Witam, szukając czegoś do zagrania na dzisiaj w oko wpadł mi Simon w meczu z Monaco, lecz przyglądając się meczowi bliżej mój pogląd na niego obrócił się o 179 stopni.
Wystawione na początku kursy były bardziej wyrównane. W Pinnacle 2,18 na Argentyńczyka, oraz 1,77 na Francuza. Zapewne niezbyt dobra dyspozycja w ostatnich turniejach Juana spowodowała, że gracze wchodzili zdecdowanie w typy na Simona, przez co od wczoraj kurs na faworyta spadł do 1,53. No to spory spadek. Nic tylko iść za głosem ludu i bukmachera
Simon sezon gra bardzo dobrze i rzetelnie, czyli tak, jak on grać powinien. Nie jest to zawodnik, który regularnie wygraywałby turnieje, ale takie wyniki, jakie osiąga w obecnym roku są zadowalające. Monaco wręcz przeciwnie. Tak na prawde to oprócz 2 meczy DC z rep. Niemiec notuje same wpadki. Przyglądając się nazwiskom przeciwników to szczerze powiedziawszy dumnym z Juana być nie można, ale jednak patrząc na dalsze ich losy, trzeba przyznać, że porażki Argentyńczyka nie były dziełem jego niechęci do gry, totalnego braku formy itd. Porażka w Sao Paulo z Bollellim w 2R - Włoch odpada dopiero w półfinale z Nalbandianem. Porażka w Miami z Ramosem w 2R - Hiszpan dochodzi aż do rundy 4tej i urywa seta Melzerowi. Oczywiście jednak Monaco to zawodnik światowego topu i co jak co, ale powinien prezentować się lepiej. Jedyny sukces Monaco to debel z Nadalem w VdM, gdzie zagrali w finale.
Przeglądając fejsbuka Juana widać, jak bardzo zależy mu na Pucharze Davisa. Wogóle całej reprezentacji Argentyny zależy, do tego grają u siebie, na swojej nawierzchni, przy swojej bardzo wiernej publiczności, wśród której często pojawia się sam Diego Maradona. Dla Argentyńczyków gra pod swoja flagą znaczy bardzo wiele, do tego w swoim kraju, na wybranej przez siebie nawierzchni doda im sił. Co prawda nie ma Del Potro, ale myślę, że Berlocq z Tsongą powalczyć może, a jeśli przegra, to Monaco będzie dodatkowo zmotywowany (będzie grał drugi mecz).
Teraz kilka ważnych ciekawostek: 26 marca Juan był już w Buenos Aires, gdzie trenował na kortach ziemnych specjalnie, aby być przygotowanym do DC. "I'm already in Bs As practicing and getting prepared for the Davis Cup". 1 kwietnia: "Training hard to be in my best shape for the Davis Cup serie". Facebook Argentyńczyka pełen jest ostatnio wpisów, oraz zdjęc związanych z treningami w Argentynie. Juan na pewno będzie dobrze dysponowany, do tego w dobrej formie mentalnej, gdyż będąc tyle czasu w domu świętował z rodziną swoje urodziny (czego oczywiście nie daję jako argument, że wygra mecz ???? no ale jednak na pewno gdy dzieje się źle, czas spędzony z najbliższymi w miłej atmosferze daje lepsze wyniki na treningach, chociaż w najmniejszym stopniu, ale na pewno daje!).
Proponuję typ, w który wejdę grubiej:
????
Monaco +2,5 seta - Simon 1 1,333 Pinnacle
Do tego typ, w który wierzę, ale stawiać nie będę:
????
Monaco - Simon 1 2,680 Pinnacle