>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Przemyślane typy

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
20#
Fenerbahce - Spartak Moscow 2,25 @Bet365 ⛔ 1-1 - sto tysięcy szans Fenerbahce...ehh
W pierwszym meczu w Moskwie padł wynik 2-1 dla Spartaka. W rewanżu zdecydowanym faworytem według mnie są Turcy. Po pierwsze Fenerbahce to ekipa niezwykle mocna na własnym boisku, w poprzednich rozgrywkach wygrali 14 razy na własnym obiekcie, 4 razy zremisowali i ani razu nie przegrali - bilans bramkowy to 39-12 (do tego 3 mecze w fazie play off, 2 zw. 1 rem. 0 porażek - bilans bramkowy 4-1). Ekipy ze wschodniej cześci Europy nie lubią grać z drużynami z krajów południowych typu Turcja, Izrael czy Grecja. Zwykle te zespoły im &quot;nie leżą&quot;. Przed sezonem z Fenerbahce ze znaczących graczy odszedł Emre Belozoglu, natomiast mogą imponować transfery takich graczy jak Dirk Kuyt, Milos Krasic, Joseph Yobo czy Mehmet Topal. Naprawdę solidnie się wzmocnili z myślą o LM. Spartak nie szalał na rynku transferowym, pozyskał dwóch wartościowych graczy - Romulo z Vasco oraz Kallstroma z Lyonu, odszedł natomiast Rojo. Spartak jest obecnie 5 w rosyjskiej ekstraklasie, ale ostatnio nie grają zbyt dobrze, wygraną z Rubiem przepletli porażkami (aż) 0-5 z Zenitem oraz z Terekiem 1-2. Pisząc o ekipie gości cały czas staje mi przed oczami ich zmagania z Legią Warszawa w poprzednim sezonie, Legia u siebie zremisowała 2-2 by pokonać Spartak na wyjeździe 2-3. Nie widzę więc miejsca dla gości w LM, moim zdaniem Turcy wygraja i będą się jutro cieszyć z awansu.
21#
Fenerbahce - Spartak Moscow Spartak under 1,5 1,40 @Tobet ✅ 1-1
W sumie większość napisałem wyżej. Fenerbahce w poprzednich rozgrywkach straciło zaledwie 13 bramek w 20 meczach rozgrywanych na własnym boisku. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Spartak zdoła im strzelić 2 bramki, ba, uważam że drużyna ze Stambułu zakończy to spotkanie z czystym kontem. Typ wydaje mi się dosyć pewny, warto dorzucić do jakiegoś kuponiku aby podbić AKO.

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
22#
CFR Cluj - FC Basel X2 1,50 @Bet365 ⛔ 1-0 - Gdyby tylko Frei nie brał przykładu z Ramosa jak wykonywać rzuty karne...
Uważam ekipe Bazylei za poprostu lepszą, porażka u siebie to wypadek przy pracy. Poprzedni sezon był bardzo dobry w ich wykonaniu w LM, pokonali i wyeliminowali z dalszej gry Manchester United. Pokonali także 2 razy w grupie drużynę z rumuńskiej ekstraklasy - Otelul Galati. Mimo iż Bazylea straciła 2 kluczowych zawodników - Gabora Xhake i Xerdana Shaqiriego, to myślę iż ich doświadczenie pucharowe pozwoli im wywieźć z Rumunii conajmniej remis. Można się pokusić na postawienie na ich awans po kursie 4,00 w bet365.

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
23#
Lille - FC København under 2,5 2,00 @Bet365 ✅ 1-0
Szybciutko bo zaraz mecz się zaczyna. W tym meczu obie drużyny nie będą grały mega ofensywnie, będą starali się grać zachowawczo aby bramek nie stracić. Lille zwycięstwo 1-0 daje dogrywkę, więc nawet przy takim wyniku obie ekipy nie będą forsowały tempa. Polecam także under 3,5 po kursie 1,40 u tego samego bukmachera oraz że Kopenhaga nie strzeli.
I jeszcze taki dubelek.
24#
Celtic - Helsingborgs IF Helsingborgs IF under 1,5 1,15 ✅
Lille - FC København FC København under 1,5 1,15 ✅
AKO 1,32 @Tobet
Nie widzę tu żadnej z drużyny gości strzelającej 2 lub więcej bramek, kurs nie powala, ale typ wyaje się być pewny. Maks jedna bramka, to jest to na co stać te dwie drużyny na wyjeździe.

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
25#
FC Dila Gori - Maritimo Funchal under 2,5 1,70 @Tobet ✅ 0-2
Zdecydowanym faworytem w tym dwumeczu jest Maritimo, jednakże nie widzi mi się tu jakiś wielobramkowy mecz. U siebie Portugalczycy wygrali, skromnie bo 1-0. Ekipa z Gruzji fatalnie rozpoczęła ten sezon ligowy, bo od 3 porażek. Nie sądze by Maritimo mocno wychylało się, i próbowało rozstrzelać Dila Gori. Uważam, że będą spokojnie kontrolowali grę. Taka ciekawostka - Maritimo w ostatnich 10 meczach zaliczyło tylko 1 over (0-3 z Academicą), biorąc pod uwagę wszystkie rozgrywki (także mecze sparingowe).
26#
Bordeaux - Crvena Zvezda under 2,5 1,85 @Tobet ⛔ 3-2 - posypały się bramki w drugiej połowie
Ekipa Ludovica Obraniaka to także drużyna, w której meczach nie pada zbyt wiele bramek. W tym sezonie w 4 meczach o stawkę tej ekipy padł zaledwie 1 over. Nie ma co przytaczać ilości bramek w meczach drużyny z Belgradu, ponieważ serbska ekstraklasa odstaje poziomem od ligi francuskiej czy też ligi europy, co do tego nie ma wątpliwości. Mozna powiedzieć jedynie o ich meczach eliminacji do LE w tym sezonie. Dwumecz z Naftan obfitował w bramki, ale nie jest to ekipa mocna, można by wręcz powiedzieć, że drużyna z Białorusi jest poprostu słaba. W kolejnym dwumeczu czekał już na Crvenę wymagający przeciwnik - Omonia Nikozja. Tam przez 90 minut w Belgradzie a także przez 120 minut w Nikozji nie padła żadna bramka, więc losy awansu musiały rozstrzygnąć rzuty karne. Strzelić bramkę przeciwko Bordeaux na ich własnym obiekcie to nie jest prosta sprawa. Warto wspomnieć iż gospodarze w poprzednich rozgrywkach Ligue 1 zaliczyli 24 under&#39;y na 38 spotkań. Liczę na skromną wygraną gospodarzy, 1-0 bądź 2-0.
27#
Videoton FC - Trabzonspor under 2,5 1,70 @Tobet ✅ 0-0
Zacznijmy od meczy obu ekip o stawkę w tym sezonie. Węgrzy 7 na 10 meczy to under&#39;y natomiast Turcy 3 na 3 to under&#39;y. W pierwszym meczu tych drużyn padł bezbramkowy remis, w rewanżu także nie nastawiałbym się na grad bramek. Sądzę, że obie ekipy będą grały zachowawczo, uważnie w obronie. Co jeszcze na minus Trabzonu jeśli chodzi o strzelanie bramek to to, że z drużyny odszedł jej najskuteczniejszy strzelec - Burak Yilmaz (można wspomnieć o odejściu Pawła Brożka, ale to już w ramach żartu).
28#
SC Heerenveen - Molde SC Heerenveen under 1,5 2,03 @Tobet ✅ 1-2
Typ początkowo wydaje się być ryzykowany, ale po głębszej analizie już nie. Molde ograło u siebie Holendrów 2-0, Norwegowie wyglądali naprawdę solidnie w tamtym spotakaniu. W ostatnich 10 spotkaniach tylko raz zdarzyło się aby stracili więcej niż 1 bramkę. Pół roku temu za nic nie zdecydowałbym się na taki typ, ale Heerenveen to nie ta sama ekipa co pół roku temu. Poważnie się osłabili, zwłaszcza z przodu. Strata takich graczy jak Bas Dost (32 bramki w 34 meczach), Luciano Narsingh (8 bramek, 22 asysty w 34 meczach) i Oussama Assaidi (27 meczy i 10 bramek) to ogromne osłabienia. To w dużej mierze ci piłkarze decydowali o obliczu gry ofensywnej Holendrów. Bez nich nie radzą oni już sobie za dobrze. W Eredivisie strzelili zaledwie 1 bramkę w 3 spotakniach. W 6 oficjalnych meczach w tym sezonie zaledwie raz strzelili więcej niż 1 bramkę (4-0 z Rapidem Bukareszt). Przy solidnej defensywie Molde, warto pokusić się o zagranie takiego typu po takim kursie.
29#
APOEL FC - Neftchi Baku 1,33 ⛔
Inter Milan - FC Vaslui 1,30
CSKA Moscow - AIK 1,25 ⛔
PSV Eindhoven - FK Zeta 1,083 ✅
Hannover 96 - Śląsk Wrocław 1,20
AKO 2,81 @Bet365 - nie ma już co robić takich składaków...
A tu trochę taki wariat...ale czy aby napewno? Typy na zdecydowanych faworytów w/w spotkań. Gospodarze tych meczów są conajmniej o klasę lepsi od rywali, żeby tylko ich nie zlekceważyli...

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
31#
Panathinaikos - PAS Giannina under 2,5 1,80 @Tobet ✅ 1-1
Obie drużyny, podobnie jak cała liga Grecka, są typowo under&#39;owe. Panata w 6 oficjalnych spotkaniach w tym sezonie zaliczyła 5 under&#39;ów, jedyny over to wygrana u siebie z Motherwell w eliminacjach do LM 3-0. Myślę, że duże znaczenie w tym spotkaniu będzie miało zmęczenie czterolistnych koniczynek po spotkaniu we wtorek z Malagą. Uważam, że nie będą grali aż tak zdecydowanie i ofensywnie. Oczywiście są faworytem w tym meczu, ale widzi mi sie tu wynik coś w stylu 1-0, 1-1, 2-0 badź bezbramkowy remis.
32#
ADO Den Haag - FC Groningen over 2,5 1,57 @Bet365 ⛔ 0-1
Natomiast Eredivisie to jedna z najbardziej over&#39;owych lig w Europie. Drużyny w Holandi przedkładają ofensywę nad grę obronną. Ostatnie 5 spotkań tych drużyn kończyło się over&#39;ami (w tych 5 meczach padło aż 27 bramek!).
Den Haag w tym sezonie:
2-2 z Vitesse (A)
2-2 z Waalwijk (H)
4-2 z Venlo (A)
Groningen:
1-4 z Twente (A)
1-1 z Willem (H)
1-3 z PSV (H)
Jak widać zaledwie 1 spotkanie z w/w zakończyło się z mniejszą ilością bramek niż 3.
Przedewszystkim licze tu na dobrą grę ADO, gdyż wystartowali o niebo lepiej niż drużyna Roberta Maaskanta, aczkolwiek wierzę też, że Groningen może &#39;ukłuć&#39; gospodarzy, których defensywa nie zachwyca.
33#
Wisła Kraków - Polonia Warszawa over 2,5 2,20 @Tobet ✅ 1-3
Troszkę ryzykowny typ. Wisła zdecydowanym faworytem, ale trzeba powiedzieć że niezwykle osłabiona przed tym sezonem Polonia gra bez kompleksów. Skazywani są na niskie miejsce w tabeli, albo i spadek więc nie ciąży na nich żadna presja. Grają do przodu, nie murują bramki jak większość drużyn naszej &quot;ekstraklasy&quot;. Potrafili strzelić dwa gole Lechii na ich stadionie, a także trafili przeciwko Lechowi Poznań, wierzę że mogą strzelić też przeciwko krakowskiej Wiśle. A Wisła ma duży potencjał w ofensywie, oczywiście jak na naszą ligę, jest Genkov, Melikson, Garguła, Iliev, Quito czy Sikorski. Jeżeli Polonia zagra tak jak w poprzednich meczach, nie postawią autobusu przed własną bramką, to ofensywni piłkarze Białej Gwiazdy będą mieli duże pole do popisu.

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
34#
Chelsea - Atletico Madrid 2,40 @Tobet ⛔ 1-4 : o
Długo się zastanawiałem nad tym spotkaniem, myślałem nad over&#39;em, no ale to jednak finał, i niekoniecznie musi paść tu wiele bramek. Dlaczego Chelsea? Lider Premier League, po 3 meczach komplet punktów. Wyjazdowe 2-0 z Wigan, które jest naprawdę mocną drużyną i ludziom interesującym się BPL nie trzeba o tym mówić. Ogranie 4-2 beniaminka z Reading, co prawda stracili 2 bramki, ale mi bardziej zaimponował comeback The Blues w tym meczu. I ostatnia wygrana na Stamford Bridge z także mocnym Newcastle, Newcastle które poprzednie rozgrywki zakończyło oczko wyżej od zespołu z Londynu. Warto napisać o całkowitej dominacji zwycięzcy LM w tamtym spotkaniu, NU niczym szczególnym nie wykazało się w tamtym spotkaniu. Trzeba napisać o dużych wzmocnieniach The Blues przed tym sezonem. Oscar, Marin, Azpilicueta, Moses, ale i tak największe wrażenie robi sprowadzenie Edena Hazarda, który fantastycznie wprowadził się do drużyny, na 8 bramek strzelonych przez Chelsea w tym sezonie Eden brał udział bodajże przy 7, jest to wynik imponujący. Oglądając pierwsze 3 mecze londyńczyków w BPL nie da się nie zauważyć, że jest to zawodnik o ponad przeciętnych umiejętnościach, robiący różnicę na boisku. Dużo mówiono o tym, że odejście Drogby to będzie duży cios dla Chelsea, bo był to zawodnik który często &quot;ciągnął&quot; grę tej drużyny i nie dało się nie zauważyć ile wnosił on do gry The Blues. Sam byłem tego zdania, ale patrząc na formę Fernando Torresa można odnieść wrażenie, że kibice londyńczyków szybko zapomną o reprezentancie WKS. Były gracz LFC naprawdę fantastycznie rozpoczął ten sezon, strzelił 2 bramki, a tą przeciwko Newcastle można określić mianem majstersztyku. Jego współpraca z Hazardem wygląda tak, jakby grali ze sobą od dziecka. Co na minus Anglików w tym meczu, to to że nie zagra John Terry, podpora defensywy Chelsea. Jednakże para stoperów Luiz - Cahill także prezentuje się dobrze, więc nie mam większych obaw o defensywę tryumfatora LM. Co do Atletico. Pierwszy mecz w sezonie to wyjazdowy remis 1-1 z Levante, w drugim meczu gracze z Madrytu pokonali aż 4-0 Athletic Bilbao. Nie sugerowałbym się jednak wynikiem tego spotkania, ponieważ obrona Basków w tym sezonie wygląda wręcz FATALNIE. 5 straconych bramek u siebie z Betisem, następnie 4 w Madrycie z Atletico, a wczoraj 3 bramki stracone ze słabym HJK. Zwycięzca LE to drużyna solidna, ale jednak nie tak mocna jak Chelsea. Są piłkarze potrafiący zrobić różnicę, tacy jak Falcao, ale ekipa z PL posiada ich więcej. W dzisiejszy wieczór zapowiada się naprawdę dobre spotkanie, ja tutaj widzę wygraną ekipy Di Matteo.

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
35#
Piast Gliwice - Pogoń Szczecin Time of 1st Goal? 28:00 min or later/No goal 1,68 @Tobet ⛔ - karny z kapelusza i bramka w 27 minucie...
Nie nastawiałbym się tutaj na strzelaninę ze strony żadnej z drużyn. Raczej widzę tu kopaninę w wykonaniu beniaminków, niż składne akcje. A do tego bramki w meczach tych drużyn częściej padają w 2 połowie (9 z 12).

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
36#
Udinese - Juventus 1,80 @Tobet ✅

Zacznijmy od mistrzów Włoch. Poprzedni sezon bez porażki, byli niepodważalnie najlepszą drużynmą w Serie A. Przed sezonem przyszło kilku ciekawych graczy. Giovinco z Parmy, można powiedzieć że wraca na stare śmieci, Caceres z Sevilli, młody i zdolny Pogba z Manchesteru United, Lucio z Interu a także Asamoah i Isla właśnie z Udine. Bardzo dobry ruch Juve, nie dość że wzmocnili swoje szeregi, to osłabili rywala. Ponadto chodzą słuch, że atak ma wzmocnić Bendtner (albo także Berbatov, saga z transferem Bułgara zakończy się dzisiaj do północy, to napewno). Goście w tym sezonie gładko pokonali juz u siebie Parmę 2-0. A Udinese, kilka razy pisałem już o ich stratach. Podstawowy bramkarz Handanovic odszedł na rzecz Interu, do tego utrata Germana Denisa, no i przedewszystkim tak jak już wyżej napisałem sprzedaż Asamoaha i Isli właśnie do Starej Damy. A transfery takich graczy jak Maicosuel z Botafogo czy Faraoni z Interu nie powalają. Tydzień temu Udine przegrało z Fiorentiną 1-2 po bramce w samej końcówce, chociaż to oni prowadzili w tym meczu. W dodatku mogą mieć w nogach mecz w środku tygodnia w el. do LM, niby minie do tego czasu 5 dni, ale nie można zapomnieć, że grali oni dogrywkę w tym spotkaniu. No i do tego jeszcze przegrali po rzutach karnych, co raczej nie wpłynie pozytywnie na ich morale. Dla mnie sprawa tutaj jest oczywista. Juve powinno zdobyć w niedzielę 3 punkty.
37# &amp; 38#
PSV Eindhoven - AZ Alkmaar 1,48 @Tobet - podwójna stawka. ✅ 5-1
PSV Eindhoven - AZ Alkmaar +1 2,10 @Tobet ✅ 5-1
Traktuje to jako lokatę. Nie chcę się zabardzo rozpisywać bo sprawa jest prosta. PSV po falstarcie w pierwszym spotkaniu podniosło się i w kolejnych czterech, wygranych meczach zdobyło 22 bramki tracąc zaledwie jedną. Już wielokrotnie pisałem, że PSV to dla mnie faworyt do tytułu, posiadając takich piłkarzy jak Strootman, van Bommel, Wijnaldum, Mertens, Matavz, Lens trzeba wygrywać u siebie z takim rywalem jak Alkmaar, Alkmaar które jest niewątpliwie w kryzysie. Ostatnie 3 meczy to dwukrotne porażki z Anzi 0-1 oraz klęska 0-5 na własnym obiekcie. Nie potrafili także wygrać ze słabym w tym sezonie Heerenveen, bezbramkowo remisując. Ostatni raz gracze z Eindhoven nie wygrali z AZ przed własną publicznością w lutym 2009 roku.
39#
Athletic Bilbao - Real Valladolid BTS? Yes 1,72 @Tobet ⛔
Obrona Bilbao w tym sezonie nie istnieje, 5 bramek straconych z Betisem, 4 z Atletico i 3 ze słabitukim HJK. Myśle, że Valladolid, które posiada komplet punktów po 2 meczach (2-0 z Levante, i 1-0 z Saragossą), jest w stanie &quot;ukłuć&quot; Basków. Z drugiej strony potencjał ofensywny gospodarzy pozwala sądzić iż będą oni potrafili strzelić bramkę beniaminkowi.
40#
FC Schalke 04 - FC Augsburg 1,40 @Tobet ✅ 3-1
Mecz lekko opisałem w dziale, link poniżej.
http://forum.bukmacherskie.com/f24/2-kolejka-bundesligi-31-08-02-08-2012-a-81158.html
Prawdopodobnie coś dołoże, ale to później bądź jutro.

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
Czas na statystyki za okres 25.08.2012-31.08.2012
Ilośc zagranych kuponów: 35
Ilość wygranych kuponów: 25
Ilość przegranych kuponów: 10
Skuteczność: 71%
Gdyby uznać, że każdy kupon został zagrany za 1j to:
Zainwestowane: 35j
Wygrane: 42,695j
Bilans: +7,695j ✅
Yield: +21,99% ✅
Jest na plusie,ale mogłoby być zdecydowanie więcej gdyby nie dzisiejsze wpadki, fatalna Chelsea, Piast strzelił minute za wcześnie. No cóż, bywa.
Mam nadzieję, że ktoś skorzystał z podanych przezemnie typów przez ostatnie dni.

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
41# &amp; 42#
SC Heerenveen - Ajax Amsterdam 1,55 @Tobet - ⛔ czerwo dla Ajaxu i tyle...
SC Heerenveen - Ajax Amsterdam -1 2,25 @Tobet ⛔
Jak dla mnie sprawa tu jest prosta. Z Heerenveen odeszli gracze stanowiący o sile ofensywnej zespołu z Fryzji. Bas Dost, Narsingh czy Assaidi, ci piłkarze robili na boisku różnicę. A teraz bez nich grają wprost fatalnie. W lidze 2 remisy i porażkam w tych 3 meczach strzelili tylko 1 bramkę. Ponadto odpadli z LE, przegrywając w dwumeczu 2 razy z norweskim Molde. Ajax to drużyna o klasę lepsza od Norwegów. Stracili Vertonghena czy Anite, przyszedł Babel, ale Ajax ma w składzie graczy którzy poradzą sobie z zastąpieniem tych graczy. Mistrz Holandi po remisie w 1 kolejce z Alkmaar, następnie rozgromił Nijmegen 6-1 oraz Brede 5-0. Są w gazie, to widać. Ponadto Heerenveen będzie zmęczone po czwartkowej przeprawie w eliminacjach do LE. W poprzednim sezonie, gdy gospodarze grali o niebo lepiej, to Ajax okazał się dwukrotnie lepszy wygrywając 5-0 i 5-1. Polecam ten typ.
43#
Bayern München - VfB Stuttgart 1,27 ✅
Benfica - Nacional Madeira 1,20 ✅
AKO 1,52 @Tobet
Sprawa wydaje się być oczywista, obie drużyny to zdecydowani faworyci. Bayern mocniejszy niż kiedykolwiek, Stuttgart wydaje się być nieco słabszy niż rok temu. Porażka w 1 kolejce u siebie z Wolfsburgiem o tym świadczy. We wtorek grali także mecz z Dynmem Moskwa w el. do LE, może mieć to na nich lekki wpływ, Bayern już od nidzieli skupiony na meczu ze Stuttgartem. Benfica jak to Benfica, nikt prócz Porto, Bragi lub Sportingu nie jest w stanie im zagrozić, wpadki zdarzają im się rzadko.
44#
Samara Kryliya Sovetov - FK Anji 1,85 @Tobet ✅ 1-2
Petrodolary robią swoje, Anzhi jest naprawdę mocne. W czwartek w fantastycznym stylu ograło Alkmaar 5-0 na terenie przeciwnika. Samara potrafiła w tym sezonie wygrać tylko z Rostovem i Kubaniem, te drużyny nie powalają. Ponadto remis z Terekiem, ale gdy przychodziło im grać z lepszy, przeciwnikiem jak CSKA czy Lokomotiv to przegrywali nie strzelając bramki. Goście przgrali tylko raz, z CSKA Moskwa na wyjeździe 0-1. Mimo iż drużyna z Machadżkały jest zdecydowanie lepsza u siebie, to decdyuje się stawiać na ich wygraną wyjazdową ze względu na to, że są poprostu &quot;w gazie&quot;, a wysoka wygraną z Holendrami napewno podniosła, myślę że już wysokie, morale w drużynie.
45#
Newcastle United - Aston Villa 1,67 @Bet365 ⛔ 1-1
Długo się nad tym typem zastanawiałem, ale zaryzykuję. Gospodarze wygrali 2-1 ze Spurs u siebie oraz przegrali na wyjeździe z The Blues 0-2. Aston Villa zaczęła od 2 porażek z beniaminkiem, WHU 0-1 na wyjeździe oraz z Evertonem 1-3 u siebie. W poprzednim sezonie na St. James Park padł wynik 2-1 dla NU. Nie jest to dla mnie mega pewniak, ale patrząc na potencjał ofensywny Srok decyduje się postawić na ich wygraną. Hatem Ben Arfa, Demba Ba i Papiss Demba Cisse, ekipa z Birningham nie ma takich graczy w przedniej formacji, we mnie respekt budzi tylko Darren Bent. Tutaj więcej według mnie będzie zależało od Newcastle, bo jeśli zagrają na swoim wysokim poziomie, na który bezsprzecznie ich stać, to The Villans nie będą potrafili wywieźć ani jednego punktu ze St. James Park.

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
46#
Inter Milan - AS Roma Inter over 1,5 1,58 @Tobet ⛔
Myślałem nad over&#39;em, ale po kursie 1,45 nie zagram. Ponieważ w roli faworyta widzę Inter, i sądze że to on wygra (czyli zdobędzie większą ilość bramek), to aby over wszedł Inter musi zdobyć conajmniej 2 bramki. Roma fatalna w obronie, tzn. preferują bardziej ofensywny styl gry, przez co tracą dużo bramek. Nim trener naprawi to co zepsuł Luis Enrique to minie troche czasu. Inter zdecydowanie jest w stanie strzelić 2 lub więcej bramek, co czyni niemal w każdym meczu tego sezonu.
47#
Barcelona - Valencia BTS? Yes 1,82 @Tobet ⛔
To że barca strzeli to pefka, to że w tym sezonie ich defensywa nie zachwyca to też wiadomo. Valencia jest w stanie, a przedewszystkim ma argumenty aby pokonać bramkarza rywali. Spodziewam się tu ciągłych ataków Barcelony, ale myślę że i drużyna z Walencji będzie miała kilka szans podbramkowych, i conjamniej jedna z nich zakończy się golem.
EDIT: Krucho, niepotrzebne 2 ostatnie typy, Inter dał naprawdę ciała przed własną publiką, no cóż...

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
48#
Doxa Katokopias - AEL Limassol 1,57 @Bet365 ✅ 1-3
Sprawa jest prosta. Pojedynek beniaminka z ubiegłoroczny mistrzem. Mecz inauguracyjny, ale AEL rozgrywał już spotkania o stawkę w eliminacjach do LM. Wyeliminowali w dwumeczu zespół z Irlandi Północnej - Linfield (3-0, 0-0), następnie Partizan Belgrad (1-0, 1-0). Dopiero w 4 rundzie eliminacji ulegli mistrzowi Belgi - Anderlechtowi (2-1, 0-2). Rozegrali także spotkanie o Superpuchar Cypru, przegrali 3-5 z Omonią, ale w tamtym spotkaniu dali odpocząć kluczowym zawodnikom, grał praktycznie rezerwowy skład. A myślę, że siłe bieniaminków ligi cypryjskiej doskonale pokazało spotkanie właśnie Omoni Nikozja z Ayia Napa, Ayia Napa które w poprzednim sezonie 3 krotnie pokonało Doxa i zaliczyło z nimi 1 remis. Wracając do pojedynku z Omonią, to przegrali aż 0-5. Nie sądzę, że aż tyle bramek AEL zaaplikuje drugiemu z beniaminków, ale wydaje mi się iż skończy to się 2 lub 3 bramkową wygraną gości.
49#
Enosis Neon Paralimni - Apoel Nicosia 1,53 @Bet365 ✅ 0-5
Sprawa jest podobna, z tym że gospodarze nie są beniaminkiem. Poprzedni sezon zakończyli tuż nad strefą spadkową. Sprawa sie ma podobnie jak wyżej, APOEL także w rytmie meczowym, rozgrywając już 6 meczy w eliminacjach do LE. W fatalnym stylu się z nimi pożegnali, przegrywając u siebie 1-3 z drużyną z...Azerbejdżanu Neftci Baku. Ale to już za nimi, w pełni mogą skupic się a ligowych zmaganiach, na pewno będą chcieli zacząć sezon od pewnego zwycięstwa nad ekipą którą pokonywali dwukrotnie w poprzednich rozgrywkach.
50#
Stabæk - Rosenborg 1,50 @Tobet ✅ 0-2
Goście napewno podbudowani czwartkowym pokonaniem stołecznej Legi. Mimo iż Rosenborg aż połowe swoich ligowych spotkań zremisował to i tak decyduje się na nich zagrać. Dlaczego? A no dlatego że grają z najgorszą ekipą norweskiej ekstraklasy. Stabaek na 20 ligowych spotkań wygrał zaledwie 3, raz zremisował i aż 16 razy przegrał. Goście chcąc wygrać ligę poprostu muszą takie mecze wygrywać.
Raczej mniej znam się na lidze cypryjskiej czy norweskiej, więc radze za mocno się nie sugerować tymi typami ;)
Edit: A jednak powpadało, to cieszy.

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
W tygodniu trochę biedniej z piłką bo w piątek grają reprezentacje. Popatrzyłem troszkę i w oko wpadły mi 2 spotkania po przyzwoitym kursie. To pewnie nie będziesz wszystko, ale narazie o Belgi i Szwajcari, bo to na nich stawiam.
51#
Walia - Belgia 2,00 @Bet365 ✅ 0-2
Zacznijmy od tego, kogo do kadry zdecydowali się powołać Marc Wilmots i Chris Coleman.
Kadra Walii:
Bramkarze: Jason Brown (Aberdeen), Boaz Myhill (West Bromwich Albion), Lewis Price (Crystal Palace)
Obrońcy: Darcy Blake (Crystal Palace), James Collins (West Ham United), Chris Gunter (Reading), Joel Lynch (Huddersfield Town), Adam Matthews (Celtic), Sam Ricketts (Bolton), Neil Taylor (Swansea), Ashley Williams (Swansea)
Pomocnicy: Joe Allen (Liverpool), Gareth Bale (Tottenham), Andrew Crofts (Brighton &amp; Hove Albion), David Edwards (Wolverhampton), Andy King (Leicester), Aaron Ramsey (Arsenal), Jonathan Williams (Crystal Palace)
Napastnicy: Craig Bellamy (Cardiff City), Simon Church (Reading), Steve Morison (Norwich City), Hal Robson-Kanu (Reading), Sam Vokes (Burnley)
Kadra Belgii:
Bramkarze: Simon Mignolet (Sunderland), Jean-François Gillet (Torino), Thibaut Courtois (Atlético Madrid)
Obrońcy: Daniel Van Buyten (Bayern Munich), Vincent Kompany (Manchester City), Thomas Vermaelen (Arsenal), Nicolas Lombaerts (Zenit Saint Petersburg), Toby Alderweireld (Ajax), Guillaume Gillet (Anderlecht), Laurent Ciman (Standard Liège), Sébastien Pocognoli (Standard Liège), Jan Vertonghen (Tottenham)
Pomocnicy: Timmy Simons (Nürnberg), Moussa Dembélé (Tottenham), Steven Defour (Porto), Axel Witsel (Benfica), Dries Mertens (PSV Eindhoven), Kevin De Bruyne (Werder Bremen), Eden Hazard (Chelsea), Marouane Fellaini (Everton), Jonathan Blondel (Club Brugge)
Napastnicy: Kevin Mirallas (Everton), Romelu Lukaku (West Bromwich Albion), Igor de Camargo (Borussia Mönchengladbach), Christian Benteke (Aston Villa), Benjamin De Ceulaer (Genk).
Patrząc na piłkarzy reprezentujących barwy Belgii aż trudno uwierzyć, że ta ekipa nie zagrała na EURO. W grupie eliminacyjnej wyprzedzili ich Niemcy oraz Turcja. Jednakże myślę, że ich czas nadejdzie. Wielu piłkarzy jest naprawdę w wyśmienitej formie. W bramce Courtois, młody ale bardzo zdolny, wygrał z Atletico LE oraz kilka dni temu Superpuchar Europy. Obrona także składa się z fantastycznych graczy, Kompany i Vermaelen to kluczowi gracze Man City oraz Arsenalu. W pomocy ostatnio będący w fantastycznej formie gracze także reprezentujący Premier League, czyli Fellaini oraz Dembele. Obaj wyśmienicie dysponowani w pierwszych meczach sezonu (przedewszystkim mecz z MU). Do tego dochodzi błyskotliwy Mertens, oraz będący w kapitalnej formie nowy gracz Chelsea - Eden Hazard. Mimo przeciętnego meczu z Atletico, w lidze bryluje. W ataku w ostatnim meczu grali Chadli (niepowołany na ten mecz) oraz Mirallas. Może także zagrać młody i zdolny Lukaku (wypożyczony do WBA, narazie jest tam rezerwowym) Benteke, albo De Camargo z Gladbach. Niewątpliwie Belgia posiada indywidualności, teraz zadaniem trenera jest to wszystko jak najlepiej poukładać, jeśli mu się uda to Belgowie mogą być naprawdę mocni. Ostatnio w sparingu pokonali nie byle kogo, bo Holandię aż 4-2. A co do Walii to mają kilku wyróżniających się zawodników, ale nie tyle co ich przeciwnicy. Ramsey ostatnio nie powala formą, Bellamy gra na zapleczu BPL, ale jego akurat nigdy leckeważyć nie można, ponadto zawsze groźny Bale i dobrze grający na początku sezonu w LFC Allen. Reszta kadry składa się głównie z graczy reprezentujących barwy klubów z Championship lub słabszych klubów BPL. Belgia ma wszystkie atuty po swojej stronie, i tylko od nich zależy czy je wykorzystają, Walia to niezwykle waleczny przeciwnik, nigdy nieustępujący przeciwnikowi, ale to Belgia ma graczy poprostu piłkarsko lepszych.

52#
Słowenia - Szwajcaria 2,40 @Bet365 ✅ 0-2
Zacznijmy od graczy powołanych.
Kadra Słowenii: http://i49.tinypic.com/2nqce1z.jpg
Kadra Szwajcarii: http://www.eurofutbol.pl/news/582368-Kadra-Szwajcarii-na-mecze-ze-Slowenia-i-Albania/
Szwajcaria mimo iż nie ma (według mnie) aż tak imponujących graczy jak Belgia, to wydaje mi sie być ekipą lepiej poukładaną. Ostatnio (nie licząc przegranego meczu z Rumunią 0-1) wygrali wysoko z Chorwacją 4-2, oraz ograli reprezentację Niemiec, aż 5-3 która był wtedy na etapie przygotowań do EURO. W tamtym meczu błysnął Derdiyok zaliczając hattricka. Trafił także Mehmedi z Dynama Kijów. Z Chorwacją trafiali Barnetta, Xhaka oraz 2 premierowe bramki dla swojej reprezentacji zaliczył gracz Zuricha - Gavranovic. Trzeba powiedzieć, że Szwajcarzy mają solidnego bramakrza - Benaglio, który broni juz od lat na przyzwoitym poziomie w kadrze jak i w Wolfsburgu. Myślę, że formacja obronna to personalnie najsłabsza linia Szwajcarów. Przeciwko Słoweni prawdopodbnie zagrają Rodriguez - Djourou - von Bergen - Lichtsteiner. Druga linia wygląda już imponująco, Inler oraz Dzemaili z Napoli, Behrami, Xhaka grający bardzo dobrze w poprzednim sezonie LM w barwach Basel (zaowocowało to transferem do Gladbach), oraz skrzydła w postaci Shaqiriego i Barnetty. Postarają się napewno zmazać plamę w postaci braku awansu na EURO (wyprzedzeni przez Czarnogórę oraz Anglię). Co do Słoweni, także nie zagrali na ME, musieli uznać wyższośc Włochów, Estonii (!) oraz Serbów w grupie. Ostatnio przyzwoite wyniki, remisy z Grecją i Szkocją oraz wygrana 4-3 z Rumunią. Personalnie naprawdę przeciętna drużyna. Uważam, że Szwajcaria ma duże szanse na korzystny wynik w tym meczu.

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
53#
Luksemburg - Portugalia Time of 1st goal? 00:00-27:59 1,70 @Tobet ✅
Portugalia niepodważalnym faworytem, ale moim zdaniem nie warto iść w ich wygraną po kursie 1,01, czy też jakieś marne hendi. Myślę że goście mocno przycisną, a bramka to tylko kwestia czasu. W 28 minut powinni spokojnie ukłuć amatorów z Luksemburga. W każdym meczu gospodarzy w tym roku ten typ został pokryty, a rywale nie powalali - Gruzja, Malta, Macedonia czy St. Gallen. Polecam.
54#
Czarnogóra - Polska under 2,5 1,60 @Tobet ⛔
Polska w ostatnich 10 spotkaniach over pokryła zaledwie 2 razy. Z Węgrami oraz z amatorami z Andory. Nie gramy nic szczególnego, zwykła kopanina, brak składnych akcji, ale także nie tracimy za dużo. Jest oczywiście w Czarnogórze Vucinic, ale tak pozatym to może jeszcze prócz Jovetica i Savica to są to gracze przeciętni. Imo to będzie mecz walki, dużo gry w środku pola, faworytem wydają się być gospodarze, ale nie widzę tu ich strzelających kilka bramek. Dla mnie oczywisty under.

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
Wkońcu wracamy do piłki nożnej, eliminacje do MŚ...ale ja paradoksalnie podam coś z piłki ręcznej. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie więc proszę nie brać typu jako pefki, aczkolwiek trochę się zastanawiałem i myślę że typ ma bardzo duże szanse powodzenia.
55#
TV Großwallstadt - Rhein-Neckar Loewen -3,5 1,85 @bwin ✅ 24-30
Goście komplet punktów po 3 meczach, gospodarze zaliczyli już 2 porażki. W ostatnich dwóch pojedynkach tych drużyn Lwy pokrywał ten handicap, ponadto od początku sezonu wygrywają pewnie (30-25 z Göppingen, 26-23 z Melsungen i 24-19 z N-Lübbecke). Ot co skłania mnie do grania w stronę gości. Zagrałem także na czysty win w @Expekt po 1,30, ale tu tego nie wliczam.

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
A w sumie, jeszcze z piłeczki można coś dołożyć ;)
56#
Islandia - Norwegia X2 1,30 ⛔ 2-0
Walia - Belgia X2 1,25 ✅ 0-2
AKO 1,62 @Expekt
Typ na Belgie opisałem wyżej bardzo, bardzo dokładnie. Tu zagrany z podpórką więc wg mnie pewniak (aczkolwiek takie nie istnieją). Co do drugiego spotkanie. Obie ekipy spotkały sie w poprzednich eliminacjach do EURO. Dwukrotnie lepsi byli gracze ze Skandynawi. Ograli wyspiarzy 1-0 u siebie oraz 2-1 na wyjeździe. Islandia na ostatnie 10 spotkań tylko 2 wygrała - z Cyprem oraz Wyspami Owczymi. Pozostałe 8 meczy przegrali. Norwegia to ekipa o klasę lepsza, to nie ulega wątpliwości, ale grają na stosunkowo trudnym terenie. Tu nie zdziwi mnie wywalczony przez Islandie remis, natomiast nie wydaje mi się żeby wygrana była w ich zasięgu.
57#
Litwa - Słowacja under 2,5 1,63 @Expekt ✅ 1-1
Dość ciekawy typ, a do zagrania go przekonały mnie mecze Litwy na własnym terenie. Remis w meczu towarzyskim z Rosją 0-0, wcześniej porażka z Czechami 1-4, jednakże Słowacja jest zespołem lepszym od Słowaków, ponadto bezbramkowy remis Lichtensteinem oraz wygrana 3-0 ze słaniutką Armenią. Na Litwie łatwo sie nie gra, a Słowacja to nie jest ekipa mocna, potrafiąca narzucić swój styl gry. Nastawiam się na mecz walki z małą ilością bramek.
58#
Łotwa - Grecja under 2,5 1,57 @bwin ⛔ 1-2
Przy graniu na ten typ kieruje sie podobnymi motywami co wyżej. Łotwa ostatnio u siebie: 5-0 z Litwą, która jest wyraźnie gorsza od Greków; 0-0 z Kazachstanem, 2-0 z Maltą, 1-1 właśnie z Grecją i 0-2 z Finlandią. Jakby do tego dodać, że Grecja jest drużyną grającą defensywnie, typowo under&#39;ową to nie liczyłbym na grad bramek. Jak dla mnie obvious under.

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
Powraca piłka na poziomie, więc wypadałoby podać parę typów na el. do MŚ.
59#
Turcja - Estonia 1,27 ✅ 3-0
Austria - Niemcy 1,33 ✅ 1-2
Gruzja - Hiszpania 1,14 ✅ 0-1
AKO 1,93 @Expekt
Opis do tych typów jest zbędny, ale po krótce...
Turcja to wg mnie zaraz po Holandii najlepsza ekipa w tej grupie, a porażce z Pomarańczowymi takie spotkanie jak to muszą wygrywać obowiązkowo. Nie dość że są o 2 klasy lepsi to jeszcze mają atut własnego boiska. Niemcy jak to Niemcy, najbardziej solidna ekipa na świecie, napewno tego meczu nie zlekceważą, będą chcieli jak najszybciej zapewnić sobie awans do MŚ. Joachim Low nie eksperymentuje w takich meczach, wystawia to co ma najlepsze. A Hiszpania jest poza zasięgiem wszystkich, przy niewielkim wysiłku powinien to być dla nich spacerek.
60#
Cypr - Islandia Cypr under 1,5 1,55 @Tobet ✅ 1-0
61#
Cypr - Islandia X2 1,55 @Expekt ⛔ 1-0
Cypr słabiutki, to nie ulega wątpliwości. To że taki APOEL gra w LM to głównie zasługa obcokrajowców tam grających. Cu do 1 typu, Cypr ostatnio więcej niż 1 bramkę strzelił słabiutkiej Mołdawi ponad rok temu. W ostatnich eliminacjach do EURO te dwie ekipy spotkały się w grupie, u siebie Cypr zremisował 0-0, a na wyjeździe przegrał 0-1. Islandia pozytywnie mnie zaskoczyły ogrywając Norwegów w piątek. Cypr jest drużyną ze zdecydowanie niższej półki niż Norwegia. Nie widzę tu wygranej gospodarzy, ktoś odważniejszy to niech zagra wygraną gości, albo DNB. Godnym uwagi typem jest także under 2,5 po 1,65 w @Tobet, @bet365 czy @Expekt.

62#
Francja - Białoruś Białoruś under 0,5 1,72 @Tobet ⛔ 3-1
W ostatnich eliminacjach jak te dwie ekipy się spotkały to Francja delikatnie mówiąc - nie popisała się. Porażka u siebie 0-1 oraz wyjazdowy remis 1-1 to była kompromitacja. Ale trójkolorowi to teraz zupełnie inna ekipa. Lepiej zorganizowana niż przed MŚ w RPA. Według mnie znacznie lepiej pograć ten typ po takim kursie niż wygraną gospodarzy po dużo niższym. Myślę że wynik będzie się kręcił koło 1-0, 2-0 dla żabojadów. A Białoruś nie zachwyca z przodu, jedynie jakaś fantastyczna akcja gości albo duży bład gospodarzy (w co szczerze wątpie) może przynieść bramkę drużynie z naszej wschodniej granicy. Poza tym Francja zagra na 100%, w grupie mają Hiszpanię i muszą zdobyć komplet punktów w meczach z underdogami.
To narazie byłoby na tyle, może jutro coś dołożę ;)

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
63#
Węgry - Holandia over 2,5 1,85 ✅ 1-3
Szwajcaria - Albania 1,30 ✅ 2-0
AKO 2,41 @Tobet
W spotkaniach Madziarów z Pomarańczowymi przeważnie pada dużo bramek. W ostatnich eliminacjach do EURO Holendrzy dwukrotnie wygrali 5-3 u siebie i 4-0 na wyjeździe. Nie ma co ukrywać że w jutrzejszym spotkaniu głównie liczę na gości, powinni przynajmniej 2 bramki strzelić. Van Persie w formie, potrafi strzelić bramke z niczego, do tego Sneijder, Robben, nowy w kadrze Narsingh. Z ławki mogą wbić Huntelaar, Kuyt, de Jong czy Lens. Moc z przodu jest, nie ma wątpliwości. Węgrzy rozstrzelali w piątek słabituką Andore. Moim zdaniem dużych szans z Holendrami nie mają, aczkolwiek o bramkę mogą się pokusić. Z przodu Szalai, Hajnal, Dzsudzsak czy weteran Gera mogą troszkę namieszać w obronie gości, która nie wygląda najlepiej. Turcy stworzyli sobie naprawdę dużo sytuacji w piątkowym meczu i powinni chociaż raz pokonać Krula. Co do Szwajcarów, to dużo na ich temat napisałęm kilka postów wyżej, ta ekipa ma potencjał. Pokonali na wyjeździe Słowenię, napewno nastawiają się na 3 punkty z Albanią. Nie ma co pisać o tym meczu, gospodarze są dużo lepsi, i to oni powinni wygrać jutrzejszy mecz.

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
64#
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Śląsk Wrocław under 2,5 1,62 @Tobet ✅ 1-1
Analiza w dziale, klik.
EDIT:
65#
FC Augsburg - VfL Wolfsburg X2 1,52 ✅ 0-0
KV Kortrijk - Club Brügge over 2,5 1,79 ⛔ 1-1
AKO 2,72 @Betsafe
Dubel, tym razem bez długiego opisu. Krótko - w Belgii dosyć często padają over&#39;y. Ostatnie 5 meczy tych drużyn właśnie tak się kończyło, może i Bruggia faworytem, ale Kortrijk u siebie grać potrafi, licze na bramki z obydwu stron. Wolfsburg w 1 kolejce sprawił niespodzianke, ograł Stuttgart. Potem kompromitacja u siebie z Hannoverem (0-4). Ta drużyna ma naprawdę fajnych graczy - Dost, Olic, Diego, w obronie solidny Naldo. Augsburg to jedna ze słabszych ekip Bundesligi, groźna u siebie, jednak nie liczyłbym na 3 pkt z ich strony.

Do góry Bottom