Widzę, że zrobiło się niemałe zamieszanie, głównie przeze mnie
Fakt faktem, zdobyłem na czysto 1049 pkt. licząc -100 za powtórzenie typu na mecz
Chile -
Australia. Nie doliczono mi jednak punktów za skuteczność, które pozwoliłby zająć mi drugie miejsce.
@5xharoldx5 - piszesz o dwóch moich powtórzonych, faktycznie zdarzyło mi się powtórzenie w tym jednym spotkaniu, drugiego się nie mogę dopatrzeć.
Z drugiej strony typ powtórzony można traktować podobnie jak zwrot, przy obliczaniu ilości podanych typów oraz skuteczności. Wtedy nawet moja skuteczność wzrasta do poziomu ponad 75% i załapuje się na wyższy pułap. Chociaż to i tak nieistotne bo sprawa rozpruwa się w zakresie czterech punktów różnicy.
Osobiście zgadzam się z Haroldem. Doprecyzujmy w regulaminie jak traktować typ powtórzony przy rozliczaniu ilości i skuteczności, lecz wedle zasady Lex retro non agit nie można tego odnosić do zakończonego miesiąca.
Moim zdaniem propozycja dwóch drugich miejsc i podziału nagrody na pół jest najbardziej sprawiedliwym rozwiązaniem. Ostatecznie w
Typach Dnia głównie chodzi o wzajemną pomoc dla typujących i wskazywanie dobrych rozwiązań. Obaj robiliśmy to równie dobrze w miesiącu czerwcu. ????