Panie & Panowie!
Po pierwsze! Zastanówcie się do czego służy
forum bukmacherskie?
Mnie się wydaje że do ograbiania buków, ale mogę się mylić... ????
Moderatorom chyba chodzi obecnie o rozwój forum, więc może tu jest jakiś problem? Jeżeli chcecie rozwijać forum, to sorry ale chyba nie tędy droga, baaa śmiem twierdzić że większość użytkowników po prostu zrezygnuje z korzystania i zacznie grać na własną rękę... o to Wam chodzi? Większość użytkowników gra na żywo, a działu do gry
live tutaj niestety nie ma. DNTB był jedynym miejscem zbiorczym, gdzie wszyscy mogli podawać
typy live.
Piszecie że burdel w HP itp... Jesteście Moderatorami, bo tak świetnie znacie się banowaniu i zarządzaniu forum, czy po prostu dostaliście tą rangę za Waszą wiedzę, którą podzieliście sie na forumku? Jak dla mnie to są dwie różne rzeczy... może lekko powiązane, ale zamiast komentować, prostować fakty, to omijacie je szerokim łukiem. A może to częściowo Wasza wina że nie potraficie pilnować porządku? Przykład? Od dwóch miesięcy proszę aby zablokować użytkownika "Klata" i co? Efektów brak! Podpowiadałem co zrobić i jak, ale nikt się nie interesował. Nadal mógł wypisywać swoje "co XXX odpierdala?" Kolejny przykład to taki, przez który ja przestałem pisać w działach. Moderator KubaMajcher (czyli obecnie qBali) zaczął usuwać posty których treść była sprzeczna z jego teorią. Po co mam pisać w dziale jak za chwilę mój post zostanie usunięty? Takich osób jak ja jest więcej... np. Szef który się już wypowiedział. Ja się pytam - po co mam pisać coś w dziale, jak zaraz to ktoś usunie? Zamiast podyskutować, porównać argumenty?
Zamiast odwalać robotę jak najlepiej, korzystać z typów, wyciskać z buków many many, to Wy zamykacie najbardziej dochodowy dział... Zamykacie kopalnie pieniędzy. Zamykacie w szafce piłkę, jak dzieciom w podstawówce, które coś przeskrobały i nie mogą pokopać na przerwie na boisku... Jesteśmy dziećmi czy dorosłymi ludźmi 18+??? Noooo chyba że pracujecie dla bukmacherów i chcecie ograniczyć nasze zyski...??? Albo nie chce Wam się zajmować tym działem?
@Ramzesa
Pisałeś o typach we własnych tematach.
Nie wyobrażam sobie mieć otwartych 30 zakładek z typami
live od wszystkich zaufanych użytkowników, odświeżać ich co 5 sekund bo nie wiem czy coś zagra wartego uwagi na
live? Są to osoby którym zawdzięczam kilka dobrych PLN na koncie, osoby których podziwiam za wiedzę, którym zacząłem ufać... Są wśród nich między innymi osoby które wypowiadały się w tym wątku. Niestety nie każdy z nas jest Bogiem i ma nieograniczoną wiedzę. W DNTB były osoby które sobie pomagały i chwała im za to! Były też osoby które przeszkadzały i może nimi trzeba było się zająć? Zrobił się burdel, trzeba było go za wczasu posprzątać... teraz jest kumulacja i wszystko wybuchło z opóźnionym zapłonem. My też nie jesteśmy do końca bez winy, ale prawda jest penie po środku.
Gdzie mamy podzielić się sytuacją z boiska jak nie w temacie DNTB? W działach tematycznych? Nikt nie jest w stanie ogarnąć wszystkich meczów na
live, a dzięki takim wpisom, jak X źle nadepnął - kontuzja, drużyna Y zaraz spuchnie, Z z kolei kopnąłem w kępe trawy, a Suarez znowu kogoś ugryzł.
Spróbujcie obejrzeć sobie w sobotę o godzinie 16:15 mecze ligi niemieckiej i angielskiej. Jest to około 10 meczów w danej chwili. Nie da się wyciągnąć wniosków ze statystyk danego meczu... Głupie wpisy? Nie sądze.
Z mojego przykładu! Nie oglądałem dwóch meczów z MŚ w siatkówkę, bo mnie nie było i co robię? Wchodzę w DNTB i szukam godziny w której mecz się odbywał i co widzę? Drużyna A grała życiówkę, Drużyna B przestój, niewykorzystane kontry. W piłce nożnej to samo - 500 słupków, 100 kontr niewykorzystanych, pełno sytuacji bramkowych.. To samo mogę powiedzieć o innych dyscyplinach. Co z tym robię? Wykorzystuję tą wiedzę do analizy kolejnego spotkania!!! Proste wpisy, ale bardzo przydatne!
Kto ile czasu kto spędza przed PC Was obchodzi? Wasze życie? NIE! Przejmujecie się tym? Posiadamy własny rozum czy NIE? Każdy planuje swoje życie jak chce. Jeżeli dział DNTB pomaga przeżyć je lepiej większości użytkownikom, to dlaczego go zamykać? Ktoś podaje typ to obowiązkiem jest go zagrać? Posiadamy własny rozum czy NIE? Takie rzeczy nie powinny mieć wpływu na nas.
Zostałem zbanowany wczoraj na forum za link do Haxballa, który podałem wczoraj w dziale Gry. Chciałem dać Wam zajęcie na czas braku DNTB (poharatać w gałę
) oraz możliwość do wypowiadania się na czacie w sprawach bukmacherskich, której Wam brakuje. Wczoraj dołączyło ok 20-30 osób, miałem pełny serwer, nie chciałem Wam ukraść użytkowników, tylko znaleźć wyjście. Wszyscy pytali kiedy odwołacie decyzję itp. Był też poruszany temat alternatywy działu DNTB, ale takiej niestety nie znaleźliśmy. Myśleliśmy Shoutboxie czy nawet komunikatorze głosowym typu Skype, albo TeamSpeak3. Jednak po dłuższych przemyśleniach stwierdzam, że najlepszą opcją był i mam nadzieję będzie dział DNTB. To co zapisane w dziale nigdy nie zginie, każdy będzie maił do tego dostęp i informacje z których będzie mógł korzystać (tak jak ja opisałem wyżej).
Dzisiaj również założyłem serwer w śmiesznej jakby nie było gierce. Przewinęło się około 20 osób? Nei wiem, nie liczyłem.
Dzięki uprzejmoście użykownika @yamakashi, @Grembi mogę dodać kilka słów od siebie. Takich osób, które postawiły się za moimi plecami było wielu i każdy z nich chciał wkleić tych parę słów ode mnie. Znając życie po 5 minutach post zostanie usunięty, ale... może się uda.
Drodzy Moderatorzy! Mam do Was szacunek za Waszą wiedzę, za to co robicie! Ale zastanówcie się też sami czy wina nie leży po środku i czy Wy też trochę niezadbaliście swoich obowiązków jako administratorzy tego forum. Nie spycham na Was winy, tylko próbuję dojść do jakiegoś porozumienia. Podsumowując
i
zamknięcia stwierdzam jak większość, że na zamknięciu działu DNTB stracą wszyscy...
Proszę przemyślenie na spokojnie jeszcze raz wszystkich plusów i minusów, oraz o pomyślne dla NAS wszystkich rozptrzenie wniosku o nowym otwarciu tematu DNTB.
Wstawcie sobie odpowiedni znak, kto jest ważniejszy na tym forum (< > =):
MY...BUKMACHER
Z poważaniem,
Zuchman
E. mogę się nawet podjąć banowania tych wszystkich klaunów typu "Klata"
E2. Gdzie będę wklejał link do Haxballa? Zaraz sezoz się zaczyna, a potrzeba treningów co niektórym!