Spotkanie: MU - Inter [-1,5/+1,5]
Typ: 1
Kurs: 3.25
Buk:
Bet365
Analiza: Zasadnicze pytanie przed tym spotkaniem brzmi czy rzeczywiście uda się Interowi zagrać na 0-0 i rozstrzygnąć o awansie w dogrywce lub nawet w karnych, bo właśnie takie założenie taktyczne, podobno przyjął trener włochów. Byłoby to zapewne korzystne dla gości bo na wyspach gra się ostatnio co 3 dni więc można tu liczyć na zmęczenie a ruletka karnych zwiększyłaby marne szanse Interu.
Z doświadczenia wiem, że po meczu underowym zazwyczaj rewanż jest na over ale takimi ststystykami nie ma co się tu kierować... Jednak styl gry MU i wypowiedzi przedmeczowe skłaniają mnie do typowania na over w tym meczu. Skoro założenie jest że goście chcą przez 120 minut bronić częstochowy a gospodarz jest znany z ofensywnego i jakże skutecznego na własnym stadionie futbolu to scenariusz gry wydaje się być oczywisty. MU ostro ciśnie przez cały mecz a Inter liczy na cud.
Jakoś sobie nie wyobrażam by tak mocna ekipa jak MU mogła na własnym stadionie nie strzelić gola drużynie, która przez 90 minut muruje bramke.
Wtedy wiadomo że się Inter zerwie do odrabiania. Wyrwany z letargu przeprowadzi kilka mniej składnych akcji i prób nawiązania walki, które zapewne zaowocują kontrami. Nie można liczyć na to że gospodarze po pierwszej zdobytej bramce przejdą do obrony wyniku bo wystarczy przypadkowy gol i już przy 1-1 Inter awansuje. MU będzie oblegało bramkę gości do końca i jestem przekonany że osiągną pożądany efekt. Wynik 2-0 to minimum a osobiście nie zdziwię się z pogromu jaki zrobili The Redsi z Realem. Ciekawym typem jest też wygrana MU do zera lub 1/1. Jednak bezpieczniejszym wydaje mi się właśnie handicup.
Odnoście składów to Inter jedzie osłabiony a MU wręcz przeciwnie bo do składu wracają ważni gracze. Więcej się nad tym rozwodzić nie będę bo to ocena indywidualna graczy. Ten scenariusz wydaje mi się nieunikniony... Osobiście bardzo nie lubię MU, więc raczej w analizi jestem obiektywny. Kurs kusi, więc polecam bo dość pewny typ.