krzysztof1985
Użytkownik
Bardzo dobre rozwiązanie moim skromnym zdaniem z tą reputacją z kilku względów. Promowane i nagradzane są jednostki aktywne, twórcze i pracowite. To nie sztuka wejść na forum luknąć 10 działów i pobrać typki od speców (bo niestety tak to chyba wygląda......).Uwzgledniajac opinie i sugestie, w systemie reputacji, zostala wprowadzona nastepujaca zmiana: ilosc uzytkownikow, ktorym nalezy przyznac punkty reputacji aby moc ponownie ocenic posta tego samego uzytkownika zostala zmniejszona do 2. Tlumaczac to na chlopski jezyk: dales punkty za posta uzutkownikowi "xyz123", zanim bedziesz mogl ponownie ocenic kolejnego posta uzytkownika "xyz123", musisz dac punkty 2 innym uzytkownikom. Dzienny limit podziekowan pozostal bez zmian i dalej wynosi 3.
System wprowadzi pewien sposób promocji. Mam pewną propozycję odnośnie tych punktów reputacji, mianowicie żeby co 6 miesięcy je kasować lub co 1 rok - wyjaśnię dlaczego. Wiemy wszyscy, że istnieje strefa zamknięta, można wprowadzić coś takiego, że jak ktoś ma reputację na poziomie dajmy na to 500 mógłby być wtajemniczony w zamknięty krąg.
A co do kasowania po 6-12 miesiącach, po prostu myślę że jakby non stop nabijać punkty to troszkę bez sensu, wydaje mi się, że dobry jest "okres ważności punktów" jeżeli w ciągu 0,5-1 roku user uzbiera tyle punktów to jakaś nagroda (jak program partnerski Pay Back czy inne) a po roku znów licznik od zera i staramy się znów.
Pozdro