SPECJALNIE DLA WAS PRZEZ DWA TYGODNIE BEDE PISAL RELACJE Z TURNIEJU W SZWEDZKIM BASTAD, KTORY MAM PRZYJEMNOSC OGLADAC NA ZYWO ????
OSTRZEGAM, ZE ZAZWYCZAJ BEDE PISAL ZE SZWEDZKIEGO KOMPUTERA, W KTORYM NIE MA POLSKICH ZNAKOW. MAM NADZIEJE ZE WYBACZYCIE MI TO KALECTWO ????
Zaczynamy od 1 rundy kwalifikacji. Obchodzi ona zapewne tylko maly odsetek forumowiczow, ale moze komus sie przyda:
Giulia Gatto Monticone - Anna Brazhnikova 6:4 6:0
Wysoka Wloszka grala o wiele madrzej od swojej rywalki. Umiejetnie rozprowadzala pilke po korcie, umiala sie bronic, a takze wybrac odpowiedni moment do ataku. Mloda Szwedka jest na chwile obecna ´´Jezdzcem bez glowy´´. Probuje grac plasko z kazdej pilki jaka do niej nadlatuje, slabo reaguje na zmiane tempa gry, nie szuka nowych rozwiazan. Do tego zalamala sie po 1 secie.
Michaela Johansson - Marlot Meddens 1:6 6:3 6:1
Johansson zrobila na mnie jak najbardziej pozytywne wrazenie. Obie Panie lubia atakowac, lecz Szwedka potrafi dobic rywalke. Jezeli jedno uderzenie nie przynosi sukcesu, probuje innego rozwiazania. Holenderka z kolei nastawia sie na 1 strzal. Jesli okazuje sie niewypalem, zaczyna sie gubic.
Hanna Nooni - Emma Laine 7:6(5) 5:7 6:1
Nooni gra bardzo efektownie i kombinacyjnie. Multum skrutow, nie boi sie konczyc wolejem, mija najczesciej lobem. Czasami ponosi ja fantazja i sama wplatuje sie w tarapaty. Laine zdecydowanie przybrala na wadze, gorzej porusza sie po korcie, lewa reka nie jest juz dla niej tak wielkim atutem jak byla przed laty. W takiej dyspozycji nie ma czego szukac w pojedynkach z przecietnie zdolnymi rywalkami.
Heidi El Tabakh - Paulina Milosavljevic 6:1 6:3
Ciemnoskora Kanadyjka wygrala ten mecz sila. Od razu zepchnela rywalke do glebokiej defensywy i ani przez chwile nie bylo watpliwosci, ktora z nich zagra w 2 rundzie. Bardzo dobre 1 podanie w wykonaniu zwyciezczyni. Dla koneserow kobiecej urody - jaki ona ma fajny cycek :-D
Justine Ozga - Hanne Skak Jensen 7:6(6) 6:3
Niemka wygrala kortowym cwaniactwem i doswiadczeniem. Obronila kilka pilek setowych w 1 partii (a raczej dala je zepsuc rywalce), w TB wyszla na **6-3. Wtedy zepsula 3 banalne pilki, lecz po zmianie stron Jensen nie wytrzymala cisnienia i sama przegrala seta. W drugiej partii Dunka (stylem gry przypominajaca mi Sandre Zaniewska) miala 3:0. Wtedy Ozga wezwala lekarza, ktory wymasowal jej bolace niby plecy. Wytracila tym z rytmu bedaca na fali Dunke i wygrala kolejnych szesc gemow. Z taka asekuracyjna gra nie ma jednak czego tu szukac.
Irina Buryachok - Jennie Brobeck 6:2 6:1
Ukrainka lepsza o dwie klasy. Juz przed tym meczem obserwowala swoja potencjalna przeciwniczke w 3 rundzie. Rozmawiala z trenerem w swoim backhandzie, brzmialo to jak strach przed pilkami granymi wlasnie ta strona. Ciekaw jestem jak jest u niej z psychika, bo zadawala trenerowi tyle banalnych pytan, ze zaczalem sie zastanawiac czy to nie debiutujaca na tenisowej scenie juniorka. Na korcie pokazala silne podanie, umiejetnosc zmiany rytmow gry, przez rotowane balony, po plaskie, konczace uderzenia. Szwedka jest slaba i nic z niej nie bedzie.
Lilia Osterloh - Danielle Mills 6:0 6:2
Leworeczna Mills jest tak ladna, ze oddalbym jej wszystko. Wysoka, czarnoskora Amerykanka nie umie jednak poruszac sie po korcie. Znakomite warunki fizyczne wcale jej w tym nie pomagaja. Moglaby grac mocniej i nie zawsze przez srodek - moze wtedy z tego by cos bylo. Osterloh kontrolowala, ciezko powiedziec cokolwiek wiecej o jej wystepie. Jednak to z Mills poszedlbym na winko ????
Teodora Mircic - Mirjana Lucic 6:2 6:4
Lucic w parze z Hingis, wygrala kiedys AO. Jednak potem miala rozbrat w tenisem przez 7 lat. Efekty widac. Sila piekielna, gra strasznie plasko, jednak wiekszosc nie laduje w korcie. Jezeli jednak zacznie ktoregos dnia trafiac, bedzie ciezka do pokonania. Mircic nie przestraszyla sie szansy, grala tez mocno, ale o wiele dokladniej.
Yulia Fedossova - Federica Quercia 6:2 6:1
Quercia jest moim numerem dwa jesli chodzi o wieczorna kolacje. Tenisowo jest jednak o wiele nizej w rankingu. Fedossova jak zwykle - sila, sila i do przodu. Potwierdzila, ze ma bardzo mocny serwis. Quercia grala bez pomyslu, starala sie wygrac przebijaniem. A to bylo niemoliwe przy tej roznicy poziomow.
Reszte widzialem po trochu, wiec wnioski zostawie dla siebie.
P.S Jesli ktorys mod chce zmienic znaki na polskie - smialo ????
P.S.2 W razie pytan, prosb i innych spraw, piszcie privy :-|
Mam nadzieje, ze komus to sie przydalo.
Pozdro ze Szwecji ????
Edit/Prasa : Zacytuję smsa : Mills byś **** cały tydzień. Jest jednoznaczny. Mills jest moja;(