>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

robson United xD - świat sportu i typów bukmacherskich

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Kupon #23
⚽Milan - Roma Typ : Obie strzelą ? TAK @ 1,65⛔0:1
⚽Villareal - Mallorca Typ : Villareal @ 1,58✅3:1
AKO KURS : 2,61 Tobet
STAWKA 2/10
STRATA -2

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
WOLFSBURG - HOFFENHEIM
Typ : Over 2,5gola @ 1,980 Pinnacle✅2:2 Po takim kursie nie zagrac overa w meczu Wolfsburga z Hoffenheim byłoby chyba nierozsądnym krokiem. Bo kiedy gra Wolfsburg to bramki padają jak na zawołanie. Owszem coś tam zgrzyta na linii Dzeko - McLaren, ale to dalej klasowy gracz. Wraca Grafite, póki co na ławce. Jest Diego. Obrona popełniająca błędy w niektórych sytuacjach i naprzeciwko Wieśniaki z niezłym potencjalem ofensywnym. Ostatnio coś się maszynka Wolfsburga zacieła i nie strzela, ale dizsiaj licze na przelamanie i po takim kursie grzech nie spróbowac wg mnie;)
Kupon #24
⚽Wolfsburg - Hoffenheim Typ : Over 2,5gola @ 1,980✅2:2
AKO KURS : 1,980 Pinnacle
STAWKA 2/10

ZYSK +1,96

Otrzymane punkty reputacji: +6
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Tom Hilde - Anders Bardal
Typ : Hilde @ 1,60 Betsafe⛔35-10
Przyznam, że wczoraj też stawiałem identyczną pare. Ale troche się bałem jak sobie Hilde poradzi w pierwszej serii kiedy tak strasznie wiało z tyłu. No, ale sobie poradził. Widac u niego dobrą forme. Najlepszy z Norwegów obecnie. Bardal był za nim co prawda tylko 2pkt, ale dzisiaj może byc podobnie.
Simon Ammann - Andi Kofler
Typ : Kofler @ 1,45 Betsafe✅12-1
Niestety Simi nie umie poderwac swojej publiczności podczas tego weekendu. Skacze poprawnie, ale nie widac błysku. Kofler natomiast na przysłowiowym &quot;gazie&quot; rywalizuje o wygrane w każdym z konkursów. Licze, żę kolejny raz nie zawiedzie;)

Kupon #25
Hilde - Bardal Typ : Hilde @ 1,60 ⛔35-10
Ammann - Kofler Typ : Kofler @ 1,45✅12-1
AKO KURS : 2,32 Betsafe
STAWKA 2/10
STRATA -2

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
MARSYLIA - LYON
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,85 Tobet✅1:1
Obie ekipy z problemami w tyłach. W OM nie zagra Diawara, Azpiliquetta, Hilton, Mbia i E.Cisse. Lyon bez Crisa i Toulalana. Co za tym idzie opcją która najbardziej mi się spodobała na szlagier nad Sekwaną to Oba strzelą po atrakcyjnym jak dla mnie kursie. Po jednej stronie w wyśmienitej formie Lisandro do spółki z fenomenalnym Bastosem. Bodaj druga najlepsza lewa noga w Ligue1(tą pierwszą ma Nene z PSG, pokazał wczoraj m.in dlaczego;)) Co tu owijac w bawełne, ze względu na słabsze formacje defensywne spodziewam się świetnego widowiska okraszonego kilkoma bramkami. Niewiadomą przecież jest jak sprwoadzony w środku tygodnia spisze się Fanni. Również Kabore na prawej obronie to zagadka. Dla mnie BTS.
OM : Mandanda – Kaboré, Fanni, Heinze, Taiwo – Be.Cheyrou, Lucho – Rémy, Valbuena, Ayew – Gignac
OL : Lloris – Réveillère (ou Gassama), Diakhaté, Lovren, Cissokho – Gonalons, Makoun, Källström – Bastos, B.Gomis, Lisandro
Kupon #26
⚽Marsylia - Lyon Typ : Oba strzela ? TAK @ 1,85✅1:1
AKO KURS : 1,85 Tobet
STAWKA 3/10
ZYSK +2,55

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Tak jak sądziłem dzisiaj bardzo popularnymi typami są Lille i Lyon. Co do Lille to osobiście nie wsiadam do tego pociągu z kilku powodów. Pierwszy z powodów może nieco głupi i niezbyt zrozumiały, ale forma Lille i liczba wygranych meczów przez nich ostatnio spora. Grają naprawde dobrze, czy aby czasem zadyszka mała w nich nei wstąpiła ? Ponadto po drugie sądze, że murawa może nie nadawac się do grania ofensywnej i kombinacyjnej piłki co lubi grac zespól Lille. Ostatni ich mecz z Nancy przelożyli z powodu opadów śniegu, wczesniej w LE w meczu z Gent grali na dalekiej od ideału płycie. Tak sobie myślę, że dzisiaj może byc podobnie i murawa bardziej będzie pomagała zespołowi broniącemu się czyli St Etienne. Co za tym idzie cieżko będzie konstruowac akcje z przodu. Ponadto Zieloni ostatnio spuścili z tonu, Payet gra słabiej więc spróbuje tutaj undera.
VS LILLE - ST ETIENNE
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,952 Pinnacle✅ ------------------------------------ VS LYON - AUXERRE
Typ : Lyon @ 1,549 Pinnacle⛔
Co do grania na Lyon bym się raczej zgodził. Widac, że po słabym początku sezonu już się ockneli i teraz grają dobrze. W niedizele remis na Velodrome z Marsylią. Mecz był wyrównany, w wybornej formie jest Lisandro Lopez, który w ostatnich 8 meczach zdobył 8 goli. Auxerre sporo remisuje, już 10 krotnie w 18 kolejkach! Ponadto Auxerre bez Pedrettiego czyli najważniejszego ogniwa w zespole.
---------------------------------​
VS
BORDEAUX - RC LENS
Typ : Under 2,5gola @ 1,671 Pinnacle⛔
Żyrondyści w ostatnim czasie grają straszny antyfutbol. Ich potyczki z Rennes nie dało się wręcz oglądac. Kopanina po czołach z obu stron. Oba zespoły może stworzyły razem trzy okazje strzeleckie! Gra defensywna Bordo na dobrym poziomie, z przodu już nie ma kto dyrygowac. Nie ma napastnika takiego jak Chamakh. W Lens szwankuje atak. Najmniej strzelonych bramek tuż za Arles. Nawet średnio jednej na mecz nie strzelają bo w 17 kolejkach strzelili 15. Gorzej z obroną, ale Bordo też zawodzi w ofensywie więc tak sobie knuje, że dzisiaj padnie under. BORDEAUX : Carrasso - L. Sané, Fernando, Ciani, Trémoulinas - Diarra - Gouffran, Plasil, Wendel, Ben Khalfallah - Modeste LENS : Runje - Démont, Yahia, Chelle, Bédimo - Hermach, Keita - Akalé, Roudet, Boukari - Eduardo.

Kupon #27
⚽Lyon - Auxerre Typ : OL @ 1,52⛔1:1
⚽Bordeaux - Lens Typ : under2,5gola @ 1,62⛔2:2
AKO KURS : 2,46 Tobet
STAWKA 2,5/10
STRATA -2,5

Kupon #28
⚽Lille - St Etienne Typ : under2,5gola @ 1,952✅1:1
AKO 1,952 Pinnacle
STAWKA 1/10
ZYSK +0,952

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

FULHAM - WEST HAM
Typ : WHU x2 @ 1,962 Pinnacle ✅ 1:3 Nie są to tak medialne derby Londynu jak chociażby poniedziałkowe starcie Arsenalu z Chelsea, ale walki z pewnością tutaj nie zabraknie. Oba zespoły potrzebują punktów. Trener WHU Grant dostał już ultimatum więc każda kolejna starta pkt oznacza kłopoty. Ponadto patrząc statystycznie na ostatnie sezony ten kto w święta jest na ostatnim miejscu w tabeli temu nie udaje się utrzymac. Od tej niepisanej zasady byl tylko jeden wyjątek od kiedy powstała PremierLeague.
Wracajac jeszcze do tego, że walki w tym meczu nie zabraknie może potwierdzic statystyka, że w 13 ostatnich meczach pomiędzy oboma zespołami piłkarze zobaczyli 7 cz.kartek.
Wszyscy piszą o słabej dyspozycji West Hamu jakby nie widzieli o tym co wyprawia Fulham. Wcale tak lepiej się nie spisują, ale obraz ten jakby zamazują ciągłe remisy. Przynajmniej ja takie odnosze wrażenie. Fulham z trenerem, który nie wie jak wyciągnąc maxa z zespołu. Mark Hughes nie jest zbyt dobrym coachem wg mnie.
WHU mimo iż przegrywa to ma przebłyski dobrej gry. Ekipa złożona z ciekawych grajków. Parker boiskowy przywódca. Jeżeli Green nie zawali żadnej bramki to jestem dobrej myśli. Ponadto z Fulham na Craven Cottage grało im się całkiem nieźle w poprzednich spotkaniach. Owszem przed rokiem przegrali 2:3, ale wczesniejsze 7 potyczek to aż 6 wygranych WHU. Licze na pkt Młotów i to, że zaczną wkoncu uciekac spod topora.

Fulham (probable, 4-4-1-1): Schwarzer-Pantsil, Hughes, Hangeland, Salcido- Davies, Etuhu, Murphy, Dempsey- Gera-Dembele.

West Ham United (probable, 4-4-2): Green- Ben Haim, Tomkins, Upson, Gabbidon- Dyer, Spector, Parker, Barrera- Piquionne, Obinna.​
Kupon #29
⚽Fulham - West Ham Typ : X2 @ 1,962✅1:3
AKO KURS : 1,962 Pinnacle
STAWKA 3/10
ZYSK +2,886

Otrzymane punkty reputacji: +1
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
ASTON VILLA - TOTTENHAM
Typ : Obie strzelą ? TAK @ 1,68 Tobet✅
Najcięższy okres świąteczno-noworoczny czeka piłkarzy Aston Ville. A to z tego względu, że czekają ich mecze z Tottenhamem, ManCity i Chelsea! Tak więc teoretycnie gdzei mają szukac pkt jak nie na Villa Park w meczu z Tottenhamem. Bo przeciwko City i CFC zagrają away.
Tottenham wreszcie z Van der Vaartem, a skoro jest VdV to przejdą do ustawienia 4-4-1-1. Formacja ofensywna wygląda zabójczo więc coś powinni strzelic. AV pare problemów ze składem, ale już coraz bardziej stabilizuje sie ich sytuacja.
Z ciekawostek można zauważyc, że AV ostatni raz wygrała w Boxing Day w 2005r. Tottenham z kolei nie przegrał tego dnia meczu od 2003r.
Patrząc na mecz pod względem bukmacherskim to jeżeli miałbym typowac zwyciezce to bym bardziej w strone Kogutów się skłaniał, ale z racji, że to wcale nic pewnego bo AV na Villa Park potrafi napsuc krwi to poszukam obcji oba strzelą i to własnie zagram.

Aston Villa (probable, 4-4-1-1): Friedel- L Young, Clark, Collins, Warnock- Albrighton, Bannan, Hogg, Downing-A Young- Heskey.

Tottenham Hotspur (probable, 4-4-1-1): Gomes-Hutton, Bassong, Dawson, Assou-Ekotto- Lennon, Modric, Palacios, Bale- Van der Vaart- Defoe.

--------------------
VS
NEWCASTLE - MAN CITY
Typ : ManCity @ 2,340 Pinnacle✅
Niezwykle ciekawie zapowiada się rywalizacja w tym meczu. City nie wykorzystało okazji na wskoczenie na fotel lidera w poniedziałkowym spotkaniu z Evertonem. Dostali szybko dwie bramki i potem nie poradzili sobie ze schowanym za podwójną gardą rywalem z Goodison Park.
Newcastle już z Collocinim i Williamsonem, ktorzy wracają po trzech meczach zawieszenia. Zatem tyły będą lepiej wyglądac gdyz nie będzie tam Sola Campbella.
City po meczu z Evertonem stracili Kolo Toure, który złapał dwie żólte kartki za faule taktyczne w odstępie kilku min co go automatycznie wykluczyło z tego spotkania. Strasznie obijany w tamtym meczu był też Zabaleta. Z Richardsem na środku zagra więc Kompany, dziwne, że The Telegraph nie przewiduje Nigela De Jonga w podstawowym składzie. Ale sądze, że to błąd z ich strony bo piłkarz odcierpiał już zawieszenie za kartki i sądze, że wyjdzie od początku. Zatem będziemy świadkami starcia Barton - De Jong, a to zwiastuje, że może byc naprawde ostro bo żaden z nich nie przebiera w środkach.
Nie wiem czy wszyscy widzieli jak Barton prowokował Torresa w meczu z LFC po jednym ze starc.

Co ciekawe oba zespoły mają na koncie najwięcej kartek z całej ligi no, ale jak się ma takich rzeźników jak Barton i De Jong to o kartki nie trudno. To właśnie bodaj De Jong w pierwszym meczu obu zespołów w tym sezonie złamał noge Ben Arfie. Zatem kości będą trzeszczały! Szukałem zakładów na liczbe kartek, ale w Tobet i Betsafe nic nie widze narazie. A powiem szczerze, że jak będzie ciekawa linia to przyjrze się temu zakładowi.

Zatem patrząc przez pryzmat tego kto to może wygrac bliżej mi do postawienia na The Citizens chociaż początkowo myślałem inaczej.
City są takim teamem, który jak pierwszy strzela gola to potem ciężko z nimi nawiązac walke i wygrac. Troche to we włoskim stylu, że tak powiem. Nie szukając daleko to z Evertonem stracili szybko bramke, rzucili się na rywala, który wszystko blokował na 6-10 metrze. Każdy strzał był blokowany, co z tego, że City zamknęli ich w polu karnym skoro za duzo z tego nie wynikało. Newcastle zagra bardziej ofensywnie. To więć może byc woda na młyn.
Zaglądając w historie to City nie przegrało ze Srokami ośmiu ostatnich meczów z czego 6 wygrali przy 2 remisach.
Co jeszcze ciekawe to Newcastle w drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia wygrało tylko 2 mecze z 16 jakie rozgrywali w PremierLeague!

Newcastle United w Boxing Day, lata Premier League:

2008/09 Wigan (w) porażka 1:2
2007/08 Wigan (w) porażka 0:1
2006/07 Bolton (w) porażka 1:2
2005/06 Liverpool (w) porażka 0:2
2004/05 Blackburn (w) remis 2:2
2003/04 Leicester (w) remis 1:1
2002/03 Bolton (w) porażka 3:4
2001/02 Middlesbrough (d) zwycięstwo 3:0
2000/01 Leeds (d) zwycięstwo 2:1
1999/00 Liverpool (d) remis 2:2
1998/99 Leeds (d) porażka 0:3
1997/98 Derby (w) porażka 0:1
1996/97 Blackburn (w) porażka 0:1
1995/96 brak meczu
1994/95 Leeds (w) remis 0:0
1993/94 brak meczu

Newcastle United (probable, 4-4-1-1): Krul- Simpson, Coloccini, Williamson, Jose Enrique- Barton, Guthrie, Tiote, Gutierrez- Nolan- Carroll.

Manchester City (probable, 4-4-1-1): Hart- Zabaleta, Richards, Kompany, Kolarov- Milner, Y Toure, Barry, Silva- Balotelli- Tevez.

Ponadto jeszcze Kylu88 przekonał mnie do Wolves, ale ja zagram znacznie bezpieczniej ten typ, tj w opcji DNB, a analiza -&gt; http://forum.bukmacherskie.com/f23/premier-league-19-kolejka-26-12-27-12-2010-a-52029.html#post2006920

Kupon #30
⚽Wolves - Wigan Typ : Wolves DNB @ 1,50⛔1:2
⚽AV - Tottenham Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,68✅1:2
AKO KURS : 2,52 Tobet
STAWKA 5/10
STRATA -5

Kupon #31
⚽Newcastle - ManCity Typ : City @ 2,320✅1:3
AKO KURS : 2,320 Pinnacle
STAWKA 2/10
ZYSK + 2,62

Otrzymane punkty reputacji: +2
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
BOLTON WANDERERS - WEST BROM
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,66 Betsafe ⛔
Kłusaki zaskakują bardzo pozytywnie. Kazdy kto śledzi Premiership to zauwazył, że grają ofensywną i ładną dla oka piłke. Ofensywna gra wiąże się zarazem ze słabszą grą w tyłach z czego Bolton słynął w poprzednich sezonach. W obecnych rozgrywkach już ich mecze ogląda się z większym zapałem bo dzieje się wiele. Bardzo dobrze spisuje się duet napastników Elmander - Kevin Davies.
West Brom to także ekipa grająca ofensywnie. Dośc powiedziec, że w ostatnich 15 meczach ligowych za każdym razem tracili przynajmniej bramke. Ostatnie czyste konto zachowali w 2 kolejce przeciwko Sunderlandowi kiedy wygrali 1:0 u siebie. Z kolei przełamac defensywy rywala nie udało im się w tym sezonie tylko trzy razy. Najpierw na Stamford Bridge gdzie przegrali 0:6 z Chelsea w 1 kolejce. Potem z ManCity u siebie ulegając 0:3 i następnie ze Stoke u siebie też przegrywająć 0:3.
Co ważne w kontekście tego starcia to do składu wraca Peter Odemwingie czyli najlepszy strzelec WBA.
Zatem skoro w meczach obu zespołów pada sporo bramek to licze, że w bezpośrednim starciu uda się im strzelic po przynajmniej jednej bramce :wink:
Bolton Wanderers (probable, 4-4-2): Jaaskelainen- Ricketts, Cahill, Knight, Robinson-Taylor, Muamba, Holden, Petrov- K Davies, Elmander.

West Bromwich Albion (probable, 4-5-1): Carson- Jara, Scharner, Tamas, Cech- Tchoyi, Dorrans, Morrison, Brunt, Thomas-Odemwingie.
Co do siaty to wydają się dwa &quot;pewniaki&quot;. Latina zdziwie się jak zgubi u siebie pkt z beznadziejną Yogą.
Cuneo może i nie będzie łatwo, ale licze, że wygrają bo ostatnio przegrali.
Takie marne przemyślenia napisałem też w dziale siatkówka.

Kupon #32

:siata:Marmi Lanza Werona - Cuneo Typ : Cuneo @ 1,32✅0:3
:siata:Latina - Yoga Forle Typ : Latina @ 1,20⛔1:3
⚽Bolton - WBA Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,66⛔2:0
AKO KURS : 2,63 Betsafe
STAWKA 2/10
STRATA -2

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Póki co zdecydowany na takiego singla.
VS
MANCHESTER CITY - ASTON VILLA
Typ : City -1 and -1,5 @ 2,100 Pinnacle✅4:0
City obecnie są nieporównywalnie lepsi od AV. AV nie dośc, że gra słabo to jeszcze w szatni ma niemiłą atmosfere, że się tak wyraże. Ma odejśc Ireland, który miał ciągnąc AV w tym sezonie.
City u siebie nie mogą się pochwalic za dobrym bilansem w tym sezonie więc z takim rywalem jak AV, która kiedy tylko opuszcza Villa Park to ma wielkie problemy powinni sobie poradzic. Kadrowo wygląda to dobrze. Wraca Kolo Toure z zawieszenia,ale wypadł Lescott więc na środku zostanie Kompany jak w meczu z Newcastle.
W AV problemy, wypadł Emile Heskey, ponadto pod dużym znakiem zapytania występ Ashleya Younga. Koleś robi róznice w zespole, a gdy nie gra to się robi straszny problem. A nawet z nim sądze iż AV za dużo nie zdziała dzisiaj. Ponadto na City od Manchester Stadium nie gra im się dobrze. Przegrywają tu dośc systematycznie. Dzisiaj nic nie wskazuje na to by było inaczej.

Manchester City (probable, 4-2-3-1): Hart- Zabaleta, K Toure, Kompany, Kolarov- De Jong, Barry- Milner, Y Toure, Silva- Tevez.

Aston Villa (probable, 4-4-1-1): Friedel- Lichaj, Cuellar, Collins, Warnock- Reo-Coker, Bannan, Hogg, Downing- Albrighton-Agbonlahor.

Kupon #33
⚽ManCity - AV Typ : City -1 and -1,5 @ 2,100✅4:0
AKO KURS : 2,100 Pinnacle
STAWKA 4/10
ZYSK +4,40

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
SUNDERLAND - BLACKPOOL
Typ : Sunderland @ 1,63 Tobet⛔0:2
Miałem grac na WBA, jednak lepszy wydał mi sie typ na Czarne Koty. Przeciwko MU miałem wrażenie, że oszczędzali swoje siły. Nie atakowali zbyt często. Teraz dodatkowo na mecz przeciwko Blackpool wraca kilku zawodników którzy nie mogli zagrac na Old Trafford jak Cattermole, Richardson czy Wellbeck. Z kolei Blackpool bez Charlie Adama, czyli swojego kapitana. Ponadto nie będzie Harewooda i bramkarza Gilksa.
Blackpool nie grali dawno żadnego meczu, mogli wypaśc z rytmu meczowego. Sunderland u siebie mocny więc licze na potwierdzenie tej tezy;)
Sunderland (probable, 4-4-2): Gordon- Onuoha, Ferdinand, Bramble, Bardsley- Henderson, Cattermole, Richardson, Welbeck- Bent, Gyan.
Blackpool (probable, 4-3-3): Kingson- Eardley, Cathcart, Evatt, Crainey- Grandin, Vaughan, Varney- Taylor-Fletcher- Campbell, Ormerod. + hokej od pewnego typera ;)
Kupon #34
⚽Sunderland - Blackpool Typ : Sunderland @ 1,63⛔0:2
:hokej:SKA St. Petersburg - Sparta Prague typ : Petersburg @ 1,35✅4:1
AKO KURS : 2,19 Tobet
STAWKA 3/10
STRATA -3

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Prawdopodobnie ostatnie typowanie w 2010roku.
Tom Hilde - Daiki Ito
Typ : Hilde @ 1,55 Betsafe
10-15 Obaj nie lubią tylnych wiatrów. Hilde w KO rywalizuje z Piklem , a Ito z Colloredo. Obaj pewnie przejdą dalej. Sądze, że stabilniejszymi skokami ostatnio popisuje się Hilde.
Manuel Fettner - Janne Ahonen (1seria KO)
Typ : Fettner @ 1,30 Betsafe
3-31 Doszło do tego, że Janne ląduje poza 30 systematycznie. Nawet to, że pięciokrotnie wygrywal TCS mu nie pomoże w dniu dzisiejszym wg mnie.
Fettner więcej niż solidnie, jest w stanie zająć miejsca w okolicach 10. Warto zauwazyc, że w treningach Fin skakał przy niemal bezwietrznych warunkach, a Fettner musiał się zmagac z 1m/s w plecy! A i tak skakał dalej. W kwalach to tylko udokumentował.
Martin Koch - Bjoern Einar Romoeren
Typ : Koch @ 1,50 Betsafe
7-27 Bjoern Einar Romoeren wyjątkowo nie lubi skoczni w Oberstdorfie. W ostatnich sezonach nie potrafił albo wejśc do konkursu głównego albo nie wchodził do 2 serii. Ostatni raz w serii finałowej skakał w sezonie 2006/07 i też zadnych rewelacji nie było bo 28 pozycja. Dalej to jest dla mnie skoczek nieprzewidywalny, który w każdej chwili może zepsuc swoją próbe. W treningach Koch też zdecydowanie lepszy od Norwega. W parach KO z Kochem rywalizował będzie Takeuchi, a z ROmoerenem potrafiący dobrze skoczyc Chedal więc może już po pierwszej serii będzie jasne kto będzie wyżej?

Kupon #35
▶Hilde - Ito Typ : Hilde @ 1,55✅10-15
▶Fettner - Ahonen(1seria KO) Typ : Fettner @ 1,30✅3-31
▶Koch - Romoeren Typ : Koch @ 1,50✅7-27
AKO KURS : 3,02 Betsafe
STAWKA 2/10
ZYSK +4,04

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
FC LIVERPOOL - WOLVES
Typ : LFC -1,5 @ 2,050 Pinnacle ⛔0:1
W poprzedniej kolejce liczyłem, że Wolves da rade i ugra coś z Wigan. Jednak tam znowu stracili szybko bramki co pomału staje się ich tradycją i z jakichkolwiek pkt wyszły nici. Wiekszych roszad w ich składzie się nie spodzeiwam.
LFC na Anfield jakoś sobie radzi i z czerwoną latarnią ligi powinien wygrac. Czołówki już nie dogonią, ale trzeba wywalczyc przecież miejsce chociażby w LE na przyszły rok. Wraca Gerrard, w sumie nie jest już to ten sam przywódca co dwa- trzy sezony temu, ale może przypomni sobie jak się gra z Torresem. Spodziewam się wygranej The Reds, wystarczy żeby zagrali na takim poziomie jak chociażby z AV to pokryją handi dośc gładko. Przynajmniej tego się spodziewam ;)
Ponadto statystyczne wyliczenia mówią tak :
- wygrali 13 z 14 meczów z Wolves na Anfield
- w 9 z ostatnich 11 zachowali czyste konto
- LFC od 309min nie stracił bramki na Anfield w meczu PremierLeague
- ponadto nie ma gorszego wyjazdowego teamu niż Wilki (0-1-7 bramki 5-17)
- The Reds z kolei z Hodgsonem na ławce u siebie sa mocni, bo Hodgson to trener własnego boiska. Wyjazdy to jego udręka. Wygrał bodaj z 18 meczów wyjazdowych w EPL! Stats nieoficjalna od razu mówie.

Liverpool: Reina-Johnson, Kyrgiakos, Skrtel, Konchesky-Maxi, Lucas, Gerrard, Kuyt- Ngog, Torres.

Wolves: Hennessey- Zubar, Stearman, Berra, Elokobi- Jarvis, Foley, Milijas, Hunt, Ward- Ebanks-Blake.

Kupon #36
⚽Liverpool - Wolves Typ : LFC -1,5 @ 2,050⛔0:1
AKO KURS 2,050 Pinnacle
STAWKA 3/10
STRATA -3

Otrzymane punkty reputacji: +5
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Tak wyglądał listopad dla przypomnienia.
LISTOPAD 2010r Kupony : 38 Wygrane✅22 Przegrane⛔16
Skutecznośc 58% Typy : 54 Trafione✅ 36 Nietrafione⛔18
Skuteczność 67% Stawki zainwestowane : 114 Stawki wygrane : 129,606 ZYSK ✅15,606 YIELD ✅13,69%

Plus jest, ale kilka kuponów mnie zgubiło, a zwłaszcza w ostatnim czasie najbardziej dał mi się we znaki zespół Wolverhampton. Liczyłem, że uporają się u siebie z Wigan, to przegrali tam po bezbarnej grze. Tymczasem gdy wczoraj nic nie wskazywało wg mnie na to, że powalczą na Anfield to oni się obudzili i zainkasowali komplet pkt.
Ogólnie to mogło byc lepiej z typowaniem, ale nie ma też powodów do narzekań. Poniżej dokładne statystyki.

GRUDZIEŃ 2010r Kupony : 36 Wygrane✅17 Przegrane⛔17 Zwroty▶2 Skutecznośc 50% Typy : 59 Trafione✅ 35 Nietrafione⛔20 Zwroty▶ 4
Skuteczność 59% Stawki zainwestowane : 83 Stawki wygrane : 89,37 ZYSK ✅6,37 YIELD ✅7,67%

Nowy Rok przyniesie ze sobą konkurs w Ga-Pa i kolejną dawke meczów w Premiership więc postaram się go zacząc pozytywnie ;)
Szczęśliwego Nowego 2011 Roku! ????

Otrzymane punkty reputacji: +6
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
STYCZEŃ 2011r
Zaczynamy tak jak obiecałem od Noworocznego konkursu w Ga-Pa.
Tom Hilde - Bjoern Einar Romoeren
Typ : Hilde @ 1,60 Betsafe⛔36-9 przez wiatr oczywiście.. Częstp stawiam przeciwko Romoerenowi,ale poporstu zawodzi w konkursach to jak mam czynic inaczej ? Hilde za to obecnie to najlepszy z Norwegów, dzisaij to udowodnił w kwalifikacjach gdzie przy obniżonej belce skoczył az 133,5m. Owszem Hilde będzie rywalizował w serii KO z Morgensternem, ale powinien wejśc jako Lucky Looser przy takiej formie. Romoeren z kolei z Austriakiem Thurnbichlerem w KO i jeżeli Thurnbicher będzie skakał tak jak dzisiaj to już na tej serii możemy pożegnac rekordziste świata w długości lotu! Bjoern Einar wyraźnie nie trafił z formą na TCS.
Martin Koch - Severin Freund
Typ : Koch @ 1,60 Betsafe✅10-42 W Oberstdorfie Freund jako najlepszy z Niemców był 6, Koch tuż za jego plecami na 7 pozycji. Patrząc jednak na pczynania na skoczni w Ga-Pa obu zawodników widac już spore różnice. Zaczynając od treningów gdzie Koch systematycznie powyżej 126m i miejsca w czołówce, ponadto w kwalach świetny skok na 131,5m i 4msc. Freundowi z kolei nie leży ta skocznia, albo jest tak strasznie nierówny. W pierwszej sesji treningowej ledwie 117m i 51msc, w drugiej już lepiej i 131,5m dało mu 5msc, ale Koch tuż za jego plecami. Z kolei kwalifikacje to następny nieudany skok Niemca i ledwo się zakwalifikował do konkursu, a los chciał, że skojarzył obu panów w serii KO. Licze na bardziej doświadczonego Austriaka, bo Severin wyraźnie skacze w kratke i chyba nie zaskoczy tak pozytywnie jak w Oberstdorfie.
Kupon #1
▶Hilde - Romoeren Typ : Hilde @ 1,60⛔36-9
▶Koch - Freund Typ : Koch @ 1,60✅10-42
AKO KURS : 2,56 Betsafe
STAWKA 2/10
STRATA -2

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
GLASGOW RANGERS - CELTIC GLASGOW
Typ : Rangers @ 2,04 Pinnacle⛔0:2 co robili Rangersi to szkoda gadac...
Celtic w tym meczu bez najlepszego strzelca w tym sezonie Garry Hoopera, zdobył on 8 bramek w SPL. Ponadto dwaj gracze tj Cha Du Ri i Ki Sung Yeung wylecieli na Puchar Azji. Ponadto zawieszenie Scotta Browna za kartki i urazy Olivera Kapo i Daryla Murphy. Dwaj Koreańczycy niedawno zapewnili Celton 3pkt w ogromnych męczarniach z StJohnstone kiedy w 91 i 93min strzelali gole.
Forma Celticu mówi tylko jedno, jest naprawde źle chociaż pozycja w tabeli tego nie odzwierciedla, ale Rangersi mają dwa mecze mniej rozegrane. Poza tym w ich składzie jest taka dwójka jak Kenny Miller i Vladimir Weiss. Oni robią znaczną różnice. The Boys obecnie może pomarzyc o takich graczach z błyskotliwością. Jest jeszcze trzeci tj Steven Naismith, ale jego gra pod znakiem zapytania bo w meczu 26.12 z Motherwell nabawił się drobnego urazu. Ponadto problemów personalnych nie ma żadnych.
Walka będzie to nie podlega wątpliwości, ale czy Celtic ma jakieś atuty w tym starciu w obecnej sytuacji ? Rangers (from): McGregor, Whittaker, Papac, Foster, Weir, Bougherra, Davis, McCulloch, Weiss, Naismith, Fleck, Miller, Kerkar, Wylde, Hutton, Webster, Beattie, Lafferty, Alexander.
Celtic (from): Forster, Wilson, Majstorovic, Rogne, Izaguirre, McCourt, Ledley, Kayal, Stokes, Forrest, McGinn, Ljungberg, Samaras, Juarez, Mulgrew, Crosas, Zaluska, Towell.
Drugą ciekawą opcją, która wobec indolencji strzeleckiej Celticu od razu się nasuwa to under2,5gola. Będą zapewne próbowali za wszelką cene się bronic. W ofensywie jest ubogo o czym wspomniałem.

Kupon #2
⚽Gl.Rangers - Celtic Typ; Rangers @ 2,04⛔0:2
AKO KURS : 2,04 Pinnacle
STAWKA 3/10
STRATA -3

Otrzymane punkty reputacji: +3
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
YOGA FORLE - ITAS DIATEC TRENTINO
Typ : Trento -2,5seta @ 1,800 Pinnacle ✅0:3
Hegemon Lega Pallavolo zagra z outsiderem tychże rozgrywek. Czy cokolwiek przemawia za Yogą w tym meczu zatem ? Wg mnie zdecydowanie nie, no chyba, że siatkarze Trento zabalowali ostro w Sylwestra;)
Za Nami 11 kolejek ligowych i Trento komplet zwyciestw, w jednym meczu stracili tylko punkt bo wygrali 3:2. Dla przeciwwagi Yoga 10 porażek i 1 wygrana w ostatniej kolejce z Latiną 3:1.
Patrze w historie i na 4 mecze wzajemne padał ten sam rezultat tj 3:0 dla Trentino.
Kadrowo nie trzeba za wiele pisac na ten temat, Trentino ma najlepszego obecnie na świecie siatkarza tj Juantorene. Reszta też nie zawodzi przecież, tworzą kolektyw, wygrywają co się da! Bla bla bla;)
Jutro składy raczej bez niespodzianek wyjściowe tj :
YOGA : Sintini rozegranie, Bellei atak, Kovacevic i Diachkov przyjęcie, Bovolenta i Oivanen środek, De Pandis libero
TRENTINO : Raphael (albo Żygadło), Stokr, Kaziyski, Juantorena, Birarelli, Leonardi, Bari na libero
Nawet jakbym się doszukiwał jakichś niuansów aby znaleśc coś co przemawia za Yogą w tym meczu to niestety nie widze... W dodatku przyznam, że kurs mnie pozytywnie zaskoczył bo różnica klas jest znaczna!
Ponadto Trento przegrało z Cuneo chociaż miało się im zrewanżowac więc teraz wyładują się na biednym zespole z powodu tamtej porażki. Dla mnie sprawa jest jasna, 3:0 dla Trentino ;)

Kupon #3
:siata:Yoga Forle - Itas Diatec Trentino Typ ; Trentino -2,5seta @ 1,800✅0:3
AKO KURS : 1,800 Pinnacle
STAWKA 4/10
ZYSK +3,20

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

CHELSEA LONYDN - ASTON VILLA
Typ : AV over0,5gola @ 2,100 Pinnacle✅3:3
Cfc w kryzysie to wie każdy. AV w sumei nie wiele lepiej. Skąd więc typ na to, że chociaż raz pokonają Petra Cecha? Z kilku względów :
-Na srodku para Terry - Bruma
- do gry wracają Heskey, Agbonlahor i Ashley Young
- Cfc owszem mało traci goli,ale wynik ten wyśrubowała sobie udanym początkiem, ostatnio tracą już hurtowo i niemal w kazdym meczu b ramki. Wyjątek ostatnie starcie z Boltonem.

Ponadto kurs zdecydowanie zachęca wg mnie, a lepsze to niż stawianie na Chelsea po marnym 1,25... Owszem z Boltonem już zagrali nieco lepiej bo stworzyli z 3-4 sytuacje kiedy w 1poł było dramatycznie z grą. Lampard kompletnie poza grą po powrocie po kontuzji. I zagadką jest jak spisze się dzisiaj Bruma, ostatnio jak brakowało Alexa i Ivanovica w meczu z Sunderlandem to na środku grał Paulo Ferreira i przypominam sobie jaki rajd wtedy zrobił środkowy obrońca Czarnych Kotów Onuoha :wink:

Chelsea: Cech- Bosingwa, Terry, Bruma, Cole- Lampard, Ramires, Essien- Malouda, Anelka, Drogba

AV : Friede- Lichaj, Collins, Cuellar, Warnoc- Albrighton, Petrov, Reo-Coker, Downing- Ashley Young, Agbonlahor.
Kupon #4
⚽Chelsea - AV Typ : AV over0,5gola @ 2,150✅3:3
AKO KURS : 2,150 Pinnacle
STAWKA 1,5/10
ZYSK +1,725

Otrzymane punkty reputacji: +4
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
TCS - Innsbruck HS -130m
Anders Jacobsen - Anders Bardal
Typ : Jacobsen @ 1,55 Betsafe✅15-17

Jacobsen w serii KO z Takeuchim, Bardal z Ahonenem. Pierwszy powinien przejsc bez problemów, a co zrobi Ahonen nie wiadomo + to, że Bardal obecnie jakby pikował w dół z formą sprawia, że widze w tej parze zwycięzce w osobie Jacobsena.
Vladimir Zografski - Anssi Koivuranta
Typ : Zografski @ 1,80 Betsafe⛔DSQ-26

Talent Bułgara eksplodował. Koivuranta to były kombinator norweski. Coś tam skacze ostatnio więcej niż poprawnie, ale 1 seria i rywalizacja z Austriakiem Haybeckiem i róznie może byc. ZOgrafski natomiast też z Austriakiem, ale w ogóle mi nie znanym Diethertem, patrząc na jego rezultaty w treningach problemów miec nie powinien. A wracając do meritum Zografski będzie gdzieś w okolicach miejsc 13-18 tak sądze, a Fin raczej nie powinien się do czołówki przebic, chociaż w treningach całkiem całkiem skakał.

Kupon #5
▶Jacobsen - Bardal Typ : Jacobsen @ 1,55✅15-17
▶Zografski - Koivuranta Typ : Zografski @ 1,80⛔DSQ-26
AKO @ 2,79 Betsafe
STAWKA 1,5/10
STRATA -1,5

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
FULHAM - WEST BROM
Typ : Over 2 and 2,5gola @ 1,971 Pinnacle ✅3:0
Fulham bez Schwarzera w bramce. Ponadto nie będzie Zamory, Stoora i Senderosa. Fulham wkońcu chciałoby wygrac kilka meczów bo ich bilans nie zachwyca i do tej pory ledwie 3 wygrane w sezonie to bardzo kiepsko. Wraca Dembele, będą też szybcy skrzydłowi Duff i Dempsey więc powinni atakowac by wygrac.
W zespole WBA zawieszony za kartki jest Tamas, ponadto kontuzje wykluczyły z gry Olssona i Reida. Gdzieniegdzie z powodu tych absencji da się wyczytac jak to tragicznie WBA jest osłabione. Moim zdaniem to mylne sugestie ludzi piszących te słowa. Ważne, że wraca Jara i przede wszystkim grac może Chris Brunt, a jak brakło go w meczu z Blackburn to nie miał kto rozdizelac piłek. Przeciwko MU zespół WBA zagrał dobre zawody, lecz wynik tego nie pokazuje bo przegrali 1:2,ale to oni dyktowali warunki gry, to oni mieli więcej dogodnych okazji na gole. W tym przestrzelony karniak Odemwingie. WBA to drużyna ofensywna więc i dizsiaj zapewne stworzą sobie kilka dogodnych okazji.
Podsumowując dlaczego więc over ? Brak Schwarzera+ ofensywny styl gry WBA przy gorszej defensywie (tylko raz zachowali czyste konto!) + atrakcyjny kurs = to, że jestem skłonny to kupic ;)
Fulham: Stockdale-Hangeland, Baird, Paintsil, Hughes- Etuhu, Duff, Murphy, Dempsey, Davies, Dembele

West Brom: Carson- Jara, Cech, Thomas, Scharner-Morrison, Brunt, Dorrans, Zuiverloon, Mulumbu- Odemwingie

Kupon #6
⚽Fulham - WBA Typ : Over2 and 2,5gola @ 1,971✅3:0
AKO KURS : 1,971 Pinnacle
STAWKA 2/10
ZYSK + 1,942

Otrzymane punkty reputacji: +1
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS ASTON VILLA - SUNDERLAND
Typ : AV @2,120 Pinnacle ⛔0:1
AV po bardzo trudnych meczach w okresie świąteczno noworocznym. Mieli bodaj najcięższy kalendarz patrząc teoretycznie. Za wiele nie ugrali bo 0:4 z City, 1:2 z Tottenhamem i 3:3 z Chelsea. Własnie ten ostatni mecz pozwala mi miec nadzieje, że AV się nie podłamie aż tak i z Sunderlandem powalczy o trzy oczka. Wkońcu gol strzelony na 3-3 w doliczonym czasie kiedy w kilka min wydawało się, że przegrają wygrany mecz jakąś motywacje wyzwala jednak. Bo gdyby to przegrali to wtedy by troche już mogli się podłamac. Sama gra na Stamford Bridge była naprawde optymistyczna. Nie bali się atakowac, ale z drugiej strony kto by się bał obecnej Chelsea...
Dobrze, że wrócił Ashley Young więc razem z Downingiem będą szarpali w ataku. Nie wiadomo co prawda co z Agbonlahorem bo meczu z Cheslea nie dokończył z powodu kontuzji, ale jak widac poniżej skysports przewiduje go do gry od początku.
Sunderland podobnie jak AV zresztą to zespół własnego boiska. O dziwo na wyjeździe wygrali z Chelsea tylko. AV u siebie mocna, dostali tutaj tylko od City i Tottenhamu. W Sunderlandzie pod znakiem zapytania występ Onuohy. Ponadto braknie Cattermole i Mensaha z waznych graczy.
Wierze poprostu, że AV na Villa Park jest w stanie przerwac wkońcu złą passe i pokonac Czarne Koty. Okazja ku temu doskonała wg mnie. AV : Friedel-Cuellar, Collins, Dunne, Clark- Downing, Petrov, Reo-Coker, Agbonlahor- A Young- Heskey.

Sunderland: Gordon- Bardsley, Bramble, Ferdinand, Richardson-Elmohamady, Henderson, Meyler, Malbranque- Bent, Welbeck.

Kupon #7
⚽Aston Villa - Sunderland Typ : AV @ 2,120⛔0:1
AKO KURS : 2,120 Pinnale
STAWKA 2/10
STRATA -2

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom