aka-shakal
Użytkownik
http://www.youtube.com/watch?v=BJbSxMt7oH8&feature=player_embeddedten turniej stoi na bardzo niskim poziomie
http://www.youtube.com/watch?v=BJbSxMt7oH8&feature=player_embeddedten turniej stoi na bardzo niskim poziomie
anglia.goal.plCisse i Ba wracają do Newcastle
Przedwczesne odpadnięcie Senegalu z Pucharu Narodów Afryki jest znakomitą wiadomością dla Newcastle United. Do klubu na środowe spotkanie Premier League przeciwko Blackburn wrócą już Demba Ba oraz Papiss Cisse.
Menedżer Alan Pardew spodziewał się, iż wspomniana dwójka zamelduje się na Wyspach dopiero w przyszłym miesiącu. Sensacyjne porażki z Zambią i Gwineą Równikową sprawiły jednak, iż Senegal nie przebrnął fazy grupowej.
Newcastle pod nieobecność swojego najlepszego strzelca, Demby Ba, zostało rozbite przez Fulham 5:2. Cisse, który został sprowadzony w tym miesiącu z niemieckiego Freiburga, nie zdążył jak dotąd zadebiutować w barwach zespołu z St. James’ Park.
Zalezy od podejscia Senegalu do meczu, niby Demba i Cisse wyjechali do Anglii, lecz sila ataku Senegalu jest taka, ze nie odczuja tych strat jest w koncu Sow i doswiadczony Niang. Co z tego, ze Senegal ma potencjal jak nie potrafia go wykorzystac. Libia ma jeszcze teoretyczne szanse na awans w przypadku zwyciestwa i porazki Zambii. Mecz ciezko do ocenienia Libia chce wygrac bo miec szanse na awans a Senegal nie chce sie skompromitowac, lepszym skladem dysponuje Senegal, ale czy to wykorzystaja pozostaje niewiadoma.ostatnio babka z buka przękręciła mi mecz nie zauważyłwm i pytam się was czy dajecie jakieś szanse Senegalowi z Libią
podajecie tu że zawodnicy wyjeżdzają do klubów
dzięki za każdą odpowiez do posta
sory, ale nie zgadzam się z typem. Botswana stawia popularny autobus, 10 zawodników za linią piłki i bronią rzucając długie podania na wysuniętego napastnika - nie pamiętam nazwiska teraz. Szczerze mówiąc nie bardzo kto ma strzelać dla debiutantów tego turnieju. Z Ghaną sytuacje bramkowe do policzenia na palcach jednej ręki, wrzutki i jakieś strzały rozpaczy, które lądowały na trybunach albo i nawet za stadionem...Botswana v GwineaJak pisałem wcześniej piłkarze na PNA zaczęli się rozkręcać i pada coraz więcej bramek. Po meczach drugiej kolejki w grupie D jeszcze wszystko będzie możliwe. Jednakże porażka w pierwszym sobotnim meczu bardzo skomplikuje sprawę awansu a przy niekorzystnym rezultacie w drugim meczu nawet dołączenie do Senegalu czy Maroka. Tak więc oba zespoły mają o co walczyć. "Zebry" dzielnie walczyli z Ghaną i były blisko sprawienia niespodzianki. Zabrakło im jednak ewidentnie doświadczenia na międzynarodowej arenie. Botswana jeszcze wiele musi się nauczyć i sądzę że z meczu na mecz będą grali lepiej w tym turnieju. Również Gwinea zaczęła grac lepiej po straconej bramce i wystarczyło trochę więcej skuteczności pod bramka Mali a tego meczu nie musieli przegrać. Teraz będą musieli ruszyć do ataku od początku, to oni są faworytami co chyba nie ułatwi im zadania. Na tym turnieju drużyny ewidentnie silniejsze mają duże problemy z wygrywaniem meczów. Do składu "Zebr" wraca Selolwane, który pauzował w pierwszym spotkaniu i powinien być dużym wzmocnieniem. Do tego Ramatlhakwane który rozegrał dobre zawody z Ghaną. Po drugiej stronie Feindouno, który chyba doświadczeniem na boiskach europejskich przerasta wszystkich graczy rywali razem wziętych. Tak więc zapowiada się ciekawe spotkanie. Jedni i drudzy będą musieli atakować bramkę rywali a jak pokazały wcześniejsze spotkania drugiej rundy możemy się spodziewać kilku bramek w tym pojedynku. Przy odrobinie szczęścia gracze Botswany powinni wygrać to spotkanie
Typ: over2,5
Kurs: 2,65
betsafe
Pięknie wszystko weszło,Gwinea wygrała 6-1,do przerwy prowadząc 4-1.Sędzia podarował Botswanie karnego i było 1-1 na początku,ale później to była róźnica kilku klas w grze obu ekip. Tak jak pisałem-Gwinea ma dobrze technicznie i fizycznie przygotowanych zawodników,którym zależy na dobrym wyniku.W ostatnim meczu zagrają z Ghaną. Czy o awans to się dopiero okaże,bo przed nami jeszcze dziś mecz Ghana-Mali ale tu nie podejmuję się typowania,bo obie ekipy niczym pozytywnym mnie nie zaskoczyły w 1 serii.Trzeba poczekać na rozwój wydarzeń i wtedy coś ugryźć z meczu Ghana-Gwinea. W pozostałych grupach w sumie już pozamiatane więc odradzam typowanie ostatniej kolejki..Ja już kilka słów o sobotnim meczu Gwinei z Botswaną. Gwinei,czyli tej drużyny która zrobiła na mnie najlepsze wrażenie w 1.kolejce mimo,że przegrała z Maili 0-1. Przegrała bo Mali wykorzystało jedyną okazję do strzelenia gola,natomiast sama była strasznie nieskuteczna. W kolejnym meczu spotkają się z bardzo słabą ekipą czyli Botswaną. Botswana tylko 0-1 z Ghaną,ale grając 30 minut z przewagą zawodnika nie byli w stanie oddać groźnego strzału nawet,zero pomysłu na grę. W meczu sobotnim na pewno to Gwinea będzie w posiadaniu piłki częściej,a Botswana postawi autobus i ewentualnie coś z kontry spróbuje zagrać. Gwinea natomiast dobrze przygotowana technicznie i fizycznie(walczyli z Mali do końca bardzo mocno). W zespole mamy kilku bardzo doświadczonych graczy jak Bobo Balde(36 lat) czy Pascal Feindouno(31 lat) jednak w pierwszym meczu wyróżnili się,według mnie,ci młodsi:Alhasanne Bangoura,Mamadou Bah i Ibrahima Traore. Sądzę,że w tym meczu wygrać może jedna ekipa dlatego moje typy to:
Gwinea win@1,90 Betsafe
Gwinea over 1,5@2,21 Betsson
Zamiast grać 1X można w Tobet zagrać Gwinee jako zwycięzce grupy po kursie 1.52. Niby niewiele te sześć setnych, ale wychodzi dokładnie na to samo. Jedyny szkopuł jest taki, że nie można łączyć z innymi spotkaniami, ale wg mnie warto - kurs zachęcający. Jestem niemalże przekonany, że padnie remis i zobaczymy typowy mecz przyjaźni, aczkolwiek lepiej się zabezpieczyć, gdyby gospodarze mieli ochotę na pokazanie jacy mocni są.Equatorial Gwinea - Zambia
Typ 1X
Kurs 1,46
Dzisiejszy mecz zadecyduje nie tylko o tym kto wyjdzie na pierwszym miejscu w grupie, lecz także kto zajmie drugie. W przypadku porażki Zambii, a zwycięstwa Libii(co najmniej trzybramkowa różnica, czyli jeśli Zambia strzeli bramkę, to Libia musi zdobyć 4), to właśnie Libia wyjdzie na drugim miejscu. Wydaję mi się, że mecz może być na styku i raczej nie będzie obfitował w bramki więc under 2.5 też jest rozsądne. Dobrze wiemy jak często wygląda gra na remis... Myślę, że Gwinea jest świadoma tego, że jedna sytuacja może ją kosztować utratę bramki i w przypadku gry na remis również utratę pierwszego miejsca w grupie, co poskutkuję najprawdopodobniej grą z WKS. Biorąc pod uwagę te fakty myślę, że najlepiej zagrać typ 1X lub dla lubiących większe ryzyko samo 1 :]