>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Info Propozycje i pomysly rozwoju forum...

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
ad. 1 Wysłałeś off topa, czyli dyskusje na tematy bukmacherskie gdzie jak dobrze wiemy 99 % postów polega na wprowadzeniu na klawiaturę tego, co wszyscy jednocześnie oglądają na livescore. Mówię o temacie gdzie serio pojawiłyby się uzasadnione typy live, wraz z ich rozliczeniami po zakończonym spotkaniu.
A po co to komu, skoro i tak z takich typów nikt nie będzie mógł skorzystać ? a chyba o to chodzi w podawaniu typów na forum, c&#39;nie ?

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Maximus88 ma po części rację. Czasami tu widzę jak ktoś podaje posty/typy 5 minut czy nawet minutę przed spotkaniem więc tak szczerze to jest taki sam sens typu co podanie go na live.
Z drugiej strony w koszu mamy 4 kwarty i po każdej mamy przerwę, w piłce nożnej mamy 15 minutową przerwę między połowami, w hokeju przerwy pomiędzy tercjami, w tenisie dłuższe pomiędzy setami i krótsze pomiędzy gemami.
Na pewno ktoś by skorzystał. Ostatnio w grudniu mieliśmy doskonały mecz gdzie można było zarobić na tenisie Nadal - Federer i na odwrót.
A kursy na live są trochę inne niż te przed meczem.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Też uważam, że taki temat z typami live by się przydał, a dużo osób mogłoby z tych typów skorzystać, gdyby były podawane właśnie w przerwach między setami/kwartami/tercjami itp. Bo jeśli ktoś wchodzi na taki bet365 czy bwin, gdzie jest kilkadziesiąt zakładów live, to potrzeba trochę czasu aby wszystko ogarnąć, posprawdzać kursy, wyniki... I podczas gdy ktoś będzie klikał w kolejne mecze piłki nożnej i zastanawiał się, czy coś zagrać, może przegapić okazję na dobry typ np. w koszykówce, gdzie kursy mogą się zmienić diametralnie w ciągu kilku minut. Bardzo dobrym przykładem jest liga filipińska, w której jedna drużyna jest w stanie odrobić 15 pkt. i wygrać jeszcze z przewagą 10 pkt. i to nie zdarza się wcale tak rzadko. Wystarczy sprawdzić wyniki po kolejnych kwartach, aby zobaczyć jak nieprzewidywalna jest ta liga i że wszystko może się zdarzyć.

Edit
Albo jeśli ktoś ogląda mecz, w którym kurs na over 2,5 wynosił powiedzmy 1,60 lecz po 30 min. jest 0-0 pomimo kilku dogodnych sytuacji bramkowych, a kurs skoczył do 2,20, to ten temat byłby idealnym miejscem, aby ten ktoś mógł powiadomić innych, że warto zagrać na over, bo mecz jest szybki i obfituje w akcje podbramkowe.

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
A po co to komu, skoro i tak z takich typów nikt nie będzie mógł skorzystać ? a chyba o to chodzi w podawaniu typów na forum, c&#39;nie ?
Oczywistym jest, że po zakończonym spotkaniu z typu nie skorzystasz ;)
Mi chodzi o temat na zasadzie ,,dyskusje....,, gdzie ludzie siedzieliby na bieżąco, tylko liczba postów dużo mniejsza i z konkretnymi typami. Zaczyna się sezon tenisowy, siatka już pełną parą, a to właśnie sporty gdzie losy meczu mogą się bardzo szybko odwrócić i my jako gracze możemy z tego skorzystać. Ale logicznym jest, że podczas np AO nie będę w stanie oglądać 3-4 meczy na raz.
Kłócić się nie mam zamiaru, ale niech nikt mi nie wmawia, że nie byłoby to pomocne bądź, że aktualne ,,dyskusje...,, spełniają taką rolę.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Moim zdaniem trochę nędzny pomysł z kilku powodów.

Jest już temat &#39;&#39;Dyskusje...&#39;&#39; gdzie wiadomo, że częściej można spotkać &#39;&#39;zdania&#39;&#39; typu &#39;&#39; United 11111111111111111&#39;&#39;, ale też można czasem zapytać o spotkanie - tj. jeśli ktoś ogląda to pisze z tego relację i ewentualnie ktoś inny sobie włącza streama bądź coś stawia na live.Kolejna kwestia to taka, że wiemy to jak z ekspertami na live - Trento leje w pierwszym secie Skrę 25:10 i mamy wpisy typu &#39;&#39; gładkie 3:0&#39;&#39;, &#39;&#39; można już księgować&#39;&#39;, &#39;&#39; 3:0 jak nic&#39;&#39; gdzie po kolejnych 30 minutach na tablicy wyników 1:1.I generalnie uważam, że jak tak miałby wyglądać te mecze opisywanie to wolałbym sobie podarować.
Jeszcze jedną kwestią to taka, że na przykład powiem, że opłaca się grać overa po jakimś kursie, a nie wejdzie to ludzie mogę mieć pretensję czemu tak itd.

Ja z wyżej wymienionych powodów uważam, że pomysł z tematem/działem jest nietrafiony i zbędny.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Moja propozycja jest taka, aby w przypadku raportowania postu, wiadomość o raporcie została wysyłana do moderatorów na skrzynkę PW, a nie na e-mail gdyż &quot;moderatorzy nie będą sprawdzać e-mail&#39;a co godzinę&quot; wiec w tej formie raportowanie nie ma sensu.
A najlepiej jeśli to możliwie niech wiadomość dochodzi zarówno na e-mail jak i PW.
Myślę, ze technicznie jest to możliwe wiec proponuje.
e/ niestety nie każdy sobie tak dobrze radzi Snajper, Piotrek ma problemy z obsługa meila.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Ja mam taką propozycję o raportowaniu PW. Bo nie bawi mnie za bardzo, że dostaje na PW wiadomość od użytkownika jakiegoś, że typ nie wszedł, który podałem i jestem bluzgany przez niego. Dzisiaj tak było, gdy nie wszedł Tottenham to pojechał koleś po mnie równo.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Ja mam taką propozycję o raportowaniu PW. Bo nie bawi mnie za bardzo, że dostaje na PW wiadomość od użytkownika jakiegoś, że typ nie wszedł, który podałem i jestem bluzgany przez niego. Dzisiaj tak było, gdy nie wszedł Tottenham to pojechał koleś po mnie równo.
Ale to nie jest zlamanie regulaminu wiec co chiales raportowac?

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Ale to nie jest zlamanie regulaminu wiec co chiales raportowac?
To czemu jak ktoś klnie w hyde parku to dostaje ostrzeżenia? Przecież na całym forum obowiązują te same zasady i z tego co mi wiadomo nie można obrażać innych userów.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Można raportować PW, ale tylko karamy za te ze spamem
PW jak nazwa wskazuje to prywatna sprawa każdego usera, ktoś cie obraza itp? mozesz go zawsze zignorować

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Moja propozycja jest taka, aby w przypadku raportowania postu, wiadomość o raporcie została wysyłana do moderatorów na skrzynkę PW, a nie na e-mail gdyż &quot;moderatorzy nie będą sprawdzać e-mail&#39;a co godzinę&quot; wiec w tej formie raportowanie nie ma sensu.
A najlepiej jeśli to możliwie niech wiadomość dochodzi zarówno na e-mail jak i PW.
Myślę, ze technicznie jest to możliwe wiec proponuje.
Podbijam
Kolejna propozycja to wycofanie rangi &quot;typer&quot; z nagrody dla najlepszego typera w konkursie &quot;Typy Dnia&quot;. Główne powody to a) od jakiegoś czasu osoby które ta range uzyskują właśnie z tego konkursu, nie prowadzą nawet tematu, a jeśli już prowadzą to ich wyniki są hmm słabe. b) ranga &quot;typer&quot; i tak na forum ma niską wartość, a rozdawanie jej w takim konkursie, który moim zdaniem polega na szczęściu, a nie byciu dobrym typerem (zdarzają sie wyjątki) jest jeszcze większą ujma dla tej rangi.
c) 150zł w comiesięcznym konkursie to i tak IMO duża nagroda wiec konkurs i tak na tym nie ucierpi.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Co do nagrody to się zgadzam, ale zaraz pewnie ja i Fabik zostaniemy zjechani przez kolegów Moderatorów jak i przez zwycięzcę (????????????) ostatniego konkursu Typy DNA.
Raportowanie postów to też z tego co widzę jakiś strasznie śliski temat dla Moderatorskiej Braci. Strasznym problemem będzie zmiana sposobu raportowania postów? Pewnie tak, bo w ten sposób osoby decyzyjne przyznają się do błędu. co nie jest w ich że tak powiem stylu...
Moim zdaniem z tego co wiem, info o raportowanych postach bez problemów mogłoby być przekazywane Modom na PW. Jedynym problemem jest niestety ich rzekoma nieomylność.
Nie mam absolutnie nic do żadnego z Modów, ale myślę, że pomysł Fabika bez problemu może zostać wprowadzony w życie. Przecież dla nikogo nie będzie to jakąś wielką stratą.
Kiedy jakieś Info co do konkursu na Mundial w Szwecji? ;)

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Tylko jak wy to sobie wyobrażacie, że jedno zgłoszenie wysyła wiadomość do 50 moderatorów na forum czy tam ilu ich jest ? Bez sensu i niepotrzebny spam skrzynek.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
W sumie zgadzam się z Fabikiem wiadomo że lepiej jak przyjdzie wiadomość prywatna z raportowanym postem ,nawet wejdzie jakiś mod na chwilę to już będzie wiedział ocb.
Co do drugiego to tak jak napisałeś ranga typer jest po prostu śmieszna ,co z tego jak ktoś wygra konkurs jak nie ma z tego nikt pożytku więcej szczęścia niż rozumu .Chyba że zrobić tak że ktoś musi po wygraniu konkursu przez jakiś okres podawać typy i np pisać analizy ale wtedy wydłużyłby się okres z kaską za konkurs,albo nie każdy może brać udział np. ale to już płacz konkretny.
;)
Tylko jak wy to sobie wyobrażacie, że jedno zgłoszenie wysyła wiadomość do 50 moderatorów na forum czy tam ilu ich jest ? Bez sensu i niepotrzebny spam skrzynek.
do tych co zajmują się konkretnym działem a i lepszy spam w skrzynce niż w tematach na forum.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Ja się zgadzam zdecydowanie co do rangi typera za wygranie TD.Zdecydowanie nagroda pieniężna jest wystarczająca i jest ona wysoka, a jak da się zauważyć to znaczna część podawanych tam typów to zdarzenia skupiające się na najwyższym kursie, a nie na prawdopodobieństwie jego trafienia także sama ranga czy tytuł traci na swojej renomie.

W tej kwestii popieram Fabika i fajnie by było jakby zniesienie tej bonifikaty za wygranie TD było wzięte pod dyskusję.

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Ja się zgadzam zdecydowanie co do rangi typera za wygranie TD.Zdecydowanie nagroda pieniężna jest wystarczająca i jest ona wysoka, a jak da się zauważyć to znaczna część podawanych tam typów to zdarzenia skupiające się na najwyższym kursie, a nie na prawdopodobieństwie jego trafienia także sama ranga czy tytuł traci na swojej renomie.
W tej kwestii popieram Fabika i fajnie by było jakby zniesienie tej bonifikaty za wygranie TD było wzięte pod dyskusję.
Co do nagrody to się zgadzam, ale zaraz pewnie ja i Fabik zostaniemy zjechani przez kolegów Moderatorów jak i przez zwycięzcę (????????????) ostatniego konkursu Typy DNA.
Podbijam
Kolejna propozycja to wycofanie rangi &quot;typer&quot; z nagrody dla najlepszego typera w konkursie &quot;Typy Dnia&quot;. Główne powody to a) od jakiegoś czasu osoby które ta range uzyskują właśnie z tego konkursu, nie prowadzą nawet tematu, a jeśli już prowadzą to ich wyniki są hmm słabe. b) ranga &quot;typer&quot; i tak na forum ma niską wartość, a rozdawanie jej w takim konkursie, który moim zdaniem polega na szczęściu, a nie byciu dobrym typerem (zdarzają sie wyjątki) jest jeszcze większą ujma dla tej rangi.
c) 150zł w comiesięcznym konkursie to i tak IMO duża nagroda wiec konkurs i tak na tym nie ucierpi.
podbijam, popieram, apeluje !

Ranga za wygranie TD nie ma sensu. Wystarczy spojrzeć na to, kto wygrywa. Więcej nie trzeba dodawać.
Może inaczej ...
Ranga za TD - ok, pod warunkiem, że dany user wygra TD powiedzmy 3x.
Nie wiem, być może takiego wyczynu jeszcze nikt nie dokonał, ale wg mnie to dobry pomysł. Mamy 12 miechów. Wygranie 3 to chyba nie duży wysiłek. Skoro ktoś jest dobry, to powtórzy ten rezultat jeszcze dwa razy. To tak, jakby utrzymywał yield czy dobre statystyki przez 90 dni.
Podobny warunek muszą spełniać osoby podające typy w dziale VIP (muszą utrzymywać skuteczność).
Więc zróbmy tak i w Typach Dnia. Po trzech zwycięstwach w konkursie zasługuje na rangę, bo trzyma poziom.

Ranga w obecnych warunkach nie ma sensu i znaczenia.

snajper 322

snajper

Forum VIP
No to ja się teraz wypowiem jako &quot;opiekun&quot; tego działu. Wypowiedzieli się userzy, którym nie udało się wygrać tego konkursu jeszcze, ba nawet nie byli na trzech pierwszych miejscach.

b) ranga &quot;typer&quot; i tak na forum ma niską wartość, a rozdawanie jej w takim konkursie, który moim zdaniem polega na szczęściu, a nie byciu dobrym typerem (zdarzają sie wyjątki) jest jeszcze większą ujma dla tej rangi.
Dlaczego uważasz że szczęście? Skoro ktoś potrafi przeanalizować dobry typ z wysokim kursem, to dlaczego nie może go podać w konkursie? Jedni mają taka taktykę, a drudzy wolą podać dużo więcej typów

Może inaczej ...
Ranga za TD - ok, pod warunkiem, że dany user wygra TD powiedzmy 3x.
Nie wiem, być może takiego wyczynu jeszcze nikt nie dokonał, ale wg mnie to dobry pomysł. Mamy 12 miechów. Wygranie 3 to chyba nie duży wysiłek. Skoro ktoś jest dobry, to powtórzy ten rezultat jeszcze dwa razy. To tak, jakby utrzymywał yield czy dobre statystyki przez 90 dni.
Teoretycznie wydaje się to łatwe, a w praktyce? Przejrzałem tak na szyko archiwum zwycięzców Typów Dnia i chyba tylko NONDA wygrał 3x w roku 2006. Według mnie, na naszym forum aktualnie to jest niemożliwe. Spójrz ilu ludzi startuje do konkursu z początkiem każdego miesiąca. Ja może tabelą TD zajmuję się dwa lata i mam w niej wpisane 2000 userów. O taki wynik jak mówisz będzie naprawdę trudno. Porównujesz tutaj z yieldem. Ile wtedy było typerów, którzy utrzymali się w dziale? 3-5?

Chyba że zrobić tak że ktoś musi po wygraniu konkursu przez jakiś okres podawać typy i np pisać analizy ale wtedy wydłużyłby się okres z kaską za konkurs,albo nie każdy może brać udział np. ale to już płacz konkretny.
Jeżeli typer jest nieaktywny, to zabierana jest mu ranga typera.

A jeśli mogę wiedzieć, co Ci się nie podobało w zwycięzcy TD? Według mnie pisał ładne i skuteczne analizy do koszykówki. Co prawda skuteczności nie miał za wysokiej, ale skupił się na podawaniu mniejszych kursów i większej ilości typów w danym miesiącu. Grał mniejszymi kursami i wygrał z przewagę 300 punktów

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
No to ja się teraz wypowiem jako &quot;opiekun&quot; tego działu. Wypowiedzieli się userzy, którym nie udało się wygrać tego konkursu jeszcze, ba nawet nie byli na trzech pierwszych miejscach.
to nie znaczy że nie mają prawa głosu

Dlaczego uważasz że szczęście? Skoro ktoś potrafi przeanalizować dobry typ z wysokim kursem, to dlaczego nie może go podać w konkursie? Jedni mają taka taktykę, a drudzy wolą podać dużo więcej typów
bo się podaje max 30 typów, o 100 za mało by sprawdzić czy typy podane przez daną osobe były wartościowe

sam pomysł żeby wycofać rangę typer za zwycięstwo w Typach Dnia myślę że dobry, nagroda pieniężna jest już dużą zachętą, a 3 razy z rzędu naprawdę bardzo trudno byłoby wygrać komuś w tej loterii :]

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
JA wygrałem kiedyś TD i wiem na jakiej zasadzie się to wygrywa. Daje się typy na zasadzie &quot;a co będzie&quot; wejdzie to wejdzie , nie wejdzie to przecież nic nie tracę. I wiem też że jak tu ranga jest tak &quot;ważna&quot; to na nią nie zasługiwałem ;) Fakt , że nie wszyscy tak robią , ale zapewniam Was , że jak się trafi dobry typer to tak czy siak zostanie &quot;wyłapany&quot; i &quot;pokolorowany&quot; na żółto. Już kiedyś miałem o tym napisać , że ranga w TD jest zbędna. 3/4 osób podchodzi do tego konkursu tylko i wyłącznie dla pieniędzy więc sądzę , że to wystarczy.

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Porównujesz tutaj z yieldem. Ile wtedy było typerów, którzy utrzymali się w dziale? 3-5?
Snajper, właśnie o to w tym wszystkim chodzi.
mamy dział VIP a w nim 30? macherów.
Na niektóre tematy nie da się patrzeć. Ani skutecznie, ani schludnie ...
ale to inna gadka.

edit: z tym wygraniem 3x TD to jednak może być problem, ale działałbym coś w podobnym kierunku.

Do góry Bottom