EFL CUP
14.08 - 20:45
Hull City - Sheffield Wednesday
BTTS
Kurs 1,67
LVBET
Typ wchodzi w 9 minucie a w 11 minucie jest juz 1:2
Moj drugi pomysł i ostatni na EFL Cup. Nie mam pojecia kto wygra to spotkanie, ale spodziewam sie, ze obaj trenerzy beda szukali bramek i podbudowania swoich napastnikow.
Hull City pod wodza nowego szkoleniowca Tima Waltera zremisowali pierwsze spotkanie z Bristol. Bardzo ciezkie spotkanie, gdzie nie byli lepsi, ale w samej koncowce z rzutu karnego wyrownal Estupinian. Druzyna Hull była rewelacja poprzednich rozgrywek zajmujac 7 miejsce. W tym sezonie są duzo słabsi, ale nowy szkoleniowiec, ktory spedził długi czas w Hamburgu preferujac dosyc ofensywna gre, ma cos z tego zbudowac.
Sheffield to według mnie bedzie pozytywne zaskoczenie tego sezonu. W lidze robili Plymouth i dali pokaz ofensywnej gry. W dziale o
Championship komplementowałem trenera Rohla, ktory utrzymał drużyne w tamtym sezonie i buduje cos ciekawego.
Na czym bazuje swoj typ ? Podejrzewam, że żadna z drużyn nie ma mega spiny na EFL Cup, takze nie powinno byc bronienia. Obie druzyny zrobia pewne rotacje. Druga sprawa to podkreslanie trenerow, ze chcą budowac napastnikow.
W druzynie Hull powinien znow zagrac Estupinian, ktory strzelił z karnego w lidze, ma juz doswiadczenie w
Championship, a w tamtym sezonie był wypozyczony do ligi brazylijskiej. Zagrac ma takze skrzydlowy Liam Millar, ktory przyszedl z Basel i zadebiutował juz z ławki w lidze. Zmiennicy, ktorzy moga zagrac sa bardzo blisko pierwszego składu, takze beda chcieli sie pokazac.
W druzynie Sheffield ma byc rotacja w ofensywie. Szanse ma dostac Ugbo, ktorzy strzelał dla Sheffield w tamtym sezonie jako zawodnik wypozyczony, ale kilka dni temu oficjalnie za okolo 3mln Go wykupili i pewnie zagra. Szanse mogą dostac Olaf Kobacki i Charlie McNeill, ktory przyszedl jako niespełniony junior z Manchesteru United, gdzie kiedys byl jednym z wiekszych prospektow.
Licze przede wszystkim na fajne spotkanie i ofensywne nastawienie dwoch niemieckich szkoleniowcow.