takCzekam czekam i się nie doczekam a typy podać muszę. Przeciwnik zagrałczysty win Chorwacji więc ja gram ujemny HC na Chorwację. Dla mnie to 2 różne zakłady.
może. Jak Ty byś podał typ na win Czarnogóry dajmy na to -3, a on potem na win czysty, to byłby bład. Dla zobrazowania sytuacji warto sobie przedział narysować i zaznaczyćTo jak się tak już dopytujemy o szczegóły, to i ja się dołączę.
Co w sytuacji, jeśli ja wytypowałem win Czarnogóry, a mój rywal później podał typ na Czarnogórę +3? Można tak robić? Nie chodzi mi o donoszenie, tylko tak dla siebie pytam, bo to się może później przydać
Hmm no to nie widżę spójności w tym co piszesz adgstak
---------------
może. Jak Ty byś podał typ na win Czarnogóry dajmy na to -3, a on potem na win czysty, to byłby bład. Dla zobrazowania sytuacji warto sobie przedział narysować i zaznaczyć
Czyli odwrotną sytuację można tak ? Że X zagrał jako 1wszy czysty win a ja zagram jako drugi ujemy HC na tą samą drużynę ?może. Jak Ty byś podał typ na win Czarnogóry dajmy na to -3, a on potem na win czysty, to byłby bład. Dla zobrazowania sytuacji warto sobie przedział narysować i zaznaczyć
Dzięki - zasugerowałem się tym, że skoro w obu przypadkach jeśli wejdzie ten 'bardziej wymagający' typ (handicap ujemny/czysty win), to automatycznie wchodzi ten łatwiejszy (czysty win/dodatni handicap) i myślałem, że to może być w takim razie traktowane tak samo :razz:tak
może. Jak Ty byś podał typ na win Czarnogóry dajmy na to -3, a on potem na win czysty, to byłby bład. Dla zobrazowania sytuacji warto sobie przedział narysować i zaznaczyć
Chodzi o to, ze przechodzac dalej masz bilans 0, a jak podasz typy mozesz miec zarowno na plus jak i minus i wtedy by bylo sprawiedliwie... a bilans w razie awansu sie liczy z poprzednich rund.