Prosiłbym o korekte nazwy naszej drużyny.Pary 1/8
Alpaga Karton P - Czarna Perła M.
Motor Lubawa - GTW
KKS$RTS - Pędzące Kaczory
Seppuku - Eudezet
Zany$teleprzem - Łowcy Pejsów
Kaczory - Alko%Team
Wieczni Zwycięzcy - Kartowice Team
Lamery - Waleczne Serca
Gramy do 3 zwycięstw.Z racji,że teraz zostały drużyny,którym zależy na rywalizacji i nagrodach postanowiliśmy,że kolejki będą jednodniowe.Zależy nam też żeby konkurs nie trwał kolejne 3 miesiące.Typy można podawać do godziny 18:00.Druga kolejka w niedzielę 6 stycznia.
Kolega całą sytuacje ładnie opisał. Wszystko jest dobrze i tabelka jest poprawna.Dlatego, że macie błędy w temacie z wynikami:
Po pierwsze zmieniliście na walkowery wszystkie wyniki FC Destroyers (a walkowery powinny dotyczyć tylko II rundy - jak Ted wcześniej wspominał odnośnie tabel). Dlatego MGPW ma 34 pkt (zremisowali z nimi 3-3 w pierwszej rundzie), a Czarna Perła 35 pkt (mecz przegrali 0-2)
Po drugie w 9 kolejce macie podane:
FC Destroyers - GTW 0:0 walkowery
a powinno być:
FC Destroyers - GTW 0:3 walkower.
Dlatego GTW ma 36 pkt (a nie 34 pkt)
Jak to zmienicie, to kolejność w tabeli powinna się zgadzać...
Jeżeli w rywalizacji w 2 pierwszych poejydynkach padnie remis, wówczas wynik będzie 2-2 i 3 mecz będzie decydujący...w przypadku remisu dopisujemy do wyniku 1:1
Ja nie twierdzę, że powinniśmy zrezygnować z zasady do 3 zwycięstw, ale nie powinny remisy być traktowane na równi z wygranymi. Tym samym albo powinno zostać do 3 wygranych (remisy się nie liczą) - wówczas rywalizacja może trwać więcej niż 5 meczy. Albo tak jak proponowałem - wprowadzić punkty i rywalizacja kończy się najpóźniej po 5 meczach. Moim zdaniem złym pomysłem jest taki misz-masz - niby rywalizacja jest do 3 zwycięstw, ale remisy mają być traktowane jak zwycięstwa... W ten sposób, rywalizacja jest nie do 3 wygranych, a do 3 nieprzegranych spotkań...Według mnie powinno pozostać do tych 3 zwycięstw z tym że remisy nie powinny się liczyć, czyli że wygrywa ta drużyna która pierwsza wygra trzy razy bez względu na ilość remisów.
Czyli że może się zdarzyć że będzie nawet kilka kolejek między jakąś parą drużyn.
A to niby czemu koniec dyskusji?Bedzie tak jak jest, w przypadku remisu dopisuje sie do stanu 1:1
Przeciez w co drugim meczu nie bedzie padac remis.......
Koniec dyskusji
Do tego Regulamin mówi:W fazie play-off w przypadku remisu to przecież można rozegrać kolejny mecz, do momentu aż któraś z drużyn wygra np. 3-2.
Wprawdzie jest mowa, że ten punkt może ulec zmianie, ale raz, że dotyczy to części rozgrywek grupowych, a po drugie jakoś nigdzie nie było wzmianki o zmianie zasad z "do 3 wygranych" na "do 3 nieprzegranych"14. Każda drużyna w lidze powinna rozegrać 30 spotkań. Po tych pojedynkach po z lig wyjdzie 16 drużyn i rozgrywki będą prowadzone za zasadzie systemu pucharowego do 3 zwycięstw.
*Ten punkt może uleć zmianie w zależności od ilości drużyn i podziału na ligi