>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Puchar krajowy Puchar Ligi Angielskiej EFL Cup 2024/2025

matty1886 54,7K

matty1886

Użytkownik
EFL CUP
13.08 - 20:45
Norwich-Stevenage
Norwich wygra
Kurs 1,60
LVBET
✅ ✅ ✅ 4:3

Puchar ligi to czesto loteria, wiele niespodzianek, nie do konca powazne podejscie do rozgrywek. Na około 30 spotkan w tej rundzie znalazłem 2 w których mam jakis pomysł.

Norwich potrzebuje tej wygranej, zeby sie odbić. Drugi oficjalny mecz nowego trenera Johannesa Therupa, ktory spedził dobry czas w Nordsjealland i ma byc odpowiedzia na innych dunskich trenerow z czolowych lig europejskich. Pierwszy mecz to falstart i porazka z beniaminkiem z Oxford 2:0 po okropnym spotkaniu. Porazka tutaj mocno by ten poczatkowy entuzjazm zatrzymała.

Sklad ma wyjsc mocny. Szanse debiutu maja dostac Doyle wypozyczony z City i Forson z Salzburga. Miejsce na skrzydlach maja utrzymac Sainz i Fassnacht, ktorzy beda to napedzac a z przodu Idah zastapi Sargenta.

Stevenage to mile zaskoczenie tamtego sezonu League One, bo po awansie z nizszej ligi zajeli 9 miejsce. Ten sezon rozpoczeli od wygranej. Brakuje im najlepszego strzelca tamtego sezonu Reida, ktory strzelił 18 bramek.
Trener Revell zapowiada kilka zmian w składzie, takze nie bedzie to najlepsze mozliwe ustawienie.

Nie odbieram szans i ambicji druzynie gosci, ale ten mecz to bardzo dobra okazja dla Norwich, zeby sie odbic, zrobic cos w ofensywie i z dobrym nastawieniem przygotowac sie na mecz z Blackburn w lidze.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +527
matty1886 54,7K

matty1886

Użytkownik
EFL CUP
14.08 - 20:45
Hull City - Sheffield Wednesday
BTTS
Kurs 1,67
LVBET
✅ ✅ ✅ Typ wchodzi w 9 minucie :D:D a w 11 minucie jest juz 1:2

Moj drugi pomysł i ostatni na EFL Cup. Nie mam pojecia kto wygra to spotkanie, ale spodziewam sie, ze obaj trenerzy beda szukali bramek i podbudowania swoich napastnikow.

Hull City pod wodza nowego szkoleniowca Tima Waltera zremisowali pierwsze spotkanie z Bristol. Bardzo ciezkie spotkanie, gdzie nie byli lepsi, ale w samej koncowce z rzutu karnego wyrownal Estupinian. Druzyna Hull była rewelacja poprzednich rozgrywek zajmujac 7 miejsce. W tym sezonie są duzo słabsi, ale nowy szkoleniowiec, ktory spedził długi czas w Hamburgu preferujac dosyc ofensywna gre, ma cos z tego zbudowac.

Sheffield to według mnie bedzie pozytywne zaskoczenie tego sezonu. W lidze robili Plymouth i dali pokaz ofensywnej gry. W dziale o Championship komplementowałem trenera Rohla, ktory utrzymał drużyne w tamtym sezonie i buduje cos ciekawego.

Na czym bazuje swoj typ ? Podejrzewam, że żadna z drużyn nie ma mega spiny na EFL Cup, takze nie powinno byc bronienia. Obie druzyny zrobia pewne rotacje. Druga sprawa to podkreslanie trenerow, ze chcą budowac napastnikow.
W druzynie Hull powinien znow zagrac Estupinian, ktory strzelił z karnego w lidze, ma juz doswiadczenie w Championship, a w tamtym sezonie był wypozyczony do ligi brazylijskiej. Zagrac ma takze skrzydlowy Liam Millar, ktory przyszedl z Basel i zadebiutował juz z ławki w lidze. Zmiennicy, ktorzy moga zagrac sa bardzo blisko pierwszego składu, takze beda chcieli sie pokazac.

W druzynie Sheffield ma byc rotacja w ofensywie. Szanse ma dostac Ugbo, ktorzy strzelał dla Sheffield w tamtym sezonie jako zawodnik wypozyczony, ale kilka dni temu oficjalnie za okolo 3mln Go wykupili i pewnie zagra. Szanse mogą dostac Olaf Kobacki i Charlie McNeill, ktory przyszedl jako niespełniony junior z Manchesteru United, gdzie kiedys byl jednym z wiekszych prospektow.

Licze przede wszystkim na fajne spotkanie i ofensywne nastawienie dwoch niemieckich szkoleniowcow.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1912
ferguson2 884,1K

ferguson2

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna - efl cup
Godzina: 21
Spotkanie: Sheffield Utd- Wrexham
Typ: over 3.5 bramek
Kurs: 2.15
Bukmacher: Fortuna
Analiza: Co by nie mówić Sheffield potrafi grać do przodu. Z Preston wgrana 2:0 na wyjeździe zwiastuje dobra zapowiedź meczu z Wrexham. Goście też należą do ekip ofensywnych, obrona jednak będzie miała dzisiaj duże problemy i spodziewam się mocnego startu ze strony gospo. Mecz za kilka minut.

Otrzymane punkty reputacji: +1228
C 100,2K

CrossType

Użytkownik
Cardiff - Southampton
Cardiff wygra przynajmniej jedna połowę - 2,55
Fortuna

Dwie drużyny które się w poprzednim sezonie mierzyły w Chamionship i w sezonie 18/19 w PL. Dodatkowo jest to Puchar. Dodatkowo ten gorszy puchar więc szczerze dla mnie 50/50. Bo okey Święci są w PL, ale będą się tam bić o utrzymanie nic więcej i za rok te dwie drużyny znowu mogą się bić w Championship. Atut własnego boiska wydaje mi się odpowiedni żeby zaryzykować i po naprawdę ładnym kursie zagrać na zwycięstwo Cardiff w jakiejkolwiek połowie. Święci różnie na przestrzeni lat się spisywali potrafili dotrzeć do półfinału, ale też odpaść z drużyną z 4 ligi jak rok temu. Cardiff też bez rewelacji w EFL Cup, ale mecz u siebie z uznaną marką, wyniki ostatnio nie najlepsze. Więc zwycięstwo na pewno zwiększyłoby morale więc wierzę że powalczą.

arass1 375,9K

arass1

Użytkownik
Pary trzeciej rundy EFL Cup:
  • Liverpool – West Ham
  • Manchester City – Watford
  • Arsenal – Bolton
  • Manchester United – Barnsley
  • Wycombe Wanderers – Aston Villa
  • Coventry – Tottenham
  • Walsall – Leicester
  • Brentford – Leyton Orient
  • Blackpool – Sheffield Wednesday
  • Preston North End – Fulham
  • Everton – Southampton
  • QPR – Crystal Palace
  • Stoke – Fleetwood
  • Brighton – Wolves
  • AFC Wimbledon – Newcastle
  • Chelsea – Barrow

no PRO8L3M 39,4K

no PRO8L3M

Użytkownik
Chelsea - Barrow, over 1,5 gola w I połowie @ 1,60 Fortuna

Chelsea szuka swojej tożsamości. Jak narazie gra w kratkę. Ostatnie dwa mecze to zwycięstwa i jest to prognostyk ku lepszemu. Przed własną publicznością nie zagrali jeszcze meczu z przytupem i wydaje mi się, że ten pucharowy mecz jest dobrą okazją by dać mocny stempel i ukierunkować zespół . Barrow to poziom League Two. Radzą sobie dobrze , a w weekend grają z Gillingham - 2 drużyną w tabeli. W The Blues można spodziewać się rotacji w składzie jednak sądzę, że paru piłkarzy z podstawowego składu może zagrać. Chelsea jest w fazie przebudowy i myślę, że na etapie jakim są Carabao Cup jest okazją na trofeum w tym sezonie. Spodziewam się ofensywnego meczu. Dwa gole do przerwy wydają mi się bardzo prawdopodobne.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +247
versa 622,3K

versa

Typer Miesiaca
Walsall - Leicester
Leicester wygra, BTTS, Poniżej 4.5 goli w meczu
Fortuna @4.60
Faworytem spotkania niewątpliwie jest drużyna przyjezdnych grająca w Premier League - Leicester City, kurs na ich zwycięstwo na tym samym buku to zaledwie 1.38 i choć w mojej opinii ten mecz wygrają to nie będzie to aż takie proste jak mogłoby się wydawać.
Walsall ma potencjał na strzelenie bramki, a Leicester bramki tracić lubi, stąd też moja propozycja na btts. Drużyna gospodarzy od 6 spotkań wychodzi zwycięsko w potyczkach pucharowych jak i ligowych, choć na codzien mierzy się ona w League Two to trzeba oddać jej szacunek, bo zajmuje wysoką trzecią lokatę ze stratą zaledwie jednego punkta do liderującej pary, natomiast Leicester tak jak już wspomniałem lubi tracić bramki i tak na ostatnie dziesięć wyjazdowych spotkań co najmniej bramkę tracili w aż dziewięciu, a jedyny mecz wygrany 3:0 w tym przedziale czasowym był z o wiele słabszą drużyną League Two we wcześniejszej rundzie EFL Cup.
Sądzę, że Leicester mimo utraty bramki mecz wygra, lecz nie jakoś wybitnie, mój under bramkowy sprawia, że musi paść wynik 2:1 bądź 3:1.

Ostatnia edycja:
lukas88 490,9K

lukas88

Forum VIP
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Arsenal - Bolton
Typ: over 1,5 HT
Kurs: 1,77

Fortuna

Arsenal w silnym składzie z trio: Saka, Jesus, Sterling z przodu, spodziewam się że będą chcieli szybko ustawić sobie mecz i dać pograć zmiennikom. Róznica poziomów spora, Bolton to trzeci poziom rozgrywek i końcówka tabeli, w ostatnich 4 meczach w lidze stracili 10 goli. Uważam że Arsenal dzisiaj urządzi sobie fajerwerki.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +247
arass1 375,9K

arass1

Użytkownik
Pary IV rundy Pucharu Ligi Angielskiej:
  • Brentford – Sheffield Wednesday
  • Southampton – Stoke City
  • Tottenham Hotspur – Manchester City
  • AFC Wimbledon/Newcastle United – Chelsea
  • Manchester United – Leicester City
  • Brighton & Hove Albion – Liverpool
  • Preston North End – Arsenal
  • Aston Villa – Crystal Palace
Wszystkie mecze planowo odbędą się w ostatnim tygodniu października 2024.

Otrzymane punkty reputacji: +2478
scorpio82 723,3K

scorpio82

Użytkownik
8.10
Piłka nożna - Anglia - EFL Thropy
Godzina: 20:45
Bolton - Aston Villa 2
Typ: wygrana Bolton
Kurs 1.43 ⛔ (1:1).
Bukmacher: Fortuna

2 seria spotkań w ramach EFL Thropy a w omawianym meczu zmierzą się 2 zespoły które wygrały swoje pierwsze mecze. Bolton w dobrej formie bez porażki w 3 ostatnich meczach i wygrali 3 z 5 ostatnich meczy. Młodzieżowy zespół Aston Villa przegrał 2 ostatnie mecze tracąc w nich 7 bramek a na wyjeździe wygrali tylko 1 z 5 ostatnich meczy.

Ostatnia edycja:
Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Juz dzis City uda się do północnego Londynu, aby zmierzyć się z Tottenhamem bez Rodriego, ale także Jacka Grealisha, Jeremy’ego Doku, Kyle’a Walkera, Oscara Bobba i Kevina De Bruyne’a.

Tottenham pozostanie bez kapitana Heung-min Son.

Son wrócił po trzech meczach z powodu kontuzji ścięgna podkolanowego, aby na początku tego miesiąca strzelić gola przeciwko West Hamowi, ale po zwycięstwie 19 października zgłosił „bolesność” i opuścił mecze z AZ Alkmaar i Crystal Palace.

Postecoglou ujawnił, że napastnik będzie ponownie nieobecny podczas wizyty w City, ale powinien wrócić na niedzielny mecz Premier League z Aston Villą.

– Sonny, nie. Cóż, jest prawie w dobrej formie, ale prawdopodobnie z naszej perspektywy skupimy się na nim na weekend. Jesteśmy pewni, że będzie miał rację przez weekend” – potwierdził Postecoglou.

„Jedynym, którego brakuje, co jest pewnym rozczarowaniem, jest Wilson (Odobert). W ciągu tygodnia miał porażkę i wygląda na to, że jest poważna, więc czekamy na więcej informacji.

„A potem od weekendu wszystko będzie w porządku i Djed (Spence) wraca do treningów.”

Dzisiaj zdecydowanie polecam bardzo syty kursik ze SkyBet tj. każdy bramkarz obroni 3 strzały w ciągu 90 minut

Tylko Manchester City (64) odnotował w tym sezonie więcej celnych strzałów w lidze niż Tottenham (58), a obaj trenerzy preferują ofensywna piłkę. Sprawdzilem ostatnie 5 spotkania tych ekip i strzaly wyglądały następująco:
5:5
1:5
3:4
3:5
6:3
kurs 3 to zdecydowane value na ten bet - biorę z pocałowaniem reki.

ibis ibis - sorry nie mam zielonego pojęcia.

wynik: 4:2 masa strzalow City poza bramka niestety

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +838
neutralny 586,5K

neutralny

ModTeam
Członek Załogi
EFL Trophy
Colchester - Arsenal U21
Arsenal U21 wygra @3,55 Fuksiarz

Obserwuję poczynania Arsenalu U21 z racji występującego tam Polaka - Michała Rosiaka. Młodzi Kanonierzy są obecnie na pierwszym miejscu w swojej grupie po porażce w karnych z Milton Keynes oraz wygranej na wyjeździe z ekipą z poziomu League One Leyton 2-1. Gospodarze póki co ograli Milton i przegrali po karnych z Leytonem. Wyniki są póki co dość losowe w tych rozgrywkach i warto szukać w tych rozgrywkach podwyższonych kursów i uważam, że w tym przypadku jest na to duża okazja.
Kilku chłopaków w dzisiejszej drużynie U21 brało udział w finale FA Cup youth rok temu, kilku było już z pierwszym zespołem na tournee po USA, więc posmakowali już większej piłki i raczej rywal z czwartego poziomu w Anglii nie będzie im straszny. Dla ciekawostki dodam, że Rosiakiem interesuje się Blackburn występujące na zapleczu Premier League, co pokazuje, iż dla tych młodych zawodników trzeci, czy czwarty poziom to nawet w tej chwili ciut za niski poziom. Szukam tu więc niespodzianki.

Do góry Bottom