Najważniejsze linki zostały raczej zawarte, szczególnie oficjalna stronka bardzo przejrzysta, zawierająca sporo przydatnych informacji o składach, aktualnościach itp.
Jest to trzecia pod względem oglądalności impreza na świecie(po IO i MŚ w piłkę nożną), więc zainteresowanie jest i gorąco zachęcam użytkowników do zapoznania się z dyscypliną i śledzeniem rozgrywek.
Z mojej strony mogę dodać typy długoterminowe na ten turniej z różnych bukmacherów:
Zakwalifikuje się do finału-
Francja NIE 1,11 bet365
Zakwalifikuje się do półfinałów-
Francja NIE 1,53 bet365
Francja obniżyła loty w ostatnich latach, gdzie największym osiągnięciem było v-ce mistrzostwo świata 2011 po dramatycznym finale z NZ.
Tutaj trafiają na łatwą grupę, gdzie zajmą 2 lub 1 miejsce( skłaniam się do tej 1 opcji na 90%).
Włochy, Kanada, Rumunia to zespoły, z którymi sobie poradzą bez dwóch zdań. Irlandię stawiam półkę wyżej i cenię mega ten zespół. Po wyjściu z grupy trafiają na grupę C( jeżeli z 2 miejsca to NZ, jeżeli z 1 to
Argentyna). Tutaj ich przygoda się zakończy moim zdaniem, bo NZ poza ich zasięgiem zdecydowanie, a także
Argentyna, która poczyniła największe postępy z czołówki powinna ich spokojnie odprawić.
Pierwszy bet to lokata, drugi ma 90% szans powodzenia(powinno być z 1,25 max, a na pierwszy 1,05).
Liczba drop goali w turnieju: under 18,5 1.55 Ónibet
Linia zdecydowanie za wysoka. Ten rodzaj zdobycia punktów stosuje się najczęściej albo przy wyrównanych meczach z małą liczbą przyłożeń albo w końcówkach połów. Rzadko kiedy jest to stosowane, a liczba 18,5 totalnie z kosmosu. Dla porównania bet365 ma linię 12,5 na poziomie 1.8
Liczba żółtych kartek poniżej 38,5 1.72 Óni
Cztery lata temu 18 kartek, a poważniejsze zmiany nie zaszły w przepisach. Więcej poświęcono bezpieczeństwu zawodników w kontakcie, ale dawniej też karano kartkami za niebezpieczne zagrania powyżej linii barków oraz ataki w powietrzu. Linia mega przesadzona, tak samo w 365 linia 36,5. Under siądzie spokojnie, można zabijać allinami.
H2H największa liczba punktów w turnieju:
NZ- Anglia 1 1,33
NZ- RPA 1 1,3
NZ- Australia 1 1,18
NZ ma mega łatwą grupę oprócz Argentyny i tam będą pogromy +60-70 pkt spokojnie w trzech meczach. Wiadomo jak mega potencjałem dysponuje NZ w ataku.
Anglia i RPA mają po 2 dobre zespoły w grupach, gdzie te zespoły zdobędą około 30 pkt, nie więcej. Po fazie grupowej bety będą już typami wygrywającymi, bo w fazie finałowej nie będzie wysokich wyników.
H2H punktów(jw):
Anglia- Walia 1 1,5 !!
Walia prawdopodobnie skończy grupę na 3 miejscu i zakończy turniej, natomiast
Anglia wg mnie awansuje do finału. Ten kurs jest z innej galaktyki, bo
Anglia to półka wyżej niż
Walia. 2-3 mecze więcej+ będą mieli w grupie więcej pkt na bank, bo grają u siebie i nie będzie odpuszczania w żadnym meczu.
Irlandia- Walia 1 1,5
Jak wyżej.
Irlandia zajmie 1 miejsce w grupie,
Walia prawdopodobnie odpadnie po fazie grupowej.
Wszystko Ónibet.