Gospodarze turnieju bez problemu pokonali w pierwszym spotkaniu Nową Zelandię 2:0. Lecz teraz przed nimi ciężkie zadanie bowiem muszą powstrzymać rozpędzoną Portugalię. Drużyna Fernando Santosa zmarnowała szansę na zwycięstwo i mimo prowadzenia 2:1 w doliczonym czasie gry straciła drugą bramkę z Meksykiem. Czy remisem z Meksykiem był sprawiedliwym wynikiem?. Poniekąd myślę, że tak. Lecz Portugalia w tamtym spotkaniu miała sporo sytuacji, które mogła zamienić na gola i wynik był by całkiem inny. Bardzo podoba mi się gra i prowadzenie reprezentacji Portugalii. Santos robi tutaj świetną robotę i jak widać są tego wyniki. Wygrana ME nie była przypadkiem i pokazali to swoją grą w spotkaniu z Meksykiem. W pierwszym spotkaniu najsłabszym ogniwem był Nani i Fonte, i dziś przydała by się zmiana tego pierwszego. Podobało mi się to co zagrał Ronaldo. Cristiano pokazał, że jednak potrafi grać zespołowo i takiego Ronaldo chce oglądać!. Rosjanie niczym nie zachwycili w pierwszym spotkaniu przeciwko najsłabszym w grupie Nowozelandczykom, a Portugalczycy, którzy mają dużo mocniejszy skład powinni wykazać się większą konsekwencją i zdobyć trzy punkty. Dziś również spodziewam się dużo bramek. Tutaj niema co kalkulować tylko trzeba grać i strzelać. Turniej ten jest krótki, a siła ataku obu ekip jest na takim poziomie, że spokojnie powinniśmy zobaczyć tutaj minimum trzy bramki. Dlatego na dziś proponuje te dwa typy.
20:00 Meksyk - Nowa Zelandia
Typy:
Meksyk do przerwy @ 1.52
Meksyk do przerwy/koniec meczu @ 1.59
buk: unibet
Typy:
Meksyk do przerwy @ 1.52
Meksyk do przerwy/koniec meczu @ 1.59
buk: unibet
Meksykanie wykazali się charakterem dwukrotnie odrabiając straty w meczu z Portugalią. Ta ekipa pokazała, że ten puchar traktuje poważnie i niema zamiaru go odpuszczać. Mając w składzie takie gwiazdy jak min. Dos Santos, Vela, Javier Hernandez czy też w bramce świetnego Ochoa, wszyscy się muszą liczyć z nimi liczyć. Nowa Zelandia to jedna z najsłabszych drużyn tego turnieju i nie daje im wiele procent na osiągnięcie tutaj korzystnego wyniku. Meksyk jest dobrze zorganizowany w swojej grze obronnej czy też w ataku.. Dysponujący sporą siłą rażenia i nie powinni mieć problemu z wyraźnym zwycięstwem ze zdecydowanym outsiderem tych rozgrywek. Liczę, że od pierwszych minut narzucą swój styl i powoli będą dążyć do strzelenia pierwszej bramki.