Czy jest jakieś ryzyko w tej progresji na X? Poqwiedzmy, że mam nieograniczony budżet.
To ja postaram się odpowiedzieć, prezentując moją przygodę z graniem na remis danych drużyn.
Pod koniec 2012 roku przeczytałem na jednym z forów o progresji na X. Przejrzałem kilka statystyk z ówczesnego sezonu i zacząłem grac pod koniec sezonu na drużyny z wiodących lig europejskich, które przez dłuższy czas nie remisowały w swoich ligach. Była to gra dość chaotyczna, spotkania grałem po kolei stawki nie zawsze podwajałem, ze względu na ograniczone fundusze. Po remisie drużyny na którą stawiałem przerywałem grac na daną drużynę. Wyjątkiem były druzyny Fulham i Modeny na które grałem progresje więcej niż raz. Poniżej tabela z moich ubiegłorocznych prób pogrania tym systemem ( w tabeli kolejno: drużyna, stawka, kurs, wygrana, zysk). Wtedy wyszedłem na
299,50 j.
Osiągając bardzo duży jak dla mnie zysk w sezonie ligowym 2012/2013 przysiadłem do statystyk i przeanalizowałem różne ligi i poszczególne drużyny. Oto rezultaty:
W tabeli kolejno: drużyna, % remisów w ostatnich 3 sezonach ligowych na szczeblu w którym drużyna gra w tym roku - 3 kolumny ( II - sezon ostatni, III - 2 przedostatni sezon, IV - 3 sezony temu), w ilu sezonach w ciągu ostatnich 3 drużyna nie miała serii więcej niż 6 meczów bez remisu, suma % meczów bez remisu z 3 ostatnich sezonów, współczynnik wyliczony następująco : (II kolumna*3 + III*2 + IV + VI *2)/6
Drużyny wyróżnione na pomarańczowo nie gram z różnych powodów, m.in. dlatego że
1. nie jest korzystnie grac na 3 drużyny lub więcej z danej ligi,
2. drużyna z RPA jest pod moją obserwacja i czekam na kilka (3) jej meczy bez remisu,
3. mają zbyt niski współczynnik.
Drużyny od Husa Agadir do Cessana zaznaczone na żółto ( bez Jeju United) gram lub będę grał ( bo sezon się zaczyny w ten weekend) przez cały sezon progresją na remis.
Jeju United i Neman Grodno nie gram już, ponieważ sezon się kończy w ich ligach, ale na Jeju zdążyłem zagrać 3 progresje, a na Neman Grodno jedną 4 stopniową progresję.
Oprócz gry na drużyny które wyżej wymieniłem, będę grał na druzyny z lig europejskich, które w poprzednich latach miały nie najgorszy % remisów, a mają serię 3,4 meczów bez remisu w danym momencie. Takim sposobem gram na Widzew Łódź i Niemieckie Aue od poprzedniej kolejki. Po remisie tych drużyn nie będę grał ponownej progresji na nie. ( Podobnie jak grałem w poprzednim sezonie). W tym wypadku zaczynam progresje od stawki takiej samej jak w poprzednim sezonie - 5j. Pozostałe progresje ( na 11 drużyn), które będę grał od początku do końca sezonu zaczynam od 1j. W obu progresjach stawkę podwajam w kolejnych etapach. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Progresje już zakończone:
Husa Agadir ( 1 stopień)
Neman Grodno ( 4 stopnie)
Bahia ( 1 stopień)
Bahia ( 6 stopni)
Jeju United ( 1 stopień)
Jeju United ( 1 stopień)
Jeju United ( 2 stopnie)
Belgrano ( 3 stopnie)
Zobaczymy jak to będzie wyglądało na koniec sezonu.
Mam nadzieję że po części odpowiedziałem na pytanie kol.
lukaszek90001