>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Puchar krajowy Puchar Ligi Angielskiej EFL Cup 2024/2025

lukas88 617,4K

lukas88

Forum VIP
Arsenal- Crystal Palace
Typ: obie strzelą
Kurs: 1,88

Superbet

Kanonierzy ze sporymi roszadami, z dużą stratą dla defensywy bo na ławce Sliba, Gabriel, Rice. Z przodu też zabraknie w wyjściowym składzie Saki, Martinellego czy Havertza ale są Jesus, Sterling czy Trossard. Goście z kolei w silnym zestawieniu bo są Sarr, Mateta i Eze czyli podstawowi zawodni. Goście ostatnio solidne wyniki w ofensywie bo 3 gole z Brighton, po dwa z AV, Wolves czy kolejny raz z AV.
Poza tym zaglądając w historie pojedynków na 10 ostatnich spotkań na Emirates 7- krotnie padał BTS.

Arsenal + BTS @ 3,80 Superbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1676
lukas88 617,4K

lukas88

Forum VIP
Southampton- Liverpool
Typ: BTS + over 2,5
Kurs: 1,72

Fortuna

Liverpool mocno porotowany bo nie ma w kadrze Diaza, Salaha, Robertsona, Van Dijka, Allisona, Szoboszlaia, Gravenbercha. W ofensywie mamy Gakpo, Nuneza i Eliotta, zatem przy Bednarku w defensywie Świętych bramki Liverpool będzie aplikował. Gospodarze mają z przodu kilku ciekawych grajków więc przy mocno rezerwowej defensywie The Reds powinni u siebie coś wsadzić.
Trzy tygodnie temu zespoły mierzyły się w lidze i gospodarze polegli 2-3. Liczę na równie wysoki wynik bramkowy z trafieniami z obu stron.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +940
ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Tottenham - M. United
Typ: obie strzelą i powyżej 2.5 gola @ 1.57
Typ: powyżej 3.5 gola @ 2.07
Wynik: 3:1
Betclic

Wczoraj w pucharze ładnie postrzelali i oby dzisiaj było podobnie.
Tottenham ostatnio w niezłej formie strzeleckiej. W meczu z Chelsea strzelili trzy gole. W ostatniej kolejce rozgromili Southampton 0:5. W świetnej formie jest Kulusevski, który trafił w trzech spotkaniach z rzędu. Gole dokładają do tego Son czy Maddison.
Mimo swoich problemów kadrowych ekipa gospodarzy w ofensywie wyglada całkiem, całkiem.​
W Tottenhamie Hotspur lista kontuzjowanych jest długa. Znajdują się na niej: Ben Davies, Cristian Romero, Wilson Odobert, Micky van de Ven, Mikey Moore, Richarlison i Guglielmo Vicario. Z powodu czerwonej kartki nie będzie mógł zagrać Rodrigo Bentancur.
United po ostatnich wygranych z pewnością wyjdzie na to spotkanie naładowany. Garnacho ma być przywrócony do składu. Rashford zima raczej zmieni klub, a więc na niego już był nie liczył.
United jest cały czas w fazie budowy, ale ostatnie mecz pokazał, że stawianie na młodych i ambitnych graczy może wyjść tylko trenerowi na dobre.
Liczę w tym spotkaniu na szybki gol, a co za tym idzie wymianę ciosów. Po obu stronach zawodnicy, którzy nie dość, ze są w stanie odmienić losy spotkania to potrafią wziąć ciężar gry na siebie.
Wczorajsze mecze nie zawiodły i oby dzisiaj było podobnie.

lukas88 lukas88 , a jak Ty to widzisz?

Przewidywane składy

Tottenham:
Forster – Spence, Dragusin, Gray, Porro – Sarr, Bissouma, Kulusevski – Son, Solanke, Johnson

Manchester United: Onana – Martinez, De Ligt, Maguire – Malacia, Mainoo, Casemiro, Amad – Garnacho, Fernandes – Zirkzee​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +577
lukas88 617,4K

lukas88

Forum VIP
Tottenham - M. United
Typ: obie strzelą i powyżej 2.5 gola @ 1.57
Typ: powyżej 3.5 gola @ 2.07
Wynik:
Betclic

Wczoraj w pucharze ładnie postrzelali i oby dzisiaj było podobnie.
Tottenham ostatnio w niezłej formie strzeleckiej. W meczu z Chelsea strzelili trzy gole. W ostatniej kolejce rozgromili Southampton 0:5. W świetnej formie jest Kulusevski, który trafił w trzech spotkaniach z rzędu. Gole dokładają do tego Son czy Maddison.
Mimo swoich problemów kadrowych ekipa gospodarzy w ofensywie wyglada całkiem, całkiem.​
W Tottenhamie Hotspur lista kontuzjowanych jest długa. Znajdują się na niej: Ben Davies, Cristian Romero, Wilson Odobert, Micky van de Ven, Mikey Moore, Richarlison i Guglielmo Vicario. Z powodu czerwonej kartki nie będzie mógł zagrać Rodrigo Bentancur.
United po ostatnich wygranych z pewnością wyjdzie na to spotkanie naładowany. Garnacho ma być przywrócony do składu. Rashford zima raczej zmieni klub, a więc na niego już był nie liczył.
United jest cały czas w fazie budowy, ale ostatnie mecz pokazał, że stawianie na młodych i ambitnych graczy może wyjść tylko trenerowi na dobre.
Liczę w tym spotkaniu na szybki gol, a co za tym idzie wymianę ciosów. Po obu stronach zawodnicy, którzy nie dość, ze są w stanie odmienić losy spotkania to potrafią wziąć ciężar gry na siebie.
Wczorajsze mecze nie zawiodły i oby dzisiaj było podobnie.

lukas88 lukas88 , a jak Ty to widzisz?

Przewidywane składy

Tottenham:
Forster – Spence, Dragusin, Gray, Porro – Sarr, Bissouma, Kulusevski – Son, Solanke, Johnson

Manchester United: Onana – Martinez, De Ligt, Maguire – Malacia, Mainoo, Casemiro, Amad – Garnacho, Fernandes – Zirkzee​
Na pierwszy rzut oka bramki powinny być. Planowałem coś ruszyć w kierunku Kogutów ale poczekam na wyjściowe "11".

lukas88 617,4K

lukas88

Forum VIP
Tottenham - M. United
Typ: over 11,5 RR
Kurs: 1,98
Fortuna

Spodziewam się ciekawego spotkania w ćwierćfinale pucharu EFL Cup, gdzie Tottenham podejmuje Czerwone Diabły, które próbują się odbić po zmianie szkoleniowca. Widać że obie drużyny poważnie podchodzą do meczu bo w składzie Kogutów silne zestawienie ofensywne: Kulusevski, Son, Solanke, Maddison
Po drugiej stronie zobaczymy Hojlunda, Fernandesa, Antonego, Eriksena plus na wahadle Dalota i Mazraouiego.
Uważam że mecz będzie toczony w szybkim tempie, spodziewam się też kilku bramek bo obie defensywy dosyć dziurawe, w dodatkowo w bramce gości Turek Bayindir, jednak granie BTSów i overów mało opłacalne, dlatego idę w kierunków rożnych bo Tottenham nabija ich sporo a i Manu powinno kilka stuknąć mając solinde wahadła + Antonego na boku.

Z innych opcji pobieram:
over 1,5 HT@ 2,08
BTS + under 5,5 @ 1,70
Fortuna

arass1 421,1K

arass1

Użytkownik
Pary 1/2 finału Pucharu Ligi Angielskiej:
  • Arsenal FC - Newcastle United
  • Tottenham Hotspur - Liverpool FC
Pierwsze mecze odbędą się 7-8 stycznia, a spotkania rewanżowe zaplanowano na 4-5 lutego 2025.

Otrzymane punkty reputacji: +1757
makaveli23 880,4K

makaveli23

Użytkownik
07.01
Dyscyplina: Piłka Nożna Anglia EFL Cup
Godzina: 21:00
Spotkanie: Arsenal - Newcastle
Typ: Newcastle +1.5 hc
Kurs: 1.50
Bukmacher: superbet
Analiza:
Świetny mecz się zapowiada, bo obie drużyny grają w tym sezonie bardzo dobrze. W lidze Newcastle u siebie pokonało Arsenal 1-0. Kursy w tamtym meczu spadły na Newcastle z 4.25 do 3.90. W tym meczu mamy już zdecydowanie przeceniany Arsenal bo kursy na ich wygraną to tylko 1.60 i rosną co znaczy że na ten hc spadają. Jeśli jest drużyna która mogłaby teraz wygrać zdecydowanie z Newcastle i to jeszcze u siebie to na pewno Arsenal się do takich ekip zalicza. Ja jednak zaufam jeszcze raz Newcastle na to że nie przegrają tego meczu jeżeli już więcej niż jedną bramką, po mam nadzieję dobrym widowisku piłkarskim.

08.01
Dyscyplina Piłka nożna, Anglia EFL Cup
Spotkanie: Tottenham - Liverpool
Typ: Liverpool
Kurs: 1.75
Bukmacher: superbet
Analiza:
Nie tak dawno Liverpool rozgromił Tottenham na Tottenham Hotspur Stadium 6-3 w 17 kolejce Premier League. Tottenham u siebie w ostatnich 7 meczach pokonał tylko drużynę w przebudowie Man U 4-3 a poza tym 1-3-3 to ich bilans jeśli wziąć ta wygrana pod uwagę. Liverpool na wyjazdach w tym sezonie 12-2-0 biorąc pod uwagę wszystkie rozgrywki. W ostatnich 10 wizytach na boisku Tottenhamu, Liverpool odniósł 6 wygranych, 2 remisy i 2 przegrane. Myślę że po raz kolejny Liverpool wygra.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1780
Psychosocial 1,3M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
W lidze Newcastle u siebie pokonało Arsenal 1-0. Kursy w tamtym meczu spadły na Newcastle z 4.25 do 3.90. W tym meczu mamy już zdecydowanie przeceniany Arsenal bo kursy na ich wygraną to tylko 1.60 i rosną co znaczy że na ten hc spadają.
To że kursy rosną na Arsenal oznacza tylko że ktoś grubo gra na Sroki. I tyle bez żadnych podtekstów czy sensacji z wyjątkami gdy tuż przed meczem np. na rozgrzewce kontuzji dostaje najlepszy strzelec lub zawodnik. "Zbuki" mają w tyłku co się później dzieje z wartością kursów po ściągnięciu ich z rynków azjatyckich.

Nawiasem mówiąc dobry typ ale jak Ci pisałem osobiście bym pograł w singlu 1/BTS po kursie ok. 3,00 zwłaszcza że jest pierwszy mecz i Arsenal musi przycisnąć.

Pzdr/Psycho.

L 2,3M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Arsenal - Newcastle, 1. polowa over 1.5 goli @2.55 Superbet

Rozgrywki pucharowe czyli idealne pole do niespodziewanych wynikow, nietypowych rezultatów czy sensacyjnych rozstrzygnięc. W przypadku takiej pary trudno mówić o tym, że awans którejkolwiek by zaskoczył, bo każda z ekip ma swój potencjał i niezłą formę. Nie jest to jednak mecz w Premier League, gdzie w teorii bardziej byłby zmotywowany Arsenal jako kandydat do mistrzostwa, ale EFL Cup, które nie jest najwyżej w hierarchii pucharów w Anglii. Spodziewam się dość otwartego meczu, który powinna otworzyć dynamiczna pierwsza połowa. Kursy na gole w tym meczu są dośc ciekawe, a w oczy rzucił mi się spory kurs jak na dwa gole w 1. połowie. Myślę, że jeśli ofensywni zawodnicy grają na odpowiednim poziomie, to bramki w tym meczu wpadną dość szybko.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +181
S 5,3K

sirkeano

Użytkownik
Arsenal - Newcastle, 1. polowa over 1.5 goli @2.55 Superbet

Rozgrywki pucharowe czyli idealne pole do niespodziewanych wynikow, nietypowych rezultatów czy sensacyjnych rozstrzygnięc. W przypadku takiej pary trudno mówić o tym, że awans którejkolwiek by zaskoczył, bo każda z ekip ma swój potencjał i niezłą formę. Nie jest to jednak mecz w Premier League, gdzie w teorii bardziej byłby zmotywowany Arsenal jako kandydat do mistrzostwa, ale EFL Cup, które nie jest najwyżej w hierarchii pucharów w Anglii. Spodziewam się dość otwartego meczu, który powinna otworzyć dynamiczna pierwsza połowa. Kursy na gole w tym meczu są dośc ciekawe, a w oczy rzucił mi się spory kurs jak na dwa gole w 1. połowie. Myślę, że jeśli ofensywni zawodnicy grają na odpowiednim poziomie, to bramki w tym meczu wpadną dość szybko.
Myślę, że ciekawy typ zwłaszcza, że w ostatnim czasie NCU lubi strzelać w 1 połowie, nieco gorzej Arsenal więc kto wie?

Ja dziś zagram BTS 1.68 totalbet

Dlaczego? Właśnie dlatego, że to EFL Cup. Trochę mniejsza presja wyzwoli w zawodnikach pole do popisu. NCU będzie bardziej zmotywowane na ten mecz, więc uważam, że coś strzelą, a Arsenal nie pozostanie dłużny. Obie ekipy w formie nie ma co się rozpisywać.

ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Myślę, że ciekawy typ zwłaszcza, że w ostatnim czasie NCU lubi strzelać w 1 połowie, nieco gorzej Arsenal więc kto wie?

Ja dziś zagram BTS 1.68 totalbet

Dlaczego? Właśnie dlatego, że to EFL Cup. Trochę mniejsza presja wyzwoli w zawodnikach pole do popisu. NCU będzie bardziej zmotywowane na ten mecz, więc uważam, że coś strzelą, a Arsenal nie pozostanie dłużny. Obie ekipy w formie nie ma co się rozpisywać.
Ten kurs, że obie drużyny strzela gola w tym meczu, wydaje się być promocja. Newcastle świetna forma zwycięstw i to w dodatku strzelecka. Co mecz strzelone minimum dwa gole. Isak od czterech spotkań z golem. Arsenal również w dobrej formie. Gole tracą w lidze jedni i drudzy. Tu nie może być nudy

I 42,3K

iti

Użytkownik
Tylko czy aby na pewno to jest promocja? Arsenal ogólnie broni dobrze (żeby nie powiedzieć bardzo dobrze), zdecydowanie lepiej niż na początku sezonu, a u siebie od jakiegoś czasu to jakaś petarda. I niby tracą te gole, ale z jakiego to jest xG. Śladowego. I czy aby na pewno będzie mniejsza presja? To półfinał i nie ma mowy o odpuszczaniu na tym etapie. Paradoksalnie jeżeli ktoś coś odpuścił to moim zdaniem Arsenal ostatni mecz ligowy żeby się skupić na dzisiejszym spotkaniu. Nie wyszedł Martinelli czy Odegaard (ten ponoć był chory, ale i tak wszedł w trakcie meczu). W grudniu tego grania było bardzo dużo, a Newcastle jest w formie i to widać, ale w końcu granie jednym składem musi się odbić. Jeżeli ktoś ma spacyfikować ich ofensywę to będzie to właśnie Arsenal. Wraca Timber, więc Partey już może iść do środka pola, podobnie Havertz też dzisiaj ma być dostępny. Nie chce też deprecjonować wyników Newcastle, ale...poza Liverpoolem (u siebie! - to bardzo ważne) to grali z przeciętnymi drużynami. No i najważniejsze. Wygrali ostatnie wyjazdy z Tottenhamem, Memczesterem czy Ipswich i to trochę zakłamuje moim zdaniem obraz, bo Newcastle u siebie, a Newcastle na wyjeździe to dwie różne drużyny. Te ich trzy ostatnie wygrane to z niezbyt dobrymi i defensywami i drużynami w ostatnim czasie nie robią na mnie wielkiego wrażenia w perspektywie meczu z Arsenalem.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +869
Typ Typerson 14,9K

Typ Typerson

Użytkownik
Arsenal - Newcastle
Typ: BTTS
@1,77 Superbet

Przychylam się do opinii kolegów powyżej. Myślę, że będziemy świadkami ofensywnego widowiska, w którym zobaczymy gole z obu stron.
Obie drużyny w formie i z dużym potencjałem strzeleckim. Newcastle ma serię kilku spotkań, w których strzela minimum 2 gole, Isak jest w niesamowitym gazie, od kilku spotkań nie schodzi do szatni bez minimum jednego gola na swoim koncie. Arsenal też ma kim postraszyć z przodu. Dodatkowo jest to mecz pucharowy, gdzie myślę, że presja jest trochę niższa i zawodnicy będą mieli większe pole do popisu. H2H ku mojemu zdziwieniu na niekorzyść, bo w 10 ostatnich bezpośrednich pojedynkach pomiędzy tymi ekipami BTTS padł tylko raz. Zatem typ też trochę na przełamanie tej serii.
Alternatywnie można też zagrać over 2,5 gola po ciut wyższym kursie.

S 5,3K

sirkeano

Użytkownik
Tylko czy aby na pewno to jest promocja? Arsenal ogólnie broni dobrze (żeby nie powiedzieć bardzo dobrze), zdecydowanie lepiej niż na początku sezonu, a u siebie od jakiegoś czasu to jakaś petarda. I niby tracą te gole, ale z jakiego to jest xG. Śladowego. I czy aby na pewno będzie mniejsza presja? To półfinał i nie ma mowy o odpuszczaniu na tym etapie. Paradoksalnie jeżeli ktoś coś odpuścił to moim zdaniem Arsenal ostatni mecz ligowy żeby się skupić na dzisiejszym spotkaniu. Nie wyszedł Martinelli czy Odegaard (ten ponoć był chory, ale i tak wszedł w trakcie meczu). W grudniu tego grania było bardzo dużo, a Newcastle jest w formie i to widać, ale w końcu granie jednym składem musi się odbić. Jeżeli ktoś ma spacyfikować ich ofensywę to będzie to właśnie Arsenal. Wraca Timber, więc Partey już może iść do środka pola, podobnie Havertz też dzisiaj ma być dostępny. Nie chce też deprecjonować wyników Newcastle, ale...poza Liverpoolem (u siebie! - to bardzo ważne) to grali z przeciętnymi drużynami. No i najważniejsze. Wygrali ostatnie wyjazdy z Tottenhamem, Memczesterem czy Ipswich i to trochę zakłamuje moim zdaniem obraz, bo Newcastle u siebie, a Newcastle na wyjeździe to dwie różne drużyny. Te ich trzy ostatnie wygrane to z niezbyt dobrymi i defensywami i drużynami w ostatnim czasie nie robią na mnie wielkiego wrażenia w perspektywie meczu z Arsenalem.
Arsenal u siebie w tych super prestiżowych rozgrywkach przyjął 2 bramki od potwornego Crystal Palace... 18 Grudnia miało to miejsce.

Memczester, o którym piszesz ten puchar wygrywał dwa lata temu... rok temu LFC. Skoro Memczester go wygrał to sam sobie odpowiedz, czy ktoś go traktuje poważnie.
Jest to puchar, który większość traktuje po macoszemu choćby kosztem PL, czy FA. To są fakty.

p-z. 235,7K

p-z.

Użytkownik
Spotkanie: Arsenal - Newcastle
Typ: Wybicia od bramki: Arsenal powyżej 5.5 - Tak
Kurs: 1.80
Bukmacher: Superbet

Jako fan Arsenalu muszę przyznać, że dziś obawiam się o wygraną Kanonierów i moim zdaniem będzie to bardzo wyrównany pojedynek, bo to co ostatnio pokazuje zespół Mikela Artety, to niestety nie napawa optymizmem przed dzisiejszym spotkaniem. Arsenal ma problemy, problemy są z kontuzjami, problemy są ogólnie z grą a taki zespół jak Newcastle potrafi to wykorzystać i stety, albo niestety ostatnio są oni w formie, więc dziś wybieram jeden z pewniejszych typów, bo póki co Bukmacherzy faworyzują Arsenal, ale rzeczywistość jest taka, że to bukmacher dość mocno przesadza i trzeba to wykorzystać! A więc mój typ to: Arsenal powyżej 5.5 wybić od bramki, bo coś nie chce mi się wierzyć, by Kanonierzy wyłączyli z gry zawodników Newcastle i nie pozwalali im na stwarzanie dogodnych sytuacji, bo w przodzie mając takich zawodników jak Isak, Gordon to raczej pewniak, że sytuacji będzie dużo, a patrząc na ostatnie mecze, to niestety Arsenal nie broni się jakoś wybitnie i rywale często odwiedzają pole karne Davida Rayii, więc co najmniej 6 wykopów z bramki Hiszpańskiego golkipera jak najbardziej w zasięgu :)

Otrzymane punkty reputacji: +1278
R 1,4M

rr62dga

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna - EFL Cup
Spotkanie: Tottenham - Liverpool
Typ: mecz/liczba goli: Liverpool i powyżej 1,5
Kurs: 1,82
Bukmacher: Superbet
Analiza:
Półfinał Pucharu Ligi Angielskiej i mecz mocno przetrzebionego kontuzjami Tottenhamu z prowadzącym w Premier League Liverpoolem. W poprzednich rundach Tottenham odprawił w Londynie dwa Manchestery City 2:1 oraz Utd 4:3. Liverpool w tym sezonie gra jakby w innej lidze- z kompletem sześciu zwycięstw prowadzi w fazie ligowej LM, jest liderem w tabeli Premier League z dużą już przewagą punktową. W drodze do półfinału EFL Cup pokonał West Ham, Brighton oraz Southampton. W rozegranym pod koniec grudnia meczu ligowym Tottenham poszedł na wymianę ciosów i przegrał z Liverpoolem aż 3:6. W środę też jakieś bramki padną a biorąc pod uwagę etap tych rozgrywek i poważne osłabienia gospodarzy szykuje się kolejna wygrana broniącego Pucharu Liverpoolu.

I 42,3K

iti

Użytkownik
Miałem czekać na składy z odpisaniem, ale niech będzie, że albo jestem "geniuszem" czytając w myślach Artety albo wychodze na błazna, kiedy Arteta i półfinał tych rozgrywek traktuje półpoważnie.

Arsenal u siebie w tych super prestiżowych rozgrywkach przyjął 2 bramki od potwornego Crystal Palace... 18 Grudnia miało to miejsce.

Memczester, o którym piszesz ten puchar wygrywał dwa lata temu... rok temu LFC. Skoro Memczester go wygrał to sam sobie odpowiedz, czy ktoś go traktuje poważnie.
Jest to puchar, który większość traktuje po macoszemu choćby kosztem PL, czy FA. To są fakty.
Nie kumasz kolego.
Zgadza się, Arsenal przyjął od CP dwa gole w tych rozgrywkach (nie zaprzeczam!), a widziałeś jaki skład wtedy Arteta posłał w bój? Nie było w nim ani Gabriela ani Saliby (podstawowy środek obrony, bo jak powołujesz się na ten mecz to zapewne tego nie wiesz) ani Saki ani Odegaarda - czyli czterech kluczowych zawodników tej drużyny. Nie było też Calafioriego ani Rice'a czy White'a - ich wszystkich zabrakło z powodu urazów. Zaryzykuje stwierdzenie, że z podstawy grał tylko Raya i mooooże Partey (bo Timber to nie jest zawodnik pierwszego składu mimo że gra - najpierw za Calafioriego, póżniej za White'a - tłumaczę jak dziecku, żebyś zrozumiał).

Dalej.
To jest półfinał, a skoro Arteta głupio orał Saką w meczu z Plymouth (to była czysta głupota, którą Arteta względem Bukayo robi od lat i zaczął zbierać żniwa jego ostatnim urazem) w tym pucharze to sądzisz, że on go traktuje po macoszemu? Aż sprawdziłem żeby nie być gołosłownym - Arsenal od listopadowej przerwy reprezentacyjnej grał co 3 lub 4 dni 23.11; 26.11; 30.11; 4.12; 8.12; 11.12; 14.12; 18.12 (mecz z CP); 21.12 (spuszczony wpie*dol CP w lidze 5-1); 27.12; 1.01; 4.01 = podsumowując 12 meczów w 43 dni(!). Czyli 7 meczów na przestrzeni 22 dni przed meczem z CP i 4 mecze na przestrzeni na przestrzeni 15 dni po meczu pucharu myszki miki. Chyba nie muszę dawać wykładu jak wygląda terminarz Premier League w grudniu? Arteta rotując w tym meczu po raz pierwszy zachował się dla mnie odpowiedzialnie.

Dalej. Zwycięzcy.
Memczester to niepoważna drużyna, ale swoje momenty mają (tak jak wygranie FA Cup w ubiegłym sezonie po finale z City) i nie zamierzam zakłamywać rzeczywistości, mimo że są przez większość czasu komiczni.
Liverpool? Tu chyba nie muszę tłumaczyć. Choć to jednak wytłumaczę - piszę z pamięci, więc możesz poprawić podpierając się statystykami. Klopp w pierwszych sezonach na oba angielskie puchary wykładał lache brzydko mówiąc, nie chce mi się sprawdzać czy FA Cup wygrali, ale z czasem przestał je tak traktować, chyba poniekąd kumając, że dla Anglików własne rozgrywki są cenniejsze niż te europejskie.

Od sezonu 2012/13 nie było śmiesznego zwycięzcy (wtedy Swansea): City 6 razy, Liverpool 2, Memczester 2, Chelsea 1 - czyli można z tego wywnioskować, że wiele drużyn traktuje ten puchar jako piąte koło u wozu (i tak rzeczywiście jest), ale jak już dochodzą dalej to podchodzą do rozgrywek na poważnie, a półfinał jest już dla mnie taką poważną fazą. Subiektywne odczucie.

No i wiele osób może nie wiedzieć, ale to jest jedyna sytuacja w Anglii gdzie mamy dwumecz. Także nie uważam, żeby tu była wymiana ciosów. Gdybym miał obstawiać to skromne 1-0 dla Arsenalu, bo będą grać na 0 z tyłu przy brakach w ofensywie i po jakimś golu z rożnego jeszcze bardziej będą pilnować wyniku, ale to tylko gdybanie - summa summarum wymiany ciosów tutaj się nie spodziewam.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +776
I 42,3K

iti

Użytkownik
Arteta na galowo (może poza Lewisem-Skellym), a Howe bez Guimaraesa i Schara (obaj zawieszeni za kartki). Obaj więc wychodzą wszystkim co mają najlepsze.

Do góry Bottom