cycki jednak nie gra dużo lepiej niż w tamtym roku. Finał w Fes, QF w Auckland, 3R w AO to całkiem niezłe wyniki. Ostatnio forma jakby uciekła. Szybkie porażki z Dokic i Razzano. Alla to według mnie świetna przeciwniczka jak na pierwszą rundę dla Rumunki. Dostała lanie w Rzymie od Gjonei, w Strasburgu od Jovanovski. Obie panie spotkały się w tym roku w Fes i Halep była górą. Wygrała szybko 6-1, 6-2. Moga pojawic sie glosy ze nawierzchnia szybka, co jest atutem dl Kudryavtsevej. Dla mnie jednak powinno być dziś pewne zwyciestwo lepszej od Rosjanki na tej nawierzchni Halep.
Flipkens - Safarova [email protected] Betsson ✅
Safarova gra w tym sezonei bardzo dobrze. Swietne mecze z Gajdosova, Jankovic oraz przegrana po bardzo dobrym meczu z Azarenka w Madrycie pokazuja ze jest w dobrej formie. Flipkens pojechała w tym roku rowerem do domu w spotkaniu z Camerin, co jest powodem do wstydu. W Rzymie przegrała ze słabiutką Karin Knapp, ostatnio w Brukseli u siebie powalczyła z Peng, jednak to nie wystarczyło. Nie jest w tym sezonie w dobrej formie. Umiejetnosci tenisowe sa jak najbardziej po stronie leworecznej Czeszki.

Voracova Renata - Cornet Alize [email protected]
Pinnacle ✅
Francuzka nie gra w tym sezonie. Szczegolnie przegana z Costas-Moreira w Madrycie nie powinna napawać optymizmem. W zeszłym sezonie Cornet grała dużo lepiej SF f Fes, SF w Bad Gastein to bardzo dobre wyniki. Voracova w tamtym sezonie grała głownie w turniejach rangi ITF, kilka z nich wygrała, jednak w żadnym poważniejszych zawodach nie osiagnela dobrego wyniku. Dla mnie lepszą tenisistką jest zdecydowanie Cornet, tak jak w przypadku Halep dobrze, że trafiła w pierwszej rundzie na słabszą rywalkę, która jest jak najbardziej w jej zasięgu. Trybuny będą za Francuzką. Kurs 1.52 wg mnie warty gry.

Otrzymane punkty reputacji: +3
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Liga, Data i godzina: WTa french open singiel kobiet 22.05 13-00
Spotkanie: Peer- Martinez
Typ: 2-0
Kurs: 3,1
Bukmacher: expekt

Analiza
Już jutro w pierwszej rundzie turnieju wielkoszlemowego- rolland garros shahar peer rozstawiona w tym turnieju z numerem 19 zagra z Hiszpanka Martinez Sanchez. Hiszpanka to zawodniczka duzo lepiej radzaca sobie w grze deblowej. Martinez Sanchez duzo wieksze sukcesy osiaga w deblu niz w singlu. Dobrze radzi sobie przy siatce, preferuje jednak chyba szybsze nawierzchnie w grze singlowej. Hiszpanka nie jest rowniez ostatnio w swojej najwyzszej dyspozycji. Ostatnie trzy turnieje to porazki Hiszpanki w pierwszych rundach.
Rzym, Włochy, Europa
09/05-11 R64 Martinez Sanchez, Maria Jose vs. Makarova, Ekaterina 1:2 06 75 46
Madryt, Hiszpania, Europa
02/05-11 R64 Martinez Sanchez, Maria Jose vs. Li, Na 0:2 46 67
Stuttgart, Niemcy, Europa
19/04-11 R32 Martinez Sanchez, Maria Jose vs. Stosur, Samantha 0:2 57 16

W moim odczuciu Hiszpanka w obliczu swojej slabszej dyspozycji, moze skupic sie bardziej na grze deblowej w tym turnieju niz na grze w singla, w ktorym nie radzi sobie tak dobrze. Peer po udanym turnieju w Rzymie, gdzie dotarla do czolowej szesnastki, gdzie przegrala z pozniejsza triumfatorka zawodow Sharapova w Brukseli odpadla juz w pierwszej rundzie. Jednak w moim odczuciu Izraelka nieco odpuscila to spotkanie aby miec wiecej wypoczynku przed turniejem na kortach Rollanda Garrosa. Peer to zawodniczka majaca wiecej atutow po swojej stronie. Nie raz pokazala ze potrafi grac na korcie ziemnym. W singlu duzo wyzej stawiam umiejetnosci Shahar Peer i to ją typuje jako zwyciezczynie jutrzejszego spotkania.

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
dziś przede wszystkim live ale 2:0 (1.50) dla Goerges pograne. Niemka ostatnio w wysokiej dyspozycji, dobrze funkcjonuje serwis. Johansson regularna, ale ze słabym podaniem, różnica klasy pomiędzy nimi.

mesdved 27

mesdved

Użytkownik
✅ Peng S. - Paszek T. @ 1,25 - tenisistka pochodząca z Chin, mimo że ostatnie turnieje nie może zaliczyć do zbyt udanych to w ostatnim doszła, aż do finału w którym w dosyć wyrównanym pojedynku przegrała z numerem 1 WTA. Natomiast dla jej rywalki obecny sezon jest fatalny, kompletnie nie radzi sobie z grą na nawierzchni ziemnej. Peng po dość dobrym ostatnim turnieju powinna być na fali i spokojnie przejść pierwszą rundę RG 2011
✅ Scheepers C. - Kutuzova V. @ 1,3 - ten pojedynek wybrałem przede wszystkim ze względu na Kutuzovą, która wróciwszy po kontuzji nie prezentuje sobą niski poziom sportowy. Przegrywa w kwalifikacjach lub pierwszych rundach, nie jest w stanie ugrać większej ilości setów, czy gemów. Dlatego, mimo również dość średnich rezultatów zawodniczki z RPA, która jednak przechodziła ostatnio dość gładko pierwsze rundy (poza ostatnim przed RG turniejem), powinna ona spokojnie wyjść zwycięsko z tej rywalizacji.

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Begu vs Rezai 1 @1,8

Begu utalentowana, ten sezon bardzo udany, bilans na mączce 20-4. Pokonała m.in. Zakopalova, Kuznetsova. Dobry serwis, świetny forhend. Oburęczny bh pewny, potrafi zwolnić tempo. Jeśli będzie dobrze prowadzona to myślę , że kiedyś będzie o Niej głośno. A Rezai? Totalnie w rozsypce. Bilans 5-10 w tym roku. Po perypetiach z ojcem-trenerem nie może się odnaleźć. Jak dla mnie trzeba łapać szybko bo kurs spada.

Otrzymane punkty reputacji: +8
kubuevil 77

kubuevil

Użytkownik
Kompletnie inaczej widzę ten mecz. Aż sie zdziwiłem patrząc na kursy na Rezai jest w betson 2,02. Chciałbym poznać opinie innych uzytkowników czemu tak wysoki jest kurs?
Przyznam, że Rezai widziałem pare razy i gra bardzo mocno, czesto na wielkim ryzyku czyli albo trafie w linie albo bedzie aut.
Poza tym gra u siebie więc chyba mobilizacja jest i sądze, że pierwszą rudne powinna przejść.

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
dziś przede wszystkim live ale 2:0 (1.50) dla Goerges pograne. Niemka ostatnio w wysokiej dyspozycji, dobrze funkcjonuje serwis. Johansson regularna, ale ze słabym podaniem, różnica klasy pomiędzy nimi.
6:1 6:4 ????
na jutro w turnieju kobiecym gram chyba tylko Schiavone (1.08) i Hantuchovą (1.13), mają słabiutkie rywalki z którymi nie będą miały najmniejszych problemów, a z wyższych kursów jak kogoś miał bym grać to Kerber (1.69), Barrois (1.57) i Watson (2.00).

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Źródło:
http://www.sport.pl/tenis/1,106703,9646022,Polacy_w_Paryzu__Dzis_gra_Radwanska__A_plecy_wciaz.html
No cóż, wyprzedając fakty:
Radwańska - Mayr-Achleitner 9,160
Radwańska - Mayr-Achleitner (+6,5) 2,040
1szy typ raczej luźno i dla szukania &quot;rozsądnej sensacji&quot; ale handicap moim zdaniem 6/10.
h2h 1:0 dla Agi - 1sza runda US Open &#39;09 2:0 (6:1 6:2)
Nie ma co szaleć. Z Mayr Aga powinna wygrać nawet bez jednej ręki. Ciekawiej szykuje się kolejny jej pojedynek, w którym może się zmierzyć z Niemką Barrois.

cobynie 277

cobynie

Użytkownik
Dwa typy, w których można by szukać niespodzianki poprzez ostatnie krecze faworytek, to bardziej typy na przegraną tych lepszych, niż na wygrane słabszych ;) :
1) Azarenka - Hlavackova ---&gt; Białorusinka zeszła z kortu 13.05 w Rzymie - odnowiona kontuzja łokcia. Poważna sprawa, także jeżeli jest coś na rzeczy to duża szansa, że Victoria nie dotrwa końca meczu. Raz ze sobą zawodniczki grały i było to w tym roku w AO, Czeszka przegrała po walce 4-6, 4-6. Także kto wie a kurs na Hlavackovą 11,00 - 12,00 !! :grin:
2) Bartoli - Tatishvili ---&gt; Bartoli dwa dni temu poddała mecz finałowy w Brukseli. Wg mnie jakaś kontuzja związana z udem, bądź z pachwiną bo tak została obwiązana :razz: ale pewności nie mam bo nigdzie informacji nie widziałem. Także bardzo świeża kontuzja i jeżeli jest ona poważniejsza to Marion nie będzie biegała, a swój tenis opiera na tym elemencie. Typ na Gruzinkę 4,14 - 4,25 ????
Ciekawym typem po kursie 1,75 wydaje się być Govortsova, ktora przeszła przez kwalifikacje. Białorusinka gra z Węgierką Szavay, która nie jest w swojej najwyższej formie, dodatkowo w Madrycie nie wyszła na kort w drugiej rundzie i później w następnym turnieju w Brukseli kreczując w pierwszej rundzie!!

J 22

junior1317

Użytkownik
Panowie porozmawiajmy o zakończonych spotkaniach. Po raz kolejny WTA pokazało jak bardzo jest nieobliczalne. Mecz Errani - Michale. Wydawało się, że pierwszy set gładko wygra Włoszka, prowadził 5-2 i 40-15. Później 5-3 i 40-15 i miała swój serwis i przegrała seta po tiebreaku. W drugim secie już Włoszka dominowała i wygrała 6-2. W 3 secie działy się cuda, Amerykanka prowadziła już 5-0, by później przegrać 6 kolejnych gemów. Doszło do dwóch piłek meczowych dla Errani, która miała swój serwis.... i przegrała gema. Suma sumarum Włoszka wygrała, ale to był fascynujący pojedynek, szkoda że streama nie było. Po tym meczu mam postanowienie, nigdy więcej WTA bo mi pikawa wysiądzie! ????

haftus 140

haftus

Użytkownik
Źródło:
http://www.sport.pl/tenis/1,106703,9646022,Polacy_w_Paryzu__Dzis_gra_Radwanska__A_plecy_wciaz.html
No cóż, wyprzedając fakty:
Radwańska - Mayr-Achleitner 9,160
Radwańska - Mayr-Achleitner (+6,5) 2,040
1szy typ raczej luźno i dla szukania &quot;rozsądnej sensacji&quot; ale handicap moim zdaniem 6/10.
h2h 1:0 dla Agi - 1sza runda US Open &#39;09 2:0 (6:1 6:2)
Mimo tego bólu, Aga jest w dobrej formie i dziś na pewno nie odpadnie i graie tego jest stratą kasy.

Otrzymane punkty reputacji: +4
bukmacherace 59

bukmacherace

Użytkownik
Takie ciągłe pisanie o tym, jak to WTA jest nieprzewidywalne jest irytujące. Skoro ktoś ogląda tenis kobiecy to wie, że na palcach jednej ręki można policzyć zawodniczki, które utrzymują stabilną formę przez cały sezon. Dodatkowo potrafią grać na różnych nawierzchniach i mają własny styl, który nie determinuje gry, jak przeciwniczka pozwala. Jak w każdym sporcie, tak i tym kobiety są bardziej chimeryczne, a może po prostu mniej jest profesjonalistek, które godzinami wylewają poty na treningach. W ATP jest inaczej, bo oprócz rzeźników pokroju obecnie Rafy, czy Jokera reszta stawki jest mocno spłaszczona. Natomiast, co możesz powiedzieć Junior w takim razie o przegranej Berdycha z Robertem skoro piszesz, jak bardzo zaskoczył cię mecz między zawodniczkami spoza 30 WTA.
Odradzałbym grać przeciw Azarence, gdyż Białorusinka nawet nogą mogłaby wygrać z Hlavackovą, więc wcale nie musi być w najwyższej formie, by to uczynić. Co do niej, jak i Bartoli {która pokazała to dzisiaj} nikt nie bierze pod uwagę, że te krecze mogły wynikać z kalkulacji, że za chwilę rozpoczyna się ważniejszy RG. Weźcie pod uwagę, że nie wyjście na kort kończy się dla zawodnika karą finansową, jeśli w określonym czasie później zagra mecze. Natomiast wychodząc i kreczując nic nie ryzykuje, gdyż nikt nie sprawdza, czy kontuzja w trakcie meczu jest faktyczna, czy to tylko udawane bóle. Inaczej wielu zawodników kalkulowałoby i uciekało z pewnych obowiązkowych turniejów, by zdążyć grać tam gdzie chcą.
Buki jeszcze nie wystawiły handi na jutro, ale wstępnie wart ryzyka:
Makarova - Oprandi 2-0 2.5 Bet365
Generalnie widziałem obie w Rzymie, a Makarovą też w Madrycie. Rosjanka jest wprawdzie zawodniczką jednostronną i bez jakiś specjalnych predyspozycji do gry na mączce, ale ma dwa atuty mocne uderzenia plus świetny fh. A to daje jej możliwości ogrywania zawodniczek, które nie potrafią utrzymać mocnej wymiany. Wprawdzie psychicznie Makarova jakaś stabilna nie jest, ale wątpię by Włoszka była w stanie ją podłamać tak, jak Sharapova :] Stabilny serwis może dać spokojną wygraną w pierwszej rundzie. Zwłaszcza, że Oprandi może przeciwstawić się tylko bieganiną i przebijaniem na drugą stronę, a że nie jest to skuteczne pokazała już jej Hantuchova.

Otrzymane punkty reputacji: +2
komos84 182

komos84

Użytkownik
Mam pytanie do ekspertów kobiecego tenisa. Dotyczy ono reprezentantki gospodarzy niejakiej Caroline Garcia, która gra jutro z Ondraskovą. Wiem, że Czeszka ostatnio grała bardzo mało i źle, ale jakby nie było Francuzka ma niespełna 18 lat, 188 miejsce w rankingu obecnie. Ostatnio na szczeblu WTA grała styczniu. Napisałby ktoś coś więcej, bo nie widziałem Caroline Garcii w akcji nigdy.
p.s I proszę moderatora o nie kasowanie postu. Jak się na czymś znam to typuję (moje posty w dziale ATP), jak nie, to pytam jak wyżej.

bukmacherace 59

bukmacherace

Użytkownik
Caroline Garcia dziwnie faktycznie na nią poleciał kurs, może dlatego, że jest Francuzką, a może z powodu ogrania niespodziewanego Lepchenki w AO w pierwszej rundzie, ale to był, jak dla mnie przypadek, bo potem przegrała z równie przeciętną Mortią. Jeszcze w styczniu Garcia pałętała się po turniejach juniorskich, których też nie wygrywała wcale. Marzec, kwiecień to małe turnieje pula 25 tys. z ciekawszych meczów wygrała z McHale, czy Czink, ale już później pierwsze rundy w bogatszych i lepiej obsadzonych turniejach w Saint-Gaudens, czy Cagnes-sur-mer czyli w dupę z Pivovarovą i Dolonts. Generalnie pamiętam ją z AO, bo potem nie dane mi było ją oglądać. Dwuręczny, przeciętny bh, nierobiące wrażenia siłą serwisy, grany czasami z pod siebie fh, średnia praca nóg, sporo jeszcze do nauki, ale zwrotna, wybiegana.
Natomiast nie przeceniałbym jej, gdyż chyba wielu nie docenia Ondraskovej. To zawodniczka doświadczona, choć bez nadmiernych sukcesów, ale na koncie wiele wygranych turniejów mniejszej rangi właśnie na clayu {16 wygranych na clayu ITF}. Pamięta czasy Hingis. Serwis prosty głównie na środek, na ciało, ale stabilny. Poruszanie po korcie przeciętne, za szybka nie jest, ale porusza się nie najgorzej, całkiem dobra praca nóg, gorzej z nadgarstkiem. Dobry fh po linii, dwuręczny bh defensywny, ale na clayu ujdzie. W grze kątowej przeciętna, ale potrafi zagrać dobre kończące zagranie ze słabo odegranej piłki. Dwukrotnie druga runda RG.

mesdved 27

mesdved

Użytkownik
PETKOVIC A. – Jovanovski B. = Jest to typowe spotkanie zawodniczki na fali z zawodniczka o głębokim załamaniu formy. Niemka wygrała ostatni turniej WTA poprzedzający RG, natomiast jej rywalka w ostatnim okresie zalicza nieustannie serie porażek z nisko notowanymi przeciwnikami.
GAJDOSOVA J. - Razzano V. = Gdyby nie fakt, że turniej odbywa się we Francji, zawodniczka gospodarzy nie miała by najmniejszych szans, a tak publiczność może jej nieznacznie pomóc. Lecz o tym, że zdecydowaną faworytką jest Rosjanka, przemawiają jej ostatnie wyniki (systematycznie przechodzi kolejne rundy turniejach). Natomiast jej rywalka przegrywa z rywalkami, z którymi w normalnych okolicznościach powinna wygrać bez problemu. Znacząca zwyżka formy na kortach ziemnych powinna dać o sobie znać również podczas RG.

K 165

karol666

Użytkownik
Yanina Wickmayer - Monica Niculescu 1 1.50
Według mnie Wickmayer jest zdecydowaną faworytką. Całkiem spory kurs, ale to dlatego, że ostatnio kreczowała. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że belgijka odpadnie w I rundzie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom