>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Puchar Narodów Afryki

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Już 20 Stycznia zacznie się wielkie widowisko sportowe !!! Puchar Narodów Afryki który w tym roku odbędzie się w Ghanie!! Na pewno nie zabraknie w tym turnieju emocji. Warto pamiętać że wystąpi tam w roli trenera Polak ! Jest nim Henryk Kasperczak który będzie próbował poprowadzić do triumfu reprezentację Senegalu. 2 lata temu najlepsi okazali się gospodarze tamtych zawodów Egipt. Jak będzie w tym roku ? Zapraszam do Analiz i komentarzy a już dziś zagłosuj w ankiecie kto będzie mistrzem ! Poniżej zamieszczam grupy składy pojawią się w terminie późniejszym :!:

Grupa A
Ghana
Gwinea
Namibia
Maroko
Grupa B
Nigeria
Wybrzeże kości słoniowej
Mali
Benin
Grupa C
Egipt
Kamerun
Zambia
Sudan

Grupa D
Tunezja
RPA
Angola
Senegal

CZY UDA SIĘ EGIPTOWI Obronić tytuł ?! Zapraszam jeszcze raz serdecznie do Analiz i komentarzy

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Jeżeli mogę to się wpisze , wg mnie faworytem będzie Wybrzeże Kości Słoniowej , drużyna w której składzie gra wiele świetnych piłkarzy , która na MŚ w Niemczech mogła zrobić niespodziankę. Pamietny polfinal dwa lata temu z Kamerunem pokzuje ze to nie sa ogorki tylko swietna druzyna.
Egipt moim zdaniem nie obroni trofeum.
Jak zwykle kibicuje też drużynie Maroka.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Nigeria :

Bramkarze: Austin Ejide (SC Bastia), Dele Aiyenugba (Bnei Yehuda, Izrael), Vincent Enyeama (Hapoel Tel Aviv).

Obrońcy: Rabiu Afolabi (FC Sochaux), Danny Shittu (Watford), Onyekachi Apam (OGC Nice), Obinna Nwaneri (FC Sion), Joseph Yobo (Everton), Ifeanyi Emeghara (Steaua Bukarest), Kingsley Udoh (Akwa United), Efe Ambrose (Kaduna United), Taye Taiwo (Olympique Marsylia).

Pomocnicy: Seyi Olofinjana (Wolverhampton Wanderers), Dickson Etuhu (Sunderland), Richard Eromoigbe (Levski Sofia), John Mikel Obi (Chelsea), Sani Kaita (Sparta Rotterdam), Onyekachi Okonkwo (FC Zurich), Yusuf Ayila (Dynamo Kijów), Lukman Haruna (Crystal Academy), Rabiu Ibrahim (Sporting Lizbona), Oladapo Olufemi (Boavista Porto).

Napastnicy: Nwankwo Kanu, John Utaka (Portsmouth), Osaze Odemwingie (Lokomotiv Moskwa), Mannaseh Ishiaku (MSV Duisburg), Ikechukwu Uche (Getafe), Yakubu Aiyegbeni (Everton), Ayodele Makinwa (SS Lazio), Obinna Nsofor (Chievo Verona), Obafemi Martins (Newcastle).

Wybrzeże KOści Słoniowej
Bramkarze:
Boubacar Barry (Lokeren, Belgia) Tiasse Kone (Africa Sports) Stephan Loboue (SpVgg Greuther Furth, Niemcy)

Obrońcy:
Athur Boka (VfB Stuttgart, Niemcy) Guy Demel (Hamburg SV, Niemcy) Constant Djakpa (Pandurii Targu Jiu, Rumunia) Emmanuel Eboue (Arsenal, Anglia) Steve Gohouri (Borussia Moenchengladbach, Niemcy) Abdoulaye Meite (Bolton Wanderers, Anglia) Kolo Toure (Arsenal, Anglia) Marc Zoro (Benfica, Portugalia)

Pomocnicy:
Emerse Fae (Reading, Anglia) Christian Koffi Ndri (Le Mans, Francja) Salomon Kalou (Chelsea, Anglia) Siaka Tiene (St Etienne, Francja) Gilles Yapi Yapo (Young Boys Berne, Szwajcaria) Gneri Yaya Toure (Barcelona, Hiszpania) Didier Zokora (Tottenham Hotspur, Anglia)

Napastnicy:
Aruna Dindane (Racing Lens, Francja) Amara Diane (Paris St Germain, Francja) Didier Drogba (Chelsea, Anglia) Abdelkader Keita (Olympique Lyon, Francja) Arouna Kone (Sevilla, Hiszpania) Bakary Kone (Nice, Francja) Gervais Yao Kouassi (Le Mans, Francja) Boubacar Sanogo (Werder Bremen, Niemcy)

NIESTETY Na Razie tyle składów jak będę miał więcej postaram się umieścić

lalo 36

lalo

Forum VIP
...
Mój głos poszedł na Nigerie. Dlaczego ? Myślę że takim składem powinni sobie poradzić z &quot;innymi czarnymi braćmi&quot; :jezora:
pozdROWienia ????

EDIT : Chociaż WKS także ma sporą szansę na wygraną ;)

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Ja jak zwykle całym sercem za Kamerunem jestem :]

PS. No to elegancko się zapowiada bo 20 to ferie będę miał już ???? Hmmm.. Powiem, że lubię Afrykańską piłkę ... Ładnie to wygląda nawet jak grają ;) Nie boją się &quot;huknąć&quot; z dystansu ani ostro wchodzić ... Styczeń zapowiada się smakowicie ... :p

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Mój głos oddałem na WKS a dlaczego ? bo należy im się ten tytuł , pamiętam ostatni mecz WKS - Kamerun i ciągle coś tam sobie Etoo z Drogba szeptał :jezora: Napewno wiele druzyn ma dorych utalentowanych graczy ale moim zdaniem WKS ich przewyższa , tylko zastanawiam sie w jakim stanie przyjadą na Puchar ? Bo wiadomo jeżeli grali cala pierwsza rundę to ciężko będzie o pełno świeżość , o i raczej nie daje żadnych szans Egiptowi na obronienie tytułu, ich gra mi sie nie podoba ;dWiadomo wtedy mieli własne boisko , a teraz już tak nie będzie.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
swoj typ takze oddalem na WKS bo sa ogolnie chyba najsilniejsi kadrowo a takie nazwiska jak Drogba znaja wszyscy na calym swiecie ;) oczywiscie w innych zespolach tez nie zabraknie gwiazd ale jesli WKS zagra to co na Mundialu 2006 w Niemczech to spokojnie powinni siegnac po puchar ????

Fajnie ze mecze Live na Eurosport beda ????

ted 12,8K

ted

Forum VIP
WKS jak dobrze mniemam maja najsilniejszy sklad pod wzgledem fizycznym, sa lepiej zbudowani i twardsi od innych afrykanskich druzyn ktore nie ujmujac tez sa b.silne.
Moim zdaniem ten Puchar bedzie wyrownany, duzo moga namieszac takie zespoly jak Zambia,Angola czy Sudan. Nie zapominajmy o Ghani,Senegalu,Tunezji,Maroko czy RPA

sutek 79

sutek

Forum VIP
W Afryce kilka reprezentacji jest naprawdę bardzo silnych chocby Wybrzeże Kości Słoniowej, Senegal, Nigeria, Tunezja, Kamerun czy Maroko. Ja osobiście oddałem głos na reprezentacji prowadzoną przez polskiego selekcjonera Henryka Kasperczaka czyli na zespół z Senegalu, na pewno piłkarzy z tego kraju czeka bardzo trudne zadanie ponieważ kilka reprezentacji ale Kasperczak wypowiadaj się że bardzo chce zdobyc to trofeum. Moim zdaniem czeka nas ciekawy turniej o miano najlepszej drużyny w Afryce, niech zwycięży najlepszy

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Uli Stielike, 53-letni niemiecki szkoleniowiec, na dwa tygodnie przed rozpoczęciem piłkarskiego Pucharu Narodów Afryki, zrezygnował z powodów osobistych z prowadzenia reprezentacji Wybrzeża Kości Słoniowej.
Stielike wrócił do Niemiec, gdzie w jednym ze szpitali na oddziale intensywnej terapii, w śpiączce znajduje się jego syn.
Następcą Niemca został 55-letni Gerard Gili.
WKS straciło swojego trenera jak myślicie, jak wpłynie to na drużynę ??

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Ted to żeś się wypowiedział ........ , Na pewno jakiś wpływ będzie miało ale jak wiadomo to są profesjonaliści trener ma ciężkie zadanie przed samym turniejem musi poprowadzić zespół ale miejmy nadzieje że dają radę.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
GHANA :
Bramkarze: R.Kingson (BirminghamC), S.Adjei (Ashdod,Israel), F.Dauda (Ashantigold)
Obrońcy: J.Pantsil (WestHam), N.K.Asare (Mechelon,Belgium), J.Mensah (Rennes), A.Illiasu (Saturn, Russia), H.Afful (AsanteKotoko), H.Sarpei (Leverkusen)
Pomocnicy: A.Annan (Start,Norway), E.Addo (Eindhoven), M.Essien (Chelsea), B.Kumodzi (Panionios), L.Kingston (Hearts), H.Draman (Loc Moscow), S.Muntari (Portsmouth), A.Ayew (Marseille), A.Barruso (Roma)
Napastnicy: A.Gyan (Udinese), B.Gyan (Saturn,Russia), J.Agogo (NottinghForest), Q.Owusu-Abeyie (CeltaVigo), K.Asamoah (LibertyPros)

GWINEA
Bramkarze: K.Camara (unattached), N.Diarso (SatelliteFC), N.Yattara (Couillet ,Belgium)
Obrońcy: D.Balde (Celtic), H.J.Balde (Reims), A.Camara (Rodez,France), I.Camara (LeMans), K.Constant (Toulouse), M.A.Diallo (Sivasspor), D.Jabi (Trabzonspor), O.Kalabane (Manisaspor), K.Zayatte (YBBern)
Pomocnicy: M.Cisse (Bursaspor), P.Feindouno (StEtienne), S.Johnson (Ismaili,Egypt), M.Sacko (Etoile Sahel,Tunisia), N.Soumah (CS Sfaxien,Tunisia), K.Sylla (Sivasspor)
Napastnicy: I.Bangoura (Dyn Kiev), K.Cisse (Verona), V.Correa (Cherbourg,France), F.Mansare (Toulouse), S.Youla (Lille)
MAROKO
Bramkarze: K.Fouhami (Raja), A.Bagui (MAS), N.Lamyaghri (Wydad)
Obrońcy: M.Bassir (Nancy), A.Chahiri (ElJadida), A.Ouaddou (Valenciennes), A.ElErbate (Dafra,UAE), J.Alioui (Sion), T.ElKarkouri (AlQatari,Qatar), B.ElKadouri (DynKiev), H.Mahdoufi (Metallist,Ukraine)
Pomocnicy: Y.Safri (Southampton), H.Kharja (Piacenza), A.Kissi (EnosisParalimini,Cyprus), A.Kabous (CSKA Sofia)
Napastnicy: Y.Hadji (Nancy), Y.Moukhtari (Duisburg), H.Aboucherouane (Esperance,Tunisia), M.Chamakh (Bordeaux), S.Alloudi (ElAin,UAE), T.Sektioui (Porto), B.ElMoubarki (Grenoble), M.Zerka (Nancy)
Namibii
Bramkarze: A.Mbaha (OrlandoPirates), A.Shiningayamwe (JomoCosmos,SA), A.Tjihonge (BlackLeopards,SA )
Obrońcy: M.Pienaar (Ramblers), F.April (Civics), G.Nakuta (BlueWaters), R.Gariseb (WitsU,SA), H.Toromba (BlackLeopards, SA), J.Baisako (Ramblers), M.Ngarizemo (CapeTown,SA)
Pomocnicy: Q.Jacobs (BryneFC), B.Brendell (Civics), A.Shatimuene (PremeiroAgosto,Angola), J.Ngatjizeko (Civics), O.Risser (Bonn,Germany), S.Plaatjies (JomoCosmos,SA), W.Kambonde (JomoCosmos,SA), C.Benjamin (Hamburg)
Napastnicy: M.Katupose (OshakatiCity), L.M.Swartbooi (PremeiroAgosto,Angola), R.Bester (ElevenArrows), J.Pineas (Ramblers), L.Kaimbi (JomoCosmos,SA)

peja 1

peja

Użytkownik
Ja oddałem swój głos na WKS wydaje mi się że Drogba i spółka mają bardzo ale to bardzo duże szanse na wygranie tego turnieju... a co do tego że WKS straciło swojego trenera... powiem tak : trener nie gra tylko pilkarze :p

PS. Gdzię będzie transmisja z tego turnieju ? Eurosport ?

makaveli23 643,8K

makaveli23

Użytkownik
Ja oddalem swoj glos na Ghane, maja ciekawy sklad a na kazdej pozycji maja lidera. Mysle ze Mensah(obrona),Essien i Muntari(pomoc) oraz Asamoah Gyan stworza fajne widowisko tak jak na mistrzostwach swiata gdzie Ghana grala jak rowny z rownym np. z Brazylia i pokoazala ze umie grac widowiskowo i efektownie! Teraz beda gospodarzami turnieju co bedzie dadatkowym argumentem zeby stawiac ich w roli &quot;lekkiego&quot; faworyta moim zdaniem.

sawas 27

sawas

Użytkownik
JA również zagłosowałem na Ghanę. Gospodarz to gospodarz. Miejsce na pudle mają na starcie, a myślę, że i w finale się znajdą.
Oprócz tego ciekawie może zagrać Gwinea choć jeszcze nie w meczu otwarcia.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Bardzo ciekawy mecz otwarcia nas czeka. Ghana to gospodarz, w szeregach tej reprezentacji jest wielu dobrych piłkarzy jak choby Essien, Gyan czy Appiah grają oni z Gwineą której grę powinien poprowadzic Pascal Feindouno i mają groźny atak Bangoura-Mansare-Youla. Ja w tym meczu niespodziewam się wielu goli, jest to mecz otwarcia, obie druzyny raczej będą szanowac piłkę bez morderczych ataków, kto wygra ? więcej szans na zwycięstwo w tym meczu ma chyba jednak Ghana

tbm 642

tbm

Forum VIP
Pamiętam jak kilka lat temu kiedy zaczynałem przygodę z bukmacherką odbywał się turniej o Puchar Narodów Afryki bodajże w Tunezji kiedy to gospodarze wygrali tamten turniej. Właśnie wtedy udało mi się zaliczyć pierwszą wygraną liczoną w setkach złotych ;P Ale już bez względu na to co było kiedyś także i teraz wezmę się za typowanie PNA.

Jeśli chodzi o typ na zwycięzcę to uważam, że grono kandydatów do mistrzostwa jest szerokie.. Jedni typują Ghanę, bo jednak fakt iż sa gospodarzem jest niewątpliwie ich sporym atutem. Moim zdaniem najsilniejszą kadrę ma zespół Wybrzeża Kości Słoniowej i obok Ghany to właśnie ta drużyna jest największym faworytem, ale ja tradycyjnie będę trzymał kciuki za Senegal Henryka Kasperczaka oraz za Faraonów z Egiptu, którzy będą probowali dokonać niezwykle trudnej sztuki obrony mistrzowskiego tytułu ;)

rudaszz 0

rudaszz

Użytkownik
Ja swój głos również postawie na GHANE jest naprawde mocną druzyną, która dotarła przecież aż do 1/8 Mistrzostw Świata w roku 2006
Bez wątpienia, jeśli chodzi o skład, uwagę należy zwrócić na najbardziej znanych reprezentantów Ghany: Michael Essien, Stephen Appiah, John Mensah, Asamoaha Gyan i Sulley Muntari, choć bez wątpienia i pozostali prezentują wysoki poziom.
Pełne zestawienie :

Bramkarze:
R.Kingson (BirminghamC), S.Adjei (Ashdod,Israel), F.Dauda (Ashantigold)
Obrońcy: J.Pantsil (WestHam), N.K.Asare (Mechelon,Belgium), J.Mensah (Rennes), A.Illiasu (Saturn, Russia), H.Afful (AsanteKotoko), H.Sarpei (Leverkusen)
Pomocnicy: A.Annan (Start,Norway), E.Addo (Eindhoven), M.Essien (Chelsea), B.Kumodzi (Panionios), L.Kingston (Hearts), H.Draman (Loc Moscow), S.Muntari (Portsmouth), A.Ayew (Marseille), A.Barruso (Roma)
Napastnicy: A.Gyan (Udinese), B.Gyan (Saturn,Russia), J.Agogo (NottinghForest), Q.Owusu-Abeyie (CeltaVigo), K.Asamoah (LibertyPros)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom