Nie bierzesz pod uwagę tego że ktoś może Ci pomóc np w "Dyskusjach..." w HP. Przecież tam ludzie zgłaszają się również z różnymi problemami, userzy którzy nie prowadzą tematów dają czasami dobre typy które potrafią uzasadnić czy choćby nawet ktoś podziękuje za wysłanie sms'a z wynikiem.Opcja dzięki powinna być tylko w działach z kuponami i działach z analizami spotkań.
Olo...Cygaro, ale w HP nie działa reputacja. Działała przez jakiś czas na początku, ale już od dawna nie działa.
Ale ktoś może pomóc w Dziale dla Poczatkujących, Kąciku ogólnobukmacherskim, w Systemach, w temacie z pytaniami w konkursie, sporo tego poza typami.
Olo...
Myślmy logicznie, OK? ;-)
Formalnie nie ma takiej opcji w HP ale...
Ja mam sporo punktów z HP. Wystarczy że jak ktoś Ci pomoże tam to klikasz jego nick -> pokaż więcej postów..., wybierasz pierwszy po za HP, dajesz 'dzięki' i w uzasadnieniu 'Dyskusje' 'dzięki za pomoc w hp' czy coś podobnego.
Chodzi o taką sytuację jaką przedstawia Bandeo, ktoś ma jeden post i to jeszcze 'z dupy' a punktów reputacji kilkanaście.
W żadnym wypadku, ale dalej nie wiem co kogo masz pretensje czy żal bo nie napisałeś.Nie wiem dlaczego to Cię tak boli, ale na początku również punkty reputacji nie były przyjęte z aprobatą userów, ale teraz można zauważyć, że spełniają swoją rolę bo ogranicza to ilość idiotycznych postów w temacie [ ogranicza, nie eliminuje ] typu ''dzięki Sałata za typ'', ''Sałata extra typ, masz coś na noc''.Co do rzetelności forumowicza to argumentem kulą w płot bo jak chcę pograć czyjś typ to również zaglądam w jego skuteczność poprzednich typów jak i patrzę gdzie działa na forum i wiem, że od Tracka wezmę sobie typ na noc, Cygeiro zawsze ma ciekawe spostrzeżenia dotyczące ligi polskiej, zaś Filipa konikiem jest siatkówka także po obserwacji forum można przyjrzeć kto się na tym zna i ewentualnie zaufać.Dlatego uważam, że pan QOZI odpowiedział lekceważąco oraz w taki sposób, aby mnie zgasić.
A skąd wiesz, że nie jest kontrolowane?Dla mnie jak coś jest odznaczane to powinno to być kontrolowane.
Pokaż mi takiego/takich „cwelów” co mają po 500 punktów reputacji a Twoim zdaniem są nierzetelnymi forumowiczami. Dawaj konkretny przykład – ja sprawdzę jego każdy przyznany punkt. Powiedz też dlaczego sądzisz, że to multikonta nabijają sobie punkty? Wszędzie zdarzają się odchylenia. Sam namierzyłem kilka takich przypadków. Podkreślę, kilka takich przypadków, na tysiące użytkowników. Co ciekawe takie multikonta co nabiły sobie tak punkty to były przypadki gdzie ktoś zyskał sobie ok. 20-70 punktów (skrajne dwa przypadki).to niedługo dojdzie do tego, że byle cwel z ulicy natrzaska sobie 500 reputacji, i nikt już nie będzie wiedział kto jest faktycznie dobrym i rzetelnym forumowiczem a kto dzieciakiem bez żadnej wiedzy, co swoje kompleksy leczy reputacją na forum. Bo niby skąd nowi na forum będą mieli wiedzieć, że nie należy na to zwracać uwagę czy też że punkty mogą być przyznawane w wyniku błędnego koła lub multikont?
Zdaje się, że nie bardzo orientujesz się w temacie. Posty w działach nietematycznych nie są naliczane, np. cały dział HP, konkursy. Więc jeśli ktoś chce mieć na tym liczniku większą liczbę postów musi napisać je w działach tematycznych. Jeśli próbuje pisać krótkie, bzdurne posty to modzi je usuwają.Bo posty można sobie napukać w nietematycznych działach a pkt reputacji w wyniku nadawania ich sobie samemu?
Opcja dzięki jest dostępna w działach, które coś wnoszą merytorycznego na forum. Poza tym można to też omijać tak jak napisał do cygeiro.Opcja dzięki powinna być tylko w działach z kuponami i działach z analizami spotkań.
Podkreślone, pogrubione, powiększone słowa to najlepsze podsumowanie tej dyskusji.Czasami jedno zdanie jest cenniejsze niż długa analiza gdzie większość to lanie wody i powtarzanie tego samego innymi słowy.
Nie da się dogodzić wszystkim, dla mnie np żenującym jest dopraszanie się o 'dzięki' w jakikolwiek sposób ale nic na to nie zaradzę, widać inni po prostu mają na to odmienne spojrzenie i w takim zdaniu "Taki kurs wszedł izzi i ani jednego dzięki " nie widzą nic żenującego.
Strasznie niektórych boli ta reputacja. Jest kilka takich osób, zgadajcie się i załóżcie kółko wzajemnej adoracji. Będziecie sobie na przemian codziennie klikać i za parę miesięcy przegonicie Sałatę i Filipa razem wziętych
Popieram w 100% , gdzies trzeba sie dowartosciowac , jak nie w realu to na necie chociaz można miec uznanie .Nie da się dogodzić wszystkim, dla mnie np żenującym jest dopraszanie się o 'dzięki' w jakikolwiek sposób ale nic na to nie zaradzę, widać inni po prostu mają na to odmienne spojrzenie i w takim zdaniu "Taki kurs wszedł izzi i ani jednego dzięki :?" nie widzą nic żenującego.
Możesz podać jakieś rzeczowe argumenty świadczące o tym, że ewentualne oszustwa przy reputacji mogą mieć/mają wpływ na utratę poziomu forum?Heh, i tyle na temat. Wytłumaczenie, że nie ma to znaczenia, że to komary itp. Takie rzeczy proponuję pisać na mniejszym, mniej popularnym forum. FB to jedyne zresztą forum, z którego korzystam, i to nieprzerwanie. Dlaczego? Bo jak dla mnie trzyma poziom, a nie chciałbym, aby je straciło. Tyle do powiedzenia w tym temacie.
Pokaż mi takiego/takich „cwelów” co mają po 500 punktów reputacji a Twoim zdaniem są nierzetelnymi forumowiczami. Dawaj konkretny przykład – ja sprawdzę jego każdy przyznany punkt.
Widzisz takiego kolesia reputacja 500, jednak analiza beznadziejna, zero przekonujących argumentów itp a mimo to bierzesz typ ?Na order czy reputację należy sobie zasłużyć, a nie chcę, aby obok mnie stał ktoś, kto sobie to "załatwił" podczas gdy ja zasłużyłem na to.
Przejrzyj sobie jego profil i tam wszystko sobie sprawdzisz czy jest dobrym i jak to napisałeś 'rzetelnym' forumowiczem. Wg. mnie płaczą ci co nie dostali pkt reputacji bo coś skleili w dziale/temacie ale może się mylę.Jak już ponownie piszę to jeszcze poproszę abyś podał określanych przez Ciebie "cwelów". Przyjrzymy się sprawie.
Przeczytaj dokładnie mój post, tam był czas PRZYSZŁY, "to niedługo dojdzie do tego, że byle cwel z ulicy natrzaska sobie 500 reputacji, i nikt już nie będzie wiedział kto jest faktycznie dobrym i rzetelnym forumowiczem a kto dzieciakiem bez żadnej wiedzy". Idąc dalej tym tokiem chyba idzie się domyślić, że jeszcze takiego nie ma. Dodatkowo chciałbym zwrócić Ci uwagę, abyś metaforycznie przeczytał tego posta. Chyba zbyt dosłownie do tego podszedłeś, nie sądzisz?
Przeciez to jest bardzo madrze napsiane i dobrze ze to napisal, bo Ty albo chronicznie chcesz uniknąć tego aby ktoś zielony nie wdupił dużo kasy na kimś z dużą reputacją, albo własnie ktoś Ci nie podziekował etc."Wg. mnie płaczą ci co nie dostali pkt reputacji bo coś skleili w dziale/temacie"
zachować dla siebie, dogryzać możesz w szkole/pracy, nie tutaj.
Ostatnio na forum spotkałem takie coś (potem w Hyde Park, Łapu-capu)(...) Podejrzewam, ze gdyby widzieli ze mam reputacje 2 czy 3 to i to by wyszydzili. (...) Tiaaa, jest grupa fanatykow, dobrych typerow, ktorzy maja sie juz za Boga, i zgn*oja wszystko, co tylko beda mogli. (...)
Szczerze powiedziawszy to jedyna taka sytuacja jaką znalazłem przez ponad rok czasu. Jednym słowem, bardzo nieźle. Jestem pozytywnie zaskoczony, że się pomyliłem co do punktacji. Tylko jedna taka sytuacja na tyle użytkowników i tyle czasu to naprawdę super wynik ???? Pozdrawiam.Napisał Ziarnoo ->
gdybys był taki kozak to mial byś trochę więcej punktów reputacji hahha a tu zaledwie 6.. no ale przecież fora pomyliłeś