Witam,
mam do Was małe pytanie. Który z bukmacherów, lub które w swojej ofercie mają typy na to co w nazwie tematu, czyli "Ile turniejów wielkoszlemowych w roku 2013 wygra [...]". Przed sezonem często się to spotykało, ale teraz jakoś nie widać tego typu zakładów.
Pytam, gdyż zachowanie Djokovica w tym sezonie uświadcza mnie w przekonaniu, że jego jedynym celem na cały sezon 2013 jest zdobycie Wielkiego Szlema. Na początku roku zagrał dwa bardzo rozgrzewkowe turnieje, na których więcej się bawił, niż grał na poważnie. Potem wygrał AO. Po AO luzik, zagrał 1 mecz w DC dla Serbii, który wygrał a resztę roboty zostawił swoim partnerom z reprezentacji. Teraz gra w Dubaju, na pewno będzie także w IW oraz Miami. Wimbledon oraz USOpen wygrać potrafi, co już nam udowodnił. Pozostaje turniej, który uważany jest za niemożliwy do wygrania z powodu wiadomo kogo. Lecz jednak w 2013 roku mamy inne realia. Rafa wracający po kontuzji nie gra na swoim poziomie, a jeszcze nie miał okazji zagrać z żadnym z zawodników z czołówki. Tak więc co się stanie na RG? Cóż, jestem pewien, że Novak zrobi wszystko co w jego mocy i sięgnie po tyuł.
Dlatego pytam, gdzie i jaki kurs wystawiony jest na Djokovica tryumfującego we wszystkich czterech szlemach w 2013 roku.