>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pytania, propozycje, niezgodności

Status
Zamknięty.
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Musicie mi wszyscy wybaczyć za zwłokę z tabelą za czerwiec. W ostatni weekend czerwca wyjechałem na szybki relaks, a kiedy wróciłem musiałem oddać mój złom do serwisu, bo przepaliła się płyta główna, którą musieli ściągać z Azji.

Ale już mam, zabieram się do pracy i daję Wam słowo, że dziś wieczorem wstawię już końcową tabelę.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Żeby to wszystko w regulaminie było tak ładnie wytłumaczone co do każdego zdarzenia jakie mozna zagrac :/ W hokeju grałem to tam uwzględniają i dogrywke i karne, a to jest ten sam typ zakładu, więc powinno sie liczyc full, ale jak jest - nie wiem.

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
W piłce nożnej w Bet365 pod różnicą goli są jeszcze dwie inne opcje: bramkowy remis i brak gola, czyli z tego by wynikało, że liczy się tylko 90 minut. W hokeju na lodzie to co innego, tam się wszystko liczy z dogrywką lub karnymi.

L 6

lukaenha

Użytkownik
5xharoldx5 ***** się znasz a się wypowiadasz.. w hokeju na lodzie są albo zakłady dwudrogowe albo trzydrogowe. Tylko w przypadku dwudrogowych są wliczane karne + dogrywka. Co do piłki nożnej wszystkie zakłady na bramki, wyniki są tylko na 90min, chyba że bukmacher podał informację że wlicza karne + dogrywkę, a skoro stanleylevy sam nie wiem jaki to był zakład, to znaczy że nie było tam takowej informacji ????

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Na jedno wychodzi, bo to jest zakład o różnicę zwycięstwa, a nie na wynik 1x2 czy 1/2.
Rzeczywiście jest opcja remisu pod tym, więc odpada. Dzięki za wyjaśnienie.

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Żeby to wszystko w regulaminie było tak ładnie wytłumaczone co do każdego zdarzenia jakie mozna zagrac :/ W hokeju grałem to tam uwzględniają i dogrywke i karne, a to jest ten sam typ zakładu, więc powinno sie liczyc full, ale jak jest - nie wiem.
Ale wynik meczu to 1-1 i dopiero karne rozstrzygnęły o awansie. Jak dla mnie to typ rozliczony prawidłowo.

psotnick 966,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
W Regulaminie bukmachera bet365 wszystko jest dokładnie wytłumaczone i to wystarczy.
Piłka nożna 90 minut gry
Wszystkie rynki są oparte na wyniku na koniec wyznaczonych 90 minut gry, chyba że podano inaczej. Jest w to wliczany czas doliczony, ale nie jest wliczana dogrywka, czas przeznaczony na rzuty karne lub złoty gol.
Wyjątkiem od tej reguły są mecze towarzyskie, gdzie wszystkie rynki meczowe zostaną rozliczone na podstawie aktualnego wyniku po zakończeniu meczu (bez jakiejkolwiek dogrywki), niezależnie od tego, czy rozegrano pełne 90 minut, oraz mecze piłki plażowej, gdzie rynki zostają rozliczone na podstawie określonego, 36 minutowego czasu gry.
Skoro podajesz typ z oferty danego buka, to chyba jasne, że oprócz takiego czy innego kursu w grę wchodzą reguły tego buka i trzeba mieć tego świadomość. Podobnie jak w tenisie, jeden buk rozlicza krecze jako zwrot, a inny jako wygrana/przegrana i my rozliczamy typy tak jak podany przez usera buk.
My traktujemy was jak dorosłych ludzi i będziemy wdzięczny za to samo, nie wszystko trzeba pisać w regulaminach jak krowie na rowie, bo większość rzeczy rozumie się samo przez się. I tak jest własnie z tym typem. Gdybyś zagrał swój typ to byś się o tym przekonał naocznie.

Otrzymane punkty reputacji: +9
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Teraz jest pomyłka na moją korzyść, tzn. o ile dobrze liczę, to Daniel-7 łącznie powinien mieć 1149 punktów: 1049+100 za skuteczność.

Problem natomiast w tym jak rozliczyć jego ilość typów, gdyż oddał 10 z czego 2 były powtórzone, a na logikę to powtórzony typ nie powinien być liczony do ilości oddanych typów, czyli podobnie jak jest z kiepską analizą. Niestety nie ma w regulaminie wzmianki o tym jak wliczać powtórzony typ i można to zinterpretować na dwa sposoby- zaliczyć lub nie zaliczyć. Jaka by decyzja nie była, to dla któregoś z nas będzie krzydząca.

Moja propozycja jest taka- sytuacja jest wyjątkowa, więc może wyjątkowo dać nam obu drugie miejsce, a nagrodę podzielić po równo, tzn. po 75 zł dla obu? Dopiero potem niech do regulaminu zostanie wprowadzony dodatkowy punkt czy takie analizy się wliczają do ilości oddanych typów czy traktujemy je tak jakby ich nie było jak to ma miejsce w przypadku kiepskiej analizy.

daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Widzę, że zrobiło się niemałe zamieszanie, głównie przeze mnie ;)
Fakt faktem, zdobyłem na czysto 1049 pkt. licząc -100 za powtórzenie typu na mecz Chile - Australia. Nie doliczono mi jednak punktów za skuteczność, które pozwoliłby zająć mi drugie miejsce.
@5xharoldx5 - piszesz o dwóch moich powtórzonych, faktycznie zdarzyło mi się powtórzenie w tym jednym spotkaniu, drugiego się nie mogę dopatrzeć.
Z drugiej strony typ powtórzony można traktować podobnie jak zwrot, przy obliczaniu ilości podanych typów oraz skuteczności. Wtedy nawet moja skuteczność wzrasta do poziomu ponad 75% i załapuje się na wyższy pułap. Chociaż to i tak nieistotne bo sprawa rozpruwa się w zakresie czterech punktów różnicy.
Osobiście zgadzam się z Haroldem. Doprecyzujmy w regulaminie jak traktować typ powtórzony przy rozliczaniu ilości i skuteczności, lecz wedle zasady Lex retro non agit nie można tego odnosić do zakończonego miesiąca.
Moim zdaniem propozycja dwóch drugich miejsc i podziału nagrody na pół jest najbardziej sprawiedliwym rozwiązaniem. Ostatecznie w Typach Dnia głównie chodzi o wzajemną pomoc dla typujących i wskazywanie dobrych rozwiązań. Obaj robiliśmy to równie dobrze w miesiącu czerwcu. ????

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Widzę, że zrobiło się niemałe zamieszanie, głównie przeze mnie ;)
Fakt faktem, zdobyłem na czysto 1049 pkt. licząc -100 za powtórzenie typu na mecz Chile - Australia. Nie doliczono mi jednak punktów za skuteczność, które pozwoliłby zająć mi drugie miejsce.
@5xharoldx5 - piszesz o dwóch moich powtórzonych, faktycznie zdarzyło mi się powtórzenie w tym jednym spotkaniu, drugiego się nie mogę dopatrzeć.
Z drugiej strony typ powtórzony można traktować podobnie jak zwrot, przy obliczaniu ilości podanych typów oraz skuteczności. Wtedy nawet moja skuteczność wzrasta do poziomu ponad 75% i załapuje się na wyższy pułap. Chociaż to i tak nieistotne bo sprawa rozpruwa się w zakresie czterech punktów różnicy.
Osobiście zgadzam się z Haroldem. Doprecyzujmy w regulaminie jak traktować typ powtórzony przy rozliczaniu ilości i skuteczności, lecz wedle zasady Lex retro non agit nie można tego odnosić do zakończonego miesiąca.
Moim zdaniem propozycja dwóch drugich miejsc i podziału nagrody na pół jest najbardziej sprawiedliwym rozwiązaniem. Ostatecznie w Typach Dnia głównie chodzi o wzajemną pomoc dla typujących i wskazywanie dobrych rozwiązań. Obaj robiliśmy to równie dobrze w miesiącu czerwcu. ????
Powtórzenie było traktowane jako brak typu w poprzednich miesiącach , więc w praktyce nie powinno być Ciebie w tabeli za Czerwiec

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Z Psotnickiem ustaliliśmy, że przez moją sytuację z komputerem i brak drugiej tabeli w trakcie miesiąca wyjątkowo uznamy powtórzone typy Daniela-7. Gdyby wiedział wcześniej miałby szansę podać regulaminową liczbę typów. Fakt, nie policzyłem mu skuteczności, gdyż już sama sytuacja, że jest uwzględniony w tabeli jest dla niego dobrym rozwiązaniem.
Myślę, że najlepiej żeby obaj zainteresowani dogadali się ze sobą co zrobić w tym wypadku: doliczamy skuteczność Danielowi i on zajmuje 2 miejsce, zostawiamy jak jest albo obaj dzielą się nagrodą.

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Ja jestem za podziałem nagrody, jeśli Daniel-7 podtrzymuje to co wcześniej napisał, że również uważa takie rozwiązanie za najbardziej sprawiedliwe, to prosimy o podział nagrody, czyli po 75 zł.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom