kanonier0392
Forum VIP
Czas na I rundę Pucharu Polski, poniżej kursy. Zachęcam do analizowania spotkań.
W dzisiejszym meczu nie zagrają Krystian Kanarski, Jakub Cieciura, Mikołaj Skórnicki, Marcin Dziewulski, Michał Wróbel i wracający do formy po kontuzji Adrian Frańczak. Szansę dostaną zawodnicy, którzy mniej grają w lidze i Radosław Kardas, który do tej pory trenował z drugą drużyną.Spotkanie : MKS Kutno - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
Typ : 1
Kurs : 3.30
Buk : tobet
Analiza:
Piłkarze MKS Kutno staną przed szansą osiągnięcia historycznego sukcesu, jakim bez wątpienia byłby awans do 1/16 Pucharu Polski. Na ich drodze stanie pierwszoligowy KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. W ubiegłym sezonie kutnianie zdobyli okręgowy Puchar Polski i zakwalifikowali się do ogólnopolskich rozgrywek. W rundzie przedwstępnej podopieczni Pawła Ślęzaka trafili na spadkowicza z drugiej ligi wschodniej, Przebój Wolbrom i po dogrywce wygrali 1-0. W kolejnej rundzie „Miejscy” trafili na wolny los i bez gry awansowali dalej. W 1/32 PP zmierzą się z pierwszoligowym KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Ostrowianie po słabym starcie w I lidze (dwie porażki) powoli odbijają się od dna. Najpierw pokonali Dolcan Ząbki 1-0, a potem zremisowali z jednym z faworytów do awansu, Piastem Gliwice 0-0. Obecnie piłkarze prowadzenie przez Czesława Jakołcewicza zajmują 14. miejsce z dorobkiem 4 punktów. Oglądałem ostatni mecz MKSu z Ursusem Warszawa. Gospodarze wygrali 4-2 i było widać, że mają fajną drużynę. Jest młodziutki bramkarz który jeszcze popełnia głupie błędy, ale drużyna zaprezentowała się bardzo dobrze. Wiadomo na Puchar Polski zawodnicy z Kutna będą zmotywowani i dadzą z siebie 100% możliwości. Natomiast jeśli chodzi o ich przeciwników, to wyczytałem na nieoficjalnej stronie KSZO, że na ten mecz mają wystawić rezerwowy skład, bo jak twierdzą PP to niepotrzebny dodatek do ligowej codzienności. Jest zatem szansa aby awansować do kolejnej rundy w której zagrają drużyny z Ekstraklasy. Mam nadzieję, że gospodarzą uda się wyeliminować KSZO Ostrowiec.
Tak, zwłaszcza że Muraś w tym samym czasie będzie siedział na ławce Zawisza-Widzew :grin:Maciej Murawski
Chyba sobie coś pomyliłeś kolego nie mogę wkleić tutaj linka ale skopiuje cały artykuł co do tego spotkania.Tak, zwłaszcza że Muraś w tym samym czasie będzie siedział na ławce Zawisza-Widzew :grin:
O czym ty bredzisz??Jakim trenerem jest Murawski??O ile mi wiadomo jest ekspertem w stacjach Canal Plus stad też grał będzie w tej drużynie.Polecam zakupić dekoder Cyfry Plus ???? Lub proszę wskaż w którym chociaż sztabie szkoleniowym jest Maciej Murawski????Ale jak sobie to wyborazasz, ze trenera nie bedzie na meczu, bo kopie sobie w jakiejs nieprofesjonalnej druzynie? :E
To chyba oczywiste, że błąd popełnił Canal+, bo nie jest możliwe, żeby klub puścił trenera na mecz pieśni i tańca, skoro rozgrywa u siebie ważne spotkanie w PP. Wystarczy troszeczkę pomyśleć. ???? Pzd.Więc czemu nie ma nic na ten temat na oficjalnej stronie Zawiszy a na stronie Canal Plus jest przewidziany do składu???Czyżby zmiana trenera była na dniach??
To przecież gra drużyna niezrzeszona z ekipą "A Klasy' więc kto wystawia ten mecz do oferty dużo ryzykuje, bo trudno coś powiedzieć o tym na co stać te zespoły, tym bardziej C+Sport.orientuje sie ktos dlaczego w bahu nie ma mozliwosci obstawienia wszystkich meczow pucharu ?? chocby wlasnie canalu plus...
Wszystko pięknie wygląda na papierze, ale jak będzie na boisku? Większość panów to już "dziadki" kondycja może nie starczyć, dodatkową dochodzi zgranie, raczej w tym meczu w drużynie Canal+ będą decydować indywidualności... no chyba że panowie rzetelnie się przygotowywali do PP, w co wątpie, bo każdy ma na codzień inne obowiązki. Kosa Konstancin młode chłopaczki, wybiegani, zgrani i ograni, i mimo swojej Ligi A nie skreślałbym ich tak szybko. Myśle że w tym meczu najlepszą opcją jest over 2,5 lub obie strzelą. Wydaje mi się że zanosi się na mały teatrzyk Więc jak ktoś znajdzie u buka taką oferte ( bo ja narazie nigdzie jej nei znalazłem) to proszę o info.Za oficjalną stroną Canal+, w tym meczu mają wystąpić:
Andrzej Twarowski, Marcin Rosłoń, Rafał Dębiński, Tomasz Lipiński, Dariusz Motała, Mirosław Szymkowiak, Kazimierz Węgrzyn, Maciej Terlecki, Mariusz Śrutwa, Grzegorz Mielcarski, Jerzy Brzęczek, Maciej Szczęsny i jeszcze inni.
W obronie pewnie Rosłoń z Węgrzynem, w ataku Śrutwa z Mielcarskim ? w pomocy Szymkowiak, Twarowski, Dębiński... no zobaczymy.
Z jednej strony atuty za C+, a z drugiej młodzi z Kosa Konstancin mogą być lepiej wybiegani
http://www.canalplus.pl/sport-droga-do-pucharu-mecz-canalplus-sport-kosa-konstancin_33224To przecież gra drużyna niezrzeszona z ekipą "A Klasy' więc kto wystawia ten mecz do oferty dużo ryzykuje, bo trudno coś powiedzieć o tym na co stać te zespoły, tym bardziej C+Sport.
----------
Panowie rozgorzała tutaj dyskusja nt. tego czy zagra Maciej Murawski czy nie - w związku z tym usunąłem kilka postów. Otóż nie bardzo wiem skąd ta informacja się pojawiła - na oficjalnej stronie Canal+ nie ma żadnej informacji jakoby ta osoba/trener Zawiszy Bydgoszcz miał grać w tym meczu.