edyyy
Użytkownik
Tak a o młodzieży wszechpolskiej wiesz tyle ile przeczytałes w "koszernej"...tak własnie niech sobie tam idą...Polak z Polski ma sobie pójść?-zapomnij...mowie nie mieszaj w to religi,bo jest to osobny temat,ale ty z uporem maniaka dajesz w jeden deseń...nie szowinizm a nacjonalizm powinienes zobaczyc,ale widzisz to co jest dla ciebie wygodniejsze...Ja rozumiem ze w czasach modnej i wszechobecnej "tolerancji" jestem niewygodny dla twoich oczu...ale co zrobic..."tolerancja cnota ludzi bez przekonan"...
jeśli polaków nie wyrzucasz to czemu chcesz wyrzucić Polaka żyda? czy to nie Polak? urodziłeś się w Polsce, masz korzenie Polskie, nigdy nie wyjechałeś z Polski, to czemu do cholery nie jesteś polakiem tylko dlatego że wierzysz w coś innego co większość? mówisz "nie mieszaj w to religii" a sam to robisz... mówisz o żydach, a czym on się różni od innego człowieka? niczym! tylko wyznaniem! kim jest żyd? człowiekiem wyznającym Judaizm, więc nie mów żeby nie mieszać w to religii... i jeszcze jedno, czemu szufladkujesz ludzi po religii? tzn. mówiesz że żyd nie może być Polakiem? to napisz mi wg ciebie kim jest Polak...
i kto tak niby powiedział? Hitler? Stalin? w ogóle że ktoś tak powiedział to nie znaczy że trzeba się z tym zgadzać..."tolerancja cnota ludzi bez przekonan"