Na dziś na
eliminacje LM dosyć dużo typów, ale tak mi sie poprostu widzi.
13#
Anderlecht - AEL Limassol To progress to Group stage?
Anderlecht 1,55 @Tobet
Pierwszy mecz to wygrana drużyny z Cypru 2-1. Ale liczy się bramka strzelona na wyjeździe. Anderlecht musi strzelić bramkę, a wtedy Limassol musi zacząć grać otwartą piłkę. Anderlecht to typowa ekipa własnego boiska, poprzedni sezon ligowy to 13 zwycięstw i 2 remisy. Gospodarze gdy 2 sezony temu musieli uznać wyższość Genku w lidze wzieli się do roboty i poprzedni sezon zakończyli na pierwszym miejscu. Kadra zbytnio się nie zmieniła, nikt znaczący nie odszedł ani nie przyszedł. Anderlecht z przodu może postraszyć takimi graczami jak Juhasz, Jovanovic, De Sutter czy Mbokani. To co już wcześniej pisałem, w zeszłym sezonie nie zagrali w
LM, więc napewno są zdeterminowani aby zagrać w tym roku. Nie można oczywiście lekceważyć ekipy z Cypru, patrząć choćby na poprzedni sezon w wykonaniu APOELu, ale warto zauważyć iż liga cypryjska nie rozpoczeła jeszcze swoich zmagań. Piłkarze AEL grali narazie tylko w eliminajach do
LM i mecz o Superpuchar Cypru, ale ten mecz zupełnie odpuścili wystawiając rezerwowy skład. Co jeszcze na plus ekipy Marcina Wasilewskiego to to, że są znacznie bardziej doświadczeni w europejskich pucharach.
14#
Udinese - Braga To progress to Group stage?
Braga 2,50 @Bet365
Zacznijmy od Udine. Znacznie osłabione przed sezonem utratą podstawowego bramkarze i mocnego punktu drużyny Samira Handanovicia. Ponadto odeszli kluczowy zawodnik środka pola - Kwadwo Asamoah, oraz German Denis. To naprawdę spore osłabienia. Nie widzi mi się, że sam Di Natale pociągnie Udine. Może i gospodarze są mocni u siebie (13-4-2), ale Braga także ma się czym pochwalić. Przez ostatnie dwa sezony zachodzili bardzo daleko w
LE, teraz marzy im sie
LM. Mają mocny, wyrównany i w miare od kilku sezonów stały skład. W obecnych rozgrwkach ligi portugalskiej wygrali 3-1 z Beira Mar oraz zremisowali na wyjeździe z Benficą, co nie jest żadną ujmą zważywszy na klasę rywala. Moim zdaniem szanse awansu procentowo rozkładają się mniej więcej 45-55, a więc po kursie 2,50 warto zagrać na Brage.
15#
Udinese - Braga
X2 1,73 @Tobet
1-1
W sumie można przytoczyć to co napisałem wyżej, sądzę że Braga ma argumenty aby przeciwstawić sie Udinese, a kurs na portugalczyków z remisem jest zadowalający. Warto wspomnieć o sobotniej porażce gospodarzy z Fiorentiną, wygrywali 1-0 a po golu w samej końcówce wrócili do domu z zerowym dorobkiem punktowym.
16#
Panathinaikos - Malaga
Malaga under 1,5 1,50 @Tobet
0-0
Szejkom zabawka w postaci klubu piłkarskiego powoli zaczyna się nudzić. Chodzą słuchy że zalegają z wypłatami. Malaga miała być potęgą, a ja nie sądze aby tak się stało. Ok, poprzedni sezon to wysokie 4 miejsce w silnej Premiera Division, ale trzeba napisać że z klubu do Arsenalu odszedł kluczowy piłkarz dla Malagi - Santi Cazorla. Do tego w klubie nie ma już Jorisa Mathijsena oraz Jose Salomona Rondona. To naprawdę duże ubytki, warto dodać że nikt znaczący w ich miejsce nie przyszedł. Atak Malagi nie wygląda imponująco - Sebastian Fernandez oraz 19-letni Juanmi. Teren w Grecji to teren gorący, nikt tam nie przyjeźdza strzelając kilka bramek, no może poza czołowymi ekipami naszego kontynentu. Panata jest mocna u siebie - poprzedni sezon ligowy to 22-3-5. Panathinaikos to także bardziej doświadczona drużyna w pucharach, grająca co roku w
LM lub
LE. Co do typu - nie widzi mi się aby Hiszpanie strzelili więcej niż jedną bramkę w stolicy Grecji. Warto zagrać ten typ.
17#
Ironi Kiryat Shmona - FC BATE Borisov
BATE under 1,5 1,55 @Tobet
1-1
Jestem już cholernie zmęczony tym pisaniem, sprawa się ma podobnie co w meczu Panaty z Malagą. BATE, podobnie jak Malaga, wygrało u siebie 2-0. Nie będą napewno nastawieni ofensywnie. A Shomna to ekipa niezwykle mocna na własnym boisku. W poprzednich rozgrywkach Ligi Izraelskiej straciła zaledwie 6 bramek w 15 meczach u siebie, to robi wrażenie. Zwykle ekipom ze wschodniej części Europy nie gra się łatwo w krajach takich jak
Izrael. Myślę, że BATE stać maksymalnie na 1 bramkę w tym spotkaniu.
To by było na tyle, mam nadzieję że ktoś skorzysta. Powodzenia.